Şimdi Ara

24 bin tl tramer, 8000tl onarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracımızla yaşadığımız kaza sonrası tramer sorgusunda 24bin tl kayıt gözüküyor. Bazı sebeplerden ötürü kaskodan feragat edip (dosya açıldı, eksper aracı gördü, dosya dilekçemizle kapandı) onarımı biz üstlendik.

Bu 24 bin tl'ye itiraz etme, düzeltme imkanımız var mıdır? sigorta şirketimle konuştum, yapabileceğimiz bir şey yok, sigortalar birliği merkezine başvurmanız lazım, ama onlar bu konuda çok katı, bakanlığa bağlı, düzeltme yapılamaz dediler.

Sonuçta elimizde fatura var, bazı parçalar işlem ile düzeldi, bazılarını çıkma bulduk, orjinal sıfır parçanın çeyreği fiyatına...

Bu durumda yapılacak bir şey mevcut mudur, süreç nasıl işler ?

• Adam kendi yazmış çoğu parçayı çıkma almış kimisini doğrultmuş vs vs

Sigorta yarın senin araba böyle onarım yapsa yine gelip burada ağlayacaksın

Sigorta neden şişirsin fazla para ödemek adamın işine gelmiyor ki zaten arabaya bakıp kararı veren experde sigorta şirketinde çalışıyor
  • Tam olarak amacınız nedir?
    Tramer kaydını sildirmek mi istiyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

Tam olarak amacınız nedir?
    Tramer kaydını sildirmek mi istiyorsunuz?
    Hayır, düzeltmek, 24 bin tl hasar gözüküyor. başlıkta da belirttiğim gibi 8000 tl'ye onardık (faturası mevcut), 3 katı fiyat gözükmesi araç satışını zorlaştıracaktır. Hak vereceğinizi umuyorum.
  • tramer kaydına yazılan tutar sigorta şirketinin ödemeyi yaptığı tutardır. herhangi bir ödeme olmadıysa neden bedel yazıyor çözemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

tramer kaydına yazılan tutar sigorta şirketinin ödemeyi yaptığı tutardır. herhangi bir ödeme olmadıysa neden bedel yazıyor çözemedim.
    Kaza tek tarafliydi hocam. Hatali oldugum icin yazilmadi mi o tutar

• Hocam ne yapılır bilmiyorum ama bana sigorta şirketinin hatası gibi geliyor. Öncelikle hasar kaydı için sigorta üzerinden yapılmış olması gerekiyor. Ayrıca 24 bin kdv hariç faturalı işlemler olması gerekiyor. Sigorta bunu 24 bin olarak bildirmiş yani düzeltmesi gereken sigorta.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sigorta şişirmesi dedikleri bu olsa gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YILLIK 109 TL' ye KASKO SIGORTASI
    11 yıl önce açıldı
    750.000 TL aile aracı önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurt.kaya

Hocam ne yapılır bilmiyorum ama bana sigorta şirketinin hatası gibi geliyor. Öncelikle hasar kaydı için sigorta üzerinden yapılmış olması gerekiyor. Ayrıca 24 bin kdv hariç faturalı işlemler olması gerekiyor. Sigorta bunu 24 bin olarak bildirmiş yani düzeltmesi gereken sigorta.
    sigortayı ilk aradığımda dilekçe yazıp mail ile göndermemi istediler, değerlendirip, dönüş yapıcaz dediler, aciliyeti de bildirdim,
    3 gün cevap gelmedi ve yine aradım bugün, böyle bir şeyin düzeltilmeyeceğini, değişmeyeceğini söylediler.
    Yarın en iyisi yeniden arayıp 3.kez konuşmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryin

sigorta şişirmesi dedikleri bu olsa gerek
    Adam kendi yazmış çoğu parçayı çıkma almış kimisini doğrultmuş vs vs

Sigorta yarın senin araba böyle onarım yapsa yine gelip burada ağlayacaksın

Sigorta neden şişirsin fazla para ödemek adamın işine gelmiyor ki zaten arabaya bakıp kararı veren experde sigorta şirketinde çalışıyor

• Hocam alo kaza diye bir firma var, bu konularda çok bilgililer. Araç hasar durumlarında better call saul gibi bişey yani bir görüşün kazanicaklari kesinse dava dâhi açarlar. İnternetten bulursunuz iletişim numaralarını.

• Çok sağolun. Gece uyku girmedi gozume, hemen iletisime gececeğim

• Neden ikinci el araç alırken çok dikkat etmeliyiz? başlıklı kamu spotu olmuş.

• jademugla kullanıcısına yanıt
    Aracımızı alirken çok dikkat etmeniz bir gereken durum yok. Hasar kaydini sildirmeye gizlemeye vs calismiyorum, sadece hakli olarak duzelmesini istedim.

• kaskodan neden feragat ettiniz adamlara bu iş için para ödediniz

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Kaskonun karsilamayacagi durumlar mevcuttu hocam maslesef,
    20 senedir kaskoya para oduyoruz, lazim oldugunda kullanamadik. İnsan evden cikarken bugun kaza yapicam diye cikmiyor cok iyi anladim bunu

• Forumda hatalı tramer kaydını düzelttirenler vardı ama konuyu hatırlayamadım. Ama hatalı tramer düzeltilebiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Forumda hatalı tramer kaydını düzelttirenler vardı ama konuyu hatırlayamadım. Ama hatalı tramer düzeltilebiliyor
    Sigorta şirketim imkansız olduğunu söyledi, fakat araç satılana kadar araştırmaya devam edeceğim hocam.
  • Prosedürü tam bilmiyorum fakat alkol alan bir arkadaşımda eksper aracı gördü, tahmini tutarı belirledi. Onarım yapılmadığı halde (alkol sebebiyle, cepten yaptırdı) tramer işlendi.

• Bizim durumumuzda ayni hocam.

Exper gordu, cepten yaptirdik, fakat bu tutar neden 3 kati gozukuyor neyin cezasi bu?

Tramer de ERP yaziyor. Fakat eksper raporu sorgulama kapatilmis sanirim online islemlerde

• sigortam360.com
    Araç Hasar Sorgulama | 5664 Kısa Mesaj Servisi | Sigortam 360
    https://sigortam360.com/#menu

Online işlemler
    Hasar bilgi düzeltme
    Bu kıyağımı da unutma

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.