Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 yaşındayım bekarım hala ailem ile yaşıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence mesele aile yaşamak değil ekonomik özgürlüğü kazanmak. Sen ondan haber ver. 22 yaşında halen ekonomik özgürlüğü kazanamadı bir iş güç tuturamadı isen ayrı evde de olsan sıkıntı. Yoksa aile yanında yaşamak candır. Hatta bence keske evlenince de aile ile yaşansa ama insan işte. Zor geliyor.
  • Mark Valley kullanıcısına yanıt
    3-4 Yıl öncesine kadar ne oluyordu sence baban 2000 alıp 1500 ü eve veriyorsa sıkıntı yok sanırım. Olaya bir de bu açıdan bakmanı tavsiye ederim. Herkes bir işe girdikten para kazanmaya başladıktan sonra kendisini dünyanın efendisi gibi hissediyor sen çalışma hayatına kadar neyle geçindin kızlarla veya arkadaşlarınla gezmek için nerden para aldın yada okula giderken aldığın harçlıklar. Babanda senin gibi düşünüp bundan dolayı sizinle yaşamak istemiyorum dedi mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caykurlu -- 9 Mart 2017; 12:1:59 >
  • Normal
  • 13 yaşına kadar babannem ve dedemle yaşadım.
    sonra yatılı yurda girdim 5 yıl yatılı kaldım.
    üniversiteyi kazandım yine yatılı yurda gittim.
    her şey bittiğinde 23 yaşındaydım ve eve dönmüştüm.
    dedem vefat etmişti babannemle yaşıyordum.
    annem babam hayatta bu arada üst kattalar tabiki görüşüyoruz ama ne olduysa ben dedem ve babannemle yatıp kalkıyorum :)
    1 sene babannemle kaldım 25 e girerken evlendim, şimdi aramızda 1 saatlik yol var.

keşke hep onlarla beraber olabilsem şimdi çocuklarım filan da var, o kadar özlüyorum ki onları.
    keşke aileler ve evlenilen kızlar uyumlu olsa da bir arada yaşayabilsek eskisi gibi, sizi bilmem ama ben kalabalığa gürültüye hasretim.

evet benim de pek çok dönemim dört duvar arasında pc ve kitaplarla geçti, yalnızlık hiç bir şeye çözüm değil insanın ailesi gibisi yok.

keyfine bak kardeş, aileni çok özleyeceksin zaten.

• Başlık yanlış, içerik yanlış, iletiler yanlış. Oysa söylenmek istenen, çocukluktan adamlığa (katma değer sağlama çağına) geçiş yaşı ile ilgili!

İster 18 yaşında ol, ister 40 yaşında ol, önemli olan kiminle kaldığın, nerde kaldığın değil, katma değer sağlayıp sağlayamadığıdır. 22 yaşındayken ailene bi katkın varsa sorun yok, baba parası yiyosan sorun var. Asıl olan olabildiğince ailecek kalmaktır, ayrılmak değil. Ancak önenli olan aileye katkı sağlayıp sağlamadığın önemli.

Onurlu olan, adamlık olan, anne babasının kendi evinde birlikte oturarak onlara keyif sürdürmektir. Evden ayrılıp başka eve çıkıp, ben adam oldum, çok da para alıyorum demek değildir. Senin baban da annen de çok para kazanıp sana bi dadı tutup ayrı evde baktırabilirdi sana bebekken di mi ama.

Batıcı ve Hristiyani anlayış; reşit oldun, hadi evden uzaklaş, kendine bak. Tıpkı hayvanlar dünyası gibi. Hayvanlığı delikanlılık, adamlık sanmak da çok büyük yanlış.

Hayvanlar aleminde "Yuva"dan uçman gerektiği gün, senden istenen yuvadan uzaklaşıp kendi boğazına kendin bakmaktır. İnsanlık aleminde ise, hem yuvaya bakman hem kendine bakmandır istenen. Hem de yuvaya dönmendir; ister fiziki olarak, ister ruh olarak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 9 Mart 2017; 12:22:11 >

• 21 yaşındayım . 3 senedir ailemden ayrı yaşıyorum. İnsan afallıyor başta annemin yemeklerini çok özledigim oldu. Geçim sıkıntısı başa vurunca görüyor insan hayatın zorlugunu. Bazen diyorum ki keşke hiç büyümeseydim, babam bu yaşa kadar nasıl getirdi beni helal olsun. Sabah kalkıp işe gitmenin zorluğunu görünce anlıyor insan ne zor şartlarda büyütüldüğünü, durumun iyiyse kardeş oku adam akıllı bi meslegin olsun. 21 yaşındayım ama kendimi 40 yaşında gibi hissediyorum o kadar yıprandım ki artık. Şans bize ne zaman gülecekse..
  • taşrada normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezer.er

21 yaşındayım . 3 senedir ailemden ayrı yaşıyorum. İnsan afallıyor başta annemin yemeklerini çok özledigim oldu. Geçim sıkıntısı başa vurunca görüyor insan hayatın zorlugunu. Bazen diyorum ki keşke hiç büyümeseydim, babam bu yaşa kadar nasıl getirdi beni helal olsun. Sabah kalkıp işe gitmenin zorluğunu görünce anlıyor insan ne zor şartlarda büyütüldüğünü, durumun iyiyse kardeş oku adam akıllı bi meslegin olsun. 21 yaşındayım ama kendimi 40 yaşında gibi hissediyorum o kadar yıprandım ki artık. Şans bize ne zaman gülecekse..

