hem de 768mb olması için de mhz 266ya düşmemeli yani yine de sen bilirsin ama beraber takarsan da çalışır tabii ki
bizim arkadaşta 256 400 ve 256 266 lık ramler vardı. normal kullanımda sorun yaşamadı ama yeni bir kurulum yapmak istediğinde ram sorun çıkardı.. herkeste olmayabilir tabi bilemiyorum.
veriyolu uyumsuzsa sorun yaşarsın bence tek 512 tak yakarsın falan yazık olur
Yazık olur harbi değmez
ya bnde de kıngston 512mb ddr400 cl3 bide kıngston 256mb ddr333 cl2.5 var.ikisini takınca 333de çalışıo.ama 256yı cıkarıyoum hala 333de calışıyo bunu çözemedim ltfn bi yrdm
ya bnde de kıngston 512mb ddr400 cl3 bide kıngston 256mb ddr333 cl2.5 var.ikisini takınca 333de çalışıo.ama 256yı cıkarıyoum hala 333de calışıyo bunu çözemedim ltfn bi yrdm
slotunu değiştir
512 yle 256 yı aynı anda taksam 266 mhz üzerinden çalıştırır demek?
ama bu seferde 768 ramden mahrum olcam. hani diyom ki 400 le 266 olması arasında fark yoksa ikisini birden takıyım... 266 olarak okusun nolcak.
yada sadece 512 yi takıyım. babalar gibi 400 mhz olarak okusun.
ikisi arasında kaldım bu sefer.. hangisini tercih ediyim?
kredi kartı kullanarak 15 taksitle 2x512 ram almayı tercih etmelisin elindekileride bi şekide satarsan bi kac taksit cıkar
slotunu değiştirdim ama olmadı baska biosları yükledim yine olmadıyapcak bişeyim kalmadı artık
frekansı farklı 2 ram takmak mantıksız. ya ram'ı eksik görürsün yada çalışmaz. arkadaşın dediği gibi 2 x 512 almak daha mantıklıdır
arkadaşım yalnız okuduysan 256yı cıkarınca yazıo yani sadece 512ddr400 takılıyken 333mhz görüyo.sorun bu
bütün ram leri aynı frekanslı olarak çalıştırmalısın sistem performansını etkilemez farklı frekanslı ram ler probleme neden olabilmekte
quote:
Orjinalden alıntı: karahisar
bütün ram leri aynı frekanslı olarak çalıştırmalısın sistem performansını etkilemez farklı frekanslı ram ler probleme neden olabilmekte
cevap banaydı
quote:
kredi kartı kullanarak 15 taksitle 2x512 ram almayı tercih etmelisin elindekileride bi şekide satarsan bi kac taksit cıkar
Bu ne şimdi, adam ne soruyoo sen ne cevap veriyon!!!
Arkadaşım sen ikiside istersen bi arada kullanabilirsin ama sadece hız konusunda biras gevseklik sağlarsın öle aşırı yüklenmedikçe yanma olmaz, ayrıca format atarken tek 512 kullan ilk seferde!!!
Hız ayarıda biostan kendin görerek ayarlayabilirsin!!!
Arkadaşım board Ram in frekansına göre işlevde bulunmaz. Örnek verecek olursak sen diyelim ki 400 mhz olan bir ram i sadece 333 mhz destekleyen bir board a taktın, o zaman board onu 33 olarak çalıştıracaktır. Ama diyelim ki 400 mhz destekleyen bir board a 266 mhz bir ram taktın o zaman ise board onu 266 mhz olarak çalıştıracaktır. Yani kendi çalışma hızının altındaki ramleri bulunduğu mhz de üstündekileri ise desteklediği mhz de çalıştırır. DDR ram teknolojisi bu yönde ilerlemektedir. İki ram i de bir arada kullanman hiçbir dez avantaj sağlamaz fakat board dual slot destekli ise dual kullanamazsın o da aklının bir köşesinde bulunsun. Eğer ramleri birlikte taktığında mavi ekran veya dit dit dit gibisinden sinyal sesleri ile ekranı açmaz ise o zaman kullandığın ramlerden birinde sorun vardır. Neyse en güzel yol deneyerek öğrenmektir çünkü her bilgisayarın kendine özgü bir psikolojisi olduğunu düşünürüm ben, aynı konfigirasyona sahip iki bilgisayardan birisi mükemmel performan verebildiği gibi diğeri berbat denebilecek kadar kötü çalışabiliyor. Kolay gelsin ...
bir sorun çıkmaz ama ramlarin ikisi de 266 mhz de çalışır
evet, hızı düşük olan belirler
quote:
Orjinalden alıntı: ToTeM
Arkadaşım board Ram in frekansına göre işlevde bulunmaz. Örnek verecek olursak sen diyelim ki 400 mhz olan bir ram i sadece 333 mhz destekleyen bir board a taktın, o zaman board onu 33 olarak çalıştıracaktır. Ama diyelim ki 400 mhz destekleyen bir board a 266 mhz bir ram taktın o zaman ise board onu 266 mhz olarak çalıştıracaktır. Yani kendi çalışma hızının altındaki ramleri bulunduğu mhz de üstündekileri ise desteklediği mhz de çalıştırır. DDR ram teknolojisi bu yönde ilerlemektedir. İki ram i de bir arada kullanman hiçbir dez avantaj sağlamaz fakat board dual slot destekli ise dual kullanamazsın o da aklının bir köşesinde bulunsun. Eğer ramleri birlikte taktığında mavi ekran veya dit dit dit gibisinden sinyal sesleri ile ekranı açmaz ise o zaman kullandığın ramlerden birinde sorun vardır. Neyse en güzel yol deneyerek öğrenmektir çünkü her bilgisayarın kendine özgü bir psikolojisi olduğunu düşünürüm ben, aynı konfigirasyona sahip iki bilgisayardan birisi mükemmel performan verebildiği gibi diğeri berbat denebilecek kadar kötü çalışabiliyor. Kolay gelsin ...
teşekkürler güzel açıklamaydı.
acaba 266lı 768 mi, 400lü 512 mi daha iyi seçenektir?