Şimdi Ara

220volt 2800rpm 0.75kw motorumuzu 5000 rpm ile 10000rpm arasında ayar yapabileceğim sürücü varmı yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 220volt 2800rpm 0.75kw motorumuzu 5000 rpm ile 10000rpm arasında ayar yapabileceğim sürücü varmı yoksa kendim yapabilirmiyim tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devas -- 16 Temmuz 2005, 18:31:56 >

• Elektronik dehası demek ne demek tam anlayamadım kafamı bulmak istedim bilemiyorum ama biz burada kafa bulmayız ciddi ciddi sorulanlara cevap veririz...

Buraki linke bir bakıver işine yararmı...
    http://www.schneiderelectric.com.tr/ftp/products/pcp/atv/atv08_characteristics_tr.pdf
  • max 2800 rpm icin uretilmis motorun mekanik aksami, 2800 devir/dak ustunde mekanik sorunlar cikartir.
  • dehası demek işinin ehli demek başka anlama geliyorsa onun içinde özür dilerim
  • benim bildiğim tirifaze çıkışlı sürücüler var bana monefaze yani faz nötür çıkışlı sürücü lazım
  • aradığın cihaza biz inverter diyoruz...
    ve satışını yapıyoruz
    önceden schineider electric bayisiydik

inverter 200Hz e kadar çıkış sağlıyo dolayısıyla senin motorunun devri 4 kat artabilir....
    fakat çıkacak mekanik problemler başını ağrıtabilir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hektorSTK -- 16 Temmuz 2005, 21:21:08 >
  • Melih ve hektorSTK arkadaşımızınnın bahsettiği inverterler 220VAC monofaz girişli 220VAC 3 faz çıkışlı modeller. Arkadaşımızın istediği ise monofaz girişli monofaz çıkışlı bir inverter.

Şimdiye kadar piyasada genel amaçlı ve monofaz çıkışlı bir invertere rastlamadım. Ama bazı el matkaplarında, dikişmainalarında veya mikserlerde monofaz çeşitli hız kontrol sistemleri bulunmaktadır. Bunları incelerse belki bir fikir verebilir.
  • 2800 RPM MOTORU 10000 RPM DE CALISTIRMAK BİRAZ TEHLİKELİ OLABİLİR MA BUNUN İÇİN TRİFAZ BİR İNVERTER KULLANMAN GEREKLİ BUNU YAPABİLECEK İNVERTERİ BULAMAZSAN KENDİN TASARLA BELKİ CALSTIRABİLİRSİN BU İŞLERDEN ANLIYOSAN.BUNUN İÇİN GÜC TRANSİSTÖRLERİ VEYA MOSFETLERİNİ DOGRU SECİP ANAHTARLA YETER.AMA NE KADAR BASARILI OLURSUN BİLEMİYORUM
  • Pic İle PWM kontrolü yapabilirsin.

Birazcık araştır ;)
  • arkadaşlar bir adet kendim yapmaya çalışacağım bu konuda elinde döküman olan arkadaşların yardımını bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ediyorum
  • rakadaşlar lenzenin 0.37kw inverterini 0.37kw monofaze motorda denedim 50hz ile 110hz arasında çalışıyor ama 50hz atında çalışmıyor benim istediğimde 100hz çalıştırmaktı oda oldu ilerde ihtiyacı olan arkadaşlar olursa benim dediğim firakanslar arasında çalıştırabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.