Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
500
Cevap
22
Favori
101.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam makine içinde böyle bir parça yok, servise sordunuz mu? Belki alt kısımda motorun oralarda bir ihtimal vardır bir yerlerde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    kazanın içinde duruyordu hortumla birlikte.birde piriz ile bi parça daha satmaya çalıştılar almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 12 Şubat 2025; 23:20:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • freedom36 kullanıcısına yanıt
    Parasının hakkını hocam ancak electrolux mypro, miele proffesional little giants, lg giant c vb. yarı prof makineler verir. Onlarda 3-4k eurodan başlıyor.

Geri kalan ev tipi makinelerin geneli benzer yapıda. Flanşlar aluminyum, kazanlar plastik. 5 yılda rulman veya kazanda problem oluşabiliyor. Kazan değişimide biraz maliyetli.

Şikayetvardan ve youtubedan şikayetleri inceleyebilirsiniz.

Electroluxde bulaşık makinesi gibi su yumuşatıcılı makine var en üst model. Suyunuz kireçliyse faydalı icat. Bulaşık makinesi gibi tuz haznesi var sanırım.

Kurutmalı makine alacaksanız gene miele bakabilirsiniz, kurutmalılar almaya üretimi olması lazım. Ancak arıza durumunda parça tedariği sıkıntı yaratabilir. Şikayetvar.com u inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 12 Şubat 2025; 23:33:7 >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Hocam o almadığınız parçalar bir işe yaramıyor zaten ancak bu plastik parçayı pek anlamadım. İsterseniz servise bir sorun. Makinenin fiş koruma nakliye kapağı falan mı acaba anlamadım.

Serviste makine temizleme tozu satılıyor. Alacaksanız onu alabilirsiniz, o en azında işe yarıyor.

bu makineler şöyle hassas böyle hassas satın almazsan garanti geçmez felan saçma sapan konuştular he he dedim geçtim.geçende vestel servisi geldi hep çoluk çocuk yolluyorlar düzgün iş yaptkları yok ocağı takarken kenarını ezmişler boya atmıştı bişey demedim.

Kısa, öz ve benim için çok bilgilendirici oldu, zira kafam bayağı karışmıştı. Şimdi ilk sırada düşünce itibariyle Siemens IQ700 var ancak yakalamışken sizi sormak isterim: bunların kronik bir sorunu var mıdır acaba? Yoksa "onu alacağınıza, şu özelliği çıkarıp daha sorunsuz ve sağlam bir makine olan ... 'yı öneririm" dediğiniz ürün var mıdır diye sorayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam model model detay bilmiyorum ancak ev tipi makinelerin hepsi aluminyum flanş/örümcek. Alkali deterjanlar, hatta özellikle beyaz toz deterjanlarda oksidan sodyum perkarbonat, tahminim zamanla çürütüyor malzemeyi. Topraklama vs problemliyse muhtemlen daha hızlı çürüyordur. O sebeple karar verirken 5 yıl sonra yeni kazan ihtiyacı olacakmış gibi plan yapmanızda fayda var. Onun haricinde keyfe keder bütçeye uygun istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Pakiler duruma tepki olarak çelikten flanş üretip satıyor.
    Bkz.
    REPAIRCARE KOCHIyoutube
    Washing Machine Drum Spider|All Brands All Models Available|LG Samsumg Siemens Bosch Whirlpool IFB.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=vNrBSID9JR0

Mielede little giants makineleri çelik flanşlı diye pazarlıyor.
    Bkz.

Bkz.2
    https://m.youtube.com/watch?v=lzebHLSfyJA&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

Eski 40-50 senelik çelik kazanlı çelik flanşlı makinelere en yakın kalitedeki makineler bunlar.

Yeni makinelerde aluminyum flanş olması kronik sorun mu değil mi ona da siz karar veriniz hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Şubat 2025; 0:0:49 >

• yeni makinelerin kazanı eskilerle hemen hemen aynı ama yenilerde kapağı araba lastiği gibi kocaman yapmışlar neredeyse gövdeyle sıfır gibi.ağır hantal çirkin ucube bi tasarım olmuş.

• 17 yıldır Vestel Hidra 800t diye bir makine kullanıyoruz, eskidi diye araştırma yapma başlamıştım. Buraya yolum düşünce almaktan vazgeçtim, yenilere bakarak baya iyi makineymiş bizimki hamdolsun.

Sadece bir kez motor kömürü değişti; bir kez de kapak kilidi bozuldu, servisçi abi meşgulüm gelemem dedi, tarif etti ben değiştirdim, başka bir sorunu yok şimdilik. Ne bir yerinde pas var, ne de çamaşırı deterjanlı çıkarıyor. Sağlığına duacıyız Hidra abla.  

