|
Bildirim
|
Sx8200 Pro (NVME) kullanıyorum. Fikir vermesi açısından yazıyorum.
Oyun yüklenme sürelerinde normal hızlı bir SSD'ye göre 2-3 saniye fark oluyor. Program veya oyun kurarken eğer dosya bu diskte ise inanılmaz bir hız yaşıyorsunuz. 18gb lık Starcraft 2 kurdum böyle, sanırım 20 saniyede bitti. Adobe programları da normal SSD'ye göre çok hızlı açılıyor. En büyük artısı ise timeline'da çalışırken tepki süreleri harika. Ancak bunların hepsi de çalışılan dosyaların bu disk içerisinde veya en az bu disk kadar hızlı bir diskte olması ile alakalı. Diğer durumlarda kaynak diskin okuma hızı sizin için dar boğaz oluşturuyor. Bence olmazsa olmaz birşey değil, olmuşken iyisi olsun diye aldım, günlük kullanımda sıradan bir SSD ile arasında saniyeler kadar fark vardır. Ancak teori ve pratikte SSD'den 5-10 kat kadar hız farkı var. Ancak 600mb lık bir uygulama açarken bu fark çok da önemli olmuyor açıkçası. E sürekli oyun yükleyip silen birisi değilseniz. Elzem değil. Hali hazırda video / foto düzenleme ile uğraşanlar bu bölümü okumalarına bile gerek yoktur, çoktan kullanmaya başlamışlardır. Ancak herşeyi limitlerine çıkarsanız bu sefer de işlemci dar boğazı oluşuyor:) Ben 480gb SSd almak yerine 256gb lık bu diski seçtim, disk anakartımın altında, ITX küp kasa kullanmama rağmen günlük kullanımda 40, yoğun kullanımda 50 derecede çalışıyor. Nvme disk düşünenler ayrıca bu slotun tam bant genişliği kullanıp kullanmadığını öğrensinler. Bazı anakartlarda data hatları paylaşılıyor. Bu da çok hızlı bir nvme aldıysanız tam kapasitede çalışmasına engel oluyor. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 7 Haziran 2019; 18:24:44 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|