(250 Gb Ssd + 1 Tb Hdd) mi (500+ Gb Ssd) mi ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sağlar. HDD'ler çok yavaş kalıyor artık.
-
Bazı oyunların yükleme sürelerinde fark yüksek olur bazılarında %20-30 civarında kalır.
-
500'lük ssd almaya karar verdim sık kullanacağım oyun ve programları atmak için onun dışında yine ek depolama için 1 tb hdd
öneriniz olursa takipteyim : )
-
İki mesajı tek cevaba alamadım alınmıyo sanırım üstteki cevap size de hitaben yazıldı sayabilirsiniz : )
-
Genel olarak Seagate'ler daha performanslıdır fakat 3TB Barracuda desktop disk'leri güvenilmezdir. WD'nin performansları zayıftır tek önerebileceğim disk'i eski adı HGST olan WD Ultrastar serisidir. İstatistiklere göre Toshiba Seagate ve WD'den daha güvenilir olduğundan tercih edilebilir. Desktop modeller en ucuz fakat bozulma riski en yüksek olanlardır, güvenlik ve NAS disk'ler daha pahalıdır fakat daha uzun ömürlüdür.
-
hocam gecen bir seagate gördüm laptop modeli ST1000LM025 74aat calismis, disk arizali, reallocated sectors count hatasi veriyor crystaldiskinfo ya göre sirayla degerleri 1 - 1 - 10 - 0000001AD08... kritik diyor program, sagligina.. Bana denk gelen ürünlerde de sorun yasadigim oldu. Üretim zamanina göre mi bandina göre mi, seagate in katakullisine göre mi bilmiyorum, sorun yasamayanlarda var..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teknoloji iyice şans işi olmaya başladı bu devirde aynı üründen alıp çok memnun kalanda var berbat diyende insanın kafası
karışıyor...
Bu arada 500'lük samsung 860 evo ve 1 TB wd blue sipariş ettim eski diskim wd idi uzun yıllar götürdü beni yine ondan
devam edicem bi aksilik olmazsa tabi o dönem aynı fiyata black serisi almıştım şu an blue ile idare edicez artık
-
Bendeki 2 adet Seagate 3 TB garantilerinin bitiminden 1-2 ay sonra bozulduğunda bundan şüphelenmiş fakat şanssızlık olarak değerlendirmiştim. Bir süre sonra Seagate'in 3 TB HDD'lerinin bozulma oranlarının çok yüksek olmasından dolayı Seagate'e dava açma hazırlıklarına dair haberleri gördüğümde bunun şanssızlık değil Seagate'in bilinçli olarak bu diskleri piyasadan çekmeyerek çok sayıda kişiyi mağdur ettiğini anladım. Seagate'in 3TB Barracuda'ların sorunlu olduğunu bilmemesi imkansız bu yüzden Seagate güvenilmez bir marka. Disklerin bozulma oranlarına dair bilinen tek istatistik Backblaze'in raporları, onlar da sadece kullandıkları disk'lere dair rapor yayınlıyorlar. Seagate'in 3 TB disk'lerini geçelim diğer modellerindeki bozulma oranları da diğerlerinden daha yüksek. HDD'lerde şans faktörü önemli fakat elektrik, titreşim ve ısı gibi etkenleri saymaz ve genelleme yaparsak bir disk'in ömrü kaç saat ve ne kadar yük altında kullanıldığı ile ilgili. Üreticilerin verdikleri disk'lerin ömürleriyle alakalı olan load cycle, workload gibi verilerin gerçekte 15 kat kadar daha düşük olduğuna dair iddialar var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X