|
2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (19. sayfa)
-
-
Bendeki bosch tam hatırlamıyorum ama yaklaşık 15 senedir suyla teması olan ve buhar olan bir ortamda bulunuyor(duş kabini yanı) fakat herhangi paslanma oluşmadı. Arada deterjan gözünden alta veya kapaktan gövdeye akan vb. sularda olabiliyor. Mutlaka bsc grubunda da vardır ama araştırırken arçelik ürünlerine yoğunlaşmıştım. 6 ayda, 1 yılda paslanma çok fazla denk geldi.
Tüm markaların yeni ürünlerinde maliyet kaynaklı bir sorun olabilir.
-
Eskilerde sorun yok hocam da yeni makinelerde nedense sorun var. Şikayetvarda baya şikayet var. Bulaşık mk raflarıda 2-3 senede paslanıyor. En yenilerinde/son çıkanlarda durumu bilmiyorum. Bende 8-9 senelik italyan hoover var, deterjan köşesinde ufak boya kalkması hariç hiç sorun yok. En son bir grundig aldım 1-2 ay olmadı, onda da yorum yapmak için biraz erken ancak eski makineler kadar dayanmasına açıkcası pek ihtimal vermiyorum.
Ek: şu anlık iyi gidiyor yanlız. Sıkma, kazan vurma vb problemim kalmadı gibi ancak biraz titreşimli sıkıyor ama baya güzel sıkıyor.
Makinede bu hocam. Tamir olmaz lazım olursa bkz.https://app.hb.biz/dYirY5Sr09pJ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Ocak 2025; 20:9:48 >
-
Artık elimdekini tamir etmek daha mantıklı göründü.
-
Hocam sana zahmet olacak ama makinenin kapak conta çapıyla, tamburun iç ölçülerini (derinlik+çap) paylaşabilir misin? Arçelik grubunda tambur hacmine bir türlü ulaşamadım. En azından bendeki cihazla karşılaştırayım.
-
siemens i bilemiyorum ancak boscj direct drive ürünleri oldukça kaliteli bundan önceki 20 sene gitmişti yine benzer serie 4 yıl önce aldım ,yabancı imalat ve oldukça sessiz ,kaliteli ,
Bosch original yurtdışı imalatı olanlarının kalitesi oldukça iyi ,servis çalışanları ayrıntıları daha iyi bilebilir ve kıyaslayabilir .
2000 yılından önceki yine mekanik kumandalı olan orjinal bosch da 25 sene dayanmıştı ,sadece basit bir şamadıra arızası yapmıştı 1990 başlarında o kadar . -
Şu an tam ölçemiyorum hocam ama kabaca derinlik orta 35- kenar 40cm, çapta 50cm ye yakın olması lazım. Makine derinlik 55cm civarı, conta da 33-35.
Hatta şöyle söyleyeyim, tambur baya derin olduğu için suyu eski ufak makineye göre geç ısıtıyor. Kısa programda soğuk kalıyor makine. Sıcak/soğuk giriş olsaymış keşke.
Hocam eski makinenin nesi var bu arada?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Ocak 2025; 21:37:51 > -
Teşekkürler. Muhtemelen amortisörlerdeki keçe ve yağ bitik durumda sıkmada sorun çıkarıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 8 Ocak 2025; 21:41:2 > -
Hocam amortisör baya ucuz.
bkz.https://www.online-yedekparca.com/Amortisör | Orjinal Yedek Parça l Online Yedek Parçahttps://www.online-yedekparca.com/amortisor
Makinede çürük çarık yoksa, amortisör hatta rulman değişimi daha mantıklı hocam. Yeni makineler sizdeki kadar dengeli değil. Patlak çatlak çürük varsa bile kapasite yetiyorsa, tamire gitmek daha mantıklı olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X