Şimdi Ara

25.000 dolara amerika da ne iş yapılır ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
19.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlr sizce amerika da ne iş kurulabilir ? bir kaç seneye temelli amerikaya gitmek istiyorum . önden gidip bi keşif yapacağım ama . sizce amerika da 25.000 dolar a ne iş yapılabilir ? franchising olur kendi iş yerini kurmak olur .. ne tavsiye edersiniz ? bu ekonomik krizin olduğu dönem de hissetmesekte şu an da dünyanın her yerinde kriz var. sizce ne iyi gider ?

• Amerika'da bir iş kurup tutunmak için bütçen bayağı bir az geldi açıkçası bana. Biraz daha detay verebilir misin? Mesela 25 bin doları iş için ayırdıktan sonra kendi geçmini sağlayabileceğin bütçen olacak mı? Kalacak yerin..vs? 25 bin doları bir iş kurmak için harcadın ve kurdun diyelim her zaman ekstralar çıkacaktır iş büyük de olsa küçük de olsa. Bunları karşılayabilecek bir ek bütçen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darksbeam

Amerika'da bir iş kurup tutunmak için bütçen bayağı bir az geldi açıkçası bana. Biraz daha detay verebilir misin? Mesela 25 bin doları iş için ayırdıktan sonra kendi geçmini sağlayabileceğin bütçen olacak mı? Kalacak yerin..vs? 25 bin doları bir iş kurmak için harcadın ve kurdun diyelim her zaman ekstralar çıkacaktır iş büyük de olsa küçük de olsa. Bunları karşılayabilecek bir ek bütçen var mı?

o kadar yok malesef . hani hayalimde amerika da yerleşmek var . ama iş kurmak ya da iş bulmak arasında kararsızım . o yüzden iş kurmak dedim . bu para beni ne kadar geçindirebilir peki ? iş kurmayı denerim önce olmadı iş bakarım . kendi arabanı satın alıp pizza kuryeciliği yapmada çok para varmış diye duydum ayda 1000 dolara yakın kazanıyormuşsun .

• 1000 dolara amerikada nasil gecinmeyi dusunuyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerrr

1000 dolara amerikada nasil gecinmeyi dusunuyorsun?

1000 dolara geçiniyormuş 4 kişilik aile ? hayallerimi suya düşürdünüz ya .d
  • Eğer iş kurucaksanız ve çok para kazanmak gibi bir hedefiniz varsa yeni fikir bulun olan bir şeyi yapmayın.Türk yemeği restoranı klasik ama yurtdışına çıkan çoğu Türk yemek işi ile uğraşıyor.Buradan yöresel şeyler götürüp orada ev eşyası diye zenginlere fahiş fiyata kakalamaya çalışabilirsin ama dil önemli.
  • 1000 dolar çocuk parası Amerika'da kusura bakma ama. Garson olarak klasik bir yerde çalışsan 3000-4000 dolar kazanırsın Amerika'da. Amerika'ya yerleşmek benim de hayalim. Açıkçası birçok insanın hayali. Vatandaşlık olayını nasıl halletmeyi planlıyorsun? Bence iş kurmadan önce bir miktar parayla bir turist vizesi alıp Amerika'da yerleşmek istediğin yeri, işi kısacası her şeyi araştırmak. Diğer türlü çok güzel hayallerle gidip eli boş dönebilirsin. Adımını sağlam at derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Dolar 10 TL Ne Zaman Olur ?
    9 yıl önce açıldı
    100 bin dolar büyük para mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abdye nasıl yerleşmeyi düşünüyorsun yerleşme en zor alan ülkelerin başında abd var bildiğim kadarıyla
  • git mezun forumu oku 1000$ la 4 çocuklu aile falan geçinemez. bekar adam geçinir ama aile olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: System Lord

arkadaşlr sizce amerika da ne iş kurulabilir ? bir kaç seneye temelli amerikaya gitmek istiyorum . önden gidip bi keşif yapacağım ama . sizce amerika da 25.000 dolar a ne iş yapılabilir ? franchising olur kendi iş yerini kurmak olur .. ne tavsiye edersiniz ? bu ekonomik krizin olduğu dönem de hissetmesekte şu an da dünyanın her yerinde kriz var. sizce ne iyi gider ?

Amerikaya yerleşmeye karar verme gibi bi hakkın yok. Yatırımcı vizsi gibi birşey var ama sizin bütçeninze uygun değil askari 100k garanti 250k para bağlaman lazım. Turist vizsiyle gidip keşif yapayım beğenirsem iş bulayım gibi birşey diyemezsin. Greencard çekilişine katılırsın tamamen şansa bağlı olarak %2 şansın var çıkarsa gidersin yoksa yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskidenmnse denedim yesil card cekikisini olmadi . bu sene debiyecegm . 1000 dolar ornek verdim zaten aileyi bana cok.rahat yeter tek basima o para . hani iskurmam sart degil de bu para beni soyle en azindan bi is bulana kadar gezmeye tozmaya yetsin amerikaya gidiyoruz gezelim gorelim en azindan bi . baktim vize de olmuyor para zaten yetmiyor geri donerim mecbur . ama abd vatandasi olan turkler var akrabalardan tanidiklardan . garson bile 3-4bin dolar kazaniyorsa biz bosa yasiyoruz turkiyede ...

