Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 29 yaşındayım evliyim 1 çocuğum var 2.si de yolda daha yeni aileden ayrı yaşamaya başlayacağım nasip olur ise, acelen ne la...
  • Abim 26 yaşında 27 olacak yakında halen bizimle yaşıyor. Bana bu durum biraz değişik geliyor. 21 yaşındayım artık evden ayrılma zamanının geldiğini düşünmüyor değilim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 yaşınayım işim gücüm var annemle kalıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Catology

quote:

Orijinalden alıntı: riaz

62 yaşındayım babamın emekli maaşıyla geçiniyorum.

2051 yılında mıyız?

Torunumun hesabından yazıyorum.
  • Yaş 26 hayla ailemle yaşıyorum bir problem yok.
    30 yaşına kadar ailemle yaşayacağım.
    Evlenince de...

Uzaktan aileye bakılmaz. Para gönderirim diyeceksin. Ama 60 yaşındaki adam hasta olunca hele bir de uzaktaysan o adam hastalıktan ölsün mü?
    Ölünce o zaman ana baba diye ağlamayacaksın. Hayattayken kıymetini bil. Hayatını zehir ediyorsa bırak etsin he de. Sen bebekken zehir etmedin mi? O zehir etmene rağmen tatlı talı sevdi sen de zehir etti diye evi barkı terk edeceksen kıymetini bilmiyorsundur.

Şahsen 2 yıldır çalışıyorum da. Faturaları ödüyorum. Sağlık harcamaları, kendi harcamalarım derken. Ne kendi istediğimi alabiliyorum ne para biriktirebiliyorum.
  • 20 yasinda bir yil tek basima yasadim hayatimin en kotu yiliydi.Ne bir arkadasim vardi ne bir tanidiğim.Tek basina yasamak kolay degil ya ama arkadasin, sevgilin varsa cekilit kilinir.Aileyle yasama mevzusu ise aileye gore degisir benim ailemle kafa yapim 180 derece farklı.Eğer iyi anlasiliyorsa aile ile de kalinabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20'li yaşlarını ot gibi geçirmek denir bu işe. Hayattaki en güzel çiçekleri koklayacağınız zamanınızı ve rahatlılığınızı boşa tüketmeyin bir kere dünyaya geliyorsunuz. Hayatın amacı bir yerde işe gir, çalış, kredi çek, ömrünü sonuna kadar dört duvar arasında para yetiştirmeye çalış değildir. Onun yerine bu yaşlarında riske girip ticarete, kosgeb'e başvurmak veya arsa işine girmek varken düz bir çizgide ilerlemek çok saçma geliyor.
  • 23 yasindayim tek yasiyorum ama ailemi cok ozluyorum surekle cagiriyorum bende kaliyorlar olmadi ben onlarda kaliyorum.Aile gibisi varmi be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzgün bir iş bulsam üni falan takmadan gider çalışıp kendi evime çıkarım gerekirse ama yok. Öğretmenlik okuyup Akdeniz'e falan doğru yerleşmeyi istiyorum aslında.
  • sadece editinle beraber olan ilk mesaji yani senin mesajini okudum. millet bunu onermisse donanimhaber'in asosyalligin dibine neden bu kadar vurdugunun cok guzel kaniti. comfort zone'dan cikmayan asalak gibi yasayan tipler. disarida hayat zor. hem de cok zor ama evlendiginde nasil ayaklarinin ustunde duracaksin? hayata bakis acin sadece paraysa -kucumsemek icin demiyorum nolur yanlis anlama- teknikerim yazmissin. en fazla ne kadar kazaniyosundur ki. en fazla ne kadar biriktirebilirsin? hesabini kendin yapmissin bi 3-4 yil daha-bi 4-5 yil daha. omur dedigin kac yil ki sen bi araba alabilecek parayi biriktirmek icin 4-5 yilini feda edeceksin? ailen hep orada, otur konus. ben denemek istiyorum, basaramazsam burada olur musunuz yanimda olur musunuz de. is ara baska yerde bul, zaten geri donmezsin sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga

şu saçma sapan sorular için Saçma Sapan Sorular (Dikkat cevaplarının kimseyi ilgilendirmediği sorular buraya) diye bir kategori mi açılsa acep?

O senin düşüncen.
  • Üniversite için 2 yıl başka şehirde yaşadım hayatımın en güzel günleriydi aslında fakat ailemi özlüyordum hemde çok. Daha sonra ailemin olduğu şehre döndüm açıktan lisans tamamlayıp işe girdim. o günden beridir ailemle yaşıyorum okul bitti düzenli bir işim var şükür yaşım 25 daha, imkan olursa gitmeyi planlıyorum umarım yapabilirim.

Öncelikle ailenle yaşamanın anormal bir tarafı yok ama bu yaşta çalışmadan yeyip içip yatıyorsan bu anormal evet. Kendi ayaklarının üzerinde durmaya bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga

şu saçma sapan sorular için Saçma Sapan Sorular (Dikkat cevaplarının kimseyi ilgilendirmediği sorular buraya) diye bir kategori mi açılsa acep?

O senin düşüncen.

