Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
457
Cevap
18
Favori
93.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bimden alınca teslimat nasıl oluyor? Sıkarken çok titreşim var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Ocak 2025; 16:7:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Arçelik servisi arıyor randevu oluşturuyorsunuz bizzat kendileri getiriyor ayak ayarı düzgün yapılırsa bir sorun yaşatmıyor en azından ben zıplama yürüme gibi sorunlar yaşamadım ancak tabi ki dengesiz yükle sıktığı oluyor.

• Razor Crest kullanıcısına yanıt
    Dengesiz yükte sıkmayan makine kalmadı artık. Bana kalırsa da dengesiz yükte 1 saat uğraşacağına, sıksın da hafif dengesiz sıksın daha iyi.

Ben makineyi tv fln gibi sırtlanıp götürüyoruz diye düşünmüştüm ;). Grundig gibi servis teslimse iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Ocak 2025; 17:53:2 >
  • Beyler hanım büyük kazanlı olsun ille dedi 12140 mx makine ile yola devam edicez gibi görünüyor.

https://www.arcelik.com.tr/camasir-makinesi/12140-mx-camasir-makinesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 14 Ocak 2025; 8:38:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

10kg ve üstünde ciddi dengeleme sorunları olabiliyor almadan önce iyi araştırın.

• La_Fonten kullanıcısına yanıt
    Ağustos ayında aldım bu makineyi, genel olarak memnunum ama ek garanti olayı yönünden sıkıntı. Arçelik Grundig gibi aldığın zaman +4 garanti yapılmıyor.

• Merhaba konuyu baştan sona okudum.

Antalya merkezde yaşıyorum , 4 kişilik aile için

Grundig GWM 101414 B

Electrolux EW8F229ST

Modelleri arasında kaldım , tavsiyeniz hangisi olurdu ?

Bu arada Grundig modeli Trendyolda Resmi Grundig Türkiye satıcısı ile 15.459 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLieN_DeLoN -- 22 Ocak 2025; 9:43:26 >
  • aLieN_DeLoN A kullanıcısına yanıt

Merhaba Grundig 4 kişilik bir ailenin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar. Electrolux ise Grundig'ten biraz daha kaliteli kazanıda biraz daha geniş. Fakat bölgenizde servisi var mı yok mu etkin mi yavaş mı Electrolux'ün kendi servis arama sitesinden kontrol ediniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arda92_ kullanıcısına yanıt
    İki model arasında 7 bin lira civarı fiyat farkı var birde Electrolux satıcısı çok az

Bu farkı vermeye değermi sizce ?

• Merhaba arkadaşlar 13 yıldır kullandığım Samsung WF1124XAC 12 Kg makinem yakın zamanda motor arızası vermeye başladı. Bende tamirle uğraşmak yerine yeni bir makine aldım. Aldığım makinede yine Samsung markasını seçtim. Her markada olumlu veya olumsuz yorumlar var tamamen şans işi

Markadan memnun olduğum için Samsung WW11BB534DABAH 11 Kg modelini aldım fiyat olarakta uyguna denk geldi ( 23.000 TL ) İncelemeleri gelince anlatacağım.

• aLieN_DeLoN A kullanıcısına yanıt

Değip değmemesi kişiden kişiye değişir. Ben değer desem x kişisi değmez der. Bu yüzden bu karar size kalmış. Şahsen ben olsam verirdim. Çünkü malzeme kalitesi açısından bariz fark var. Servisede çok ihtiyaç duyulmayan bir makine. Ama derseniz yok biz bildiğimiz markalardan devam edelim. O zaman Grundig'i öneririm. Grundig'in tek artısı Bluetooth var ve uygulamasından ekstra program indirebilirsiniz.

• La_Fonten kullanıcısına yanıt
    Hocam makinenin sıkması nasıl? Sallandığı veya sıkmadığı oldu mu hiç?

• onatba O kullanıcısına yanıt

merhabalar denge problemi hiç yaşamadım sallanma vs olmadı eski makine bozulduğundan bir hayli biriken çamaşır vardı 800 devirde bile çok kuru çıkardı çamaşırları ben memnun kaldım makinadan tavsiye ederim bu arada kuruluma gelen servis 2025 yılı üretimi olduğunu belirtti abi fabrikadan çıkmış size gelmiş cihaz dedi ek ve gereksiz bir bilgi  

• Ben iki gün önce grundig çamaşır makinesi aldım grundig'in kendi sitesinden. Makine doğrudan servise gidiyor oradan evime gelecekmiş. Normalde süreç, sipariş sonrası ürünün eve kargolanması ve sonrasında servisin gelip kurması şeklinde değil miydi? Servisin bana gelenden farklı (aynı model ama sorunlu olup acilmis tekrar paketlenmis vs.) bir makine getirme olasiligina karsi neye bakmaliyim? Faturada seri no parti no vs. bir sey varsa onunla mi karsilastirmaliyim? Size biraz sacma gelebilir ama artik bayilere ve servislere guvenim kalmadi kusura bakmayin.

• Merhabalar; bu gün Elektrolüx markasının EW8F7417QT UltraCare 800 modelini sipariş verdim.

Biraz bütçeyi aştık ama yapacak bir şey yok. Yarın hem ürün gelecek, hem de kuracaklar.

İlerleyen zamanda deneyimleri sizlerle paylaşırım.

