Şimdi Ara

2K-144 Hz mi 4K-60Hz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
6.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başka bir konuda toplamayı düşündüğüm sistemi paylaşmıştım, monitör için ayrı konu açmak istedim.

3000 TL gibi bir tutarı gözden çıkarabiliyorum monitör için.

Topladığım yeni sistemle 1080p'yi geride bırakarak 1440p-144Hz olayına geçiş yapmayı kafaya koymuştum. Ancak arkadaşlarım bu kadar parayı gözden çıkarmışken 2K yerine 4K'ya geçmemi tavsiye ettiler.

Arkadaşlarımla Rocket League ve PUBG oynuyorum. PUBG'de 1440p-144Hz-1ms bir monitörün oldukça fark edeceğini düşünüyorum. 1080p-60Hz'den 1080p-144Hz-1ms monitöre geçen bir arkadaşım G-SYNC olayıyla birlikte oyunun iyice akıcı bir hale geldiğini ve oyundan aldığı zevkin oldukça arttığını anlattı.

Ancak singleplayer oyun oynamayı da çok sevdiğimden 4K konusunda kafam biraz karışmış durumda. Dishonored 2, XCOM 2, Shadow of the Tomb Raider, Metro Exodus ve PC'ye geleceği açıklanan Beyond Two Souls, Detroit Become Human, Heavy Rain vb oyunları düşününce PUBG tarzı multiplayer shooter oyunları baz alarak bir seçim yapmak yerine 4K'ya geçmek daha mantıklı gibi gelmeye başladı. Bu saydığım oyunları 4K-60Hz'de 60 FPS'nin altına düşmeden oynamak oldukça çekici geliyor.

1440p-144Hz-1ms monitör olarak MSI Optix MPG27CQ çok hoşuma gitmişti. (Türkiye fiyatı 4000 TL'ye yakında olsa da)
    4K monitör seçerken ise nelere dikkat etmem gerektiğini bile bilmiyorum açıkçası.

Sizce hangi seçenek daha mantıklı? Buna göre monitör önerileriniz var mıdır?
    Bir diğer sorum da, curved monitörler benim gibi bol bol oyun oynamayı düşünenler için mantıklı mı? Bu konuyu çok fazla araştırmadım ama shooter oyunlarda bazı olumsuz yorumlar olduğunu duydum, sizlerin de fikirlerini merak ediyorum.

Çok teşekkürler herkese şimdiden.

• 4k da düzgün fps almak çok zor. 2080 TI ile ancak ultra ayarlarda stabil 60+ fps alınabiliyor. O da muhtemelen seneye yalan olacak. Ayrıca bence 144hz vazgeçilmez bir deneyim. İster hikayeli oyun olsun ister competitive online oyun olsun 144hz çok fark ettiriyor. Bunun için illa 144 fps almaya da gerek yok 90 fps bile yetiyor. 250K çözünürlük bile olsa 60hz ise ben o monitörü kullanmazdım.

Üst seviye sistemler için 2K 144hz en optimum seçenektir bence. Hem keskinlik 1080p ye göre artıyor ve bunu çok büyük performans kaybı olmadan yapıyor hem de 144hz deneyimini almak güçlü kartlarla mümkün. 4k nın başka sıkıntıları da var. Özellikle 27 inç monitörlerde yazılar ve herşey aşırı ufalıyor. Bunu windowsta scale ayarlaması yaparak aşmak mümkün ama bu da çok verimli çalışmıyor çünkü her program bunu desteklemiyor. Kısacası 4k yı ancak sisteminizi 4k ya göre ayarlayabilecek kadar bütçeniz rahatsa ve 144hz umrunuzda değilse düşünmelisiniz. Bu da kişisel bir karar. Bana göre 144hz olmazsa olmaz ama herkes aynı fikirde olmayabiliyor.

