Şimdi Ara

24 yaş üstü bi halt olamamış insan var mı aranızda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
18
Favori
42.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazayım hocam.

2004 - 2007 Meslek lisesi

2008 - 2013 Dokuz Eylül Üni. Endüstriyel Elektronik Ön lisans (terk)

2013 - 2017 Anadolu Üni. Açıköğretim Fak. Elektrik Üretim İletim ve Dag. Önlisans (Mezun)

2017 Dgs (sınava 30 dakika kala kapı kapandığı için "yeni kuralmış" içeri almadılar.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben

• Git 200 bin tl arabası olan kuzeninin yanında ağla ya da sus gerçeği kabullen.

• quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

Nerde ya 10k maaş alan mühendis CMS gibi büyük bir firmada bile 2500 yeni mühendis maaşı alınıyor. Yazık. Genelde güzel bir yer 2500 maaş + 500 sodexo fit. Neyse makine okuyacak, okuyan arkadaşlara selam olsun makine bitirdim 6 ay falan çalıştım. Şuan 2. sınıf yazılım mühendisliği okuyorum. Makineyle aylık 10bin almak imkansız. Yazılıma yönlenin biraz, 2 günlük çalışmayla 10bin liralık iş bağlıyorsunuz

edit: Bu arada bende de durum aynı ales, yds falan girdik yüksek yapıcaz bakalım belki adam oluruz. Aramda kostüm takviyesine tıkladım yanlışlıkla 4 gündür rüyalarımda riottaki kel dayıyı görüyorum. Param olmasın ama mutlu olayım istediğim bu. Parada gözüm yok, 1000 lira aylık gelirim olsa ve çalışmasam, istediğimi yapsam dünyanın en mutlu adamı ben olurum. Napayım lüks arabayı, iphone'u, marka kıyafeti. Karnım doysun, internetim kesilmesin, arada da denize, gezmeye falan gidebiliyim yeter bana
    2 günlük çalışmayla 10 bin mi? :O:O

• Yaş 27 . İnşaat mühendisiyim . 3 yıldır kendi inşaat şirketimizde , ortaklı olduğu için boş boş gidip geliyorum .Ayrıca , her gün birkaç saat abime yardıma gidiyorum . Arkadaşlarım farklı şehirde .. Öğlen evden çıkıyorum akşam eve geliyorum .. Boş boş takılıyorum ..

Gelelim iş fırsatlarıma .. Bahsedeceklerimin hepsi şuan ki konut sektörünün en büyükleri ..

1.İş fırsatı : Akrabalardan biri büyük bir konut firmasının sahibinin akrabası . Kendi çocukları , akrabaları vs. herkes o firmada çalışıyor. Bana kendileri seni oraya alalım diyorlar ve sonra ilgilenmiyorlar . Boşa ümit verip süre kaybı yarattılar .. Kendileri 2 sefer söylediler ama ilgilenmediler.

2.İş fırsatı : Babamın arkadaşı başka bir inşaat firmasına demir satım işleri yapıyor ve isterse işe ayarlayabileğini söylüyor .. İlk firma ondan daha büyük olduğu için onu beklerken bunu da kaybediyorum .

3.İş fırsatı : Babamın arkadaşı .. Bu abimiz gerçekten ilgileniyor . Arkadaşı , fikirtepede kentsel dönüşüm yapan firmalardan birine sahip .. Direk işe girebileceğim bir firma. Ama , nasıl bir şansım varsa atıyorum 300 gecekonduyla anlaşıyorlar bir tanesiyle anlaşamadıkları için firma iş yapmayı bırakıyor ve bu benim gireceğim döneme denk geliyor.

4.İş fırsatı : Amcaoğlu çok zengin . Eski ortağı yine aynı diğer örneklerde ki gibi büyük firmaya ortak . Amcaoğlu , beni kastederek , babama 2 sefer iş ayarlayalım diye söylüyor . Sonra ses soluk yok. Aradan 6 ay geçiyor yine aynı muhabbet .

5.İş fırsatı : Okul arkadaşım yine büyük bir firmadan iş ayarlıyor . Direk iş sahibiyle telefonda görüşüyoruz anlaşıyoruz. Bu sefer oturduğum yeri sıkıntı yaptılar.Olmadı.

