Şimdi Ara

21000 tl ye kadar bütçem var 3 aydır ne alacağıma karar veremedim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, üstadlar başımdan geçeni kısaca anlatayım. Bundan yaklaşık bir 3-4 ay öncesine kadar bende 2006 model Hoda Jazz Elite vardı. Talihsiz bir kaza sonucu araba perte çıktı ve sigortadan para aldım. Elimde ki para miktarı 21000 tl civarı ve 3 aydır falan ne alacağıma karar veremedim her kafadan farklı bir ses çıkmakta artık kafayı yemeye başladım. fikirlerinize ihtiyacım var. Alıp satıcı değilim uzun soluklu binmeyi düşünüyorum. Ama soran olursa hayır demem satarım.

Alternetiflerimin arasında

Seat ibiza 1.4 signo (2003 ve üzeri)
    Peugeot 206-207 ( hangi serileri tutuluyor bilmiyorum)
    suzuki swift 4x4, 4x2 (2005 ve üzeri
    Mitsubishi colt
    Opel corsa
    fiat punto
    skoda fabia 1.4 elegance (2001 ve üzeri)
    Nissan Almera 1.5 Tekna ( Şuan için kafama en çok yatan model bu)

dediğim gibi biraz yelpaze geniş bu yüzden kafam fazlasıyla bulanık siz olsanız hangisini alırdınız.?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• punto

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brcn35 kullanıcısına yanıt
    Grande punto düşünülebilir, fabia da güzel bi tercih olabilir 1,4 olanı gayet yeterlidir. almera tasarımını begenmediğim için düşünmezdim. (lakin güzel ve oturaklı olduğu söyleniyor). Sıraladığın listede benim dikkatimi çekecek olan swift olurdu. Kullandın mı dersen hayır ama çok tatlı bi görüntüsü var. senin bütcene de uygun bulabilirsin sanırım. Yakıtı da üzmez..
  • Yaptığım genel araştırmalar ve yapılan yorumlardan bahsetmek gerekirse

Seat ibiza 1.4 signo
    Peugeot 206-207 ( kime sorduysam peugeota bulaşma sanayiden çıkamazsın diyen çok
    suzuki swift 4x4, 4x2 ( 4x4 leri çok yakmasından ve yere yakınlığından çok şikayet var)
    Mitsubishi colt ( piyasasının zayıf ve tipsiz olması :)
    Opel corsa ( babamın düşüncesi :)
    fiat punto ( konfor olmaması ve hafif kalmasından şikayet oranı fazla)
    skoda fabia 1.4 elegance ( aklıma yatıyor ama skoda denincede aklıma eski çarpık arabaları aklıma geliyor.
    Nissan Almera 1.5 Tekna ( Şikayet edeni görmedim ve herkes sağlamlığını övmüş tek eksisi piyasası yok tipide fena durmuyor hocam yine yahu :) sedanı değil ama
  • Bende 2011 1.2 motor aveo Sedan var, az daha ekle 23 000 e veririm sana.amacim tertemiz arabamin biniciye gitmesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Punto hocam

• Punto nun hangi modeli tutulur. Yada su almeralar hakkinda bilgi sahibi olan varmi yardim pls

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    yahu bırak milletin ne söylediğini yok pejo şöyleymiş yok pejo böyleymiş fransızlar arabaları yaparken illede bozulsun diyemi araba yapıyorlar hiç mi testleri bi standartları yok. Geç bu işleri git 207 al ben yılbaşında 207 GTI almayı düşünüyorum
  • Peugeot aklimdan gecenler ama bizim millet sagolsun insanin aklina kurt dusurmeye meraklidir. Yok parcasi zor bulubur yok.sık ariza yaratir bi yigin sey duyunca insan cekinio ister istemez

• Türkiyede 14 binin üzerinde satılık peugeot varmış. şimdi malum siteden baktım. yani bu adamlar bile bile mi aldı arıza çıkaran parçası bulunmayan arabaları. şu önemli kullanan kişi kim? yanlış anlamasın profesyonellikten uzak sanayilerde kendi çaplarında modifiye yaptığını zannedip arabayı hasat eden birinden alırsan arabayı markası ne olursa olsun sanayiden çıkamazsın. sen bence ilk önce kozmetik, donanım, yakıt ve kullanım süresi olarak kendine göre bi seçim onun üzerine git. arkadaşın da dediği gibi herkese kulak asma. her bütceye ve kullanım amacına göre herkesin tercihleri farklı olur.
  • Benim aklima yatan nissan isin acikcasi ama alma elinde kalir satamazsin. Elinde patlar o paralara o arabami alinir Dediler mi insanin tum istahi kursaginda kaliyor malesef

Bence o fiyata en iyisi almera. Benimde hoşuma gidiyor. her arabanın alıcısı vardır. 2. eli yüksek olan araçlara bi bak 2000 model bulabilirsen tamam (bulunamıyor). bende enişteme bakıyorum 18-20 aralığında yok.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-nissan-almera-188682757/detay/
    bu kmde bu modelde süper olur senin için. Başkalarının dediklerine fazla takılma yoksa çok arada kalırsınız
    not: ilandaki araçla hiçbir alakam yoktur. arasıra bakarım almeralara.
  • Talihsiz kaza için geçmiş olsun diyelim,

almera haricinde ki diğer bütün araçlar yaşam alanı bakımından size ufak gelecektir, ailede 3.kişi varsa yani arkaya oturacaksa sıkıntı.