Bu arada gsync kesinlikle fiyatı artırdığı kadar önemli bir şey değil. Zaten nvidia kartlara da freesync desteği geldi. Uyumlu bir freesync monitör alın. Boş yere gsync için para vermeyin. 27 inç 2k 144+hz freesync VA panel bir monitör bakabilirsiniz. Bu segmentte TN panel monitörlerden uzak durun. O kadar para verip soluk renklere sahip bir monitör almak hoş olmaz. IPS de düşünülebilir ama IPS' in tepki süresi competitive oyunlar için pek uygun olmayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 25 Mart 2019; 23:17:27 >

• Örnek olarak verdiğiniz monitör hoşuma gitti. 4K yerine 2k tercih ederdim ben. 4k ile günümüzde oyun oynamak için yeterli sistemler çok ama çok pahalı. Bu yüzden 2k gibi net çözünürlük 144hz ve 1ms ile buluştu mu yanında iyi bir renk doygunluğu muhteşem olur. :)
  • 2k 144hz şüphesiz.

Aslında 1080p'den ötesi gereksiz gamingde ama trend bu yönde. Youtube'da bir kanalda oyunculara bazı oyunları 2K 4K Fhd oynatıp soruyorlar çözünürlük sence neydi diye. çoğu çözünürlüğü anlamıyor bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 26 Mart 2019; 0:29:8 >
  • Çözünürlük aslında ne kadar büyük bir monitörde gözlerini rahatsız etmeyecek bir şekilde oynamak istemenle alakalı. 24inç bana yeter diyorsan 1080p, 27 inçte 1440p, 35inchlik monitörde 1440p ultrawide seçebilirsin mesela. Şimdi 3840x1920 gibi değişik boyutlarda monitörlerde mevcut. 4k bir ihtimal güzel bir çözünürlük olabilir ancak 4k 60fps olayını sağlayabilecek kart rtx2080ti modeli. İllaki yüksek çözünürlükte oynamak istiyorum diyorsan ultrawide wqhd'nin ötesine geçme derim hem de akıcılıktan çok ödün vermezsin. Tabi bunun için gözde 7000+ tl sadece monitör için gözden çıkarman lazım.
  • 2k ips 144hz
  • 4k al her çözünürlükte oynarsın 1070 le orta ayarda 55-60 fps alabiliyorum. farkı anlaman için yan yana koyup bakman lazım
  • ermanozgen kullanıcısına yanıt
    4k alınca sadce 4k da oynayabilirsin. Bir monitör sadece doğal çözünürlüğünü doğru şekilde verebilir. Bir 4k monitör bir 1440p monitörle aynı kalitede 1440p görüntü veremez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

4k alınca sadce 4k da oynayabilirsin. Bir monitör sadece doğal çözünürlüğünü doğru şekilde verebilir. Bir 4k monitör bir 1440p monitörle aynı kalitede 1440p görüntü veremez.
    1080p 2 katı
    senin dedigin 2k da
    sonuçta açıyor bana test yaptıracan:)
  • 2070 almayı düşünüyordum 1080p 144hz için lakin darbogaz olur deniyor o zaman ben 1080p de 144hz hangi kartta alıcam darbogaz olucak sa cod 4 1070ti 144 alıyordum lakin güncellemeler le indi aşagıya

Şimdi ayarları küçült diyen olabilir ama full ayarlarda 1080p 144 vericek kart(cogu oyunda geçerli olucak) yoksa bu adamlar neyine 2k kart çıkardık diyor
  • Bu yazılanlardan sonra 4K olayından biraz uzaklaştım gibi.

RTX 2080 düşünüyorum, gönül 2080Ti istiyor tabi ama o kadar yukarı çıkamıyorum. Bu durumda işlemci ve ekran kartı OC ile 1440p-144Hz-1ms olayı daha mantıklı ve daha uzun süre sürdürülebilir görünüyor.

Görüş ve önerileriniz için çok teşekkürler.
  • 2 ayrı monitör kullanıyorum 4k 60 hz ve 1080p 144hz. Single player oyunlarda 1080p monitörün yüzüne bakmazken online oyunlarda da 4k 60 hz'de oynayamıyorum.