6.İş fırsatı : Okul arkadaşım başka bir iş daha buluyor bunda da şansımıza bir gün geç arıyoruz ve işi başkası kapıyor . Geç aramamın sebebide numarayı alacağım kişinin telefona bakmaması.

3 senem böyle geçti .. Beterin beteri var . Yazdıklarımı okuyup halinize şükredin . Ayrıca , okul arkadaşlarımın hepsi gayet iyi yerlerde çalışıyor . Bölümüm de de başarılı öğrencilerden biriydim . Normal dönemde 100 kişiden 14 kişi mezun oldu .. biri de bendim . 2,3 sene uzatan arkadaşlarım metro ve 2. havaalanı şantiyelerinde çalışıyor ve bunlar benim A aldığım derslerde F alan kişilerdi.Artık ne yapıyorum . Pes ettim . Ülke , hiçbirşey umrumda değil . evlilikmiş , iş bulmakmış , iş yapmakmış umrumda değil ..

• MrKoenig kullanıcısına yanıt
    tabi abartiyorum 2 gun demeyelim hadi 1 hafta olsun sanki çooook uzun bir iş yapiyormuscasina gosteriyorlar kod yaziyor 2 günde bitiyo :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben varım.

Yaşamak için hiç isteğim yoktu. Okulum 6. senesinde ve 8'de bitecek gibi duruyor.

İkigai diye bir şey varmış. Ben kendi ikigai'mi buldum dün. Beni teşvik edecek bir amacım var artık, varmasam da gam yemem.

24 yaş üstü bi halt olamamış insan var mı aranızda

• quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

tabi abartiyorum 2 gun demeyelim hadi 1 hafta olsun sanki çooook uzun bir iş yapiyormuscasina gosteriyorlar kod yaziyor 2 günde bitiyo :)
    Hocam öyle bir dünya yok, haberiniz olsun da. Yurtdışından iş alsanız bile o kadar etmiyor, ki freelancer gibi yerlerden iş alacaksanız sizden 10 kat ucuza işi yapacak Hint'lileri de göz ardı etmemelisiniz. Oradan iş almak için de genelde yüksek/doktora gerektiren işler yapıyor olmalısınız.
  • 24 yaşında konu sahibi ile aynı duyguları yaşayan şimdilerde 30 yaş üstü kişilerin tecrübeleri ile konuyu desteklemeleri iyi olurdu.

• Şuan hastanedeyiz babam kalp ameliyati olmustu neyse hicbirsey umrumda deil saglik olsun da gerisi iyi kotu geliyor cok sukur ,bu arada yas 20, okulu biraktim tost dukkanimiz var onu isletiyoz abimle ortak. tsk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankabirdu

Uzulme hocam kola zararli zaten icme.

Saka bi yana hangi mühendis 10k alıyor yav ? Dhmi kurumunda bile ki en populer kurumdur türkiyede 5.5, 6 bin aliyor muhendis.Enroutersa 7.Bu kuruma girmekte zor ama
    İşini iyi yapıyorsa 20k da 50k da alır hatta isterse yurtdışında uçar gider

• 30 yaş üstü bile var. Sıkma canını.

• 26 yaş üstü var. 27.

• benden de bir 27

• MrKoenig kullanıcısına yanıt
    Öyle bir dünya var hocam :) Lise arkadaşım olur kendisi. Koç bilgisayar bitirdikten sonra yazılım üzerine yoğunlaştı, yüksek lisans, projeler derken kendini geliştirdi. Tabi altyapısı vardı, lise 1de biz 11 kişi topun peşinden koşarken bu çocuk sürekli kitap okur, kod öğrenirdi. Bir yandan ing, hcbc vb. bankaların güvenlik yazılımı ile uğraşırken bir yandan da mobil program ve koç üniversitenin düzenlediği oyun geliştirme fuarlarında yer alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realistik yönetmen

benden de bir 27
    ikimiz de realistiğiz.

