Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

quote:

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Millet 22 yaşında evleniyor sen hala anan babanlamı yaşıyorsun? Ayrıca kendi ayaklarının üzerinde falan duramazsın nerde çalışçan? nasıl ödicen kirayı?

Toplumsal baskı ve dayatma. Güzelmiş. Sürü psikolojisi ortadoğu toplumlarinda çok yaygındır zaten.

Herkes 30 yasinda evlenseydi de öyle yapacaktın. Bu yüzden çok kafana takma hocam.

Birey olun öncelikle.

Ne saçmalıyonla sen. Millet ünide sevgili buluyor bitincede evleniyor gayet güzel ve normal.

Okuman yazman yok mu, la?

Hala millet diyor

Kendi aklın yok mu birader?

Milletin yaptığı gayet normal ve güzel dedim. Yani anlamamışsın ama izah edeyim. Benim görüşüme göre o yaşlarda evlenmek gayet normal ve güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sokaktamı yaşayacan
  • 35 yaşında bekar ve ailemle (sadece anne ve baba) yaşıyorum. Ailemin parama ihtiyacı olmadığı ve karışmadığı için birikim yapıp aldığım kendime ait bir evimde var. Ama tek başıma kalmaktansa ailemle kalmayı tercih ediyorum ki, onlarda onların yanında kalmamı istiyorlar. Tek başına kalıp yemek yapmak, temizlik, çamaşır vs.. gibi şeyleri de sorun etmiyorum. Çünkü ailem yazlığa geçtiği zaman 5 ay kadar yalnız yaşıyorum. Bu arada evlilik diyecekseniz şimdilik düşünmüyorum ve açıkcası bana göre de bir iş değil, zaten çocuk istemiyorum. Bu yüzden evlenmeye de ihtiyaç duymuyorum. Bana göre zaten Türkiye'de evlenen insanların yarıdan fazlası toplum baskısından ve yıkılamayan cinsel tabular yüzünden evleniyor. Hayatınıza başkalarının karışmasına izin vermeyin, kendi hayatınızı imkanlarınız elverdiğince istediğiniz gibi yaşayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 9 Mart 2017; 20:10:4 >
  • 39 yaşındayım,hala bizimkilerleyim 5k maaşta alıyorum,tavsiye ederim on numara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

quote:

Orijinalden alıntı: yuchell89

28 yaşındayım 17 yaşında üniversite için şehir dışına çıktım, 4 yıl eve senede 2 defa gittim, 21 yaşında mezun oldum, mezun olduğum gibi işe başladım. 27 yaşında evlendim. 11 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum.

Ne güzel. Keşke bende sizin gibi olsam. Meslek nedir hocam ?

inşaat mühendisiyim
  • Birkaç ay daha dişimi sıkıp para biriktireyim. Gidiyorum aile yanından. Gitme değil, bir kurtuluş gibi bakıyorum artık
  • 30 35 yaş üstü olupta hala ailesiyle bekar yaşayanları görünce benim sonumda böyle olacak gibi ortada hala kız yok çok tuaf bende 24 oldum. Evlenmeyi de pek istemiyorum ama bu aralar ciddi anlamda baba olma isteği bastırmaya başladı nedendir bilmem.
  • Evlilik disinda gerek yok bence bide okul mevzusu baska sehirde.

Rahat olamiyorsun buyudukce gibi bi dusunce geliyor aklinda o da geciyor hatta aklina bile gelmiyor calisiyorsan ve sosyal hayatin varsa yatmadan yatmaya geliyorsun eve bu mevzu evlilige kadar boyle devam ediyor ha kiz mevzusunda rahat degilsin o kadar onun disinda ailenle devam etmek her zaman iyidir tabi anne baba geri kafali sert huysuz degilse.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Evlilik disinda gerek yok bence bide okul mevzusu baska sehirde.

Rahat olamiyorsun buyudukce gibi bi dusunce geliyor aklinda o da geciyor hatta aklina bile gelmiyor calisiyorsan ve sosyal hayatin varsa yatmadan yatmaya geliyorsun eve bu mevzu evlilige kadar boyle devam ediyor ha kiz mevzusunda rahat degilsin o kadar onun disinda ailenle devam etmek her zaman iyidir tabi anne baba geri kafali sert huysuz degilse.

Aslında haklı gibisiniz. Son zamanda işimden çıkarıldım. İşten çıkarılınca ve evde durunca ister istemez problemler çıkıyor aile ile.. Çünkü tüm gün evdeyim ve pek sosyal bir hayatım olduğu söylenemez. Haftada 1-2 gün dışarı çıkarım arkadaşlarımla o da 3-4 saat takılır geri eve gelirim. (Bunu yazarken arkadaş çevremi biraz daha genişletmem gerek). Aile konusuna gelince, anne-baba sürekli tartışma halinde yani öyle böyle değil. Resmi olarak ayrılar zaten. Bende bu tartışmalardan, stresten bıktım. Ciddi anlamda bıktım. Çocukluğumdan beri bu böyle. Maddi durum yüzünden ayrı eve de çıkamıyorlar. Bakalım ben bir iş bulup çalışıp, kendimi geliştirip, kendi evime çıkacağım günü bekliyorum.

• Senin mevzu iyi degil tartisma bagirisma falan tam anlattigim gibi.