biri hariç colt, onunda bagaj minik ama yetirirsiniz,

Sadece 2005 modellerinde olan instyle donanımda, deri koltuk, sunroof ve esp gibi donanımları olan versiyonunu bulursanız kaçırmayın der ve tavsiye ederim,

araç seçiminizde kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brcn35

Merhabalar arkadaşlar, üstadlar başımdan geçeni kısaca anlatayım. Bundan yaklaşık bir 3-4 ay öncesine kadar bende 2006 model Hoda Jazz Elite vardı. Talihsiz bir kaza sonucu araba perte çıktı ve sigortadan para aldım. Elimde ki para miktarı 21000 tl civarı ve 3 aydır falan ne alacağıma karar veremedim her kafadan farklı bir ses çıkmakta artık kafayı yemeye başladım. fikirlerinize ihtiyacım var. Alıp satıcı değilim uzun soluklu binmeyi düşünüyorum. Ama soran olursa hayır demem satarım.

Alternetiflerimin arasında

Seat ibiza 1.4 signo (2003 ve üzeri)
    Peugeot 206-207 ( hangi serileri tutuluyor bilmiyorum)
    suzuki swift 4x4, 4x2 (2005 ve üzeri
    Mitsubishi colt
    Opel corsa
    fiat punto
    skoda fabia 1.4 elegance (2001 ve üzeri)
    Nissan Almera 1.5 Tekna ( Şuan için kafama en çok yatan model bu)

dediğim gibi biraz yelpaze geniş bu yüzden kafam fazlasıyla bulanık siz olsanız hangisini alırdınız.?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba,

kardeşim Hyundaı getz dizel kullanıcısı olarak bu aracı şiddetle tavsiye ederim 2006 üstü. yakıt konusunda oldukça cimri şu fiyatlarda bile 23 kuruş civarında bir yakıt ölçümü yaptım, parça konusunda sıkıntı çekmezsin, ayrıca arıza yapma gibi bir durumu bakımları düzenli ise çok çok zor. Ekonomik bir araç, sürüşü ve hızlanması da gayet güzel. iç dizayn konusunda zayıf değil, gayet geniş sadece bagajı biraz küçük, düzenli kullanırsan o bile yetiyor ama. bir sorun olursa özelden ulaşabilirsin.

saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brcn35

Peugeot aklimdan gecenler ama bizim millet sagolsun insanin aklina kurt dusurmeye meraklidir. Yok parcasi zor bulubur yok.sık ariza yaratir bi yigin sey duyunca insan cekinio ister istemez

yaklaşık 2 yıl 2004 peugeot 307 kullandım. onu tasarlayan mühendisin aklından şüphe ederim, araç 8 kez şarj dinamosu yakarmı ya, serviste bulamadı sorunu, yok efendim Fransa'ya gidecekmişte orada çözülecekmişte vay anam vay. aman uzak dur, Türkiye şartlarına göre değil o araçlar.

bak yaşadığım sıkıntıları tek tek yazıyorum

* şarj dinamosu yandı ( 8 kez )
    * cam konsolu hatası ( kronik, hurdacılarda bir tane bile yok çıkması sıfırı çok pahalı)
    * sensör hataları, park,far,yağmur tek tek hepsi arızalandı belirli zamanlarda

dipnot olarak, parçaları hem zor bulunuyor hemde inanılmaz pahalı. çamurluk değişimini 680 liraya yaptırdım boya ile beraber. getzle aynı sıkıntıyı yaşadım çamurluk değişim +boya, kapı sadece boya hepsi 570 tl tuttu.

Düzenleme: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptân-ı Cihan -- 12 Aralık 2014; 11:02:34 >

• Hocam üzerine biraz daha koyup yine honda cazz almanızı tavsiye ederim , bende araba almadan önce aklımda almera seçeneği vardı fakat honda daha agır basınca civic aldım.Suziki swift de oldukça sorunsuz bir arabadır ,gidipte puntoya palio ya vereceğin paraya swift al daha iyi.Puntoların bir çogu kazalı pert oluyor.Kısacası araba alacaksan tercihini japon arabalarından yana kullan.Hem sorunsuz hemde konforlu araç istiyorsan.
  • Hocam honda jazz muhtesem bi aractir kabul ediyorum ama malum kaza yaptigim icin sogudum arabadan. Yeni icime sinmiyor artik.
    Peugeot tada bahsedildigi gibi sikayetler duydugum icin cok yanasmiyorum.
    Getzde aklimda olanlardandi ama polo getz kucuk geliyor gozume ee bizim ailede 5 kisi zor sigariz die eledik

Coltlar japon arabasi saglamlik hersey var cok arastirdim amma velakin pek bi tipsiz degil mi

• Hocam bende 2004 1.2 el 16v palio vardı geçen ay sattım ihtiyaç doğrultusunda aracımı büyüttüm. Size tavsiyem bagaj sorun degilse temiz bir Punto almanız, yakıtı vergisi az olur masrafı daha uygun olur motor yönünden sorun çıkarmaz kafan rahat binersin.
  • 21'e Swift bulmak biraz zor değil mi ? Geçen yaz vardı. Yazın bile fiyatlar şimdikinden ucuzdu ya.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.