Şimdi Ara

22 yaşında işsizlik bunalımı yaşıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba türkiye'nin 2 prestijli üniversitesinde uzaktan ve örgün eğitim olarak 2 farklı bölüm okuyorum. Ayrıca açık öğretim fakültesinde okumaktayım. Çanakkale'de ikamet ediyorum. Kız arkadaşım hem okuyup hem çalışırken ben bu kadar üniversite okumama Türkiye'nin yüksek prestijli firmalarında kısada olsa 3 er 4 er ay çalışmama rağmen bir türlü iş bulamıyorum. Kafamı öyle bunaltıyor ki bu sokaklarda birşey mi satsam diye düşünüyorum. Çorap mısır pilav gibi. Kariyer secretcv yenibiris.com her eklenen yeni ilana ayırt etmeden başvuruyorum ama yok oğlu yok. Tek bir markete girdim 15 gün kadar çalıştım orada da kasiyer diye aldılar depoya çektiler depoda da işi yapamadım belimdeki fıtıktan ötürü çok ağrı çektim. Bana bir yol gösterin

• Sakıncası yoksa okuduğunuz okul ve bölüm hakkında bilgi verebilirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eklc1922

Sakıncası yoksa okuduğunuz okul ve bölüm hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Marmara - Pazarlama Reklamcılık Çanakkale - Sanat Tarihi Anadolu Açıköğretim - Uluslararası ilişkiler
  • çok iyi bölümler olup olmadigini bi daha düşünün hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Luka Modric

çok iyi bölümler olup olmadigini bi daha düşünün hocam

Adam haklı +1 ,

Daha ne okuyacağını bilmiyorsun yaş 22 git düzgün bir bölüm bitir üstünde uzmanlaş neyse sv elime gelse işe almam hayattan beklenti yok kararsız okuyor ama ne yapacak belli değil bunları düşündün mü bir bölüm oku uzmanlaş bir insan 2 işte aynı anda uzmanlaşamaz verim düşük olur...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel sektörden medet umma.

Git memur ol. En kolayı.

İdealizm vakit kaybı oldu artık.
  • Git otobüs muavini ol para biriktir, zamanı gelince de dükkan aç kendi işinin patronu ol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yaşım 40 ve evlenemedim
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hareketli biriyseniz memurluk çok monoton.

• okartal1 kullanıcısına yanıt
    küçümsemek gibi olacak ama çok prestijli bölüm bunlar mı oluyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

küçümsemek gibi olacak ama çok prestijli bölüm bunlar mı oluyormuş

Türkiyenin en büyük şirketleri Marmara Üniversitesinde Pazarlama Ve Reklamcılık eğitimini şart tutuyor. Ve ben bu bölümde örgün okuyorum. Ayrıca açıktan Uluslar arası ilişkiler okuyarak siyasi tarih ve ilişkiler konusunda uluslararası bilgi sahibi oluyorum. Ayrıca anadolu meslek lisesinden bilgisayar mezunuyum kısaca kod yazma web tasarım gibi konularda uzmanım. Fena sayılmayacak bir ingilizcem var ve örgün olarak Sanat Tarihi'ni de okumaktayım. Ki sanat tarihi iyi bir bölüm olmasa da insanlara vizyon veren dünyaya bakış açısını değiştiren bir bölüm.

Not olarak belirtmek gerekirse: Türkiyede Pazarlama alanına ilk profesörlük yapanlardan Marmara Üniversitesinde ders aldım. Pazarlama - Reklam ve Perakende Yönetimi konusunda üst düzey kendimi yetiştirdim ve buna ek olarak sanatsal ve siyasi bakış açısı edinirken sektörde öne çıkaran bilgisayar bilgisinde üst düzeyim. Fakat eksiklerim ingilizcemi çok daha geliştirmem gerektiğini ve ehliyet almam gerektiğini düşünüyorum. Sizin iyi bölüme bakış açınız Hukuk Doktorluk Mühendislik gibi puan bazlı ise çok yanlış bakmaktasınız. Çağımızın mesleği Pazarlama - Reklam -Bankacılık - Halkla İlişkiler gibi alanlardır. Kendini yetiştirmiş iyi bir Pazarlama bölümü öğrencisi ehliyet ve iyi bir ingilizceyle çok yüksek meblağlar kazanabilir. Fakat benim iş bulamama sebebime gelirsek sanıyorum ki Çanakkale gibi küçük şehirde yer almam diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okartal1 -- 26 Kasım 2015; 2:11:26 >

• Hocam ilerde okul bittikten sonra Çanakkalede yaşamayı ciddi olarak düşünüyorum. Konuyla alakasız olacak ama bana çanakkale ile ilgili aklınıza gelen her türlü bilgiyi verebilirmisiniz? Benim için çok önemli.

