Şimdi Ara

3 ayda bi telefon değiştiriyorum bu normalmi ? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: van_hoijdonk

Yazamam ki hepsini. Ama şöyle düşün sonyericsonun belli başlı modellerini kullandım. 3 adet samsung, 1 adet siemens, Kalanları nokia. Neredeyse tüm nokia cihazları kullandım. Tabi bu 127'nin içinde 2 veya 3 kez sattıktan sonra pişman olunan ve tekrar alınan cihazlarda mevcut.

peki nokia telefonlarının çoğunun şarjı azmı gidiyor
  • Çok enteresan bir durum nerdeyse bütün telefon piyasasındaki tel. kullanmışsın eğer birde onların hepsini değiştirmeden koleksiyon yapsaydın galiba şimdi cep shop un olurdu.
    Bravo da bu kadar değiştirmen bir rekor amaçlımı yoksa her çıkan modeli deneyim amaçlımı
    pahalı bir amaca benziyor
  • Nokialarda s40 serisi cihazlar hariç hiçbir symbian telefonda (6630 hariç) 2-3 günü göremedim her gece şarja takıyordum.

Hiçbir amacı yok sadece zevkten dolayı. Özellikle internetten ne çıkmış diye takip edince sürekli değiştirmek istiyorsun ve değiştiriyosun. Ama şu da var pahalı bir zewk der herkes nenim burada 2.5 senede yaptıklarımı eskiler bilir pek fazla zarar etmem telefondan. 127 Cihazın 90'ında kar etmişimdir.
  • arkadaşlar sonuçta telefon bu iletişim kurmaya yarar.ve özellikler hepsinde aynı.Yok a firması yok b firması.... bakıyosunuz amblemleri değişiyor.Telefon değiştirmekle mevcut özellikleri başka marka adı altında kullanıyorsunuz. bide kamera bluetooth falan fişman diye birçok özellik koyuyorlar ya bir ya iki kere kullanıyoruz.Peki kullanmadığımız bunca özelliğe niye yüzmilyonlarca para veriyoruz?Tek cevap herhalde TÜKETİM ÇILGINLIĞI..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sedat9-b

quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

arkadaşım iyi de sana ne?

Seni ilgilendiriyor mu, insanların parasını nereye harcayacagı yada yatıracagı?

Sana ters geliyordur bu tip şeyler,sen kendi doğru bildigini yaparsın, olur biter, böyle bilirkişi edasıyla konuşup fitil etme insanı

quote:

Orjinalden alıntı: acr

Arkdaşlar bencede çok kötü bir huy bu param olsada param olmasada zırvalıktır. Bir haftada telefon değiştirilmez ben aldığım telfonları en az 1,5 veya 2 yıl kullanırım aldığım telefonun ilk önce işimi görmesini daha sonra teknolojsinin beni kaç yıl idare edeceğini hesaplarım size tavsiyem telefon alırken bu telfon beni ne kadar idare eder bu telfonu niçin alıyorum amacım ne gibi soruları sormanız. Bu kadar parayı telefona yatıracağınıza bankaya yatırın hiç olmassa birikmiş paranız olur bir işe yarar.

doğru söylüyorsun sana %100 katılıyorum

Valla arkadaşım konuşmalarımdam fitil oluyorsan bu senin kendi sorunundur senin kendi yarandır inan bana beni hiç dertlemez. Ama şunu bilki burada ben kendi fikrimi yazıyorum ama kabul edip etmemek tamamiyle sana kalmış. Benim bu yazdıklarıma bu şekilde cevap veremezsin sana bu hakkı kimse vermiyor saygılı yaz ne yazıyorsan .Bu kadar sık telefon değiştirmek kötü birşey ve normal değil kabul edersin etmezsin başka ama bu şekilde cevapta yazmamalısın.

