Şimdi Ara

250 Watt RMS ANFİ - 45 Volt kanalındaki 5 Amper Sigortayı sürekli attırıyor sorun nerde ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar 250 Watt 2sc 5200 2sa 1943 ile yapılmış Anfi devresini bitirdim elektrik verdiğim ilk anda - 45 volt kanalındaki sigorta sürekli atıyor Kısa devre de yok gibi gözüküyor ama oda yok kafayı yemek üzereyim...

Acil yardım lazım !!!
     250 Watt RMS ANFİ  - 45 Volt kanalındaki 5 Amper Sigortayı sürekli attırıyor sorun nerde ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu şema nın aynısını yaptım fakat nasıl bi Anfi ise artık açık Şeması yok piyasada !!!

Ilk başta transistörlerin yönleri farklıdır dedim ama doğruymuş

Sigorta neden atar acaba doğru akımı boşta çalıştırınca +42 volt - 42 Volt toplam 84 volt gösteriyor ama

Anfi çalışmıyor

• Sigortanın yanında ki bd139 ve 1943 leri kontrol eder misin abi

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Sigortanın yanında ki bd139 ve 1943 leri kontrol eder misin abi

Yaw gözünü sevem ramazan tüm malzemeler sıfır hepsini ölçüp öyle taktım transistörlere ne olurki hem ?

• yokmu bi Allahın kulu
  • Ömer devrenin fotosunu yükleyebilirmisin

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Sıfır olsada arızalı olma ihtimalleri var.Tek 5200 ve 1943 ile ses alabildiniz mi ?

5200 , 1943 , bd139 soğutucu arası kısa devre arayın.Kısa devre varsa engellemeye çalışın.Mümkünse mosfetler arasına yalıtkan koyun.Vidalara da plastik pul gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 3 Aralık 2014; 21:54:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    220 VOLTTA KAÇ AMPER VAR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En sağdaki filtre kond. + sı yanıltabilir biraz kaymış o doğru mu

• ortalıkta resim yok, neye göre yorumlayalım, belki yanlış bir çizim var ama göremiyorsun
  • quote:

Sıfır olsada arızalı olma ihtimalleri var.Tek 5200 ve 1943 ile ses alabildiniz mi ?

5200 , 1943 , bd139 soğutucu arası kısa devre arayın.Kısa devre varsa engellemeye çalışın.Mümkünse mosfetler arasına yalıtkan koyun.Vidalara da plastik pul gerekir.

beyler devre tamircihasanın devrelerinden yani çalışmama gibi bir lüksü yok ben 2 sc 5200 leri bir 2sa 1943 leri bir soğutucuya bağladım deneme amaçlı yani zaten birinin kollektörü + diğerinin kollektörü eksi orda sıkıntı yok

ama neden elektriği yer yemez -45 volt tarafındaki sigorta atıyor anlamış değilim

devrenin ne açık şeması var nede bişeyi keşke tamircihasanın efsane anfisinden yapsaydım 500 watt olan tühh yaa

işte size resim
     250 Watt RMS ANFİ  - 45 Volt kanalındaki 5 Amper Sigortayı sürekli attırıyor sorun nerde ???

• yaw bende zaten bozuk transistörlerden korkuyorum sıfır mal nasıl bozuk çıkar arkadaş !!!
    PCB elle çizmedin değil mi ?

Şemasız bir devre yapma ben sana bir devre önereyim.Malzemeleri çıkar bunu yap.
    http://construyasuvideorockola.com/proyect_amp_stereo_250w_3.php

>>>Descargue aquí<<< pdf dosyalarını indir.PCB şema entegrelerin incelemesi hepsi bulunuyor.
  • Ya tr.ler bozuk yada çizerken yanlis çizdin.

• quote:

PCB elle çizmedin değil mi ?

Şemasız bir devre yapma ben sana bir devre önereyim.Malzemeleri çıkar bunu yap.
    http://construyasuvideorockola.com/proyect_amp_stereo_250w_3.php

>>>Descargue aquí<<< pdf dosyalarını indir.PCB şema entegrelerin incelemesi hepsi bulunuyor.

ütü yöntemi denen saçma yöntemi yapmaya çalıştım olmadı bende elle çizdim

hata olmaması lazım elimde plaket kalmadı bi daha masrf çıktı bana yaa

• Ömer senin devren bu. Şemaya göre devreni takip et çizimde bir hata olmuştur...

• Eyw Kenan abi şimdi bakıyorum baskı devreye abi bu transistörler sağlam gözüküp Hfe değerleri sıfır ise böyle bişe yaparmı sigorta attırırmı ?

• Beyler + hattındaki Sigortayı çıkarıyorum - hattındaki sigorta takılıyken Anfi çalışıyor tabi cızırtılı ama 2 X 25 voltta

Baskı devreyi iyice inceledim hata yok herşey aynı transistör bozuk olursa böyle yaparmı acaba ?

Iki sigorta takılıyken dızzzz diye sen geliyor sadece voltaj az olduğu için sigorta atmıyor tabii

Filtre kondansatörlerlerini çıkarıp deneme yaparmısın

• Merak ettim ömer . sen o kartı getirsene birde ben kontrol edeyim
  • Dostlarım abilerim büyüklerim ben bu baskı devreleri çizerken hep hata yapıyorum

Kontrol ettim bide baktım ki koca hattın biri yok çizmemişim hatta kablo ile yerine götürdüm canavar gibi çalıyor

Ses kalitesi de iyi ama ben 0.22 ohm yerine 0.25 ohm kullandım. Bu Sesi anda olsa etkilermi acaba

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.