Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
457
Cevap
18
Favori
93.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş

Merhaba boschtaki A0 ve A1 numarası jenerasyon numarası. Çok ufak tefek program değişikliklerinden başka birşey yok. Ben hala f/p olarak Electrolux öneririm size. Perfectcare 800 modelleri sizin işinizi rahatlıkla görecektir. Gerek büyük kapasitesi ile gerek XXL yükleme ağzı ve ideal su kullanımı ile alınabilecek Türkiye'deki sınırlı makinelerden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halil T. H kullanıcısına yanıt

Mielenin eski kalitesi asla yok. Araştırırsanız 7 senelik makineler kazan kırma arızası nedeniyle şikayet ediliyor. Bi ara sıkmada metal çarpma sesi yapıyorlardı onu düzelttiler mi bilmiyorum. Ve mieleyi miele yapan unsurda tarihe karıştı. Metal kazanları artık her marka gibi plastikten üretmeye başladı. Bence 50.000 70.000 hayatta hak etmez. Para israfı.

• Arda92_ kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, Perfectcare 900 modeline denk geldim 30.000TL fiyatı vardı 6 taksit yapabiliyorlar yine media markta, sanırım Perfectcare 800 göremedim tekrar bakarım ama fiyat açısından makul değilse sanırım üst model olanı almaktan zarar gelmez. Electrolux mağazası yada bayisi nasıl isimlendiriliyorsa oraya gitmiştim ancak pazar olduğu için kapalıydı sabah tekrar gideceğim ve bir sonuca varacağım artık mağazanın fiyatları ve taksit seçenekleri üzerine bir karar vermem gerekecek ama şuanda bulabildiğim seçenekler;

Electrolux EW9F161BT 29.997 / 6 Taksit Mediamarkt Şubesi

Bosch WGB254A0TR 40.599 / 6 Taksit Mediamarkt Şubesi

Bosch WGB244A0TR 38.999 / 9 Taksit Mediamarkt Websitesi ( Şuanda Tedarik edilemiyor )

Simens WG44B2A0TR 40.633 / 9 Taksit Simens Websitesi

Arasından Electrolux yüksek ihtimal tercihim olacak kendi mağazasında model bazında avantaj vs. durumlarından dolayı değişebilir belki.

Ayrıca banyonun küçüklüğünden dolayı Electroluxler sığmama ihtimali var makinanın yeri kapının hemen ağzında ya ucu ucuna sığacak yada electroluxun kapağının en uç kısmına değecek gibi makinanın arkasına bir bakmam gerekiyor priz engel olmayacak gibiyse şansımı deneyeceğim. Sığmadığı senaryoda Bosch mu tercih edilmeli yoksa farklı bir model tavsiyenizde olur mu acaba.

Kafamdaki durum bu siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halil T. -- 17 Şubat 2025; 10:4:23 >

Bosch 64cm derin Electrolux 63cm derin. Pek fark yok. Eğer büyük sorun yaratacaksa 8kg Lara bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arda92_

Bosch 64cm derin Electrolux 63cm derin. Pek fark yok. Eğer büyük sorun yaratacaksa 8kg Lara bakabilirsiniz.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Neredeyse ağlamak üzereyim bugün de elim boş döndüm. Electrolux mağazası Ultracare 800 41000TL ye vermek istedi. Perfectcare 900 için artık üretilmediğini elinde olmadığını tuz kullanılan model artık olmadığını vs. diyerek Ultracare 800 e yönlendirdi. Mediamarkta bulduğum ürünler ise başka mağazalardan en az 1 hafta süre ile getirebileceklerini baktıkları mağazada 1 adet olduğunu belki de mağazanın vermeyebileceğini kendisi satmak isteyeceğini belirtti ve istersem Teşhir ürünü satın alabileceğimi hemen teslim edebileceklerini söylediler. Teşhir ürün olduğuna dair bir form mu belge mi bir şey dediler onu doldurduklarını sorun çıkarsa kolayca iade değişim yapabileceklerini ürünlerde hiçbir problem olmadığını ve hiç elektriğe takılmadığını söylediler teşhir ürün alınır mı bilemedim hayatımda hiç teşhir tercih etmedim diğerlerinin gelmesi servisin gelip açması derken epey vakit alacak gibi duruyor iyice allak bullak oldu :D Ayrıca electroluxden uzak durmam gerektiğini kesinlikle bosch daha iyi olduğunu electroluxun 1 servisinin olduğunu ve bir sorun yaşanması durumunda en az 2 ay bekletirler dediler ama satış stratejisi bosch satmak için mi dediler iyi niyetle mi dediler tabi bilemem.

Perfectcare 900 kapalı kutu mu teşhir mi ? Kapalısı olmayabilir...

Ha ok, yazmışsınız görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi channex -- 17 Şubat 2025; 22:56:31 >

Bazı çalışanlar işin aile konusu nedeniyle direkt boscha yönlendirebiliyor yahutta bundan prim mi alıyorlar hiç bilmiyorum. Teşhir ürün ben alma taraftarı değilim pek güvence vermez bana. Ultracare 800 daha 2 3 ay önce çıktı LCD ekranlı üst düzey model. Şansınıza mağzalar bunu alırsanız vermezler yada bunu alma bunu al veya bundan yok bu 2 aya gelir diyerek kafanızı epey karıştırdı sanırım. İnsan işin içine girince çıkamıyor.

