Şimdi Ara

20w Amplifikatör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

11.Sınıf elektronik görüntü ve ses öğrencisiyim Ses dersimiz için bir amfi yapacaktım normalde yaptığım 1 adet vardı ancak aynı entegreyi bulamadım.Kadıköy yazıcıoğlunda bir yer açılmış öğrenci ödevleri adında oraya gidip bir sordum direk ısrar ederek bana hazır devre verdi.20 Tl ye aldığım 20watt amfiyi bana normalde 50 tl ben 50 yıldır elektronik hocasıyım şimdi dükkan açtım felan diyerek verdi fazla üstelemedim 2x35w amfi kullanıyorum suan ve maliyeti 25 tl...Neyse aldığım devre epey küçük besleme uçlarını hoparlör girişlerini buldum ancak bunu bilgisayara nasıl bağlayacağım yeni kafama dank etti.Jack çıkışı yok devrede biyerden ses vermessen nasıl çalısacak bu devre onada bir kanaat getiremedim..

Keşke acele etmeseydim diyorum tek tek malzemeri alsan 10 lira bile etmezdi ama oldu artık yapacak bişey yok Devre ve şema resimlerini aşağıda attım bu stereo kablosunu nereye nasıl bağlayacağım olmassa geri iade etmeyi planlıyorum.Tabi geri iade alırsa.

Resimler:http://i.hizliresim.com/99Xqvk.jpg

http://i.hizliresim.com/PY36Y5.jpg

http://i.hizliresim.com/J7Lk7Q.jpg

• JEANT kullanıcısına yanıt
    Entegrenin ismini yazar mısınız?
  • LA4440
     20w Amplifikatör
    Şemaya göre bağlantıları kurabilirsiniz.

20w Amplifikatör

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

20w Amplifikatör
    Şemaya göre bağlantıları kurabilirsiniz.
    />

20w Amplifikatör

şemadan pek anlayamadım zahmet olmassa ilk attığım resimde işaretleyebilirmisiniz.

Birde ben bu stereo kablosunu nasıl buraya takıcam blendajlı kablo yapılır var ancak 2 ucu var

• Şemaya detaylı bakarak buldum bilgisayarıma bağladım 2 sorum var ama.

Bu entegreye soğutucu bağlamak gerekirmi ısınıyor gibi geldi bana bi sorun cıkmasın da

2. bende birde tda 7377 2x35w anfi var ama bu yenı aldıgım 20watt daha fazla hatta kat kat kat daha fazla ses çıkarıyor pot sondaymış bağlar bağlamaz sağır oluyordum neredeyse bunun sebebi nedir eski 2x35watt anfimde bi sorun mu var yoksa normal mi ?
  • 4TL TDA1554Q
    Diğer malzemelerde 2-3TL tutsa
    Bakır plaket soğutucu dahil 10TL fıstık gibi amplifikatör yapılırdı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Amfi Ohm Uyuşması
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende tam diyordum ki gelir tda 7377 ci kardeşlerim . aha burdalar.
  • quote:

Bu entegreye soğutucu bağlamak gerekirmi ısınıyor gibi geldi bana bi sorun cıkmasın da

Kesinlikle soğutucuya bağlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

bende tam diyordum ki gelir tda 7377 ci kardeşlerim . aha burdalar.

Profil adım anfiyi tek geçerim biraz tuzludur ama 12 volt ile başka hiç bir anfi bu TDA 1562Q kadar güçlü değil ....

Zamanında LA 4508 anfiyi yapıp dururdum kaç sefer yaptım bende bilmiyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Profil adım anfiyi tek geçerim biraz tuzludur ama 12 volt ile başka hiç bir anfi bu TDA 1562Q kadar güçlü değil ....

harici olarak yapmak isterim 1562 yi ancak tda7377 2x35 w olmasına rağmen la4440 20watt anfi kat kat kat daha fazla ses veriyor bunu hala çözemedim

tda serisi üretimden kalkmıştı bulabilirsem şema isterim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

quote:

Kesinlikle soğutucuya bağlayın.

tda 7377 entegresi gibi bir deliği vs yok nasıl soğutucuya bağlayabilirim yapıştırma yoluyla olur mu ?
  • Gecmi kaldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

güzeldi demek biraz göreceli olur. biraz teknik anlatsan.

mesela kırmızı ile işaretledigim yerler . toplam sesteki harmonik bozulma.

birisi 20 W lık sinüs sinyalinde yüzde 10 bozulurken. bir digeri 60 w lık sinyalde %0.03 bozuluyor.

teoride böyle oldugu söyleniyor. bende lm3886 yı yaptım. gayet hoş. entegre sadece 15 tl gibi bişeye almıştım tanesini . 2 tane yaptım. hatta sitede daha öncelerde söylemişimdir.

beslemesinde 2x24 volt 200 w trafo kullandım. 4 x 10000uf 63 volt kondansatör. birde dış parçaları özenle secerseniz. bence ömer lm3886 yı bi denemelisin. ama hakkını vererek. kaliteli parçalarla.

20w Amplifikatör

20w Amplifikatör

gibi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 3 Aralık 2014; 19:29:50 >

• quote:

quote:

quote:

güzeldi demek biraz göreceli olur. biraz teknik anlatsan.

mesela kırmızı ile işaretledigim yerler . toplam sesteki harmonik bozulma.

birisi 20 W lık sinüs sinyalinde yüzde 10 bozulurken. bir digeri 60 w lık sinyalde %0.03 bozuluyor.

teoride böyle oldugu söyleniyor. bende lm3886 yı yaptım. gayet hoş. entegre sadece 15 tl gibi bişeye almıştım tanesini . 2 tane yaptım. hatta sitede daha öncelerde söylemişimdir.

beslemesinde 2x24 volt 200 w trafo kullandım. 4 x 10000uf 63 volt kondansatör. birde dış parçaları özenle secerseniz. bence ömer lm3886 yı bi denemelisin. ama hakkını vererek. kaliteli parçalarla.

20w Amplifikatör

20w Amplifikatör

gibi gibi

Dostum LM 3886 İLK YAPTIĞIM anfiler arasında şu zamana kadar 3 adet yaptım bangır bangır çalıyor ses kalitesi mükemmel ama besleme simetrik tda 1562q gibi tek kaynak ve 12 volt değil

• beyler bu soruya cevap yazmadınız

2x35w anfiden daha az ses çıkıyor 20watt anfiden daha fazla çıkıyor bunun sebebi nedir
    Ayni olay KA8210 entegresindede var,, 2 x 9,5W olmasina ragmen tda7377 ye denk gibi calisiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Ayni olay KA8210 entegresindede var,, 2 x 9,5W olmasina ragmen tda7377 ye denk gibi calisiyor.

peki en iyi bass ve tiz sesleri verebilen entegre hangisidir
    Orjinal 4*50w mosfet cikisli sony-alpine gibi ototeyplerinin kullandigi entegreler iyi.ses verir. Aslinda iyi sesten ziyade thd orani onemlidir,, kalitemi yuksek sesmi siz tercih edin.. Size entegre ismi vermem gerekirdi, bende bilmiyorum. En iyi derken #kalitemi #yukseksesmi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.