Şimdi Ara

3 Ayda Öss Olur Mu (9 Milyara Değer Mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babam memur öss ye şimdiye kadar hiç çalışmadım bazı sıkıntılar yaşandı..şimdi ise öss ye 3 ay var ve babam bir dershane buldu sadece özel ders şeklinde çalışan sabah 8 den akşam 11 e kadar dershanede kalabilirim hatta gece yatmak için kanepeler var yani tam bir kamp havası var..günde 6 saat fizik kimya matematik biyoloji tükçe özel ders almam gerekiyor ki 3 ayda öss de iyi puan alabileyim.ki hedeflerimde oldukça yüksek.ama sorun şu ki bu 3 ay için 9 milyar para istiyorlar.ben bu dershaneye gidersem 3 ayda iyi bir yer kazanacağım diye düşünüyordum ama 9 milyarı duyunca..bu parayı bunun için riske atmaya değermi diye kara kara düşünüyorum.babam sen eğper kendine güveniyorsan kazanacaksan ben bu parayı veririm diyor..ama ben olurmu bilmiyorum..sizce olur mu 3 ayda sabah 8 akşam 11 e kadar çalışmayla öss??

• üstüne biraz daha kat yurtdışında özel okusan daha iyi değilmi ?
    çalışır masraflarınıda karşılarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altitute5000

üstüne biraz daha kat yurtdışında özel okusan daha iyi değilmi ?
    çalışır masraflarınıda karşılarsın
    İlk hevesle günde durmaksızın saatlerce çalışırsın ama bir kaç gün sonra mümkün değil aynı tempoda olmaz. Önemli olan sistemli ve verimli çalışmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bitter

İlk hevesle günde durmaksızın saatlerce çalışırsın ama bir kaç gün sonra mümkün değil aynı tempoda olmaz. Önemli olan sistemli ve verimli çalışmak.

Alıntıları Göster
    Ben hiç tavsiye etmem. Şimdi sana bir anda inanilmaz bir yükleme yapacaklar ve insanin beyin kapasitesi bu kadar yüksek degil. Sabah 8den akşam 11e kadar hiçbir insanın beyni kaldıramaz. Sen sanıyormusun ki sabah 8den akşam 11e kadar ders çalışabilirsin.

Eger bu sene hazırlanamadıysan ve gercekten iyi birşeyler yapmak istegindeysen (yani gercekten uzun vadeye yayılmış, planlı bir çalışma sistemi) neden gelecek sene girmeyi düşünmüyorsun?

Bu sene şu anda çalışmaya başla, hatta sınava gir, hiç olmazsa o sınav ortamının havasını solu. Ama asıl hedefin gelecek sene olsun bence.

3 ayda sabahtan akşama kadar sana bütün konuları gösterseler bile, hangi insanin beyni bunlari saglikli olarak kavrayabilir. Ayrıca ÖSS gibi sınavlarda konuları bilmek yetmez, çokca soru çözmüş ve soru tiplerine alışmış olman gerekir. Bu yüzden 3 ayda bu iş olmaz. Sen bence gelecek sene için planla kendini.

Ayrıca "1 sene kaybetmek istemiyorum" dersen sana gülerim gerçekten. Ben 2 kere ÖSS'ye girdim ve iyiki de girmişim süper oldu. Şu anda okula gidiyorsan eger bir kere okulsuz dersane olayı süper, ve tamamen dersaneye konsantre olma şansın olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falcon-etti -- 5 Mart 2008; 11:56:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Falcon-etti

Ben hiç tavsiye etmem. Şimdi sana bir anda inanilmaz bir yükleme yapacaklar ve insanin beyin kapasitesi bu kadar yüksek degil. Sabah 8den akşam 11e kadar hiçbir insanın beyni kaldıramaz. Sen sanıyormusun ki sabah 8den akşam 11e kadar ders çalışabilirsin.

Eger bu sene hazırlanamadıysan ve gercekten iyi birşeyler yapmak istegindeysen (yani gercekten uzun vadeye yayılmış, planlı bir çalışma sistemi) neden gelecek sene girmeyi düşünmüyorsun?

Bu sene şu anda çalışmaya başla, hatta sınava gir, hiç olmazsa o sınav ortamının havasını solu. Ama asıl hedefin gelecek sene olsun bence.

