Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
416
Cevap
18
Favori
87.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık bıktım bu tasarruf saçmalığından. Utanmasa ıslatmadan yıkayacak şekilde yapacaklar makineleri. Resmen bulsam eskinin Arçelik makinelerinden sıfır satan onu alacağım.

Bu makinelerin suyu bol bol kullanmasını sağlamanın bir yolu yok mu? Her yıkamada 3 kere durulamayı seçiyorum. 1 avuç suyla yıkayıp 2 bardak suyla durulamaya çalışıyor makine tasarruf edeceğim diye. Olmadı makinenin yanına bir hat çekip su alma yerinden her yıkamada su basıcam içine, adam gibi sulu sulu yıkasın diye.

Toz deterjandandır dedim sıvı deterjana geçtim onda da sorun çözülmedi. Ya çamaşırları 2 kg ayrı ayrı yıkamakla uğraşacağız ki 10 kg makineyi ne diye aldık o zaman ya da bu makinelere bir şekilde suyu çok almalarını sağlayacağız.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Benim A++ Beko makinem var 15 yıllık. Dönemin dijital ekranlılarından. D2 7102E olması lazım modeli. Suyu az alıyor deterjanı eritemiyordu. Presostattan su ayarını yaptım rahat ettim. Boschlarda presostatın ayar vidasını 6-7 tur çevirince yetiyor. Benim Beko da 3 tur + yönüne çevirdim. Camda görünmeyen su yarıya geldi. Bunu yapmayı da youtube da Buğra adında kanal var orada uygulamasını göstermekte. Buğra çamaşır makinesi su ayarı yazın hemen çıkar. Beko arçelikte videodakinden çok daha basit. Sadece üst kapağı sökmek yeterli. Evde olmadığımdan foto vs. paylaşamıyorum.
    Video aşağıda.
    Bugrayoutube
    Çamaşır Makinası Su Seviye Ayarı Nasıl Yapılır?
    https://www.youtube.com/watch?si=5QlVA4je1y_8xVlW&v=dkMHA1AP6vw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufclp -- 2 Şubat 2025; 20:22:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 14 yıllık Arçelik 7103H model makina sıkma yaparken aşırı sesli çalışmaya başladı. Tamburda boşluk var, tamiri için araştırdığımda yaklaşık 4000 TL masrafı var dediler, eğer tamir olmazsa komple kazan değişecek oda 9000 TL tutuyor. Yeni makina almak daha mantıklı geldi bana. Konuyu baştan sona okudum kafam karıştı aklımda iki model vardı Siemens WG52A2Z0TR ve Beko cmx10120.
    Birde Haier markası var ama kullanıcı yorumlarını bulamadım.

• yusufclp Y kullanıcısına yanıt

Hocam garanti maranti umurumda değil açıp deneyeceğim yarın bunu. Eğer dediğiniz gibi olursa +rep, dua, iyi niyet, pozitif enerji yollayacağım size.

Ayar vidası üzeri markalama boyası damlatılmış. Müdahale edilip edilmediğini anlamak için herhalde. Benim garanti ile hiç işim olmadı. Ayrıca daha sonra garanti bitince motordan kıvılcım çıktı dönmedi. Kömürünü değiştirdim. 5 senedir çalışıyor.
    Bu su seviyesini ayarlayınca çamaşırların gerçekten yıkandığı belli oluyor.

Hocam az önce kapadım kapağını ve size +rep vermeye geldim, minnetlerimi sunuyorum. Gerçekten çok makbule geçti.

Bosh grubunda hepsi aynı sanırım, 3 tam tur ile istediğim verimi aldım. Önce hiç ellemeden renkliler programında çalıştırdım boş makineyi. Su hizasını belirledim. Sonra dolu haldeyken yarım tur artırıp aynı programı açtım, her yarım turda biraz daha su aldı, biraz daha aldı ve 3 tam tur sonunda istediğim seviyeye geldi su, cama çıkmadı 10 KG kazan sonuçta litresi büyük ama asıl parlak kazanın kenarına kadar geldi. 5 DK izledim nasıl köpürdü anlatamam. Su almadığı için içerideki deterjan artıkları gitmiyormuş ki. Üstelik daha geçen hafta kazan temizleme yaptım 3 saat 90 derecede kazan temizleme sıvısıyla çalıştırdım, o halde bu kadar kir çıktı.

