Bu ayın son haftası 15 bin km/1 yıl bakımı için servise götüreceğim. Araç 12.500 km'de. Eskişehir servisi randevu alırken hava+polen filtresi olmadan (2 yılda bir değişim olduğu için) standart bakım için 10.500 TL fiyat verdi. Hava+polen filtresi olursa fiyat 14.500 TL civarına çıkıyor. Bugüne kadar marka model fark etmeden tüm araçlarımda her bakımda bu filtreler değişmişti. Türkiye şartlarında filtrelerin her yıl değişmesi daha iyi olur gibime geliyor. Sizler bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz? |
2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar (14. sayfa)

-
-
Vw bakımları mb'e yaklaşmış...
Geçen hafta c200'ün ilk bakımını yaptırdım tüm filtreler değişti, 0 km eqe ikame araç da verdiler ve 16.800 tl ödedim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
insignia için de 195 bin ve üzerinde ki hemen tüm bakımlar 15 bin TL gibi
Tabi 15/30 bin km ile 200 bin km üzeri ne derece fark ediyor bilmiyorum , bir de arada 100 bin TL civarı zincir değişimi var ama km belirsiz
-
eqe nasıldı nasıl hissettirdi?
-
Valla ben beğendim, ilk ev deneyimimdi. İçi oldukça genişti çünkü yaklaşık 5 m boyunda bir araç. Çıtasız camlar önce garip geldi ama sonra çok sevdim. Gizli kapı kolları da hoşuma gitti. Donanım olarak oldukça dolu bir araçtı koltuk soğutma ve burmaster ses sistemine kadar. Amg donanım ve 19 jant olmasına rağmen süspansiyonları hiç de sert gelmedi bana kasislerden geçişlerde ses vs yapmıyordu. Araç 280 malum tr için kırpılmış güç üreten bir araç ama hızlanması bence çok iyiydi. Elektrikli olduğu için sesssiz ama eqs olduğu için de ekstra sessizdi. Rüzgar ve lastik sesi hemen hiç almadım. Mevcut aracımda (c200) 140 sonrası rüzgar sesi geliyor mesela. Gaza dokununca resmen fırlıyor ileriye. Ancak arkadan itişli bir araç o nedenle 4 çeker olan 350 versiyonu sürüş keyfi olarak daha iyidir diye düşünüyorum.
Eksi olarak söyleyenileceğim yanı vaad edilen menzil tutmuyor gibi geldi. Güç altında kalan menzil resmen geri sayım saati gibi düşüyordu. Kağıt üzerindeki 620 km menzil rampalı otoban kullanımlarında 400 anca olur gibi geliyor. Evde şarj imkanım olmadığı için dışarıda şarj ettim kwh 11.90 tlye. Yine de benim c200'e kıyasla şehir içinde yaklaşık yarı yarıya daha ucuza dolaştım.
Ha, bir diğer beğenmediğim yanı aracın içi her yer (taban halısı, koltuklar, tavan ve direksiyon) bembeyazdı. Paspas da koymamışlar, kirlenecek diye kıyamadım oturmaya ama yapacak bir şey yoktu.
Bu arada söylemeyi unuttum aracın dış görünüşü maalesef çok iyi değil özellikle ön tarafı. Dizayn anlamında biraz yazık olmuş arabaya.
Şarj imkanım olsa evin 2. aracı olarak bir ev alırdım kesinlikle çünkü bozuk vergi düzeni nedeniyle premium markaların ev araçları içten yanmalılara kıyasla gerçekten çok ucuz kaldılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 8 Mart 2025; 9:37:0 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mevcut sensör arıza uyarıları ile ilgili sanırım gelen güncellemeler askıya alınmış. Güncelleme yapıldığında kesin bir çözüm olamayabiliyormuş. Güncelleme yapılan bazı araçlarda uyarıların gitmesi bir daha tekrarlamayacağı anlamına da gelmiyormuş. Bu durumda bu araçlar ayıplı olarak kabul edilebilir mi? Garanti süresi dolduğunda bu soruna çözüm bulunamazsa nasıl bir yol izlenir acaba? Yoksa sorun yazılımsal değil de donanımsal mı? Kafamda deli sorular biraz can sıkıcı bir durum.
