Şimdi Ara

21 YAŞINDA BOĞAZİÇİ İŞLETME OKUMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Orta halli bir üniversitede makine mühendisliği 3. Sınıfa geçtim. Sizce okulu bırakıp Boğaziçi İşletme için bunu göze almanın dezavantajları ne olur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayalin değilse yapma bölümünden sonra kendini geliştir.
  • Mühendislikte olsa üretimde çalışmayı düşünmüyorum. Mezun olduktan sonra endüstri mühendisliğinde yl düşünüyorum ama yine ileride yöneticilik hedeflediğim için bunu Boğaziçi nde daha kolay gerçekleştirebilirim gibi geliyor. Bir iki mezunla konuştuğumda ise şuan eski popülerliğinde olmasa da (iş alanı için) çok güzel bir eğitim verildiğinden bahsettiler.

• boğaziçi işletme yanılmıyorsan ilk 2 binden falan alıyor bunu yapabilecek misin 2 sene aradan sonra
  • Sorun değil hocam bu yıl girdim sıralamam 3 k idi son 1ay çalışarak. Benim için önemli olan 26 yaşında mezun olmak dezavantaj yaratır mı?

• Yaş engel değildir hocam.şu an 29 yaşındayım 8 yıldır öğretmenim ve seneye tıp fakültesi okumak için ygs lys sınavlarına hazırlanıyorum düşünün artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istedigi meslek ugruna Bir ömür heba edip mutsuzlukla mutluluğu kovalayanlar diyarında bence senin acindan mesele şu.; Sen mühendislikten mezun olduktan sonra severek o işi yapabilecek ve pismanlik yasamayacak düzeyde misin?Yok her zaman o değerlendirmedigim firsattan dolayi yüreğim yanar diyorsan şayet. ..

Şu an mühendislik okuman hata [:/]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superkova -- 7 Ağustos 2015; 23:44:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yenilikçi fikirlerin var mı işletme okuduktan sonraki dönem için?
  • Kesinlikle geç değil. 30 yaşındayım ve diş hekimliği okuyorum :)

• Bende 25 yaşında mezun oldum . Bence okumak için uygun dönemlerbu yaşlar ve böyle çok insan var 1-2-3 yaş farkedilmiyor sınıfın genelınden 1-2-3 yaş buyuk olmak onlarla ıletısımınızde sıkıntı cıkarmaz sız daha tecrubelı olursunuz onlar daha heyacanlı tek fark bu olur =) okul sonrası iş bulma süreci gecikirse biraz handikap olabilir okul bıtımınde sız sınıftaki arkadaslarınıza gore daha yaşlı oluyorsunuz ve iş veya yuksek lısans konusunda daha hızlı davranmanız gerekıyor halıyle .Okul bırakma kararı ciddi bir karardır iyi düşünün. bence okulu bırakmadan sınavalara hazırlanın eğer işler istedıgınız gıbı gıderse bogazıcını kazanırsanız oraya kayıt yaptırır sımdıkı okulunuzdan kaydınızı sıldırırsınız güzelce araştırın bunları . =) kotu yazı ıcın kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f_davey -- 8 Ağustos 2015; 1:34:27 >
  • Okuldan kaydımı aldırmayı düşünmüyorum en azından derslerden kalsam da sorun değil. Eskiden bu kadar çok üniversite ve bölüm yoktu, şuan üniversitelerin eğitim seviyelerinin düşmesiyle üniversite ismi ve daha sonra kişisel özelliklerin ön plana çıkacağını düşünüyorum. Eğer ileride yöneticilik pozisyonları için çabalayacaksam bunu Boğaziçi nde daha kolay gerçekleştirebileceğimi düşündüm.