Çok teşekkür ediyorum. Bunu bence herkes yapmalı. Bilen bilmeyene anlatsın, duyan duymayana söylesin, gören görmeyene göstersin.

+ üzerindeki boyaya gelirsek 3 tam tur artırdığım için aynı yere geri geldi. Hoş inanın umurumda değil. Çamaşırları adam gibi temiz yıkasın, adam gibi su kullansın ben tamir parasını cebimden veririm.

Makine presostat ile sadece su seviyesi algılamaz, bu sensörün ölçtüğü bir kaç parametre daha var. İnşallah sıkmada köpük oluşunca algılamayıp motoru inverteri yaktığı zaman veya içinde su yokken su var sanıp ısıtıcı çalıştırıp cayır cayır yandığında pişman olmazsınız.

Sensör kalibrasyonlarına müdahale tahmin edemeyeceğiniz kadar tehlikelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 3 Şubat 2025; 17:59:12 >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Presostat suyun seviyesini su yükseldikçe sıkışan havanın basıncını milibar olarak okuyarak çalışır. Tüm sensörleri ya da rezistansı etkileyecek bir durum yok ortada. Yıllardır kullanıyorum. Yeni makine aldığımda ona da uygulayacağım. Markalar benim makinem daha az su kullanıyor diyecek diye biz deterjanlı çamaşır kullanıyoruz.
    Ben ilk başlarda deterjandadır sorun diye değiştirdim. Miktarını çok çok azaltmama rağmen o deterjanı eritemiyordu susuzkuktan.

• bozoklu66 kullanıcısına yanıt
    Memnunmussunuz

• Grundig gwm 101414 dikkatimi çekti fakat makina 5-6 ayda paslanıyor diye şikayetler gözüme çarptı. Bu makinayı uzun süre kullanan var mıdır?

Presostat konusunda bilginiz buysa devam edin. Bir gün haberlerde görürüz.

Deterjansız çamaşır istiyorsanız yumuşatıcı kullanacaksınız. Yumuşatıcı olmadan yıkama başına 500 litre su da kullansa çamaşır durulanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 4 Şubat 2025; 14:6:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Presostat konusunda bilginiz buysa devam edin. Bir gün haberlerde görürüz.

Deterjansız çamaşır istiyorsanız yumuşatıcı kullanacaksınız. Yumuşatıcı olmadan yıkama başına 500 litre su da kullansa çamaşır durulanmaz.

Yumuşatıcı kullanmadığımı da nereden çıkardınız?
    Neyi ne kadar bildiğimi çok ta bilmiyorum açıkçası.
    Ancak sizin yönteminizle ilerlersek deterjansız ama yumuşatıcılı çamaşırı ne ile arındıracağımızı da söylerseniz öğrenmiş oluruz.
    Teknik şartnamelere uygun donatılmış ve gerekli koruma önlemleri alınmış ev tesisatı ile kullanılan cihazlarla haberlere konu olma ihtimalimiz, deterjan ve yumuşatıcıya bulanmış çamaşır kullanarak tıp literatürüne konu olma ihtimalimizden çok daha düşüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufclp -- 5 Şubat 2025; 4:59:29 >

• dostlar vestelin çoğu ürününü kullandım çamaşır makinesini kullanmadım nasıl yıkıyor sorunsuzmu iyimidir bunlar 9 kg onanını alayım diyorum🤔

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Doğru deterjan ve yumuşatıcı dozajı ile durulanmama pek mümkün değil bu su miktarından bağımsız kimyasal reaksiyon ile ilgili.

Ben uyarıda bulundum hocam dikkate alıp almamak size kalmış

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.