Evet zaten benim düşüncem hatırlattığınız için teşekkürler, genelde başkasının değil kendi düşüncelerimi yazarım sakıncası mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss

sadece editinle beraber olan ilk mesaji yani senin mesajini okudum. millet bunu onermisse donanimhaber'in asosyalligin dibine neden bu kadar vurdugunun cok guzel kaniti. comfort zone'dan cikmayan asalak gibi yasayan tipler. disarida hayat zor. hem de cok zor ama evlendiginde nasil ayaklarinin ustunde duracaksin? hayata bakis acin sadece paraysa -kucumsemek icin demiyorum nolur yanlis anlama- teknikerim yazmissin. en fazla ne kadar kazaniyosundur ki. en fazla ne kadar biriktirebilirsin? hesabini kendin yapmissin bi 3-4 yil daha-bi 4-5 yil daha. omur dedigin kac yil ki sen bi araba alabilecek parayi biriktirmek icin 4-5 yilini feda edeceksin? ailen hep orada, otur konus. ben denemek istiyorum, basaramazsam burada olur musunuz yanimda olur musunuz de. is ara baska yerde bul, zaten geri donmezsin sonra.

Hocam dediklerinizde haklısınız. Dışarı da yaşacağım zaman bir teknikerin alacağı para bellidir zaten ortalama. Alacağımız para belli iken dışarıda bir de kira vs vs. giderlere neden vereyim ? Neden cebimde kalmasın para ? Hayata bakış açım tabi ki sadece para değil, hayat bu sonuçta bir kere geliyoruz dünyaya. Ha başka bir şehirde daha iyi bir maaş yer bulursam gitmez miyim tabi ki giderim. Ama bir teknikerin alacağı max. 3-3.5 k para.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ne eşini yüz üstü bırakırsın. Ne elin kızlarına göz dikersin. Sen adamsın biliyorsun değil mi?
  • Gokcesel kullanıcısına yanıt
    O konuda bende ne yapacağımı bilmiyorum hocam... Büyük kararlar vermek çok zor bi iş. Üstelik işe gideceksin diyelim, ben eşimden annemle ilgilenmesini hayatta isteyemem. Benim hizmetçim değil o. Çok zor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 9 Mart 2017; 10:42:11 >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Teşekkur ederım, sende adamsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss

sadece editinle beraber olan ilk mesaji yani senin mesajini okudum. millet bunu onermisse donanimhaber'in asosyalligin dibine neden bu kadar vurdugunun cok guzel kaniti. comfort zone'dan cikmayan asalak gibi yasayan tipler. disarida hayat zor. hem de cok zor ama evlendiginde nasil ayaklarinin ustunde duracaksin? hayata bakis acin sadece paraysa -kucumsemek icin demiyorum nolur yanlis anlama- teknikerim yazmissin. en fazla ne kadar kazaniyosundur ki. en fazla ne kadar biriktirebilirsin? hesabini kendin yapmissin bi 3-4 yil daha-bi 4-5 yil daha. omur dedigin kac yil ki sen bi araba alabilecek parayi biriktirmek icin 4-5 yilini feda edeceksin? ailen hep orada, otur konus. ben denemek istiyorum, basaramazsam burada olur musunuz yanimda olur musunuz de. is ara baska yerde bul, zaten geri donmezsin sonra.

Hocam dediklerinizde haklısınız. Dışarı da yaşacağım zaman bir teknikerin alacağı para bellidir zaten ortalama. Alacağımız para belli iken dışarıda bir de kira vs vs. giderlere neden vereyim ? Neden cebimde kalmasın para ? Hayata bakış açım tabi ki sadece para değil, hayat bu sonuçta bir kere geliyoruz dünyaya. Ha başka bir şehirde daha iyi bir maaş yer bulursam gitmez miyim tabi ki giderim. Ama bir teknikerin alacağı max. 3-3.5 k para.

Istanbul'da yasiyorum ben. fena bi maasim yok, dedigin rakamlarin bi tik ustunde. ha yine dunya kadar borcun icindeyim de ben normal harcamiyorum. bu da benim hayat felsefem. neyse. 17 milyon kisi var bu sehirde ve cogu kisisi asgari ucretin cok da ustunde maas almiyor. cekingelerini anliyorum. bi meslegin var nereye gitsen is bulursun neticede. 4 ay cebinde ugur parasi olarak 25 kurusla yasayan arkadasim oldu. meslegi "yazarlik". istanbulda yasadi. bu cok ekstrem bi case. o duruma gelsem kalkar koyume donerim ama yapan yapiyor. Senin bedenin senin kararin.

• 3-4 yıldır çalışıyorum ve eve para götürüyorum ama eve çok para veriyorum babamın borcundan dolayı. Örnek vermek gerekirse 2000 alıp 1500 ü eve veriyorum. Durumu benim gibi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Valley -- 9 Mart 2017; 12:30:58 >
  • her ne kadar çalıştığım sektör bitme noktasına gelse de, üniversiteden mezun olduğumdan bu yana çalışıyorum. ailemle yaşıyorum ve yaşım 26. aile ile kaldığım için harcama düzeyim sadece kendi zevklerim üzerine ve para da biriktirdim bu süreçte. ailem bana karışmaz. istediğim zaman evden çıkarım gece içmeye giderim eğlenirim. çok şükür bu konuda zorluk çıkarmıyorlar. her evin kuralları vardır elbette.

ayrı eve çıkmak istemiyorum çünkü tamamiyle masraf. yarın bir gün sevgilim olur ciddi bir ilişkim olur o zaman onunla beraber yaşamak için isterim ama şuan sap olduğum için hiç bir şekilde gerek duymuyorum. ayrı eve çıkıp sorumluluk almak gibi şeyler dar düşünce bana göre. şuan kazandığın paranın tamamını zevk için harcıyorsan sorumsuzsun işte. ya da bulaşık yıkamayı, temizlik yapmayı bilmiyorsan, en basit yemekleri yapmayı şu yaşına kadar öğrenememişsen ayrı eve çıkıp kendine işkence etme boşuna.

aile ile yaşamak iyidir avantajları dezavantajlarından fazladır.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.