Evet beni insanların parasını nereye yatıracağı dertlemez ama böyle bir tüketim çılgınlığı gerçekten çok büyük sorundur.Bundan ülkemiz büyük zarar götrüyor işte bu açıda beni ilgilendirir. Senin benim cebime gircek parayı yabancı bir ülkenin cebine koymaya bu şekilde hakkın yok. Valla arkadaşım al sana fitillik bir yazı daha hadi biraz daha gocun.

İnsanlar parasını istediği gibi harcar birşey demiyorum. Ama telefonunu bu kadar sık değiştirmek yanlış olan bişey sadece bunu ben belirtiyorum.Ben yazımda bazı öğütler verdim çünkü bu topiçte bazı arkadaşlar bu durumun normal olmadığının farkına varmışlar ve kurtulmak isityorlar onlara faydalı olabilir diye düşündüm ne yani şimdi kötü bişeymi yaptım????

Şunu unutma insanlara tav olacağına ilk önce insanları anlamaya çalış zira her zaman haklı sen olmayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 24 Mart 2007; 19:06:39 >

• quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

arkadaşım iyi de sana ne?

Seni ilgilendiriyor mu, insanların parasını nereye harcayacagı yada yatıracagı?

Sana ters geliyordur bu tip şeyler,sen kendi doğru bildigini yaparsın, olur biter, böyle bilirkişi edasıyla konuşup fitil etme insanı

quote:

Arkdaşlar bencede çok kötü bir huy bu param olsada param olmasada zırvalıktır. Bir haftada telefon değiştirilmez ben aldığım telfonları en az 1,5 veya 2 yıl kullanırım aldığım telefonun ilk önce işimi görmesini daha sonra teknolojsinin beni kaç yıl idare edeceğini hesaplarım size tavsiyem telefon alırken bu telfon beni ne kadar idare eder bu telfonu niçin alıyorum amacım ne gibi soruları sormanız. Bu kadar parayı telefona yatıracağınıza bankaya yatırın hiç olmassa birikmiş paranız olur bir işe yarar.

doğru söylüyorsun sana %100 katılıyorum

Valla arkadaşım konuşmalarımdam fitil oluyorsan bu senin kendi sorunundur senin kendi yarandır inan bana beni hiç dertlemez. Ama şunu bilki burada ben kendi fikrimi yazıyorum ama kabul edip etmemek tamamiyle sana kalmış benim bu yazdıklarıma bu şekilde cevap veremezsin sana bu hakkı kimse vermiyor saygılı yaz ne yazıyorsan .Bu kadar sık telefon değiştirmek kötü birşey ve normal değil kabul edersin etmezsin başka ama bu şekilde cevapta yazmamalısın.

Evet beni insanların parasını nereye yatıracağı dertlemez ama böyle bir tüketim çılgınlığı gerçekten çok büyük sorundur.Bundan ülkemiz büyük zarar götrüyor işte bu açıda beni ilgilendirir. Senin benim cebime gircek parayı yabancı bir ülkenin cebine koymaya bu şekilde hakkın yok. Valla arkadaşım al sana fitillik bir yazı daha hadi biraz daha gocun.

İnsanlar parasını istediği gibi harcar birşey demiyorum. Ama telefonunu bu kadar sık değiştirmek yanlış olan bişey sadece bunu ben belirtiyorum.Ben yazımda bazı öğütler verdim çünkü bu topiçte bazı arkadaşlar bu durumun normal olmadığının farkına varmışlar ve kurtulmak isityorlar onlara faydalı olabilir diye düşündüm ne yani şimdi kötü bişeymi yaptım????