-
Ayıplı kabul edilmez. En ileri ihtimal beyin değişir. Ben herhangibir sorun yaşamadım şimdiye kadar araç 17800 km oldu
-
Merhaba aracın uzaktan kumandası 3-4 metre öteden çalışmıyor. Pilini de yeni değiştirdim halbuki. Diğer volkswagen grubu araçlarımızın belki en az 50 metreye kadar çalışıyor. Sizin araçlarda durum nedir? İkinci anahtar yanımda değil deneyemedim henüz, bir süredir şehir dışındayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cep telefonu ile aynı cepte ise bazen anahtarsız giriş geç algılıyor, onun dışında bir sorun yaşamadım , şimdi denedim uzaktanda aç kapa yapabiliyorum 5. Kattan
-
Genelde sorun yaşamıyorum. Bazen anahtarsız kilitlemede kararsız kaldığı oluyor. Araçtan uzaklaşmama rağmen kilitleme yapmayabiliyor.
-
2024 10 martta aldım ben de vosmer bornovadan, araçlar daha bayiye gelmeden, teşhire bile çıkmadan.. elegance paket ve ilavelerl ile. Son derece keyifli bir araba ve son derece memnunum arabadan.. silecekler bende de ses yapıyor artık bu yazı bitirdikten sonra değiştireceğim. Araç şu an 25 bin km de. Bu süreçte sensör sıkıntıları yaşadım hele ilk zamanlar bayağı bir fazla yzşadım, sonra güncelleme ile %99 çözüldü, ama hala arada çok nadir yapıyor, yolda giderken kendiliğinden düzeliyor. Hele ilk zaman bir kaç kez arabanın çalışmadığı da oldu yedek anahtar da çalıştırmadıydı, bir kaç saat sonra düzeliyordu. Neyse ki çözüldü..
ağustos gibi sağ koltukta ara ara konforlu iniş biniş sırasında gar gur ses gelmeye başladı 15 bin bakımda söyledim, sıkıntı yok dişlilerde pislik olmuş temizledik dediler ama bir müddet sonra tekrar ve artarak devam etti..bu aralar sol koltukta da başladıydı. Ayrıca eylül gibi frene basarken sanki gögüs kısmında civciv var gibi cik cik ses başladıydı, 15 bin bakımda hareketli noktaları yağladık geçti dediler, bir müddet sonra o da artarak devam etti.. geçen hafta ikame araç alarak servise bıraktım aracı, çözmeden vermeyin dedim.. araştırma sonucu civciv sesinin fren servosundan kaynaklandığını bulmuşlar, değiştirmişler. Sağ koltuğu sökmüşler tüm dişlileri yağlayıp alıştırmalarını yaparak iyice sessiz hale getirmişler ama sol koltuğa dokunmamışlar:)
neyse 1 haftadan sonra bugün aldım aracı geri. Bu arada ikame araç 2024 22 binde eski kasa elegance passat varyant idi.. bizimkilerin konfor ve keyfi ile uzaktan yakından alakası yokmuş eski varyantların..
dün bakıma gelen bir yeni varyant araçta da benim civcivden varmış, benim sorunu tespit edince onun da servoya değişim talep etmişler.. aklınızda olsun, frene basarken civciv sesi gelirse direkt servise gidin..
bir de bagajdaki elektikli açılan pandizotun altında olan bagaj çantasının nasıl açılacağını sordum bugün aracı alırken.. ne olduğunu nasıl açılıp kullanıldığını servis de satış elemanları da bilmiyorlardı.. ben kullanım klavuzunda gösterip bir de superb de de var deyince skoda servisinden birileriyle görüştük de nasıl açıldığını zorla zorla da olsa öğrendik hep beraber..
çok uzun yazdım kusura bakmayın.. herkese hayırlı sürüşler olsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcbk -- 11 Mart 2025; 22:10:35 >
-
Arkadaşlar merhaba
19 Leeds jantlarını değiştirmek veya satmak isteyen var mı ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Geçmiş olsun hocam, talihsiz bir durum olmuş ama şükür ki arka cam patlamamış..
komple bagaj kapağı değişimine gerek olmaz, sonuçta üstteki parça da yanlardaki parçalar da bagaj kapağından bağımsızlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok şükür hocam. Bende öyle düşünüyorum ama bu bayilerin ne yapacağını da kestiremiyorum. Bugün arayıp öğreneyim. Teşekkür ederim hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X