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

O parça makinenin altındaki boşluğa takılıyor. Kapak

Electrolux'e bakmanızı öneririm. Malzeme kalitesi birçok markanınkinden daha iyi. Ve çevremden, internetten araştırdığım kadarıyla en az şikayet Electrolux'ten geliyor.

• Merhabalar 20 kusur yıllık emektar arıza yaptığı için saatlerdir bu sayfadayım tamamını okudum onlarca bilgi onlarca tavsiye ve uyarılarda bulunmuşsunuz her biri için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Ancak sadece bu sayfada bile o kadar çok bilgi var ki hepsi birbirine karıştı belli başlı konuları bir kenara not etmekte zamanında aklıma gelmedi resmen en başa döndüm :D

Aslında bu kadar bilgiyle bir şeyler yapılması gerekir ama dediğim gibi biraz karıştı bilgiler bundan dolayı sizlerden tavsiye arayışındayım.

Genel olarak BHS grubunun yıkama performansından vs. memnun değilsiniz iyi ki bugün satın almadan önce araştırma yapmışım ve bu foruma denk geldim. 

Bugün Alman güvencesi mantığıyla Bosch makinelere baktım " tabi annemin arzu ettiği markalardan olduğu için :) " Mediamarkt da şahsen görme fırsatı elde ettim Serie 8'in kağıt üstündeki özellikleri ve alman üretimi olduğunu ürünün üzerine işleyecek kadar önemsemesi beni epey memnun etmişti aslında ama sizlerin de bahsettiği gibi makinenin yükleme ağzı gözüme çok ufak göründü battaniye yastık vs sıkıntı yapar mı acaba diye düşünmedim değil ama onu da artık bu işlerle ilgilenen anneme yarın makinayı göstereyim o karar versin demiştim. Yine o mağazada Electrolux gördüm ancak kafada hiç olmayan marka olduğu için alıcı gözüyle bakmadım açıkçası hangi modeller mevcuttu bilmiyorum, Samsung'un ise 20 yıl motor garantisini görünce bir araştırayım öyle karar verelim derken buralara kadar geldim, yani günün özeti bu şekilde.

Sizlerin Electrolux tavsiye edeceğini tahmin ediyorum açıkçası ama taze bir tavsiyede bulunursanız sevinirim belki düşünceniz değişmiştir yeni model çıkmıştır vs. bundan dolayı yeniden bir tavsiyede bulunursanız sevinirim.

BOSCH WGB244A0TR          38.999TL Mediamarkt 9 Taksit imkanı web sitesinde mevcut ( evden çıkma sebebim olan model )

BOSCH WGB254A0TR          40.599TL Mediamarkt Muhtemelen 9 Taksit vardır ( Mağaza da gördüm web sitesinde çıkmıyor )

EW8FG5602CDT 800 Serisi UltraCare 39.999TL Mediamarkt 9 Taksit imkanı web sitesinde mevcut ( Sizin önerdiğiniz modellerden mi bilmiyorum )

BOSCH WGB254A1TR          46.000TL Bosch mağaza İlgilenen olmadığı için taksit henüz bilmiyorum ( Seri numarasında ki A1TR yada A0TR ne fark ediyor acaba? )

Mediamarkt da takılı değilim ancak tanımadığım ulaşamayacağım e ticaret sitesinde ki satıcılardan kargoyla tercih etmeyi düşünmüyorum. Bütçe olarak Bosch serie 8 için 40.000 civarlarını gözden zaten çıkarmışım üç aşağı olmuş beş yukarı olmuş benim için önemli değil ancak taksit ne yazık ki elzem bir durum mediamarkt ın 9 taksit sunması beni ne kadar kısıtlar bilmiyorum başka böyle taksit veren var mı araştırıp bulmak lazım çünkü Mediamarkt da fazla Electrolux yok maalesef. Yarın mağazasına uğrayıp oradan net bilgi alırım Electrolux ve diğer önerilerinizi taksit durumuna öncelik verip ona göre değerlendirmem gerekiyor makine olmadık zamanda arıza yaptı peşinat falan sıkar bizi.

İzmir Menemende yaşıyorum servisler kendilerinden kaynaklı problemli değillerse servis bulamıyorum ulaşamıyorum gibi bir durum yaşamam diye düşünüyorum.

3 kişilik aileyiz pek lekeli kıyafetlerimiz olmuyor ama bu kadar para veriyoruz işini yapmayan ürünü almanın da manası yok tabi.