Göz 4k'ya alışınca single playerda 1080p çöp geliyor ama online oyunda da 60 hz çöp geliyor kasıyor gibi oluyor. O yüzden online oyunda oynuyorsan birçok arkadaşın önerdiği gibi 2k 144 hz en ideali hem çözünürlük hem performans açısından belirttiğin bütçeye göre
  • ermanozgen kullanıcısına yanıt
    Açmıyor demedim zaten. Ama 4k monitörle açtığın 2k çözünürlük gerçek 2k kadar güzel gözükmez. Çamur gibi olur.
  • Ben bf oyuncusuyum 19 senedır. ılk cıktıgı günden berı bf 5 oynarım. Monıtorum ve ekran kartım imzamda yazılı.
    . 2 k da 73 fps ye dustuğüde oluyor.Genelde 82 fılan bazı maplerde 90 fılan ama bana yeterlı gelmedıgınden 2 k da ultra oynamayı bıraktım.
    1080 p de oynuyorum monıtorumle cunku fps benı tatmın etmıyor. Ş an rahatım acıyorum vsync yıde yüksek fps lerde oynuyorum.
    rekabetçi oyunlarda 2 k monıtoru doyuracak ekran kartı su an nvidia olarak 3 adettır bana gore. rtx 2080ti , rtx2080 , gtx 1080ti dır. Gerisi yalandır.

merak edenler için monitörüm budur ve memnunum.
    www.hepsiburada.com
    Dell S2716DG 27" 1ms (HDMI+Display) QHD G-Sync Oyuncu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dell-s2716dg-27-1ms-hdmi-display-qhd-g-sync-oyuncu-monitor-p-BD805156

2400 TL ye gelmişti bana ocak 2018 de
    https://forum.donanimhaber.com/dell-s2716dg-s2416dg-kullanicilar-kulubu-2k-144-hz-1ms-g-sync--119119998
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-geforce-gtx1080-rog-strix-gaming-8gb-gddr5x-256bit-dx12-nvidia-ekran-karti.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

subat ayında 2320 tl ye almıştım.
    karttanda memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 31 Mart 2019; 10:42:48 >

• 4K@60'ı bırak 1440P@144 ile karşılaştırmayı, desen ki 4K@60 mı yoksa 1080P@144 mü, kesinlikle 1080P@144 seçilir.

Çünkü artık yüksek çözünürlüğün çok bir muhabbeti kalmadı görüntü kalitesi olarak.

Sebebi ise yeni çıkan panellerin çok kaliteli ve tepkisel olması. Örnek olarak:
    https://www.itopya.com/gigabyte-aorus-27-ad27qd-144hz-1ms-hdmi-dp-2k-freesync-2560x1440-qhd-gaming-monitor/

Bu panel 27" ve 1440P. Yani PPI oranı yüksek bir panel. Tam anlamıyla 10 bit olmasa da 8+2 bit FRC olduğu için renk paleti oldukça geniş.

Gelelim bu tarz panellerin düşündüren tarafına, her ne kadar 1MS diye pazarlansa da panelin MPRT değeri 1MS, GTG ise 4MS. Bu da IPS panelin dezavantajı.

Ama dersen ki farkı hissedebilir misin? Çok zor, yani o aradaki 3MS GTG farkını görmen imkansız zaten böyle bir panelde shadow ghost olması söz konusu bile değildir.

He bir de böyle bir paneli besleme konusu var. Ben 1080P@144'de 2070'in bile nefesinin kesildiğini hissediyorum. 1440P@144 çok daha iddialı bir kulvar. Onun için de RTX 2080Ti gibi bir kartla beslemeniz lazım. Tabii bu bahsettiklerim tüm Triple A oyunları +120 Frame oynamak durumunda geçerlidir.

Uzun lafın kısası çözünürlükten ziyade, görüntü kalitesi ve akıcılık daha önemlidir.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Soylediklerine katiliyorum 1080p yeterli bi cozunurluk butun oyunlari ultrada 80 90fps oynasan yeter zaten online oyunlarda dusuk fps berbat
  • 2k monitör kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki boşuna 2k ile uğraşma. 1k ile 2k arasında neredeyse fark yok. 1080p 144hz monitör al geç.
  • Senelerdir 2560*1080 ultrawide kullanıyorum ben memnunum ama oynadığım oyunlar kingdom come deliverence , witcher 3 gibi oyunlar bu oyunları ben şahsen 4k da oynamak isterim 60hz gayet yeterli bana göre

Seçim sizin ne istediğiniz , CS go gibi oyunları 144hz oynamak tabiki avantaj

2K-144 Hz mi 4K-60Hz mi?
  • tabi ki 2K - 144 HZ
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.