75.000 Tl hasar kaydı oluşan araç için sigorta şirketine ulaştık , bir exper 8.500 tl biçmiş , sonra baikası 15.500 tl biçmiş ve bunu kabul etmeden hesaba atmışlar. Burada mahkemeye gideceğiz ancak bu işin usulünü bilen var mıdır ? Ben evde otururken senın %100 kusurlu musterın 75000 tl hasar kaydı olustursun araca , araç 2 3 ay çıkmasın , ben aracı 100-150000 ucuza satayım , ama 15.500 tl değer kaybı verilsin . Bu çok saçma bir durum, nasıl bir yol izlenmeli ? |
75.000 Tl hasar kaydı - 15000 tl değer kaybı ?
-
-
araçta değer kaybına sebep olmayacak parcalar var. farlar , aynalar, tekerlekler, tamponlar vs. bunlarla onarım maliyeti artıyor ama değer kaybı olusmuyor.
-
Ancak bu araca yansıdığı için araç satılamıyor , alacak olan ınsanlar da ılgılenmıyor, ve hıcbır suc yokken biz durduk yere mağdur oluyoruz. Bunun bir yolu olmalı diye düşünüyorum.
Değer kaybına sebep olmayan parça diye bir şey olmamalı sonucta, ben evımde yatarken adam arabama hasar vermiş, ceremesini ben çekmemeliyim diye düşünüyorum.
-
evet ne yazıkkı trafikte bu riskler var. yani şanssızlık. misal benım çamurluguma çarptılar çamurlugum değişti, aracım orjinaldi değişenli oldu 6000 deger kaybı aldım. şimdi ben bu aracı orjinalden 6000 ucuza satsam denk geliyor mu ? hayır denk gelmıyor. herkes 6000 pahalı ama orjinali almak ister. ne yapalım bu ulke de boyle.
-
bu söylediğin çok doğru değil. hasar tutarına göre araca değer biçen bir şeyden anlamıyor demektir. aracın değerini kaportadaki hasar düşürür. far, tampon vs.. aksam düşürmez.
-
Geçmiş olsun değer kaybını almak için ne yaptınız bana yol gösterir misiniz? -
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Aracınız değer kaybı muhtemelen çok daha yüksektir. Sigorta tahkim komisyonuna başvuru yaparak değer kaybının eksik kısmını tahsil edebilirsiniz. Sigorta şirketleri genellikle daha düşük bedel üzerinden göstermelik bir tazminat ödemesi yaparlar. Hakkınızı sigorta tahkim üzerinden arayabilirsiniz. Ortalama 6 ila 8 ay içerisinde sonuçlanır.
Ayrıca aracınızda orijinal parça yerine ikame parça kullanılmış ise: parça farkı ile aracınızın serviste kaldığı gün kadar araç kiralama bedeli de tahsil edebilirsiniz. İyi günler dilerim.
-
2 defa değer kaybı aldım:
Önce bağımsız ekspere rapor düzenlettiriyorsunuz ücreti mukabilinde.
Bu raporu karşı tarafın trafik sigortasını düzenleyen firmaya gönderip raporda belirtilen değer kaybı miktarını talep ediyorsunuz.
Genelde firmalar bu değer kaybını kabul etmez ve ödemez.
Belirlenen süre dolunca aynı raporu bu defa Sigorta Tahkim Komisyonu' na gönderip parayı istiyorsunuz.
Yaklaşık 3 ay sonra Sigorta Tahkim Komisyonu karar verir ve parayı alırsınız.
Bir defasında Axa firması bağımsız eksperin bağımsız olduğuna inanmıyorum deyip Tahkim Komisyonu' na itiraz atmişti.
Tahkim komisyonu da bu defa itirazı yapan firmanın bağlı olduğu Adalet Komisyonu listelerinden yeni bir exper tayin etti ve bana da bu experin parasını belirlenen süreye kadar yatırmam için tebligat yaptı.
Ben de parayı süresinde yatırdım ve diğer exper de lehe karar verince parayı alabildim...
-
Hocam onlar ne veriyordu siz ne aldiniz bu işler sonucu -
Hatırladığım kadarıyla 4.000 TL' lik değer kaybına 1.000 TL ödeme yapılştı.
Kalan 3.000 TL için Tahkim' e başvurup almıştım...
-
Bizim millet arabayı almadan satmayı düşünüyor abi ne ilginç tipler
Yemin ediyorum Cayenne 4.5 s araçtan tut 98 Clio kadar her tür araba kullandım Volvo vs dahil yeminle kasko dahi yaptırmadım İstanbul'da
Cep telefonu alırken 1 sene sonra satayım diye birşey yok araba da neden olsun ki
Alırsanız ekime almazsaniz kasıma yaz koy ilana -
Benim aracın arka tamponuna sürtüler. 5.500 tl Hasar kaydına 5000 tl değer kaybı aldım. -
Bana da tampon için değer kaybı verilmiyor dediler. Avukatlar aradı falan, itiraz etseniz de bir şey çıkmaz artık dediler. Konu kapandı gitti öyle.
-
-
Her sektör için geçerli, sigorta firmaları hırsız ve buna dur diyen yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X