Elimden geldiğince bütçeyi sıkıştırmamaya çalışıyorum çünkü bir kere alınıyor ve küçümsenmeyecek kadar uzun süre kullanılıyor bir iki ay sıkar sonra iyi ki almışız deriz diye ümit ediyorum :) 

Durumuma göre olan güzel tavsiyelerinizi merakla bekliyor olacağım, hayırlı akşamlar.

• Arda92_ kullanıcısına yanıt
    siz söyleyince hatırladım,alt koruma köpüğünde kocaman bi köpük takoz vardı sırf o girsin diye boşluk bırakıp kapak yaptılar demekki.
    kapağıda takmadılar öyle kaldı

• Halil T. H kullanıcısına yanıt
    satıcıyla muhattab olmuyoruz ki önce soruyorum servis getirip kuruyorsa alıyorum.40 bin vermek yerine 18 bine beko aldım 9 kg.mesela 40 binden kalan 22 bine altın alsam o bozulana kadar 2 makine değerinde para kenarda birikmiş olur bence.herkesin kendi kararı önceki makinem siemens di gerçi hala çalışıyor ama ilk sene boyaları kabarmıştı.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Bizde eski 6 kg luk bosch çamaşır makinesi var onda denemiştim. Sensörü değiştirince suyu fazla almıştı fakat pamukluda yıkama suyunu aldıktan sonra kazan dönmüyordu ama kazan sanki dönmüş gibi belirli bir süre sonra programı tamamlayıp suyu boşaltıp devam ediyordu. Sentetikte sorunsuz yıkıyordu. Sensörü düzeltmek için hortumlar, şırıngalar alıp baya uğraşmıştım ama düzeltememiştim. Sıfırı da pahalıydı bende bir daha müdahale etmedim. Sadece sentetik programıyla kullanıyoruz.

Bence tüm programlarda yüklü ve yüksüz yıkarken tamamen gözlemleyin ne olur ne olmaz.

• ilkerk88 kullanıcısına yanıt

Haklısınız hocam böyle şeyler de olabilir. Pamuklu programı genelde en yüksek kapasite oluyor. 10 KG olan 2 program var zaten makinede biri pamuklu diğeri 40-60 eko programı. Ayar yaparken özellikle bu iki programda denedim ben. Maksimum kapasiteyi aşmaması lazım diye düşündüm. Dediğiniz oldu, makine dıt dıt öttü e32 hatası verdi ve hemen suyu boşaltmaya başladı. Ben de yarım tur geri çevirdim şimdilik sorunsuz olarak kullanılıyor. Hatta mutfak halısını yıkadım sorun olmadı. İnanın sulu sulu mis gibi oldu. Belki de şansıma sizin yaşadığınızı yaşamadım ama yine de denemeye değer. Susuz çamaşır yıkamaya karşıyım. Deterjan kalıntılarından bıktım. Vücudumda kaşıntıya sebep oluyordu. Hatta bacağımdaki kaşıntı yüzünden bu arayışa girdim zaten. Deri hastalıklarına gittim doktor iyi durulanmayan çamaşırlardan olabilir dedi.

Bu saçma salak AB uyum şeyleri yüzünden oluyor hep. AB bizi almıyor, AB'nin iyi yönlerini almıyoruz, faydamıza olan hiçbir şey gelmiyor bize ama nerde böyle eften püften şey var AB ile aynı anda bize geliyor.

Madem makine için yüksek bir bütçeniz var.Mieleye bakmanızda fayda var bana göre bu işin en iyisi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UEWF7PTG8P kullanıcısına yanıt

Tavsiyeniz için teşekkürler burada bir kaç kez adının geçtiğini gördüm sadece web sitesindeki fiyatlara bakınca kapattım açıkçası. 52 binlerden başlıyor 70.000 ler 90.000 ler havada uçuşuyor. Hiçbir şeyin giriş seviyesi ürününü normalde tercih etmemeye çalışıyorum ama bu markayı bilmiyorum direk yargı yapmamak lazım tabi 52binden başlayan modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

O markanın bile en makul ürünü baya iyi hem bol su ile yıkıyor hemde 20 yıl motor garantisi veriyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UEWF7PTG8P kullanıcısına yanıt

Tavsiyenizi muhakkak araştırıp değerlendireceğim, siz iyi ki hatırlattınız yoksa çoktan unutmuştum ben onu.

Bugün Electrolux EW9F161BT modelini 30.000TL ye 6 taksit buldum aradaki 10.000TL fiyat farkına Bosch değer mi diye düşünüyorum siz bu fiyat farkına yine de Miele mi tercih edersiniz? Tekrardan teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.