3 ayda sabahtan akşama kadar sana bütün konuları gösterseler bile, hangi insanin beyni bunlari saglikli olarak kavrayabilir. Ayrıca ÖSS gibi sınavlarda konuları bilmek yetmez, çokca soru çözmüş ve soru tiplerine alışmış olman gerekir. Bu yüzden 3 ayda bu iş olmaz. Sen bence gelecek sene için planla kendini.

Ayrıca "1 sene kaybetmek istemiyorum" dersen sana gülerim gerçekten. Ben 2 kere ÖSS'ye girdim ve iyiki de girmişim süper oldu. Şu anda okula gidiyorsan eger bir kere okulsuz dersane olayı süper, ve tamamen dersaneye konsantre olma şansın olacak.

Alıntıları Göster
    3 ayda olmaz o iş verilen paraya yazık çok istiyorsan seneye normal bir dersanede hazırlanırsın

• quote:

Alıntıları Göster
    eğer kazanmaya niyetliysen ciddi ciddi çalışıcam diyosan bile gitme. okadar kısa bir süre verimli olmaz. sana tavsiyem dedigim gibi kararlı isen seneye adam akıllı sistemli bi şekilde hazırlanır girersin.

ama yaşın çok ilerlemiş fln ise o zaman denenebilir. ama daha lisede fln isen bırak 9 milyar fln verme büyük ihtimal işe de yaramaz zaten. Bir sene sonra gir. İnsanlar üniversite de kaç yıl oyalanıyor. Bir sene geç girmen çok etkilemez hayatını.

• quote:

Alıntıları Göster
    Sen çalışmadıktan sonra dersane faso fiso.. Sen çaılşmak istersende zaten dersaneye fazla ihtiyacın yok. Hazırlık dergilerinden al ondaki konulardan çaılş bence kendin hazırlanırsan daha başarılı olursun. Dergilerde her şey gayet açık anlatılıyor. Ama yeter ki çaılşmayı iste. Kendini ders çalışmaya kanilize et. Öyle kamp havaları falan bunlar arkadaş ortamları için bu tür şeylerden uzak dur. Sabahtan akşama kadar düzenli bir şekilde kendin çalış. Daha başarılı olursun. Çalışmazsan zaten yapıcak bir şey yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 ayda oluru var mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

eğer kazanmaya niyetliysen ciddi ciddi çalışıcam diyosan bile gitme. okadar kısa bir süre verimli olmaz. sana tavsiyem dedigim gibi kararlı isen seneye adam akıllı sistemli bi şekilde hazırlanır girersin.

ama yaşın çok ilerlemiş fln ise o zaman denenebilir. ama daha lisede fln isen bırak 9 milyar fln verme büyük ihtimal işe de yaramaz zaten. Bir sene sonra gir. İnsanlar üniversite de kaç yıl oyalanıyor. Bir sene geç girmen çok etkilemez hayatını.

Alıntıları Göster
    kardeş, şu ana kadar hiç çalışmadım diyosun...hedeflerim çok yüksek diyosun...gerçi bazıları hiç çalışmadan temeli ve kapasiitesiyle oldukça yuksek puanlar alabiliyor ama senin durumun nasıl? denemelerde nasıl çıkarıyosun? bunlar önemli... eğer hedefinden oldukça düşük durumdaysan ve konu eksiğin fazlaysa, 3 aylık kursla felan olmaz kesinlikle, sizin için para tuzağı olur.. sen bundan sonra kendi çalışmanla elinden geleni yap.bu sene ki sınav sana bi tecrübe olsun, seneye o parayı iyi bir dershaneye ver adam gibi de çalış.. o gözünün çok korktuğu sınavın o kadar zor olmadığını ve istediğin yere gidebileceğini göreceksin...

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_cool

kardeş, şu ana kadar hiç çalışmadım diyosun...hedeflerim çok yüksek diyosun...gerçi bazıları hiç çalışmadan temeli ve kapasiitesiyle oldukça yuksek puanlar alabiliyor ama senin durumun nasıl? denemelerde nasıl çıkarıyosun? bunlar önemli... eğer hedefinden oldukça düşük durumdaysan ve konu eksiğin fazlaysa, 3 aylık kursla felan olmaz kesinlikle, sizin için para tuzağı olur.. sen bundan sonra kendi çalışmanla elinden geleni yap.bu sene ki sınav sana bi tecrübe olsun, seneye o parayı iyi bir dershaneye ver adam gibi de çalış.. o gözünün çok korktuğu sınavın o kadar zor olmadığını ve istediğin yere gidebileceğini göreceksin...

