Şimdi Ara

206 ilk bakim yaptiran veya yaptiracak arkdaslar KAZIK MI YEDİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

c.tesi gunu 206 2006 model aracimi istanbul ACI peugeot servisine goturdum. araba 10200 km. idi. normalde arac kitabinda 15000km.de ilk bakimin olacagi yaziyor. bana 10000km veya 1yil icinde hangisi once gelirse bakim yapilacagini soylediler ve isleme basladilar.

servis 3de kapaniyormus. bende araci 1de getirdim :( ancak bakacaklarini soylediler.

saat 14.45de arac teslim edilmek uzere bekleme salonundan cagirdilar. ne yapildigi ogrenmek istedim; ve dedikleri;;

araca 14 nokta bakimi yapilmis, eksik sivilar tamamlanmis, ontakim arka takim bakilmis. yag TAMAMLANMİS.

bukadar.

arkadaslarima (renault serv.) sordugumda biz reno araclara 10000kmde mutlaka YAGINI degistriyruz dediler. SEVİYE TAMAMLAMA Die bisi olamaz dediler. ve ben daha amortisorlerden camlardan bikac biyerden daha sikayetim vardi.

simdi ben napcam?

• Şİmdi ben kendi servisimde olanları önce bir yazayım. Arabayı servisin önüne çekerim. Görevli elinde kağıtlarla gelir arabanın çiziklerini, yamuklarını fln hepsini yazar kağıda. Daha sonra bana "şikayetiniz var mı?" diye sorar.Ben şikayetlerimi sölerken o da not alır. Sonra araba bakıma girer. Baştan aşşağı kontrol edilir. Şİkayetler giderilir. Araba teslim edilirken faturada her şey yazılıdır fiyatları da tabi ki. Sonra memnuniyet kağıdı doldurulur ve ücret ödenir.
    Yani ben serviste böle muameleyle karşılaşıyorum.Seninki de böle bişiy olmalı en azından.

Senin şikayetin varsa bunu onlar sormalıydı veya sen en başta sölemeliydin.
  • Servisteki muamele hoş değil. Sen servisi değiştir bence.
  • o arabada amortisörlerden tabi şikayet olacak bu çok doğal benim eskisi 2000 206 dı. ondada böyle sorunlar vardı. sağ z rot(öyle bişey işte ben ne bilcem) falan filan uğraştım ne zamana kadar sarhoşun biri park halinde duran arabama gömene kadar. bence sen kesin sevisi değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msa28 -- 14 Ağustos 2006; 14:07:19 >
  • benim 407 aracım için de 10000 km. veya 6 ay demişlerdi, 6 ay sonra götürdüm. size yaptıkları gibi kontrol edip seviye tamamladılar, yağ değişimi avrupada 30000 km. veya 2 yılda bir oluyor ama türkiye şartlarında 20000 km. veya 1 yıl. İlk bakım garanti bakımı diye geçiyor, bu bakımda yağ değiştirilmez diye biliyorum.
  • 10.000km bakiminda Aracin yagi ve yag filitresi degistirilir. Motorda olusan kurumlasma yuzunden Yag filitresi ilk 10.000 km de kirlenir degistirilmesi gerekir. Bende de bu sekilde oldu arac 1.6hdi
  • arkadaşım benimde arabam 2006 model 206, 10.000 bakımında sadece aracıma yağ, silecek suyu eklediler, bunun karşılığında herhangi bir ücret benden talep etmediler (önceden arabam yağ eksilttiği için elimde yağ vardı zaten). tabi bu benim dediklerim dizel arabam için geçerli eğer senin aracında dizel se sorun yok, benzinli ise 10.000 de değiştirmesi gerekirdi.
  • beni ilk 1600km de çağırdılar. sonrada 12500km de bir.
    acaba bu ilk 1600km bakımında ücret alınır mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadikxp

beni ilk 1600km de çağırdılar. sonrada 12500km de bir.
    acaba bu ilk 1600km bakımında ücret alınır mı ?

Ilk bakim Kontrol bakimidir. ufak tfek eksiltme olursa genelde garantiden yapilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.