İstediğin gibi düşünebilirisin. Şunu unutma insanlara tav olacağına ilk önce insanları anlamaya çalış zira her zaman haklı sen olmayabilirsin.

sana konu üzerinde sonsuz hak verelim ama işi bu boyutu ile bakarsan israf olan ve memleketten dışarı çıkan para çok üstüne giydiğin giysilerden tut içtiğin içecekte ve bindiğin araba ile kısacası adımını attığın hiçbirşey bize ait değil bu ülke toprakları dahil...

bu adam keyfi bir hareket yapıyor 3 ayda bir değişim nasıl olur...!!! Sonuçta bu parayı her hafta bir Rus hatununa bağlayabilir ya da günlük 5 ytl sigara parası ya da daha da ilerisi uyuşturucu extacy gibi ürünleri terrcih edebilir...

bununla kıyaslarda içinde bulunduğu durum diğerine oranla daha sağlıklı....

ama gelelim şu 3 ay da bir meselesine? Telefon neden değiştirilmek istenir ? şu zamana kadar ne istediğini bilmediğimiz için veya herşeyi içinde kusursuz bir alet çıkmadığı için değiştiriliyor diyebilirmiyiz...bu 3 ayda bir değiştirme işini kol saatimizde,bilgisayarımızda ya da başka cihazlarda yapıyormuyuz ??

telefon değiştirme işi sürekli sıkılan ve yenilik arıyanlar tarafından gerçekleştiriliyor tek dayanım telefon başka eğlence kaynağı yok ...!!!

Karı kızla muahabbeti yok belki aşırı asosyal ya da farklı sebeblerden ötürü sürekli yenilikleri takip eden veya telefonu çevresindekilere göstererek üstünlük kurma durumları gibi sıralayabiliriz incelenmesi gereken psiko-sosyal bir davranış çeşididir 2 sene öncesi araştırma konumdu...Türkiye ve gelişmekte olan ülkelerde bu gibi takıntılar ne yazık ki yaşanıyor..gelişmiş ülkelere baktığınıza bu oran inanılmaz derecede düşük bunun sebebi ise tamamen gelişememizden ve dar görüşümüzden kaynaklanıyor...!!!

telefonu alıpta %100 hakkını verip kullanan % de kaçtır ? bunun cevabı da çok düşüktür sadece Alo deyip Mesaj çekmeyenlerin sayısı bile çoğunlukta bırakın telefona oyun yükleyip veya herhangi bir java program ya da başka bir uygulama...

iş sadece şekilcilik ve göze değişik gelmesi durumu bu durumu aşmak için başka iş ve güçle uğraşmak gereklidir...telefonu unutup sadece bir iletişim cihazı olarak görmek gerektiği zamanda kullanıp gerekmediği zaman ise uzağımıza bir yerimize koymak gerekiyor...yoksa telefonun kamerasından memnun olmuyorsunuz bir yeri size yetmiyor gibi sürekli arıza durumlar oluşuyor...!!!!

• infininete hocam yazının Karı kızla muahabbeti yok belki aşırı asosyal ya da farklı sebeblerden ötürü sürekli yenilikleri takip eden veya telefonu çevresindekilere göstererek üstünlük kurma durumları gibi sıralayabiliriz incelenmesi gereken psiko-sosyal bir davranış çeşididir 2 sene öncesi araştırma konumdu...Türkiye ve gelişmekte olan ülkelerde bu gibi takıntılar ne yazık ki yaşanıyor..gelişmiş ülkelere baktığınıza bu oran inanılmaz derecede düşük bunun sebebi ise tamamen gelişememizden ve dar görüşümüzden kaynaklanıyor...!!!

Kısmından açıkçası hoşnut olmadım. Asosyal birisi veya çevremle iletişim kuramayan birisi kesinlikle değilim ama. Sen nasıl böyle bi genelleme yapabildin merak ediyorum açıkçası???