Ne is yapıyorsunuz hocam ? Meslek nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkesterone kullanıcısına yanıt
    Ankara'da medikal firmasında tıbbi satış mümessiliyim hocam
  • İmkanın varsa 30 a kadar evlenme ailenle yaşa cebinde paran olur rahat yaşarsın
  • Uganda'da yaşarım gene de ailemle yaşamam.

Bir çok kişi parasal durumu yüzünden ailesiyle yaşadığını söylemiş. Saygı duymak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican88

Kardesim sen sasirdinmi aile gibisi varmi..evlenene kadar ailemle yasadim evlenmeseydim bir omur daha yasardim..ha evlenince neyaptim ayni apartmanda karsi dairesine tasindim kapi komsusuda olduk..Allah ailemden 1000 kez razi olsun,suan bile esimde bende duacilariyiz..ikimizde calisiyoz aksam geliyoruz yemegimiz hazir annemde yiyiyoruz iciyoruz uyumadan uyumaya eve geciyoruz desem yeridir..bazen dolabi bir aciyorum birton yemek yapmis koymus dolabimiza..en ufak birseye sıkıssam hemen yanimda bitiyorlar..Haklarini helal ederler insallah..

Aile candir..anne baba candir..gencken boyle ayri ev heyecani ve fantazisi olsada en guzeli evlenene kadar ailenin yaninda yasamak..

kardes yemin ediyorum bu tam benim hayalim ya, Allah bizede boyle bir hayat nasip eder insallah. Bi masallah diyimde nazar degmesin

• 33 yaşında makine muhendisi olan arkadaşım hala ailesi ile oturuyor ve çalışmıyor ordan hesap çıkar kendine

• Aslında değil Türkiye'de normal ama çünkü bu yaşta bile çoğu genç çalışmayıp ailesinin eline bakıyo üniversiteden mezun olunca da hiç iş tecrübesi olmadığı için doğal olarak işsiz kalıyo yada 1400 liraya amele gibi çalışıyo
  • Kardeşim bende ailemle kalıyorum. Ama kimsenin haberinin olmadığı 1+1 de ayrı bir evim var. Kaçamak evi gibi ama düzgün. Arada orada kalıyorum. Ailemede arkadaşta oyun oynayacağız vs geçiştiriyorum. Çok yakında şehir değiştirmeyi planlıyorum meslek edinme için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Millet 22 yaşında evleniyor sen hala anan babanlamı yaşıyorsun? Ayrıca kendi ayaklarının üzerinde falan duramazsın nerde çalışçan? nasıl ödicen kirayı?

Toplumsal baskı ve dayatma. Güzelmiş. Sürü psikolojisi ortadoğu toplumlarinda çok yaygındır zaten.

Herkes 30 yasinda evlenseydi de öyle yapacaktın. Bu yüzden çok kafana takma hocam.

Birey olun öncelikle.

Ne saçmalıyonla sen. Millet ünide sevgili buluyor bitincede evleniyor gayet güzel ve normal.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

quote:

Millet 22 yaşında evleniyor sen hala anan babanlamı yaşıyorsun? Ayrıca kendi ayaklarının üzerinde falan duramazsın nerde çalışçan? nasıl ödicen kirayı?

Toplumsal baskı ve dayatma. Güzelmiş. Sürü psikolojisi ortadoğu toplumlarinda çok yaygındır zaten.

Herkes 30 yasinda evlenseydi de öyle yapacaktın. Bu yüzden çok kafana takma hocam.

Birey olun öncelikle.

Ne saçmalıyonla sen. Millet ünide sevgili buluyor bitincede evleniyor gayet güzel ve normal.

Okuman yazman yok mu, la?

Hala millet diyor

Kendi aklın yok mu birader?

• quote:

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

Orijinalden alıntı: alican88

Kardesim sen sasirdinmi aile gibisi varmi..evlenene kadar ailemle yasadim evlenmeseydim bir omur daha yasardim..ha evlenince neyaptim ayni apartmanda karsi dairesine tasindim kapi komsusuda olduk..Allah ailemden 1000 kez razi olsun,suan bile esimde bende duacilariyiz..ikimizde calisiyoz aksam geliyoruz yemegimiz hazir annemde yiyiyoruz iciyoruz uyumadan uyumaya eve geciyoruz desem yeridir..bazen dolabi bir aciyorum birton yemek yapmis koymus dolabimiza..en ufak birseye sıkıssam hemen yanimda bitiyorlar..Haklarini helal ederler insallah..

Aile candir..anne baba candir..gencken boyle ayri ev heyecani ve fantazisi olsada en guzeli evlenene kadar ailenin yaninda yasamak..

kardes yemin ediyorum bu tam benim hayalim ya, Allah bizede boyle bir hayat nasip eder insallah. Bi masallah diyimde nazar degmesin

Tesekkur ederim kardes Allah gonlune gore versin :)

• Böyle boş şeylere kafayı takmayın hiç evi olmayanlar hatta hem evi olmayıp hem ailesi olmayan insanlar var.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.