Alıntıları Göster
    özele git

• quote:

Orijinalden alıntı: virtusft

özele git

Alıntıları Göster
    arkadasa ozel universite diyosunuzda babası memurmuş bi kereligine 9milyar buldu diyelim ozel okulda okumak kolaymı ayrica cok masraflı

arkadasım 3 ay calismayla elbet bi yerlere girersin.ama ideallerin buyukse seneye daha duzenli bir calismayla rahatca istedigin yere girersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtusft

özele git

Alıntıları Göster
    o kadar uzun süre çalışma seni yormaktan başka bi işe yaramaz. Bende üni de okuyorum yarı dönemde dersaneye yazıldım. günde 8 saat ders var bazen öğlen gitmiyorum evde programlı çalışıyorum. Sen bence konu anltımlı kitaplar al kendine program yap en az 6 saat çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodwayne

o kadar uzun süre çalışma seni yormaktan başka bi işe yaramaz. Bende üni de okuyorum yarı dönemde dersaneye yazıldım. günde 8 saat ders var bazen öğlen gitmiyorum evde programlı çalışıyorum. Sen bence konu anltımlı kitaplar al kendine program yap en az 6 saat çalış

Alıntıları Göster
    evet bi arkadaşın dedigi gibi ilk günler belki çalışırsın ama ondan sonra tempon ister istemez düşer elinde olmadan okadar saat çalışamazsın sabah 8 akşam 11 sandıgın gibi kolay degil diger bi arkadaşın dedigi gibi 3 ay süreye 9milyar verecek durumunuz varsa özel üniversiteye git yurt dışına git

• Bak sana şöyle söyleyeyim, eski sistemde girseydin, 3 ayda kör topal bir şekilde toparlayabilirdin, şu anki sistem hakkında çok çok fazla bilgim yok ; ama galiba yoruma ve ezbere dayalı 2 bölümden oluşuyor.
    Bahsettiğin dersaneler daha doğrusu bu etüt tarzı yerler birkaç senedir moda oldu. Babana mutlaka kazandırırız, günde şu kadar saat ders yaparız demiş olabilirler, onlar alacağı paraya bakar.
    Sen bugüne kadar çalışmadıysan, bu saatten sonra o bahsettikleri tempoya dayanamayabilirsin. Dayansan dahi verimli olmayabilir. Verimli olsa dahi çok kısa sürede büyük iş yapmış olacağından risklidir.
    Sen diyorsanki, ben 3 ayda gözümü karartıp bu işi yaparım, o zaman başla, ancak otur bir süre şunu iyi düşün. Sınav sonuçları geldiği gün eğer olumsuz bir şey olursa babanın yüzüne bakabilir misin?
    Eğer problem değil diyorsan, en azından dene. Baban şu an belki senin geleceğin için tüm imkanlarını seferber ediyor 9 milyar ile. Bunun karşılığını verebilecek misin, veremeyecek misin bunun muhasebesini yap.
    Hatta tek başına düşünme, al babanı karşına onunla beraber düşün bunları.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLack §hadow§

Bak sana şöyle söyleyeyim, eski sistemde girseydin, 3 ayda kör topal bir şekilde toparlayabilirdin, şu anki sistem hakkında çok çok fazla bilgim yok ; ama galiba yoruma ve ezbere dayalı 2 bölümden oluşuyor.
    Bahsettiğin dersaneler daha doğrusu bu etüt tarzı yerler birkaç senedir moda oldu. Babana mutlaka kazandırırız, günde şu kadar saat ders yaparız demiş olabilirler, onlar alacağı paraya bakar.
    Sen bugüne kadar çalışmadıysan, bu saatten sonra o bahsettikleri tempoya dayanamayabilirsin. Dayansan dahi verimli olmayabilir. Verimli olsa dahi çok kısa sürede büyük iş yapmış olacağından risklidir.
    Sen diyorsanki, ben 3 ayda gözümü karartıp bu işi yaparım, o zaman başla, ancak otur bir süre şunu iyi düşün. Sınav sonuçları geldiği gün eğer olumsuz bir şey olursa babanın yüzüne bakabilir misin?
    Eğer problem değil diyorsan, en azından dene. Baban şu an belki senin geleceğin için tüm imkanlarını seferber ediyor 9 milyar ile. Bunun karşılığını verebilecek misin, veremeyecek misin bunun muhasebesini yap.
    Hatta tek başına düşünme, al babanı karşına onunla beraber düşün bunları.
    olmaz.