• Çağımızın mesleği Nanoteknoloji , Yazılım sektörü , Arge bana göre

Reklamcılık Pazarlama Bankacılık dediğin piyasada kullanılırsın genel olarak Dünya çapında büyük firmalarda adın olmadığı sürece ekonomide iş yok birden fazla bölüm okuyarak kendini geliştirdiğini düşünüyorsun ama pazarlama bölümü okuyorsan temel ekonomi fln almış olmalısın veya benzeri bir ters temel ilkelerden biride aynı anda 2 işte iyi olunamayacağıdır tek işte uzmanlaşmak bende bilgisayarda iyiyim ama gelipte üniversitede okurken coder işlerine devam etmiyorum verdiğin zaman zarar kısaca onu eleştirdim orda.

Pazarlama bölümünde yüksek meblağlar kazanan % kaç her mezun gruptan %1 zaten iş fazlası var piyasaya hakim belli başlı şirketler var hepsinin kadrosu belli istediğin kadar ingilizcen olsun yabancı ülkerlerde yarışacağın üniversitelerde marmara ilk 500 de değil Ana dili ingilizce olan Avrupada faşist zihniyete dönüşen toplumda adamlarla yarışacaksın marmara 1 kişi gönderiyorsa yarışta bu bölümüm mükemmel geleceğin mesleği anlamına gelmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz0071

Çağımızın mesleği Nanoteknoloji , Yazılım sektörü , Arge bana göre

Reklamcılık Pazarlama Bankacılık dediğin piyasada kullanılırsın genel olarak Dünya çapında büyük firmalarda adın olmadığı sürece ekonomide iş yok birden fazla bölüm okuyarak kendini geliştirdiğini düşünüyorsun ama pazarlama bölümü okuyorsan temel ekonomi fln almış olmalısın veya benzeri bir ters temel ilkelerden biride aynı anda 2 işte iyi olunamayacağıdır tek işte uzmanlaşmak bende bilgisayarda iyiyim ama gelipte üniversitede okurken coder işlerine devam etmiyorum verdiğin zaman zarar kısaca onu eleştirdim orda.

Pazarlama bölümünde yüksek meblağlar kazanan % kaç her mezun gruptan %1 zaten iş fazlası var piyasaya hakim belli başlı şirketler var hepsinin kadrosu belli istediğin kadar ingilizcen olsun yabancı ülkerlerde yarışacağın üniversitelerde marmara ilk 500 de değil Ana dili ingilizce olan Avrupada faşist zihniyete dönüşen toplumda adamlarla yarışacaksın marmara 1 kişi gönderiyorsa yarışta bu bölümüm mükemmel geleceğin mesleği anlamına gelmez.

çok yanlış yüksek bakıyorsunuz benim kastım şu ki iş bulabilme potansiyelinden bahsediyorum. Bana mezun olduğumda ortalama aylık 2500 lira kadarı yeter. Nanoteknoloji yazılım vb. gibi binlerce dolardan bahsetmiyorum. Ülkemizde birçok insan asgari ücrete çalışıyor bende şu an asgari ücretli bir iş arıyorum hatta mezun olmamam sebebiyle. Dünya çapında bir firmada çalışmak isteyen kim benim kastım Türkiye'de ki her firmanın mutlaka pazarlama reklam ve perakende yönetimi konularında birimlerinin bunları yöneten yöneticilerinin olması. Bölge müdürleri, ülke müdürleri olması. Benim öyle gideyimde avrupa da çalışayım gibi bir hayalim yok. Türkiye'de ki prestijli bir firmada satın almanın pazarlamanın yada reklamın başında olmak uzun vadeli hedefim. Kısa vadeli hedefimse işim olan pazarlama reklam ve perakende yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak tecrübe sahibi olmak. Örnek vermek gerekirse bizim üniversite'de pazarlamada henüz doktor yeni olmuş hocamız Avea gibi bir şirketten aylık 7000 lira maaş teklif ediliyor ise Pazarlama alanının geleceği hiç şüphe kalmayacak biçimde devam ediyordur edecektir. Amerikan pazarlama derneğinin pazarlama üzerine bir yorumundan bahsedersek; Hayat devam ettikçe pazarlama devam edecektir. Diyerek sonlandırayım cevabımı ayrıca ilgin için teşekkürler ama bu cevaptan ziyade iş bulma konusunda yardımlarınızı tercih ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Hocam ilerde okul bittikten sonra Çanakkalede yaşamayı ciddi olarak düşünüyorum. Konuyla alakasız olacak ama bana çanakkale ile ilgili aklınıza gelen her türlü bilgiyi verebilirmisiniz? Benim için çok önemli.

