Şimdi Ara

3 ayda bi telefon değiştiriyorum bu normalmi ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cümleleriniz olayı çok iyi özetlemiş.
    quote:

Orjinalden alıntı: realgs
    Lafım cebinde parası olan ve yaşam standartını değiştirmeyecek harcamayı cep telefonuna yapanlara değil.Ama birşeylerden kısıp,yemeden içmeden parayı cep tele yatırmak zavallılıktır.
  • Tüketim toplumunun bireyleri olmanın zararları işte bunlar. Asgari ücretlinin (380 ytl) benim gördüğüm elindeki telefon= N73(bu fiyat ve üstündeki telefonlar) Belki pekçoğunuz görmüşsünüzdür, böyle bir şeye tanık olmuşsunuzdur.
  • bu foruma takılında insan tutamıyo kendini bnce mesela ben izmire donunce aklıma pek tel gelmio aslında elimdekinin bile fazla olduunu dusunuorm
  • Kendini sıkıntıya sokmuyorsan sorun yok.
    Ben bu zevkimi ikinci el kelepir alarak gideriyorum.Çok istediğim bir model varsa kelepir denk gelene kadar beklerim.Satarken de zararına satmam.

Kredi kartlarıyla borçlanıp lüks takılıp habire harcama yapan sonrada kart borcumu ödeyemedim deyip borç isteyenlere

Biz de herşeyin en iyisini almayı biliyoruz.Akılsızca harcamanın sonu uçurum.
  • çok rezil bir topik olmuş bence.Kimsenin cebindeki paraya karısamam ama insanlar açlıktan ölürken herhafta telefon değiştirmek büyük vicdan ister... yazık derim baska bişey diyemem...
  • Peki 380 YTL maaş alıp günde 1 paket Marlboro içen insan hakkında da aynı şeyi düşünüyor musunuz, yoksa bu sadece telefonlara karşı alınan bir tavır mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: pashafendy

Tüketim toplumunun bireyleri olmanın zararları işte bunlar. Asgari ücretlinin (380 ytl) benim gördüğüm elindeki telefon= N73(bu fiyat ve üstündeki telefonlar) Belki pekçoğunuz görmüşsünüzdür, böyle bir şeye tanık olmuşsunuzdur.
  • Yürürken biraz çevrene bakmayı denersen bu hobinin normal olup olmadığını anlarsın
  • O kadar çok abartmışsınız ki

Yahu kardeşim adamın parası vardır alır

Cayenne'e biner sıkılır yarı fiyatına satar slk alır, vertu kullanır

Bu adamın gelir düzeyi iyiyse suçlu mu oluyor ?

Geliri orta düzeyde olan adamda bal gibi alır N73 kullanır

veya Erhan'ın dediği gibi sigara içmez telefonu alır ....

Borç batağı içinde yüzüp gittikçe batmadığı sürece ne farkeder ki ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi

Peki 380 YTL maaş alıp günde 1 paket Marlboro içen insan hakkında da aynı şeyi düşünüyor musunuz, yoksa bu sadece telefonlara karşı alınan bir tavır mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: pashafendy

Tüketim toplumunun bireyleri olmanın zararları işte bunlar. Asgari ücretlinin (380 ytl) benim gördüğüm elindeki telefon= N73(bu fiyat ve üstündeki telefonlar) Belki pekçoğunuz görmüşsünüzdür, böyle bir şeye tanık olmuşsunuzdur.

Bu eleman benim yanımda çalışan bi kişi(SSK lı) ve aldığı maaş belli başka bi geçim kaynağı da yok. Aynı kişi telefon almayıp da günde 4,25 lirayı yine marlboro ya verseydi yine aynısını yapmış olurdu fark eden bi şey yok. Alım gücü yüksek olanlara zaten sözümüz yok.

• normal bir durum değil.
  • bu hastalik ya. ben kendimi zor tutuyorum..
  • Düne kadar 2004 yazında aldığım 6600ı kullanıyodum dün bozuldu şimdi telefoncuya gidip en ucuz telefonu alıcam ne kamerası ne başka bi özelliği işime yarıyo çok gereksiz bi alışkanlık bence....
  • Kız olsa normal de, söz konusu cep telefonu olunca durum vahim. Hemen bir psikoloğa git.
  • Bence bir doktora görünmelisiniz...
  • iyiymiş 3 ay bende 3 hafta durmuyor
  • kendin çalışıp kazanıyorsan ve bununla sık sık tlf alıyorsan zevk senin...ama baba parasıyla ise...asla.... bu bir..ikincisi tüketimi pompalamaya iyi bir örnek.devam edin....üçüncüsü bunun sonu yok.psikologa gidilmeli...dördüncüsü .kazanan hep firmalar..oluyor.....kendi kendine tedavi olma yöntemi ile aşılabilir...nasıl sigarayı bırakıp hem kesemize hemde sağlıgımıza fayda sağlıyorsak tlf değiştirme hastalığından kurtulursak da kesemize faydası olacaktır..tabii ki zevk bizim para bizim her ay değiştirsek kime ne?? peki 4-5 yıl sonra yada aklımız başına geldiğinde geriye dönüp baktığımızda söyliyeceğimizi şimdi yapsak fena mı olur ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: karagokhan

arkadaşlar ne alakasız ama bi danışyım dedim 3 ayda bi telefon değiştirmek ne derece doğrudur
    paralı biride değilim ama bu benim hobim çok mutlu oluyorum bundan
    bu normalmi sizce ????

