Şimdi Ara

2si1 'GeForce Now Türkiye'de' | Gözleri açan Teknoloji ve Oyun Programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cs ve yandaşları twitterda bir aralar kendi görüşünde olmayan en ufak eleştiri geldiğinde milleti ezmeye çalışan bir kendini beğenmiş kalitesiz biri. çok değil 1 sene önce insanların dış görünüş olsun görüşleri olsun her şeyiyle dalga geçiyorlardı. Böyle adamları bu kaliteli seriye ortak etmek ne kadar doğru bilemedim. Olmamış izlemem daha. Halbuki çok güzel bir seri idi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 30 Ocak 2021; 23:26:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CS keşke anlamadığı konularda anlıyormuş gibi yapmasa.
  • Prof. Dr. Özgür Demirtaşyoutube
    Finans Piyasalarında ANARŞİ (Yatırımcılar Dikkat! - Paranız için Dikkat! )
    https://www.youtube.com/watch?v=UBKh7tpTAgM
    Özgür demirtaş detaylı anlatmışşş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalsrol -- 31 Ocak 2021; 14:38:10 >

• Sungur iyi tercih fakat benim bu programdan asıl soğuma sebebim ülkede ki sorunların büyük çoğunun kaynağının hükümet olduğunu bile bile mesutun hükümeti eleştirmemek için attığı taklalardı şimdi kendi kanalında daha cesaretli fakat enis ile yapığı 2si1'lerde ki bu tutumu çok beni çok soğutmuştu.

• smalsrol S kullanıcısına yanıt

Açığa satış neden vadeli olmak zorunda ki? Bunun bir balon olduğu ve patlayacağı ortada. Pozisyonunu korusa zararın hepsini kapanmasa da büyük kısmını kapanabilir. Ya da 350 dolara çıktığı yerden tekrar açığa satış yapalamaz mı? Normal hisse alıp beklediğimiz gibi açığa satış yapıp bekleyemiyor muyuz?

• Arkadaş gayet iyi. Tabii yabancılık çekiliyor. Çünkü, Erdi ya da Enis değil. Onlara insanlar alışkın. İnsanlar yeni gördüklerine önce alışamaz, bir kanıda bulunur, tartar, kimi sever. Kimi de sevmez. Önyargı mutlaka olur. Arkadaş sakın kötü yorumlara bakarak üzülmesin. Gayet bilgili ve konuşması düzgün bir arkadaş. Diksiyonu ve duruşu Güzel. Teşekkür ediyorum.

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Çünkü aracı kurum sana ödünç veriyor ve sen aracı kurumla kontrat imzalıyorsun ve ona göre faiz ödüyorsun. Aracı kurum da o açığa satılan malları bir başkasından ödünç alıyor o da malları asıl sahibine vermek zorunda. Şöyle düşün, sen pozisyon kapatmadıgın sürece hem hisse kirası ödüyorsun hem de hissenin değeri arttığı için bir darbe de ordan yiyorsun :) Ben mesela 10000 adet X hissemi garanti bankasına 1 aylıgına ödünç verdim, garanti bankası bana 1 aylık ödünç hisse için 1000 TL verdi diyelim. ( hisse ödünç vermek de riskli bir iştir, 1 ay sonra verdiğin değerde geri alamayabilirsin, ani borsa hareketlerinde hisseni satamazsın) Sonra garanti bankası gitti benden aldıgı 10000 adet X hissesini Malvin Capitale açığa satması için verdi, onunla bir kontrat imzaladı ve her gün için kiralama faizi aldı müşterisinden. 1 ay sonra Malvin capitel açığa sattığı hisseyi yerine koyamazsa Garanti bankası benden aldıgı hisseyi geri veremez, o yüzden herkes kendi payına düşeni zamanında yapmak zorunda. Bu arada 350 dolardan açığa satarsın, şimdi söyle, aracı kurumun elinde hiç ödünç verecek hisse kalmadı ve herkes al pozisyonunda oldugu için ve piyasada zate %140 a yakın short pozisyon oldugu için yeniden pozisyon acmak aşırı riskli olur. Çünkü eninde sonunda o pozisyonları kapatmak zorundalar ama ne piyasada o kadar hisse var, ne de hisseyi satan. Aracı kurumlar önce ödünç verdikleri hisseleri toplamak zorundalar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalsrol -- 31 Ocak 2021; 3:14:1 >

• Hobar kullanıcısına yanıt

Bu arada Bist de yani Türkiye borsasında açığa satış aynı akşam ya da 2 iş gününü geçmemek şartıyla kapanmak zorunda, yoksa temerrüte düşersin. Abd borsası ile bizim borsamızda her kural aynı değil :)

• 2'si 1 i özledik. Daha çok yayın, daha çok konuk istiyoruz.

• Sırf Enis'li 2si1'i sürekli takip edebilmek için DH YouTube kanalına abone olmuştum. Arada Erdi Özüağ ve yine Mesut Çevik'in güzel içerik paylaşımları oluyordu. Pandemi girdi 2si1 bitti. Sonra Mesut Çevik eli yüzü düzgün paylaşımları sadece kendi YouTube kanalında yapmaya başladı. Erdi Özüağ da içerik sayısını düşürdü. Yeni yetmeler mi diyeyim DH kanalında pek de iş yapmayan kayda değer olmayan içerikler paylaşmaya başladı. İçerik üretkenliği ve kalite düştü. Bunlar olunca DH kanalını takipten çıktım. Şimdi 2si1'i görünce sevindim derken Enis'in olmayışı yine bir nebze üzdü. Gerçi önyargılı olmamak lazım Sungur'u da merak etmiyor değilim. Bakalım kanalı tekrardan takip ettirecek mi? Bu arada uzaktan bağlantılı sohbet, ofisteki sohbetin yerini tutmuyor. Sanki her an bağlantı gidecek, seste görüntüde gecikme olacakmış gibi rahatsız edici bir his oluşturuyor. Bu rahatsızlık seyir zevkini yok ediyor. Bakalım pandemili dönemde Sungur'la nasıl gidecek 2si1. Artık yarın izlerim.

• Keske basliga can sungur ile yazsaydiniz da tiklama zahmetine girmeseydik. 2si1 izlemesini severdim oysa ki artik onu da yapamayacagiz gibi.

• smalsrol S kullanıcısına yanıt

2 gün çok saçmaymış. Sonra niye bazı hisseler balon gibi şişiyor diyorlar.

• Enis iyiydi keşke onla devam etseydi 2 si 1

• melihcskn M kullanıcısına yanıt
    Ayrıldımı ayrılmadımı bilmiyorum ama youtube kanalını takip ediyorum ve güncel videolarıda var. Tarafsız adamı barındırmak zor burda.

• çık. olmamış. Gözler Enis'i arıyor. Barışın bence...

• Can Sungur bence çok iyi olmuş.
  • Bir muşlu olarak bilgilendireyim eskiden Havalar soğuduğunda hava kirlenir di fakat doğal gaz geldiğinde çok büyük ölçüde havası temizlendi hani fabrika falan da yok :) neresinde yapmışlar bu testi ? galiba henüz doğal gazın döşenmediği fazla kullanılmadığı fakir mahalleler de yapmışlar herhalde tüm bilgim bu kadar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.