Valla hocam son durumu aktarayım size electrolux mağazası Ultracare 800'ü 41.000TL ye satmak istedi hem Perfectcare 900 Media markt'da 11.000TL daha ucuz diye hem de web sitesinde ikisini karşılaştır sayfasını açınca Ultracare de 11kg olması dışında hiç bir artısı yoktu onunda üstüne bir kaç teknolojide falan X işareti bulunuyordu o yüzden daha AZ Özellik var diye algıladım ve tercih etmek istemedim.

Media markta Perfectcare 900 satın almak için gidince bosch satmaya çalışmaları bir yana ikisinde de ellerinde ve çevre mağazalarda bulunmaması sebebiyle uzun süren teslimat tarihi verdiler. Ayrıyeten en azından Bosch özelinde bir bayi bahsetmişti ; Menemen ilçesi merkezi bölge olarak kabul edilmediği için servis haftanın belirli günlerinde bölgede hizmet veriyor örn. Çarşamba, teslimatın ise Perşembe günü sağlandığı bir senaryo yaşansa bir hafta daha servisi beklemek gibi can sıkıcı bir durumun yaşanma ihtimali de olunca başka şehirden getirtmek istemedim. Electrolux servisi nasıl bir program yapıyor bilgim yok ama uğraşamadım artık ne yalan söyleyeyim. Siemens web sitesinde 9kg olanı muadili bosch 10kg ın aynı fiyatına geliyordu onu alayım dedim oda 2-20 gün teslimat süresi diyor hem mesaj hem telefon görüşmesi yaptım bölge belirtmeme rağmen daha net tarih vermediler o yüzden onu da tercih etmedim.

Sonuca gelecek olursak arzuladığım modellere bir türlü kavuşamadığım için satın almaktan vazgeçtim bilip bilmeden satıcı ağzıyla ürün satın almak istemedim.

Tamirci çağırdım 2.500TL ücret karşılığında 15 - 20dk gibi kısa bir sürede küçük iki parça değiştirdi adı sanırım ateşleme bobini gibi bir şeydi.

Önümüzde ki aylarda bu konuyu takip ediyor ve ara ara modelleri kontrol ediyor olacağım makine aniden arızalanması yüzünden gelen aciliyeti aradan çıkardığıma göre önümüzdeki günlerde içime sinen makineyi kafa rahat bir şekilde denk getirirsem almayı düşünüyorum en azından gönlümüzde ki olsun içimiz rahat etsin içimize sinsin, diğer türlü en iyisini de alsan boş.

Tüm zahmetlerinizden ötürü yardımcı olan, fikir beyan eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

• Selamlar forumdaşlar 4 kişilik bir aile için soruyorum;

Samsung WW11BBA046AE hem kendi bayisinde hem de mediamarkt'ta 22999₺'ye kampanya gibi sunulmuş, önerir misiniz, bütçe hemen hemen bu kadar ama kalitesine değecekse artırabilirim, biraz daha üstüne koy şunu al veya hiç ona çıkma bu da var gibi önerileriniz var mı?

• dbbolac23 D kullanıcısına yanıt

Yazdığınız model Samsung'un çıkardığı en az sorun yaratan modellerden birisi. Tercih edilebilir.

Cevabınız için teşekkür ederim.

• 23-23 bin TL bandına hangi makineleri önerirsiniz?

Bosch WGA242Z0TR
    Arçelik 9100 Dmx

Samsung dan çekinceliyim ama bir de bu var.
    Samsung WW11BBA046Abah

• ÇAMAŞIR MAKİNESİ KULLANIMI

EĞİM EN FAZLA 1 ° NİN ALTINDA OLURSA PARA DÜŞMEZ terazide demektir (Çoğu kişi bu terazi işini es geçiyor sonra makinanın götü başı oynuyor)

2 yıl oldu hiç bir sorun yok

Çamaşır yıkama

1 - yarım çay bardağı deterjan (Fazla deterjan korsanız makine detarjandan tıkanır özellikle kalitesiz deterjanda çözünme bile olmuyor)

2 - makinenin içi %60 boş olacak (çamaşır suyu görecek, palet çamaşırı dövecek çok çamaşır korsanız çamaşır suyu görmez kuru kuru yıkar )

3 - Her zaman extra durulama + yıkama kullanın = 1 saat 29 dakika şeklinde yıkayın

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 20 Şubat 2025; 21:50:38 >

• 5 yaşında arçelik 10124da çamaşır makinem var
    yarım yükte bile sıkma esnasında tıkır tıkır ses çıkıyor fikri olan ?

Efe Deniz & Ege Derinyoutube
    arçelik sıkma sırasında ses ( yarım yüklü iken)
    https://www.youtube.com/watch?si=rKaIkii6u2KtCf6S&v=s7Gk4-Ovk0I&feature=youtu.be

• Arkadaşlar bu Electrolux makina getirmiyor mu?

Hep böyle miydi yoksa bu ara mı böyle acaba 700 800'lü üst modellerin hiç biri yok piyasada ?

• redboxer82 kullanıcısına yanıt

Amortisör gitmiş makinenizi çalıştırmayın amortisörleri değiştirdikten sonra çalıştırınız

Değiştirmeyip bu şekilde çalıştırırsanız kazan değişimine gidersiniz tamir sıkıntılı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 21 Şubat 2025; 23:1:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.