• quote:

Orjinalden alıntı:infinite

sana konu üzerinde sonsuz hak verelim ama işi bu boyutu ile bakarsan israf olan ve memleketten dışarı çıkan para çok üstüne giydiğin giysilerden tut içtiğin içecekte ve bindiğin araba ile kısacası adımını attığın hiçbirşey bize ait değil bu ülke toprakları dahil...

bu adam keyfi bir hareket yapıyor 3 ayda bir değişim nasıl olur...!!! Sonuçta bu parayı her hafta bir Rus hatununa bağlayabilir ya da günlük 5 ytl sigara parası ya da daha da ilerisi uyuşturucu extacy gibi ürünleri terrcih edebilir...

bununla kıyaslarda içinde bulunduğu durum diğerine oranla daha sağlıklı....

ama gelelim şu 3 ay da bir meselesine? Telefon neden değiştirilmek istenir ? şu zamana kadar ne istediğini bilmediğimiz için veya herşeyi içinde kusursuz bir alet çıkmadığı için değiştiriliyor diyebilirmiyiz...bu 3 ayda bir değiştirme işini kol saatimizde,bilgisayarımızda ya da başka cihazlarda yapıyormuyuz ??

telefon değiştirme işi sürekli sıkılan ve yenilik arıyanlar tarafından gerçekleştiriliyor tek dayanım telefon başka eğlence kaynağı yok ...!!!

Karı kızla muahabbeti yok belki aşırı asosyal ya da farklı sebeblerden ötürü sürekli yenilikleri takip eden veya telefonu çevresindekilere göstererek üstünlük kurma durumları gibi sıralayabiliriz incelenmesi gereken psiko-sosyal bir davranış çeşididir 2 sene öncesi araştırma konumdu...Türkiye ve gelişmekte olan ülkelerde bu gibi takıntılar ne yazık ki yaşanıyor..gelişmiş ülkelere baktığınıza bu oran inanılmaz derecede düşük bunun sebebi ise tamamen gelişememizden ve dar görüşümüzden kaynaklanıyor...!!!

telefonu alıpta %100 hakkını verip kullanan % de kaçtır ? bunun cevabı da çok düşüktür sadece Alo deyip Mesaj çekmeyenlerin sayısı bile çoğunlukta bırakın telefona oyun yükleyip veya herhangi bir java program ya da başka bir uygulama...

iş sadece şekilcilik ve göze değişik gelmesi durumu bu durumu aşmak için başka iş ve güçle uğraşmak gereklidir...telefonu unutup sadece bir iletişim cihazı olarak görmek gerektiği zamanda kullanıp gerekmediği zaman ise uzağımıza bir yerimize koymak gerekiyor...yoksa telefonun kamerasından memnun olmuyorsunuz bir yeri size yetmiyor gibi sürekli arıza durumlar oluşuyor...!!!!

ya tamam size hak veriyorum ama ben ilk yazımda bu topic teki bu durumdan kurtulmak isteyen arkadaşlara tavsiye olarak yazdım bundan arakdaşın bu kadar alınmaması gerekir.Para konusunda sadece bir tavsiye verdim bu kadar dert olacağını bilseydim vermezdim.Ben kimsenin hayatına da karışmıyorum isteyen görüşümü kabul eder dikkate alır isteyen etmez.Bu tamemen onun kendi düşüncesi kendi hayatıdıdır ben onun hayatına niye karışayımki hem nasıl müdahale edebilirimki?

• quote:

infininete hocam yazının Karı kızla muahabbeti yok belki aşırı asosyal ya da farklı sebeblerden ötürü sürekli yenilikleri takip eden veya telefonu çevresindekilere göstererek üstünlük kurma durumları gibi sıralayabiliriz incelenmesi gereken psiko-sosyal bir davranış çeşididir 2 sene öncesi araştırma konumdu...Türkiye ve gelişmekte olan ülkelerde bu gibi takıntılar ne yazık ki yaşanıyor..gelişmiş ülkelere baktığınıza bu oran inanılmaz derecede düşük bunun sebebi ise tamamen gelişememizden ve dar görüşümüzden kaynaklanıyor...!!!

Kısmından açıkçası hoşnut olmadım. Asosyal birisi veya çevremle iletişim kuramayan birisi kesinlikle değilim ama. Sen nasıl böyle bi genelleme yapabildin merak ediyorum açıkçası???

van neden üstüne alındın ki ? sen bu işin ticaretini yapıp para kazanmıyormusun ?

ben keyfi hareket edenleri incelemiştimmm...!!!!!!