Bir an once is bul bak dalgana arkadas cevreni genisletmen iyi olur olmazsa takildigin saati artir o da yeter gerci calistigin icin zaten gun bitecegi icin ise girmen daha mantikli mesele ben 7 de paydos ederdim 9-10 cikardim 1-3 arasi gelir yatardim guzeldi ya her gun degilde uzun bi sure boyle devam etti yaz basinda bitti bu durum suan ailemle daha fazla vakit geciriyorum biraz daha iyi oldu daha rahatim diyebilirim ote yandan evde durdugum vakit sikintidan oluyor gibi hissediyordum bunun gitmesi iyi oldu mesela terasta odam var bi tane normal salon buyuklugunde aksamlarida pufur pufur esiyor orda takiliyorum rahatim yani.

Dedigim gibi kararinda takilmak daha iyi cok takilirsan asiliyor bunye eve giresin gelmiyor girersende sikintidan patliyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican88

Kardesim sen sasirdinmi aile gibisi varmi..evlenene kadar ailemle yasadim evlenmeseydim bir omur daha yasardim..ha evlenince neyaptim ayni apartmanda karsi dairesine tasindim kapi komsusuda olduk..Allah ailemden 1000 kez razi olsun,suan bile esimde bende duacilariyiz..ikimizde calisiyoz aksam geliyoruz yemegimiz hazir annemde yiyiyoruz iciyoruz uyumadan uyumaya eve geciyoruz desem yeridir..bazen dolabi bir aciyorum birton yemek yapmis koymus dolabimiza..en ufak birseye sıkıssam hemen yanimda bitiyorlar..Haklarini helal ederler insallah..

Aile candir..anne baba candir..gencken boyle ayri ev heyecani ve fantazisi olsada en guzeli evlenene kadar ailenin yaninda yasamak..

Hocam annenizin insan olduguna emin misiniz melek filan olmasın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

quote:

Orijinalden alıntı: alican88

Kardesim sen sasirdinmi aile gibisi varmi..evlenene kadar ailemle yasadim evlenmeseydim bir omur daha yasardim..ha evlenince neyaptim ayni apartmanda karsi dairesine tasindim kapi komsusuda olduk..Allah ailemden 1000 kez razi olsun,suan bile esimde bende duacilariyiz..ikimizde calisiyoz aksam geliyoruz yemegimiz hazir annemde yiyiyoruz iciyoruz uyumadan uyumaya eve geciyoruz desem yeridir..bazen dolabi bir aciyorum birton yemek yapmis koymus dolabimiza..en ufak birseye sıkıssam hemen yanimda bitiyorlar..Haklarini helal ederler insallah..

Aile candir..anne baba candir..gencken boyle ayri ev heyecani ve fantazisi olsada en guzeli evlenene kadar ailenin yaninda yasamak..

Hocam annenizin insan olduguna emin misiniz melek filan olmasın?

Butun annelerimiz melektir hocam..

• quote:

Orijinalden alıntı: Eisenmate

Eskişehirde 600 lira kira getirisi olan ev 110.000 lira.
    Neyse.

20 yaşındayım tek yaşıyorum, her işimi kendim becerebiliyorum bence hayat için büyük bir artı.

20 yaşında tek başına hayat giderlerinizi nasıl karşılayabiliyorsunuz? Büyük bir artı evet haklısınız fakat gelir ve barınma durumunu nasıl çözüyorsunuz merak ettim.
  • 27 yaşındayım ailemle yaşıyorum mutluyum
  • Normal. Hatta ailenle aran iyiyse güzel bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 1 Ocak 2018; 13:26:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal değil 21'den sonra aileyle yaşamak çekilecek çile değil
  • 23 yasindyaim Iş icin kocaeline taşindim 4 ay boyunca oradayim benim ki ufak bir ayrilik ama bence normal bir durum 30 35 yasinda ailesiyle yasayan insanlar var bizim gibi toplumlarda anormal degil ama elin avrupalisi sasirabilir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Antalya merkezde. üniversite çevresi.
    ben bayadır araştırıyorum. bir bakın siz de almak istiyorsanız.

Kardeşim o kadar boş konuşmuşun ki..Dediğin işin benzerini yaptık evini öğrenciye vs.kiraya veren adam net aptaldır.Hiçbir bilgin olmadan sallamışın.600 liraya öğrenciye verdiğin evden (paranı alabilirsen daha) senelik evden çıkınca 5 bin lira masraf edersin evin ne hale geldiğinden haberin yok.Tavanda ayakkabı izleri,duvara resim yapmalar,cam kırık,kombi gitmiş,1 tane priz yok daha neler gördüm.Üstüne birde doğalgaz,elektrik faturası takarlarsa zarara bile girersin.Vergisi,sigortası,aidatı,her ay adamların peşine düş bir sürü sıkıntı.Git paranı faize yatır kafan rahat.Ayrıca 50 bine bodrum katında yer bulamazsın bulsan da 600 lira getirmez.Sahibinden.com’a girip millete akıl vermek gibi değil bu işler.

• Konuyu ben açmıştım. O zamanlar işsizdim. Şu an Kocali tarafında bir yerde çalışıyorum ve tek yaşıyorum. Kafam rahat diyebilirim. 2.100 Lira maaş alıyorum.

-500 Lira ev kirası,
    -100 Lira elektrik ve su,
    -60 Lira internet,
    -30 Lira telefon faturası.

Toplamda yuvarlak hesap 700 Lira aylık fix giderim var. 1.400 Lira bana kalan para. Para bile biriktirebiliyorum. Aylık 150-200 Lira bir köşeye atıyorum. Şimdilik sıkıntı yok.
  • 22 yaşındayım yıllardır kavga dövüş bıktıgım için geçen ay ayrı eve cıktım 2000 lira maaş alıyordum arkadaşla cıktık eve 1000 lira toplam masrafı 2ye böldük aylık 500 lira bırakıyorum eve geri kalan gez toz ye iç.. 18 yaşında cıkmadıgım için çok pişmanım
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.