Şimdi Ara

220v 110v adaptör(200 Watt)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Yurtdışından kahve öğütücü aldım ancak sadece 110-120v ta çalışıyor. Bunun için en az 200 Watt gücünde adaptöre ihtiyacım var. İnternetten araştırdım ancak 150 TL'den başlıyor fiyatlar. Daha uygun var mı bildiğiniz ya da kendim yapabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.http://i.hizliresim.com/l3Az7k.jpg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 95 yılında altlı üstlü oturduğumuz evsahiplerimizin çocukları Amerikada yaşadığından evlerinde motorlu mutfak araçlarının sizdeki gibi 110-120V 60 hz versiyonları vardı. O zamanlar şemasını almıştım ama olmasa da yapılır piyasada dimmer-ışık kısıcı olarak satılan cihazların aynı priz tip adaptör görünümünde ama gövdesi alüminyum olanlarından vardı. içerideki trimpotla sabit 100-120 volt arası ayarlanıyordu ve cihazları çok rahat (1000 watt) çalıştırıyordu. Lamba dimmerleri soğutucusuz ve düşük güçlü yapılıyor ama eğer bilginiz varsa o tip bir devreyi güçlü bir triyakla yaparsanız kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 29 Ocak 2017; 23:58:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

95 yılında altlı üstlü oturduğumuz evsahiplerimizin çocukları Amerikada yaşadığından evlerinde motorlu mutfak araçlarının sizdeki gibi 110-120V 60 hz versiyonları vardı. O zamanlar şemasını almıştım ama olmasa da yapılır piyasada dimmer-ışık kısıcı olarak satılan cihazların aynı priz tip adaptör görünümünde ama gövdesi alüminyum olanlarından vardı. içerideki trimpotla sabit 100-120 volt arası ayarlanıyordu ve cihazları çok rahat (1000 watt) çalıştırıyordu. Lamba dimmerleri soğutucusuz ve düşük güçlü yapılıyor ama eğer bilginiz varsa o tip bir devreyi güçlü bir triyakla yaparsanız kullanabilirsiniz.

Çok teşekkürler hocam. Ama o kadar bilgim yok. Ayrıca forumda başka bir arkadaş bir ürün önerdi. 18 dolara. Tam olarak istediğim gibi 200 watt. Benim cihaz 200 watt ile çalışıyor. Bu yeterli olur sanırım.

• Biraz daha güçlü olanını seçebilme imkanı varsa tereddütsüz onu alın. Bir cihaz 200 watt denince maksimum gücü o demek değildir ortalama o güç demektir. Yüke binince belki 220-250 wata kadar da çıkabilir. Endüktif yani motor, trafo, bobin içeren yükler anlık yüksek akım çekerler hele hele yüke binince akım değeri artar, faz kayması nedeni ile görünür güç bileşeni sınırlar dahilinde kalabilir ama akım alır başını gider.
  • O fiyata trafoda sardırabilirsiniz.

Saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Biraz daha güçlü olanını seçebilme imkanı varsa tereddütsüz onu alın. Bir cihaz 200 watt denince maksimum gücü o demek değildir ortalama o güç demektir. Yüke binince belki 220-250 wata kadar da çıkabilir. Endüktif yani motor, trafo, bobin içeren yükler anlık yüksek akım çekerler hele hele yüke binince akım değeri artar, faz kayması nedeni ile görünür güç bileşeni sınırlar dahilinde kalabilir ama akım alır başını gider.

Aynen hocam. Yukarıda bahsettiğim adaptörün yorumlarını inceledim ve yetersiz bir ürün olduğunu anladım. 100 watt güçle çalışan ürünlerde bile sıkıntı çıkarmış ve yanmış. Zaten fiyat olarak çok düşük bişeydi. En az 300 watt ürünlere bakacam ancak fiyatlar pahalı. Ürün 25 dolar adaptörler daha pahalı. Yaklaşık 50 dolara geliyor. Türkiye'de daha pahalı. Olmazsa ekinde adaptörü olan ve kullanmak isteyen birini bulursam ona veririm ucuza

• mjstcs kullanıcısına yanıt
    http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=750636#ara bluemavi sitesinde 750636 kodlu ürün 250w istediğiniz voltajda sarılıyor... tabi hala geçerlimi arayıp danışırsanız,, elektronik değil, statik mekanik manyetik olduğu için, max güce kadar zorlanmadan çalışır. güç aşıldığında ise ısınır, veya uygun sigortası atar...

eski atari adaptörlerini bilirsiniz veya başka tip,,, onun içindekinden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=750636#ara bluemavi sitesinde 750636 kodlu ürün 250w istediğiniz voltajda sarılıyor... tabi hala geçerlimi arayıp danışırsanız,, elektronik değil, statik mekanik manyetik olduğu için, max güce kadar zorlanmadan çalışır. güç aşıldığında ise ısınır, veya uygun sigortası atar...

eski atari adaptörlerini bilirsiniz veya başka tip,,, onun içindekinden.

Vazgeçtim hocam. Üründen pahalıya geliyor her türlü. El değirmeni aldım. Teşekkürler

• Motoru Dc değilse yavaş çalışacaktır normal trafo kullanırsanız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.