Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer benimki gibi ailen varsa normal değil, annen baban düzgün eğitimliyse normal.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    eskişehirden örnek vermiş bir arkadaş, doğru demiş. 600 lira kira için 110.000 lira para harcaman lazım.
  • yaş 21. 2000 liraya yakın gelir var, eve çıkılmıyor izmirde. en az 3500 lira para lazım
  • Vay be 2 sene 4 ay geçmiş konuyu açtım açalı. Şu an evet kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Bazı zorlukları var ama alıştım. 1.5 senedir düzenimi oturttum. Biraz daha kendimi maddi olarak toplayınca sırada sanırım evlilik var. Bi 2 sene 4 ay sonra da evlenmiş olmayayım
  • Şu an işsizlik oranı yüksek , aile yaninda kalmak daha mantıklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

50k civarına üniversite çevrelerinde öğrenci evleri var, 1+1 gibi ve aylık 600 lira kira geliri var.

7 tane alsan 6*7 = 42 den aylık 4200 lira gelirin olur.

bu arada anapara da yerinde saymaz, o evlerin değeri de artar.

kafayı kullanıp en basit şekilde daha karlı işler yapmak varken biraz daha basit diye faize kaçmak yanlış, faiz toptan yanlıştır.
    Hangi illerde hocam bu 50k'lık evler
  • Sana ve sizinkilere bağlı

Ben mesela annemle pek anlaşamıyorum o da benim ayrı bir eve taşınıp hayatla tek başıma mücadele etmemi istiyor. Bu beni olgunlaştıracakmış.

Paranı kazanmaya başladıktan sonra imkanın da el veriyorsa tek yaşamaya başla. Ama ilk başlarda ailene yakın ol hiç olmadı aynı şehirde ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

Vay be 2 sene 4 ay geçmiş konuyu açtım açalı. Şu an evet kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Bazı zorlukları var ama alıştım. 1.5 senedir düzenimi oturttum. Biraz daha kendimi maddi olarak toplayınca sırada sanırım evlilik var. Bi 2 sene 4 ay sonra da evlenmiş olmayayım
    500 TL kiralık ev kocaelinin neresinde hocam ??

Gerçi pek bilmem oraları ama .. Merkezi bir yer mi ev eski mi yeni mi ??

• Turkesterone kullanıcısına yanıt
    Hocam maaşınıza zam geldi mi, geldiyse ne kadar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aileye göre değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MILWAUKEE BUCKS kullanıcısına yanıt
    O zaman Hatay ve Antalya vardı örnek olarak gördüğüm. Başka şehirlerde de var diyenler oldu ama hatırlamıyorum şu an yerini.

• fazla amerikan filmi lzlemeyin
  • 30 yaşındayim 2 ay sonra ayrılıyorum. Şimdiye kadar bi sıkıntısını pek görmedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

500 TL kiralık ev kocaelinin neresinde hocam ??

Gerçi pek bilmem oraları ama .. Merkezi bir yer mi ev eski mi yeni mi ??

Alıntıları Göster
    Hocam oradan taşındım. Şu an 750 lira kira. Gebze'de var evet, ama açıkcası ev pek iyi durumda değildi. Mecburen kalmak zorunda kaldım orada. Şu an ki evim çok güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tristap

Hocam maaşınıza zam geldi mi, geldiyse ne kadar?
    Enflasyon oranına göre geldi
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Ben antalya da bir ev tuttum hocam hem de 450 tl ye diyeyim 1+1 amerikan mutfak ve yeni bir bina gerci antalya merkeze yaklasik otobusle 30-40 dk uzaklikta ama benim is yerime bisikletle 20 dk lik bir mesafede

acikcasi beklentileri yuksek tutmadikca bence gayet o paralara da ev bulunur

• 22 yerine 32 yazacaktın herhalde,yoksa normal olmayan tek şey sorduğun soru.
  • gittigim mesafe 6 km duz yol,ortalama 18-19 km saat hizla 18 dk da gidiyorum
    aslinda 22-23 km ortalama yaparak da giderim, ise baslamadan once kendimi pek yormak istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

Hocam oradan taşındım. Şu an 750 lira kira. Gebze'de var evet, ama açıkcası ev pek iyi durumda değildi. Mecburen kalmak zorunda kaldım orada. Şu an ki evim çok güzel.

Alıntıları Göster
    gebzede nerde oturuyorsun. gebze stadının ordayım bende:D
  • Aileden kaçmak gibi bir hevesim olmadı hiç. Bir insan niye durduk yere ailesinden kendi annesinden babasından kaçmak ister ki? Özel sebebi olanları, ne bileyim alkolik babası olanları elbet anlarım ama onun dışında saçma sapan şeylere özenmenin anlamı yok. Hayat Amerikan filmleri gibi değil arkadaşlar. İşe girer gayet güzel çalışırsın, ailene destek olursun. Hem kendin rahatça para biriktirirsin hem de sevdiğin insanlarla yan yana olursun.

Bu ayın başında babamı kanserden kaybettim mesela, güya tedavisi olumlu gidiyordu. Kimin ne zaman aramızdan ayrılacağı belli olmuyor arkadaşlar. Hazır sahipken sonuna kadar onlara sahip çıkın. Boş heveslere kendinizi kaptırmayın.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.