• Eğer aklın başında ve sağlığın, sıhhatin yerindeyse yaşın bir önemi yok, yavaş yavaş çalışarak çabalayarak hatalarını telafi edebilirsin, moralini yüksek tut yeterki

• hayat bizden daha realistik.dolayısıyla biz kaybedenleriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

Yaş 27 . İnşaat mühendisiyim . 3 yıldır kendi inşaat şirketimizde , ortaklı olduğu için boş boş gidip geliyorum .Ayrıca , her gün birkaç saat abime yardıma gidiyorum . Arkadaşlarım farklı şehirde .. Öğlen evden çıkıyorum akşam eve geliyorum .. Boş boş takılıyorum ..

Gelelim iş fırsatlarıma .. Bahsedeceklerimin hepsi şuan ki konut sektörünün en büyükleri ..

1.İş fırsatı : Akrabalardan biri büyük bir konut firmasının sahibinin akrabası . Kendi çocukları , akrabaları vs. herkes o firmada çalışıyor. Bana kendileri seni oraya alalım diyorlar ve sonra ilgilenmiyorlar . Boşa ümit verip süre kaybı yarattılar .. Kendileri 2 sefer söylediler ama ilgilenmediler.

2.İş fırsatı : Babamın arkadaşı başka bir inşaat firmasına demir satım işleri yapıyor ve isterse işe ayarlayabileğini söylüyor .. İlk firma ondan daha büyük olduğu için onu beklerken bunu da kaybediyorum .

3.İş fırsatı : Babamın arkadaşı .. Bu abimiz gerçekten ilgileniyor . Arkadaşı , fikirtepede kentsel dönüşüm yapan firmalardan birine sahip .. Direk işe girebileceğim bir firma. Ama , nasıl bir şansım varsa atıyorum 300 gecekonduyla anlaşıyorlar bir tanesiyle anlaşamadıkları için firma iş yapmayı bırakıyor ve bu benim gireceğim döneme denk geliyor.

4.İş fırsatı : Amcaoğlu çok zengin . Eski ortağı yine aynı diğer örneklerde ki gibi büyük firmaya ortak . Amcaoğlu , beni kastederek , babama 2 sefer iş ayarlayalım diye söylüyor . Sonra ses soluk yok. Aradan 6 ay geçiyor yine aynı muhabbet .

5.İş fırsatı : Okul arkadaşım yine büyük bir firmadan iş ayarlıyor . Direk iş sahibiyle telefonda görüşüyoruz anlaşıyoruz. Bu sefer oturduğum yeri sıkıntı yaptılar.Olmadı.

6.İş fırsatı : Okul arkadaşım başka bir iş daha buluyor bunda da şansımıza bir gün geç arıyoruz ve işi başkası kapıyor . Geç aramamın sebebide numarayı alacağım kişinin telefona bakmaması.

3 senem böyle geçti .. Beterin beteri var . Yazdıklarımı okuyup halinize şükredin . Ayrıca , okul arkadaşlarımın hepsi gayet iyi yerlerde çalışıyor . Bölümüm de de başarılı öğrencilerden biriydim . Normal dönemde 100 kişiden 14 kişi mezun oldu .. biri de bendim . 2,3 sene uzatan arkadaşlarım metro ve 2. havaalanı şantiyelerinde çalışıyor ve bunlar benim A aldığım derslerde F alan kişilerdi.Artık ne yapıyorum . Pes ettim . Ülke , hiçbirşey umrumda değil . evlilikmiş , iş bulmakmış , iş yapmakmış umrumda değil ..
    " Nasip " diye bir gerçek var işte..

• 24 yaş üstü dediğine göre yaş sınırı bu yaştan başlıyor (60-100 yaşta olabilir demektir)

bende öyleyim ,emekliyim ve bir halt olamadım (kıstas para ise)
    artık mezarda bir halt olur muyum bilmem
    aynı şekilde kola fiyatına dahi dikkat ederek alıyorum ,kapağı açık kalmış kolaya rastlarsam bittim ben

yahu kardeşim bu ülkede ne zaman gerçekten çalışanlar kazandı (okul birincileri vs. hariç)
    üstelik senin etrafında bir tuhaflık olmalı ,benim etrafımda bir sürü işsiz mühendis kaynıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.