Şimdi Ara

220V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPower Huso -- 24 Ekim 2021; 15:41:11 >

• Yok arkadaşım , hemen hemen aynı olur tüketim . Fark olmaz diyebiliriz . Ama ben şahsen 220 ile Çalışanın değil de 12 volt ile çalışanın daha emniyetli olacağını düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haldun bey gibi 12 v daha iidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hür Beyin

Yok arkadaşım , hemen hemen aynı olur tüketim . Fark olmaz diyebiliriz . Ama ben şahsen 220 ile Çalışanın değil de 12 volt ile çalışanın daha emniyetli olacağını düşünüyorum
    ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPower Huso -- 24 Ekim 2021; 15:41:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MPower Huso

quote:

Orijinalden alıntı: Haldun1

Yok arkadaşım , hemen hemen aynı olur tüketim . Fark olmaz diyebiliriz . Ama ben şahsen 220 ile Çalışanın değil de 12 volt ile çalışanın daha emniyetli olacağını düşünüyorum

Enerji tüketimi olarak aynı demişsiniz ama 220 v'da 1.5 AMP metraj başına çektiği yazıyor 12 v'da ise max 1 AMP güç tüketimi yazıyor ?

Birde ne gibi emniyet olabilir'ki ? 220 olarak'ta sonuçta sigorta ilke korumada olucak ? Ayriyetten 12 V için şimdi 150 watt'lık güç kaynağı gerekli olucaktır bana maximmum ?

Kardes sen nerde oturuyon, yani senin evde direk prizden 12v mu geliyor

Yani led için gerekli olan 12v illaki 220 den elde edilmesi lazim yani her halükarda 220 kullanacaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabii ki 220 volt daha verimlidir . Dedigin direk 220 volttan calisan sistemi bilmiyorum ama ; 12 volt serit ledlere giden enerji 220 volt dan saglanacagi icin , kayiplar fazla olur. 220 voltdan saglanan daha verimlidir

• MPower Huso kullanıcısına yanıt
    Bunun için buattan 12v adaptör ayarlamak lazım ve bu hep çalışacak bu nedenle kayıp olacak. Ayrıca led için başağrısı yapıyor diyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6v ışıldak şarj devresi
    15 yıl önce açıldı
    SMPS Devresi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: integer

Bunun için buattan 12v adaptör ayarlamak lazım ve bu hep çalışacak bu nedenle kayıp olacak. Ayrıca led için başağrısı yapıyor diyorlar.

hocam led baş ağrısı yapar demişsin ama sanmıuorum. Sonuçta led tv ler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redese

quote:

Sende bilirsin forumda bu led konulari hic bitmiyor ben onlarin yalancisiyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Redese

quote:

Sende bilirsin forumda bu led konulari hic bitmiyor ben onlarin yalancisiyim.

doğru.

• bence 220v ile çalışan şerit led 30-40mA arası çekmeli.. çünkü 12v ile çalışan şeritledde ortalama 20 paralel grup vardır, bu gruplar akım arttırdığından voltaj sağbit olduğundan 12v 500mA ile 1200mA arası değişen akımlar çeker. 220v da ise birbirine seri bağlı ortalama 20 grup vardır,, seri devrede voltaj katlanıp, akım aynı olacağından 220v 30mA diyorum ben.. çeşiti farklıdır onu bilemem.. sizin için pratik olur, trafoya falan gerek kalmaz, diğer türlü mutlaka 220/12v trafo kullanmanız gerekir vede kullanacağınız led metresi yüksek olduğundan,, 12m galiba yalnış okumadıysam, 10A adaptör gerekir..
    Ayrıca yukarıda 220v için 1,5A çektiğini yazmışsınız, bu tambir facia.. 1m şeritled 300 küsür W çekecek şebekeden öylemi,, bir yerde yalnışlık var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 16 Mart 2015; 15:12:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: empiy01

quote:

quote:

Enerji tüketimi olarak aynı demişsiniz ama 220 v'da 1.5 AMP metraj başına çektiği yazıyor 12 v'da ise max 1 AMP güç tüketimi yazıyor ?

Birde ne gibi emniyet olabilir'ki ? 220 olarak'ta sonuçta sigorta ilke korumada olucak ? Ayriyetten 12 V için şimdi 150 watt'lık güç kaynağı gerekli olucaktır bana maximmum ?

Yani led için gerekli olan 12v illaki 220 den elde edilmesi lazim yani her halükarda 220 kullanacaksin

Alıntıları Göster
    ............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPower Huso -- 24 Ekim 2021; 15:41:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: empiy01

quote:

quote:

Hayırdır nüfus kontrol müdürümüsün nerde oturduğumu napacan ?

Hee geliyo 220'yi iptal ettim güç kaynağı bağladım direkt 12 volt geliyor benim odamın prizine özel tesisat çektim.

220v diyorum 220v direkt 220 ile çalışan şerit ledler var piyasda bilmiyosan atlama direkt konuma

quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

bence 220v ile çalışan şerit led 30-40mA arası çekmeli.. çünkü 12v ile çalışan şeritledde ortalama 20 paralel grup vardır, bu gruplar akım arttırdığından voltaj sağbit olduğundan 12v 500mA ile 1200mA arası değişen akımlar çeker. 220v da ise birbirine seri bağlı ortalama 20 grup vardır,, seri devrede voltaj katlanıp, akım aynı olacağından 220v 30mA diyorum ben.. çeşiti farklıdır onu bilemem.. sizin için pratik olur, trafoya falan gerek kalmaz, diğer türlü mutlaka 220/12v trafo kullanmanız gerekir vede kullanacağınız led metresi yüksek olduğundan,, 12m galiba yalnış okumadıysam, 10A adaptör gerekir..
    Ayrıca yukarıda 220v için 1,5A çektiğini yazmışsınız, bu tambir facia.. 1m şeritled 300 küsür W çekecek şebekeden öylemi,, bir yerde yalnışlık var..

Bilmiyorum tam hesabını bi türlü yapamadım gerçekci bilgide bulamadım nedense internette filan metraj boyuna düşen harcadıgı enerji miktarı yada 5 metredeki tüketim göremedim kmisede bilmiyorum

Hay senin konunu yesinler x şeklinde led baglayacakmış bari yanına y şeklinde bi tane daha yap da iki bilinmiyenli avize olsun

Hay Allah ım yaaa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.