< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (22. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
kazanın içinde duruyordu hortumla birlikte.birde piriz ile bi parça daha satmaya çalıştılar almadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 12 Şubat 2025; 23:20:31 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Parasının hakkını hocam ancak electrolux mypro, miele proffesional little giants, lg giant c vb. yarı prof makineler verir. Onlarda 3-4k eurodan başlıyor.
Geri kalan ev tipi makinelerin geneli benzer yapıda. Flanşlar aluminyum, kazanlar plastik. 5 yılda rulman veya kazanda problem oluşabiliyor. Kazan değişimide biraz maliyetli.
Şikayetvardan ve youtubedan şikayetleri inceleyebilirsiniz.
Electroluxde bulaşık makinesi gibi su yumuşatıcılı makine var en üst model. Suyunuz kireçliyse faydalı icat. Bulaşık makinesi gibi tuz haznesi var sanırım.
Kurutmalı makine alacaksanız gene miele bakabilirsiniz, kurutmalılar almaya üretimi olması lazım. Ancak arıza durumunda parça tedariği sıkıntı yaratabilir. Şikayetvar.com u inceleyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 12 Şubat 2025; 23:33:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam o almadığınız parçalar bir işe yaramıyor zaten ancak bu plastik parçayı pek anlamadım. İsterseniz servise bir sorun. Makinenin fiş koruma nakliye kapağı falan mı acaba anlamadım.
Serviste makine temizleme tozu satılıyor. Alacaksanız onu alabilirsiniz, o en azında işe yarıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu makineler şöyle hassas böyle hassas satın almazsan garanti geçmez felan saçma sapan konuştular he he dedim geçtim.geçende vestel servisi geldi hep çoluk çocuk yolluyorlar düzgün iş yaptkları yok ocağı takarken kenarını ezmişler boya atmıştı bişey demedim.
Kısa, öz ve benim için çok bilgilendirici oldu, zira kafam bayağı karışmıştı. Şimdi ilk sırada düşünce itibariyle Siemens IQ700 var ancak yakalamışken sizi sormak isterim: bunların kronik bir sorunu var mıdır acaba? Yoksa "onu alacağınıza, şu özelliği çıkarıp daha sorunsuz ve sağlam bir makine olan ... 'yı öneririm" dediğiniz ürün var mıdır diye sorayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam model model detay bilmiyorum ancak ev tipi makinelerin hepsi aluminyum flanş/örümcek. Alkali deterjanlar, hatta özellikle beyaz toz deterjanlarda oksidan sodyum perkarbonat, tahminim zamanla çürütüyor malzemeyi. Topraklama vs problemliyse muhtemlen daha hızlı çürüyordur. O sebeple karar verirken 5 yıl sonra yeni kazan ihtiyacı olacakmış gibi plan yapmanızda fayda var. Onun haricinde keyfe keder bütçeye uygun istediğinizi tercih edebilirsiniz.
Pakiler duruma tepki olarak çelikten flanş üretip satıyor.
Bkz.REPAIRCARE KOCHIyoutube
Washing Machine Drum Spider|All Brands All Models Available|LG Samsumg Siemens Bosch Whirlpool IFB.https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=vNrBSID9JR0
Mielede little giants makineleri çelik flanşlı diye pazarlıyor.
Bkz.www.mieleusa.com
Miele - PWM 908 [EL DP] Stainless steelhttps://www.mieleusa.com/e/professional-washing-machine-little-giants-electric-heating-drain-pump-pwm-908-el-dp-stainless-steel-11204470-p
Bkz.2
https://m.youtube.com/watch?v=lzebHLSfyJA&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F
Eski 40-50 senelik çelik kazanlı çelik flanşlı makinelere en yakın kalitedeki makineler bunlar.
Yeni makinelerde aluminyum flanş olması kronik sorun mu değil mi ona da siz karar veriniz hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Şubat 2025; 0:0:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
yeni makinelerin kazanı eskilerle hemen hemen aynı ama yenilerde kapağı araba lastiği gibi kocaman yapmışlar neredeyse gövdeyle sıfır gibi.ağır hantal çirkin ucube bi tasarım olmuş.
17 yıldır Vestel Hidra 800t diye bir makine kullanıyoruz, eskidi diye araştırma yapma başlamıştım. Buraya yolum düşünce almaktan vazgeçtim, yenilere bakarak baya iyi makineymiş bizimki hamdolsun.
Sadece bir kez motor kömürü değişti; bir kez de kapak kilidi bozuldu, servisçi abi meşgulüm gelemem dedi, tarif etti ben değiştirdim, başka bir sorunu yok şimdilik. Ne bir yerinde pas var, ne de çamaşırı deterjanlı çıkarıyor. Sağlığına duacıyız Hidra abla.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X