kesinlikle normal bir durum değil, maddi problem olmadığı zaman hobide denebilir, zaman zaman bizimde yaptığımız bir olay hatta gördüğün gibi 70-80 tel bile kullanan var aramızda, bu bir çeşit bağımlılık diyorum ben, sonuç itibariyle ister maddi problem olsun, ister olmasın doğru bir şey değil, bunun altında yatan farklı farklı sebepler vardır aslında ama psikolog değiliz, eğer çok kaptırmadıysan kendini yol yakınken vazgeç bu şekilde tel kullanmaktan nacizane tavsiye, çünkü böyle mutlu oluyorum derken rahatsızda olduğun belli, birçoğu gibi yakında borçlanarakta bu zevkini tatmin etmeye çalışabilirsin, çünkü öyle olanlarda az değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 24 Ocak 2007; 21:03:56 >

• Hocam bana da çok nasihat çekiyorlar. Şu an bekarsın, sorumluluğun yok v.s rahatsın ama yatırım yapman gerekir v.s. Bunu diyen insanlara bakıyorum. Adamın borsada 30.000 YTL parası dönüyor. Tipine bakıyosun tam bir at hırsızı. Ne giyinmesini biliyor ne yemesini ne gezmesini. Halen 3310 kullanıyor. E ne yapalım yani bu mudur. Allah'a şükür paramı kendim kazanıyorum ve nasıl kullanacağımı da onlardan öğrenecek değilim. Öyle zenginlik olmaz olsun. Kendi yağımla kavruluyorum ve kimseye hesap vermek zorunda değilim.
    Bu konu canımı fazlasıyla sıkıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: müdür

kendin çalışıp kazanıyorsan ve bununla sık sık tlf alıyorsan zevk senin...ama baba parasıyla ise...asla.... bu bir..ikincisi tüketimi pompalamaya iyi bir örnek.devam edin....üçüncüsü bunun sonu yok.psikologa gidilmeli...dördüncüsü .kazanan hep firmalar..oluyor.....kendi kendine tedavi olma yöntemi ile aşılabilir...nasıl sigarayı bırakıp hem kesemize hemde sağlıgımıza fayda sağlıyorsak tlf değiştirme hastalığından kurtulursak da kesemize faydası olacaktır..tabii ki zevk bizim para bizim her ay değiştirsek kime ne?? peki 4-5 yıl sonra yada aklımız başına geldiğinde geriye dönüp baktığımızda söyliyeceğimizi şimdi yapsak fena mı olur ??

• ARKADAŞLAR BU TOPICİ AÇTIM AMA KONU BAYAA UZUYO BEN KENDİMİ HASTA GÖRMÜYORUM BU Bİ ZEVK
    MAŞŞIM 700 YTL MERAK EDERSENİZ N70 : 640 YTL VE ALICAM OLDUMU???
  • o konuda sende haklısın erhaninho..
    quote:

Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi

Hocam bana da çok nasihat çekiyorlar. Şu an bekarsın, sorumluluğun yok v.s rahatsın ama yatırım yapman gerekir v.s. Bunu diyen insanlara bakıyorum. Adamın borsada 30.000 YTL parası dönüyor. Tipine bakıyosun tam bir at hırsızı. Ne giyinmesini biliyor ne yemesini ne gezmesini. Halen 3310 kullanıyor. E ne yapalım yani bu mudur. Allah'a şükür paramı kendim kazanıyorum ve nasıl kullanacağımı da onlardan öğrenecek değilim. Öyle zenginlik olmaz olsun. Kendi yağımla kavruluyorum ve kimseye hesap vermek zorunda değilim.
    Bu konu canımı fazlasıyla sıkıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: müdür

kendin çalışıp kazanıyorsan ve bununla sık sık tlf alıyorsan zevk senin...ama baba parasıyla ise...asla.... bu bir..ikincisi tüketimi pompalamaya iyi bir örnek.devam edin....üçüncüsü bunun sonu yok.psikologa gidilmeli...dördüncüsü .kazanan hep firmalar..oluyor.....kendi kendine tedavi olma yöntemi ile aşılabilir...nasıl sigarayı bırakıp hem kesemize hemde sağlıgımıza fayda sağlıyorsak tlf değiştirme hastalığından kurtulursak da kesemize faydası olacaktır..tabii ki zevk bizim para bizim her ay değiştirsek kime ne?? peki 4-5 yıl sonra yada aklımız başına geldiğinde geriye dönüp baktığımızda söyliyeceğimizi şimdi yapsak fena mı olur ??

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.