Şimdi Ara

25 YAŞINDA Çocuk muamelesi görmek... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
6.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Birvar.Biryok

@Bfs

En kötüsü eyvallah desin çeksin gitsin, intihar etsin anlamadında değil. Dayanamazlar bazı şeyleri anlamaya başlarlar, yoksa bu işin sonu gelmez. Anlamazlarsa bile dicek laf yok yani.

Elbette ki intihar vs manasında algılamadım ki algılamakta istemem ama yine de nasıl ki bir çocuğu annesinden ayırmak acıysa yetişkin dahi olsa bir genci ailesinden ayırmak hoş bir durum değil.Arkadaşın bahsettiği sorunlar hepimizde var.Yok diyenler var ben tam bir erkekim diyenler var ancak 27 yaşında olan bana hala akşam erken gel nidaları atılır.Toplumumuzun ne yazıkki çocuk gelişiminde iyi olmadığı açıktır.Kardeşim mesela.Sorumluluk nedir bilmez.Herşeyin onun yerine düşünülüp yapılmasını ister.Düşünsenize telefon açtığınızda 'Abi şu an konusmak istemiyorum kemerim sıkıyor'' diye bahane üreten bir çocuk.Üstelik topici açan arkadaştan 2 yaş daha küçük ve 2 yıldır tedavi görüyor.Aileme bunun geçmiş kaynaklı nedenler oldugunu söylediğimde kabul etmiyorlar.Nedeni belli.Biz iyi bir evlat yetiştirmeye çalıştık.Çalışmışsın ama başaramamışsın.2 yaşından beri ailesinden uzak, o zamandan 2008 sonuna kadar toplasan 4 yıl birlikte yaşamışımdır ailemle.Yalnızlığı en çok ben severim.4-5 aydır yanımda ailem kardesimin okulu dolayısıyla bazen fıttırma derecesine kadar geliyorum.Bir haftasonu tatiliniz vardır Cumartesi ve Pazar günü güzel bir kahvaltı yapmak istersiniz ama babanız kardeşinizle ilgilenmediğiniz suçlamasında bulunarak gününüzün başlamadan bitmesine neden olur.Oysa ki içeriki odada neler oluyordur haberi yoktur.

Neyse konu nereden nereye geldi zevzekliğimle.Diyeceğim o ki.Ailenizin dizinin dibinden ayrılmayın değilde ne yaparsanız yapın onları kırmadan yapmaya çalışın.

• Bu kadar canını sıkıyor bu durum,bir iş bul part-time üniversiteden bir yada birkaç arkadaşınla ev tut.Odana ne kadar önlem alsan nafile sonuçta ev giren çıkan olur kapıyı da kitleyemezsin
  • anlamadım kapıya nasıl kilit dayanmıyor? kilit kolay kolay zarar görmez.eğer biraz paran varsa kapıya sağlam bir kilit al birde web cam sürekli kayıt halinde dursun. kapıyı kırıp dergilerini alacak değiller. davranışları devam ediyorsa sende aynı durumu onlara uygula. annen baban için önemli olan eşyaları sakla ve bilmiyormuş gibi davran. okunmamış gazeteyi sofraya ser. sonra ben yapmadım de. televizonun ayarlarını boz. kim yaptı haberimn yok dersin. bu şekilde psikolojik savaş uygula. sonuça ulaşırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bfs

quote:

Orjinalden alıntı: Birvar.Biryok

@Bfs

En kötüsü eyvallah desin çeksin gitsin, intihar etsin anlamadında değil. Dayanamazlar bazı şeyleri anlamaya başlarlar, yoksa bu işin sonu gelmez. Anlamazlarsa bile dicek laf yok yani.