parayı boşa heba etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

olmaz.

parayı boşa heba etme.

Alıntıları Göster
    Hocam en fazla 1 yılın heba olur... mantıklı düşün seneye çalış . .. .bu sene olmaz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre!

Hocam en fazla 1 yılın heba olur... mantıklı düşün seneye çalış . .. .bu sene olmaz....

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim bu sene girmem gerekli..çünkü 89 luyum ve lise sonum ilkolulda 1 yıl geç başladım ve hazırlık okudum..yani zaten yeterince vakit kaybım var bu 3 ayda da okulu raporla filan halledicez..benim bu sene mutlaka girmem gerekli,şimdi burada uzun uzun anlatamayacağım faktörler var.yurt dışı eğitimide düşündüm 30 milyar gibi bir rakama gerçekleşebiliyor (3 yıllık) benim iki arkadaşım gitmiş durumda zaten yurtdışına yani bende gidebilirim ama burada okumak benim için çok daha önemli tabi yine anlatamayacağım faktörler de var..babam bu parayı vermeye hazır babamla konuştum çokfedekar bir insandır..oğlum sen parayı düşünme yapabileceksen git diyor ama ben yapabilecekmiyim bilmiyorum @bLack §hadow§ dediğin gibi sınavdan sonra (sınav kötü geçerse) babamın yüzüne bakamam..öyle kararsız kalmış bir durumdayım ki anlatamam

• quote:

Orijinalden alıntı: düş bombası

arkadaşlar benim bu sene girmem gerekli..çünkü 89 luyum ve lise sonum ilkolulda 1 yıl geç başladım ve hazırlık okudum..yani zaten yeterince vakit kaybım var bu 3 ayda da okulu raporla filan halledicez..benim bu sene mutlaka girmem gerekli,şimdi burada uzun uzun anlatamayacağım faktörler var.yurt dışı eğitimide düşündüm 30 milyar gibi bir rakama gerçekleşebiliyor (3 yıllık) benim iki arkadaşım gitmiş durumda zaten yurtdışına yani bende gidebilirim ama burada okumak benim için çok daha önemli tabi yine anlatamayacağım faktörler de var..babam bu parayı vermeye hazır babamla konuştum çokfedekar bir insandır..oğlum sen parayı düşünme yapabileceksen git diyor ama ben yapabilecekmiyim bilmiyorum @bLack §hadow§ dediğin gibi sınavdan sonra (sınav kötü geçerse) babamın yüzüne bakamam..öyle kararsız kalmış bir durumdayım ki anlatamam

Alıntıları Göster
    Seneye ver 2-3bin ytl dershaneye kaydol kalan parayla kaynaklarını tamamla.Kalan parayla da bi sene geçin..Kalanıyla da tatil yap..Yanlışmıyım?Hatta yarıyıl tatilinde uludağ yaparsın tatilden vazgeçip...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 5 Mart 2008; 17:40:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Seneye ver 2-3bin ytl dershaneye kaydol kalan parayla kaynaklarını tamamla.Kalan parayla da bi sene geçin..Kalanıyla da tatil yap..Yanlışmıyım?Hatta yarıyıl tatilinde uludağ yaparsın tatilden vazgeçip...

Alıntıları Göster
    Bence biraz zor biz 8 ders goruyoz beynimiz uyuşuyo okulda ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Alıntıları Göster
    Eğer az da olsa temelin varsa 2 ay da da olur ama yoksa olmaz önemli olan öğrenerek çalışmak , düzenli ve ne öğrendiğini bilerek

• quote:

Orijinalden alıntı: düş bombası

Alıntıları Göster
    Sabah 8

Akşam 11

Bence gitme paraya yazık olmasın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.