• Endüstri mühendisliğini düşünmez misiniz hocam ?
  • Siralamam 130 k idi muhendislik yerine kafamda ideal bi meslek secemedigimden ( ygs den sonra calismayi vs bıraktım hedefim yom diye lys de mat konum bitikti tek ondada zaman yetmedi hepsini cozmeye zaten o ayri konu ) tercihlerde hastane ortamini sevdiğim den 2 senelik saglik bolumu yazdim yas şuan 17 hocam ben bunalimdayim meslek.konusunda daha demin google dan arama yaparken bu bolum kafamda oldugundan, konunuzu gordum direk daldim

Bence işletme okuyun muhendislik yerine bogazici isletme mezunlari cok iyi yerdeler sirketlerin yonetim kurulunda vs.
    orn turkcell yonetim kurulunda bogazici isletmeden mezun elemanlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-575E87AA4 -- 8 Ağustos 2015; 22:19:25 >
  • Eğer biraz girişken olursan 2. sınıftan itibaren bile güzel işler bulabilirsin. Çalışma işi de derse engel olmaz bölüm kolay ve oldukça boş bir bölüm olduğu için. Böyle bir durum var. İşletme gibi bir bölüm düşünüyorsan kariyerist biri olabileceğini varsayarsak bu bilgi işe yarayabilir. Ancak hazırlıkta ingilizce öğrenme süreci biraz zorlu geçiyor okul kalabalıklaştığı ve bu yüzden de bol bol öğrenci bırakmaya çalıştıkları için. O yüzden hazırlıkta biraz hardcore çalışabilmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurosawa -- 9 Ağustos 2015; 4:11:33 >
  • öncelikle konuyu açan arkadaşl için şahsi fikrim bölümünü bitirsin sonra yüksek lisans MBA boğaziçi veya sabancı üniversitesinde yapsın yine yönetici olabilir . mühendisler illaki üretimde çalışacak diye bir kaide yok..

bu arada burda arkadaşlar yazdıklarını okuyunca çok mutlu oldum çünkü düşündüklerimi yapan arkadaşlar var ben 30 yaşındayım bilgisayar mühendisliği okumak isityoum bu yaştan sonra öss hazırlanıp gidebilirmiyim diyordum arkadaşların azımları yaptıkları bana ilham verdi ... ben meslek lisesi mezunu ardından 2 yıl yüksek okul ardından anadolu üniversitesi iktisat okuyan biriyim şimdide yüksek lisans yönetim bilişim okuyorum..ama şimdi bilgisayr mühendisliği kazansam yeminle okurum acaba yaşım geçtimi diye düşünüerken burdaki güzel arkadaşların azimleri benim gözlerimi yaşarttı demekki yanlız değilmişim....

selamlar,

• Sonoturco kullanıcısına yanıt
    herkez işletme mezunu ama makina müh özelliği olan güzel bir bölüm.
    orta halli üniversite hangisi bilmiyorum ama eğer fikir jimnastiki yaparsak kpss de filan işletme 95 le almaya başladı Makina müh.80-81lerde dolaşıyor.
    bence vaz geçmeyin makina mühten.karar sizin tabiki
    kolay gelsin.
  • Mühendisligin artık bir havası yok, bende enerji sistemleri muh. Okuyorum yasim 22 bende seneye tekrar girecegim sınava. Eger sistem bizden sınava girip istediklerimi gerceklestirmemizi istiyorsa bende 30 unda bile universite okurum, yeterki istedigim yer olsun sonucta yas ileeledikce istekler degisiyor ve beyin olgunlasiyor. Kıssadan hisseye kardesim ne istiyorsan onu yap. Eger derse girerken içinde bir heyacan bir şevk yoksa koyuver gitsin.

• evandevan E kullanıcısına yanıt
    ana hedeflerim arasında kamuya girmek yok ama işletme için a grubunda önü açık kadrolar varsa olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonoturco kullanıcısına yanıt
    Kazanabileceğini umuyorsan hiç düşünme kazan git Boun işletmeye...

Yaşın geç falan değil...
  • Merhaba konunun üzerinden bi hayli geçmiş ancak merak ettim durumunuzu ben de şuan benzer ssıkıntıları yaşıyorum da fikir sahibi olmak açısından sordum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.