• fredericzo F kullanıcısına yanıt
    Hocam makineyi servisin tekrar paketlemesi zor, zaten makine kutulu değil, köpük+shrink ambalaj. Makine gelince anlarsınız zaten. Makineyi getirdiklerinde ambalajı five makineyi fiziksel olarak kontrol edin darbe ve çizilmelere karşı yeterli olur.

Grundig satıcısından aldıysanız tamirli makine gelmez hocam. Zaten direk sipariş üzerine fabrikadan servise otomatik kargolanıyor makineler.

Servis makineyi kapı önünde açıp öyle giriyor ve süreç gerçekten çok iyi, sorunsuz ve pratik işliyor. Söylendiği saatte geliyorlar.

• fredericzo F kullanıcısına yanıt
    Ben de Vestelin kendi sitesinden setüstü ocak almıştım. Ürünü servis getirip paketini bizim yanımızda açtı. Sorunsuz ve kolay ilerledi süreç. Bilgi amacıyla yazdım.

• Selamlar, yeni ev aldım (züğürtüm :)) ). Haziranda evleniyorum, çamaşır ve kurutma makineis ihtiyacım var.

Fiyat performans ürünü bakıyorum, önerilen model veya kampanya varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 30 Ocak 2025; 9:26:37 >
  • Grundig gwm 101414 b makine aldım fakat kararsızım makine yi tavsiye eder misiniz yıkama performansı ve dayanıklılık olarak .
    İade edebilirim yerine tavsiye edeceğiniz makine varmı? Yada 16400 e aldım hiç uğraşmadan kullanayım mi

• ottoserdar O kullanıcısına yanıt
    Hocam beklentinize bağlı biraz ama iş görüyor baya.

Benim şimdilik gördüğüm olumsuz yönler:

Kazan büyük ve derün, ayrıca yük sensörü yok, yapısından dolayı az çamaşırda fazla su alabiliyor, en kısa(15-25dk) programlarda ufak makinelerdeki gibi su yeterince ısınmayabiliyor. Sonuçta ev tipi makinelerin alayında rezistans klasik 2000w civarı. Keşke sıcak su girişi opsiyonu olsaymış. Sıcak su girişi olsa makine direk en ideal makine olacak.

İlave su seçeneği var ancak ekstra durulama yok yada varsada ben bulamadım. İlave suya da açıkcası pek ihtiyaç duymadım, normal programda baya su alıyor. Yük sensörü yok, klasik proestatlı makine. Sıkması biraz titreşimli, boşken bile titriyor hafif ancak gayet güzel sıkıyor. Dengesiz yükte sıkmadığı 2 kere oldu, onda da battaniyeleri komple baya tıkıştırmıştık. Bendeki makine sıkarken bir devirde rözenans yapıyor neden anlamadım ama çok takılmıyorum. Önceki makinenin başında nöbet bekliyordum sıksın diye. Saatlerce dönüp sıkmadığı oluyordu. Bu en azından bir şekilde sıkıyor.

Çok yüklememe rağmen şu ana kadar hiç kazan vurmadı, zıplamadı, gezmedi. Benim en büyük beklentim lazan vurmasın, zıplamasın, gezmesin, çamaşırı öyle yada böyle sıksın idi. Onuda karşılıyor şu anda.

Benim makine henüz yeni, uzun vadede ne olur bilmiyorum ancak fiyatına göre şimdilik iyi iş çıkarıyor. Daha iyi ve dengeli makine bu fiyata var mı bilmiyorum. 16 liraya bu kapasitede makine sanırım yok. Hooverda 12kg luk var benzer fiyata sanırım.

Eko 40 programı anlamadım pek, eko programda sanki baya soğuk yıkıyor makine. Eko 60 denemedim henüz. Eko program acayip eko ve gayet yeterli su alıyor. Günlük beklemeyen çamaşırlarda oldukça yeterli. Süresini yüke ve sıcaklığa göre kendi ayarlıyor.

Kazan motoru bldc inverter italyan askoll olması lazım. Fren falan yapıyor motor. Yeni tip motor kullanmadıysanız baya ilginç gelebilir.

Çekmece yapısı oldukça kötü. Dökmeden deterjan koymak sıkıntı. Biraz daha uzun olabilirmiş.

Buhar programı çok saçma, normalde yıkama sonrası buhar olması gerekirken bu yıkama öncesi buhar veriyor yada ben tam anlamadım yıkama sonuna buhar eklemeyi. Yıkama öncesi buharın hiçbir anlamı yok. Sonra verse en azından kırışık açar, mikrop öldürür, çamaşırı ısıtır vs ancak yıkanacak çamaşıra önceden ne diye buhar verelim durduk yere pek anlamadım. Zaten buhar için makinelerin alayı az su alıp dipte kaynatıyor, tüm olay o.

Çok sayıda program ve sıcaklık seçeneği var. Uzun programı kısaltıp kullanabiliyorsunuz ancak kg göre yüksek sıcaklık için süreye dikkat etmeniz gerekebilir. Büyük kazanlı makinelerin genelinde kısa programlarda ısınma derdi var.

Makineyi durdurduğunuz anda su seviyesine göre kapak açabiliyorsunuz, bekleme derdi yok.

Bt uygulaması var ancak wifi yok. Varsa da ben bulamadım.

Uygulamada sıcaklık vs gözükmüyor. Ek durulama eklenmiyor. Yada ekleniyorsa ben beceremedim

Yani özetle 16 liraya baya iş görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Ocak 2025; 17:17:53 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.