Elbette ki intihar vs manasında algılamadım ki algılamakta istemem ama yine de nasıl ki bir çocuğu annesinden ayırmak acıysa yetişkin dahi olsa bir genci ailesinden ayırmak hoş bir durum değil.Arkadaşın bahsettiği sorunlar hepimizde var.Yok diyenler var ben tam bir erkekim diyenler var ancak 27 yaşında olan bana hala akşam erken gel nidaları atılır.Toplumumuzun ne yazıkki çocuk gelişiminde iyi olmadığı açıktır.Kardeşim mesela.Sorumluluk nedir bilmez.Herşeyin onun yerine düşünülüp yapılmasını ister.Düşünsenize telefon açtığınızda 'Abi şu an konusmak istemiyorum kemerim sıkıyor'' diye bahane üreten bir çocuk.Üstelik topici açan arkadaştan 2 yaş daha küçük ve 2 yıldır tedavi görüyor.Aileme bunun geçmiş kaynaklı nedenler oldugunu söylediğimde kabul etmiyorlar.Nedeni belli.Biz iyi bir evlat yetiştirmeye çalıştık.Çalışmışsın ama başaramamışsın.2 yaşından beri ailesinden uzak, o zamandan 2008 sonuna kadar toplasan 4 yıl birlikte yaşamışımdır ailemle.Yalnızlığı en çok ben severim.4-5 aydır yanımda ailem kardesimin okulu dolayısıyla bazen fıttırma derecesine kadar geliyorum.Bir haftasonu tatiliniz vardır Cumartesi ve Pazar günü güzel bir kahvaltı yapmak istersiniz ama babanız kardeşinizle ilgilenmediğiniz suçlamasında bulunarak gününüzün başlamadan bitmesine neden olur.Oysa ki içeriki odada neler oluyordur haberi yoktur.

Neyse konu nereden nereye geldi zevzekliğimle.Diyeceğim o ki.Ailenizin dizinin dibinden ayrılmayın değilde ne yaparsanız yapın onları kırmadan yapmaya çalışın.

Onu yazarken aklıma Samanyolunda sanırım " Hayat Dersi" programı var, o geldi arkadaşım aklıma. Ondan direk damardan girmişim ben =)))

• Bende tek benım aılem anormal sanıyordum benden beterı varmıs ben 19 yasındayım benım halım senden beterdır spor yaparım suc olur ders calısırım suc olur pc basında otururum suc olur para bırıktırırım suc olur parayı yerım suc olur anlamadım gitti tek cocugum dıye sırf bana yuklenıyorlar bendede bagısıklık yaptı artık herseye he deyıp gecıyorum
  • 31 yaşındayım 9 yıldır evliyim zaman zaman annem-babam beni bile çocuk yerine koyuyor, sen yine iyisin
  • dünya malı dünyada kalır aslanım 3 kuruşluk mal için ailenle papaz olma kendine bir sandık al özel eşyalarını içine at kilidide sağlam olsun hiçbişey olmaz.

Büyük ihtimalle annen kırıyordur onca eşyanı.temizlik yaparken falan azcıkta elleri zayıf beceriksizse düşer çarpar kırar normaldir.
    sana düşen görev buna katlanman ve kendi hayatını kurana kadar dişini sıkman fazla büyütmemen alt tarafı 3 kuruşluk mal hepsi ailenden dahamı değerli seninkisi biraz ayıp oluyor bence.
  • hee benim odam yok yine şanslısın, pc salonun ortasında sap gibi duruyom gelen gecen görüyor eve misafirler gelince bütün cocuklar üstüme cullanıyor acıcam tornoyu kacıracam veletlerin hepsini...
  • Aynı yaştayım.Çok rahatım.Hiç birzaman evin uslu çocuğu olmadım.Diğer 3 kardeşim uslu çocuk oldular ama yemedikleri halt kalmadı.bu yüzden 27 yaşındaki abim nereye gitse izin alıyor.Ama ben bugüne dek hiçbir saygısızlık yapmadığım için istediğim zaman bara gidip sabahlarım arayıp sormazlar.Suç biraz sende.Hani küçükken çocuğu fazla şımartmayın derler ya.İşte belli yaştan sonra da sen aileni şımartmayacaksın:) Saygı ve sevgide kusur etmedikten sonra 'ailen antika değilse' bir sorun olmaz.
  • ailenin senin üzerinde daha ufaklıktan baskısı oluşmuş.pısırık bir yapıda büyümüşsün.saygınlığını kaybetmişsin.geri kaza evlat

eklemekk istiyorum , sakın bu saygınlığı ailene karşı terbiyesizlik yaparak yapma.arada ince bir çizgi vardır umarım başarabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 2 Mart 2009; 14:52:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mami23®

ben olsam çelik kapı taktırrıım 12 kilit sistemli veya elektronik kepenk yada kapıya 220v veririm

• quote:

Orjinalden alıntı: satarimbenchar

merhaba.. içimi dökmek istedim. 25 yaşındayım ve evde cocuk muamelesi görmekten bıktım. her gün odamda bana ait olan bir eşyam benden izinsiz alınıyor ve kullanılıyor.. özenle arşivlediğim dvd lerim gitti geçenlerde. 50 tl verdiğim tornavida setim evde yok oldu. kime sorsam görmedim diyor ve son olarak da titizlikle arşivlediğim Uykusuz ve Penguen dergilerimin çaydanlık altına gazete parçası gibi koyuldugunu görünce benim film koptu arkadaşlar.. kafayı yemek üzereyim. evde camı çerçeveyi indirdim. ailemle hayatımın en büyük kavgasını yaptım. odamdan televizyonum. uydu alıcım v.s aldılar göz yumdum. her gün birşeyim kayboluyor ve ben adam yerine konmamaktan bıktım. ellerimde derin kesikler var ve odama kapandım hırsımdan ağlıcam yeminl.e belki rahatlarım düşüncesi ile foruma içimi dökmek istedim. benim yaşadıklarımı yaşayanlar bunun nasıl bir duygu oldugunu gayet iyi bilirler.. elimden geldiğince evime destek oluyorum. maddi ve manevi. odamda bana ait olan şeyler her gün zarar görüyor. daha 3 gün önce yeni aldıgım parfüm kırılmış. kime sorsam haberim yok diyor.... eşyalarım ayaklanıp gidiyor sanki kimsenin haberi yok. monitör ekranı çatlar kimsenin haberi yok. canıma tak etti artık. telafi edilemez yaralar açtım. ancak beni bu noktaya getirdiler.. insan yerine konmak.. 25 yaşında bir kişiye.. evladına saygı duymak... bu kadar mı zor. Anneciğim Babacığım? sorarım size......

sn bunlari annenle babanla konusacagina buraya yazarsan daha cok cocuk muamelesi gorursun.

• quote:

Orjinalden alıntı: ubarus

quote:

ben olsam çelik kapı taktırrıım 12 kilit sistemli veya elektronik kepenk yada kapıya 220v veririm

Aklıma gelmişken.Ortaokuldayken servise bindim,neyse gidiyoruz.Daha sonra şöfor Haydar Abi'nin yanındaki camın olmadığını gördüm. Söyledim.Adamında haberi yokmuş.Sonra evinin oraya gittik.Bi baktık cam yerde adamlar camı açmışlar.Ondan sonra evden kablo çekip arabanın kapısına elektrik vermeye başlamıştı.

• Annem - babam olmasa benim halim harap aslında , benim dağıttıklarımı onlar topluyolar
  • Ailem ben kızıcam diye odad ki hiçbirşeye dokunmazlar. Agresif bir yapım olmasına rağmen annem 5 yaşındaki çocuk gibi hala beni öper. Odaya bir kşi bile girmeyecek desem parmak uçlarıyla girerler veya kapıyı çalarlar. Bazı şeyleri kabullendiler. Anne baba değerlidir. Kendi kavramlarınıda koyman lazım.
    Mesela evden çık git haber verme bir kaç gün gelme. Özlet kendini.

Bu arada 0 kapıya 220 volt diyen arkadaşları takdirle kınıyorum
  • Sende onlarınkini kır haberim yok de.
  • Burdan çıkartılacak sonuç=Üniversiteyi ailenin bulunduğu şehirde okumuyacan
  • ben 20 yaşımdayım beni şimdiden baydılar artık film fln izliorum yanlış anlamayın...LAPPP diye odaya dalıyor biri ne yapıon izledigin ney yaf diyorum anlatsamda anlıcanmı boşver git diyom salona tvmi izliosunuz napıyosanız yapın yok anlayan yok dvd arşivi yapıom film dışarı çıktıgım zamanlar eve bi geliyom cdler kayıp hep kim alıyo anlamadım bende fıttırcam ne güzel işim vardı stresten uzaktım işsiz kaldık eve baglandık başımıza gelenlere bak pff
  • Otorite böyle birşeydir...

Ben sabah çıkarken " Mercimek çorbası iyi olur akşam " derim ve o akşam mercimek corbası mutlaka olur... Odam'ın kapısını açık bıraksam kendileri kaparlar ki rahatsız olmayayım diye... Peki sebeb ne ? 17 yaşından beri bir fiil çalışıp o evi sırtladım babamla resmen yarış ettik gelir konusunda

Şimdide saolsunlar beni evin ikinci reisi olarak görür annem ve kardeşlerim üzerime titrerler ve bu durum varken evlenmek de istemiyorum pek bu saltanat bırakılmaz...
  • quote:

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.