• quote:

Orijinalden alıntı: System Lord

eskidenmnse denedim yesil card cekikisini olmadi . bu sene debiyecegm . 1000 dolar ornek verdim zaten aileyi bana cok.rahat yeter tek basima o para . hani iskurmam sart degil de bu para beni soyle en azindan bi is bulana kadar gezmeye tozmaya yetsin amerikaya gidiyoruz gezelim gorelim en azindan bi . baktim vize de olmuyor para zaten yetmiyor geri donerim mecbur . ama abd vatandasi olan turkler var akrabalardan tanidiklardan . garson bile 3-4bin dolar kazaniyorsa biz bosa yasiyoruz turkiyede ...

%2 ihtimal çıkar. Çıkmazsa işe de giremezsin. Ayrıca elindeki sermaye az bir miktar değil türkiye şararı için. Eski sovyet ülkeleriyle meyve ticareti yapan bir akarabam 20 bin tl ye mal olan bir konteyneri 33 bin liraya sattığını söylemişti. Meyvelerde kendinin değil toptan alıyor. İşleri büyütüp yatırımcı vizesi aldığını düşünsene, hem türkiyenin milli gelirini artır cari açığını azaltırsın hemde gününü gün edersin. Ama ben gidip bu parayı çarçur edip 6 ay sonra kuruşsuz geri döneceğim(%98) deresen sen bilirsin.

• faydalı konu uplayalım.
  • 1000 dolara
    her ögünü hotdog ve fast food
    ve marketten gdolu ve mısır suruplu ürünler alarak doyurabilirsin
    su yerine de cola icmen gerek daha ucuz
  • Asgari ücret zaten 1500 dolar seviyesinde değil mi? Zaten yakında zamda yaparlar 2 bin doları bulur.Sen de daha iyi bir iş bulursan alırsın 2.5-3 bin doları yaşarsın

• 65-70 bin liraya denk geliyor. Türkiye de de güzel bir iş kurabilirsin bence. İşini büyüttükten sonra satıp Abd de bir yer açabilirsin

• Cifkofteci ac

• 25 haziranda gittim Amerika'ya. orada master yapan ve çalışan bir kaç genç insanla tanıştım.
    1. si ev kiraları oldukça yüksek olduğundan Manhattan değil, Brooklyn' de kalıyorlar. Ayrıca ev kiralamıyorlar. Evde oda kiralıyorlar.
    böylece kişi başı 200-300 usd gibi bir rakam barınma ihtiyaçlarını gideriyorlar.
    25.000 usd gibi bir rakamla Amerika'da iş kurabilmek için fazla şansın olmadığını düşünüyorum. green card çekilişini kazandığını düşünelim.
    Ki green cardlılar Amerika da en düşük sınıf insanlar olarak düşünülüyor. ( sınıflandırmaya karşı olsam da )
    manhattanda bir dükkan kirası en az 5-6 bin usd. new jersey de ise daha uygun. Gıda işi her yerde tutar. Ama ne satacağın önemli. Türk tarzı restoranların
    iş yapma olasılığı zayıf. herkes döner fakan yaparım bilmezler diye düşünüyorlar Ama yanlış. her yerde dönerci var. ve tuhaf bir döner. Gayro diyorlar. izinler nasıl alınıyor bilmiyorum ama
    sokak satıcıları var her köşede. Tuhaf şeyler satıyorlar. Çoğu lezzetsiz. Falafel, koşer gibi şeyler. bir iki denedim. benim için muhteşem şeyler değillerdi.
    sandviç arası midye tava, ya da karides gibi şeyler tutabilir. ama nasıl yaptığın önemli. insanlar lezzet arıyorlar. benim en beğendiğim şey Pick A bagel denilen restoranlar oldu
    kahvaltı için küçük mekanlarda bizdeki açmanın içine bir sürü şey koyuyorlar. ve herkes yiyor.
    Amerikalılar yumurtalı, şekerli şeyleri seviyorlar. illa bir lezzeti tanıtcam diye düşünmemek gerek. sisteme uy :) ( fuck the system )

• hocam hayal kurupta boşuna sonradan kendini üzme. tr de iş kurup tutturmak zor. sen bi de amerikadan bahsediyosun. orda iş yapman için on numara dilin ve yapacağın işi çok iyi bilmen gerekiyo. gidip de çat die iş kuramazsın. paran olsada yapamazsın. iş kurmak istediğin alanda çalışıp kendini geliştirip öle yap yapacağını
  • Türkiyede iş kurup paranı katlayıp oraya gitsen 3-4 yıl dişini sıkabilirsin hocam senin çocuklar içinde mükemmel şeyler olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.