Çanakkale çok modern çok rahat ev kiraları 500-600 arasında olan pazarlarda meyva sebze ucuz olan bir şehir. Tek sıkıntısı Çanakkale'de bölge müdürlerinin bile aldığı maaş 2500 2750 den yukarı çıkmıyor çıkamıyor. Çünkü büyük bir ekonomi yok. Sigortasız asgari ücretin altına çalışan kayıtsız işçi sayısı çok. Ama ne olursa olsun bence Türkiye'nin en temiz havası suyu maneviyatı Çanakkale'de. Kordon'u eğlence mekanları gayet iyi. Ulaşım ağı çok iyi en uzak yer yarım saat. Tek sıkıntısı ayda 1-2 kez kesilen sular ve dediğim gibi iş bulmanın zorluğu keza İstanbul'da beni isteyen onlarca firma varken Çanakkale'de kasiyer olarak bile iş bulamıyorum bilgin olsun

• okartal1 kullanıcısına yanıt
    mühendislik okula ve branşa göre değişkendir, hepsi bir tutulamaz. hukuk da kişinin başarısına bağlı kimi iyi kazanıyor kimi daha azına sahip olmak için uğraşır, ama tıp sadece puan bazlı düşünce olması imkansız kişi isterse ilk 100 de olsun fark etmez her insan yeterli puanını aldı diye doktor olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

mühendislik okula ve branşa göre değişkendir, hepsi bir tutulamaz. hukuk da kişinin başarısına bağlı kimi iyi kazanıyor kimi daha azına sahip olmak için uğraşır, ama tıp sadece puan bazlı düşünce olması imkansız kişi isterse ilk 100 de olsun fark etmez her insan yeterli puanını aldı diye doktor olamaz.
    SAYIN KARDEŞİM,
    ne olursa olsun hayattan ümidini kesme
    DESTEĞİMİZ SONSUZ ÇALIŞ VE BAŞAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: okartal1

quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Hocam ilerde okul bittikten sonra Çanakkalede yaşamayı ciddi olarak düşünüyorum. Konuyla alakasız olacak ama bana çanakkale ile ilgili aklınıza gelen her türlü bilgiyi verebilirmisiniz? Benim için çok önemli.

Çanakkale çok modern çok rahat ev kiraları 500-600 arasında olan pazarlarda meyva sebze ucuz olan bir şehir. Tek sıkıntısı Çanakkale'de bölge müdürlerinin bile aldığı maaş 2500 2750 den yukarı çıkmıyor çıkamıyor. Çünkü büyük bir ekonomi yok. Sigortasız asgari ücretin altına çalışan kayıtsız işçi sayısı çok. Ama ne olursa olsun bence Türkiye'nin en temiz havası suyu maneviyatı Çanakkale'de. Kordon'u eğlence mekanları gayet iyi. Ulaşım ağı çok iyi en uzak yer yarım saat. Tek sıkıntısı ayda 1-2 kez kesilen sular ve dediğim gibi iş bulmanın zorluğu keza İstanbul'da beni isteyen onlarca firma varken Çanakkale'de kasiyer olarak bile iş bulamıyorum bilgin olsun

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.Ben memur olarak gelmeyi düşünüyorum. Hem deniz kenarı, hem turistik mekan olması, hem modern bir şehir olduğu için istiyorum orayı.

• BİM seni bekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: emc2xy

BİM seni bekliyor.

şu an için olabilir neden olmasın keşke olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: okartal1

quote:

Orijinalden alıntı: emc2xy

BİM seni bekliyor.

şu an için olabilir neden olmasın keşke olsa

Alıntıları Göster
    17 Burda diye bir avm açılmıştı oradaki mağazalara başvurabilirsin. İlla ki bi mağazada satış danışmanı olarak başlarsın diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.