Şimdi Ara

24 Gb SSD iş yapar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Asus un bi ultrabook modelinde 24gb SSD kullanıldığını gördüm. Bu SSD sadece işletim sistemi için midir ? Sanırım program ve oyunlar bu SSD nin güzelliklerinden faydalanamayacak. Bilgisayarda windows 8 kullanılmış.
    Sormak istediğim 24gb SSD nin ne kadar faydasını görürüz yani buna değer mi ? SSD li bilgisayar demek için asgari kapasite ne olmalıdır ? tavsiye ve bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

• relux kullanıcısına yanıt
    24 GB'ye bir kaç tane MP3 atılır,bu sakın 240 gb olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

24 GB'ye bir kaç tane MP3 atılır,bu sakın 240 gb olmasın?
    valla bildiğin 24 gb diyo. işletim sistemine yeter mi acaba onu da bilmiyorum :)
    model bu: Asus VivoBook S551LB
  • Bende de 16gb var hic deilse sistem bam diye aciliyo o bile yeter haci

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC-130

Bende de 16gb var hic deilse sistem bam diye aciliyo o bile yeter haci
    Ürünün incelemesini izledim de galiba SSD farklı bi disk gibi değil HDD ile beraber kullanılıp hızı artırma amaçlı konulmuş. Şimdi biraz mantık oturdu.
  • SSHD olmasın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

SSHD olmasın?
    Bu tip ssd ler genelde tampon bellek mantığıyla kullanılır üzerine sadece işletim sistemi kurulur o kadar diğer her şey hdd üzerine yazılır bu size daha hızlı bir işletim sistemi sunar amaç sadece bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -VesselaM-

Bu tip ssd ler genelde tampon bellek mantığıyla kullanılır üzerine sadece işletim sistemi kurulur o kadar diğer her şey hdd üzerine yazılır bu size daha hızlı bir işletim sistemi sunar amaç sadece bu

Alıntıları Göster
    işletim sistemi zaten 25 gb filan yemiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

işletim sistemi zaten 25 gb filan yemiyor mu ?

Alıntıları Göster
    Mantığını sevdiğim bir SSHD olayıdır ssd diskin asıl varoluş sebebini kullanmak için vardır hızlı açılan sistem ve programlar... uygundur alınabilir fakat format atması biraz dertli bir disk halini alabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Mantığını sevdiğim bir SSHD olayıdır ssd diskin asıl varoluş sebebini kullanmak için vardır hızlı açılan sistem ve programlar... uygundur alınabilir fakat format atması biraz dertli bir disk halini alabilir...

Alıntıları Göster
    Bende o hibrit disklerden var içinde 4gb ssd var sistem çok hızlı açılıyor tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

Bende o hibrit disklerden var içinde 4gb ssd var sistem çok hızlı açılıyor tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    İntel Core i7-4700HQ 2.4 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.4 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    16 GB Ram
    1 TB SATA (5400 Rpm) HDD

1Pcde 1TB +8Gb SSD
    Arasında Ne Kadar Fark Olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackGuzik

İntel Core i7-4700HQ 2.4 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.4 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    16 GB Ram
    1 TB SATA (5400 Rpm) HDD

1Pcde 1TB +8Gb SSD

Emin değilim ama açılışta bayağı fark eder. Bu arada muhtemelen laptop alacaksın sisteme şöyle bir baktım yanlış anlama ama tam bir para israfı olmuş. O kadar performansa bu kadar para. Yazık o paraya...

• quote:

quote:

16 GB Ram
    1 TB SATA (5400 Rpm) HDD

1Pcde 1TB +8Gb SSD

Emin değilim ama açılışta bayağı fark eder. Bu arada muhtemelen laptop alacaksın sisteme şöyle bir baktım yanlış anlama ama tam bir para israfı olmuş. O kadar performansa bu kadar para. Yazık o paraya...

Alıntıları Göster
    Ram 8 Gb Yapıp 120 gb SSD Taktırcam ?

• quote:

Ne amaçlı alıyorsun? Oyun vs.

• quote:

quote:

Ne amaçlı alıyorsun? Oyun vs.

Alıntıları Göster
    Oyun Ve Autocad tarzı prog.
  • quote:

İsterse dünyanın en iyi laptopu olsun adam gibi oyun oynayamazsın. Isınmaması için 2.4ghz işlemci koymuşlar. 2.4ghz Düşük çözünürlük ve low'da anca oynarsın.

Zaten ekran kartı ne kadar iyi olursa olsun oyun başladıktan 10 dakika sonra ısınacak ve oyun kasmaya başlayacak. Çünkü ısınmamak için kart kendi performansını düşürecek. Bunların hepsi parçaların havasız bir yere tıkıştırılmasından meydana geliyor. O iğrenç fan sesinden bahsetmiyorum bile.

Bunların hepsini tecrübe ettim. Aynı fiyata masaüstü toplarsan bunun 10 katı performans alabilirsin. Şahsen ben kendi bilgisayarımı topladım ve çok mecbur kalmadıkça bir daha asla laptop almam. Benden sana tavsiye mecbur değilsen sistem topla. Hem çok daha az para verirsin hem de performans 3-4 katına çıkar.

• quote:

quote:

İsterse dünyanın en iyi laptopu olsun adam gibi oyun oynayamazsın. Isınmaması için 2.4ghz işlemci koymuşlar. 2.4ghz Düşük çözünürlük ve low'da anca oynarsın.

Zaten ekran kartı ne kadar iyi olursa olsun oyun başladıktan 10 dakika sonra ısınacak ve oyun kasmaya başlayacak. Çünkü ısınmamak için kart kendi performansını düşürecek. Bunların hepsi parçaların havasız bir yere tıkıştırılmasından meydana geliyor. O iğrenç fan sesinden bahsetmiyorum bile.

Bunların hepsini tecrübe ettim. Aynı fiyata masaüstü toplarsan bunun 10 katı performans alabilirsin. Şahsen ben kendi bilgisayarımı topladım ve çok mecbur kalmadıkça bir daha asla laptop almam. Benden sana tavsiye mecbur değilsen sistem topla. Hem çok daha az para verirsin hem de performans 3-4 katına çıkar.

Alıntıları Göster
    Laptop Almm Lazım :D

• quote:

Boşuna o kadar yazdım.
    Bari daha ucuz bişey al da para boşa gitmesin.

• quote:

quote:

Boşuna o kadar yazdım.
    Bari daha ucuz bişey al da para boşa gitmesin.

Alıntıları Göster
    Bi kere alcam için iyi bi laptop olması lazım
  • quote:

Bi kere alcam için iyi bi laptop olması lazım
    o hybrid disklerin bir işe yaradığını sanmıyorum , yani sadece windows hızlı açılması değil problem , oyunlar , kullandığınız programlarında sdd içinde yüklü olması gerekiyor bunun içinde en az bir 128gb sdd gerekli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.