• quote:

infininete hocam yazının Karı kızla muahabbeti yok belki aşırı asosyal ya da farklı sebeblerden ötürü sürekli yenilikleri takip eden veya telefonu çevresindekilere göstererek üstünlük kurma durumları gibi sıralayabiliriz incelenmesi gereken psiko-sosyal bir davranış çeşididir 2 sene öncesi araştırma konumdu...Türkiye ve gelişmekte olan ülkelerde bu gibi takıntılar ne yazık ki yaşanıyor..gelişmiş ülkelere baktığınıza bu oran inanılmaz derecede düşük bunun sebebi ise tamamen gelişememizden ve dar görüşümüzden kaynaklanıyor...!!!

bende merak ediyorum açıkcası merak ettiğim başka bir konuda 3 ayda bir telefon değiştirmenin nerisinde sorun problem veya anormallik var anlayamadım bence gayet normal

• quote:

Orjinalden alıntı: infinite

quote:

van neden üstüne alındın ki ? sen bu işin ticaretini yapıp para kazanmıyormusun ?

ben keyfi hareket edenleri incelemiştimmm...!!!!!!

Ticaret olayı biraz geride kaldı. Artık ancak 2. elde yapılabiliyor. Çünkü faturasız cihaz olayı bittiği için bizim işte öldü denebilir. Son 6-7 aydır zevkine değiştiriyorum bir nevi o yüzden demek istemiştim.

• quote:

quote:

bende merak ediyorum açıkcası merak ettiğim başka bir konuda 3 ayda bir telefon değiştirmenin nerisinde sorun problem veya anormallik var anlayamadım bence gayet normal

aldığın cihazı neden alıyorsun ? neden satıyorsun bunun cevabını verirsen cevabı bulacağız aradaki kapital kaybınıda hesapla...!!!!

sürekli değişimin insanlar üzeriden güven duygusununda sorgulandığı görülüyor örnek olay

3 ayda bir cep telefonu değiştiren bir çalışan ve telefonu ile 4-5 yıldır yaşayan çalışanı göz önüne getirin hangisi daha çok güven verir....

zırt pırt telefon değiştiren mi yoksa bir mal ile uzun süre yaşayan mı ?? etrafa verdiğiniz görüntüde çok önemli...Kullandımı suyunu çıkarır sağlamcıdır derler ya da sağı solu belli olmaz herhan herşey olabilir diyebilirler...

• quote:

Orjinalden alıntı: infinite

quote:

quote:

aldığın cihazı neden alıyorsun ? neden satıyorsun bunun cevabını verirsen cevabı bulacağız aradaki kapital kaybınıda hesapla...!!!!

sürekli değişimin insanlar üzeriden güven duygusununda sorgulandığı görülüyor örnek olay

3 ayda bir cep telefonu değiştiren bir çalışan ve telefonu ile 4-5 yıldır yaşayan çalışanı göz önüne getirin hangisi daha çok güven verir....

zırt pırt telefon değiştiren mi yoksa bir mal ile uzun süre yaşayan mı ?? etrafa verdiğiniz görüntüde çok önemli...Kullandımı suyunu çıkarır sağlamcıdır derler ya da sağı solu belli olmaz herhan herşey olabilir diyebilirler...

galiba bu yazı bana en azından ben üstüme alınıyorum ilk sorunun cevabı telefonun menü görünümünden dış görünüşünden kapaklı kızaklı olmasından sıkılıyorum yeni görünüşlü yeni menülü ne biliyim işte değişiklik arıyorum bu arada kapital hesap ne bilmiyorum daha 15 yaşındayım ayrıca arkadaşlarım ailem beni telefonuma göre güvenilirlik testi yapmıyorlar arkadaşlarımın çoğu telefonunu değiştirmek istiyorlar ama maddi durumları elvermiyor benimde maddi durumum elvermiyor bende zaten 7-8 ayda bir değiştiriyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.