Şimdi Ara

3 enjektör tamir ettirdim, 1 ay sonra yine beyaz duman atmaya başladı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
24.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında enjektörleri sökmeden teşhis koyulabiliyor ,

aracın ECU bilgisayara bağlanıp ,enjektör değerlerini ölçmek

yeterli oluyor , ya da manuel olarak , karadüzen ,4 pet şişe

mazot geri dönüş hortumlarından bakılabilir

• ~Anor~ kullanıcısına yanıt

Ayrıca düz yolda 1500ü geçmemeli miyim? Yokuşta da turbo çalışmaması için yine 1500 mü olmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pixelbs kullanıcısına yanıt

Sanırım yarın bu dediğlnizi yapacak 10 dakika bilgisayara bağlayıp buluruz dedi.

• araç cay motor kodlu 1.6 tdi lardan sanırım. eğer öyleyse enjektörlerin bozulmasının sebebi yakıt ve enjektör bobininin maruz kaldığı ısı. yakıtın en iyisini alsanız da bobin arızalanabiliyor. kronik olarak sayılır egr valfi ile beraber. enjektörün en sık görülen belirtileri de 1000 devirde şakırdama ve soğuk çalıştırmada devrin oynaması. bir de yakıtın yükselmesi.

• rewkdark R kullanıcısına yanıt
    Düşük devir sadece düz yolda ekonomi sağlar araç yük altında olmadığında daha üst devirlerde sadece yakıt tüketimini etkiler. Yokuşta düşük devire kullanırsanız turboya zarar verebilirsiniz. 2000 2500 de korkmayın. Dizel motoruv keyfi orada yüklenin. Dizel araç asla benzinli gibi yakmaz gaza basmaktan korkmayın. Sakin kullandığımda 4.9 devirli kullandığımda 5.3-5.5 oluyor max. O kadar fark için kasmaya gerek yok.
  • Keiichi Tsuchiya kullanıcısına yanıt

Evet 1,6 yeti.

O çatırdama dediğiniz tamirden önce vardı, çok belliydi.

Yakıtı ölçmeden aynısı oldu yine ama çol diyorlar.

Kronik dediğinize göre sürekli bu sorun olacak mı?

Bir de dediğiniz parçalar da mı pahalı ve tamiri uzun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 17 Aralık 2020; 17:11:25 >
  • Sorundan bağımsız olarak ayda bir defa bile 50-100 km tek seferde yapmıyorsanız atmosferik benzinli bir araç alın. dizel sürekli kısa mesafe kullanımında çok yıpranır, hali hazırda sorunu yoksa bile yaptığı tasarruf kadar masraf çıkarma potansiyeli ile gezersiniz.

• ~Anor~ kullanıcısına yanıt

Teşekkürler,

• Aniden karar verip aldım yerden yüksek olsun diye, bir se yazın kullanırım diye aldım nasip olursa.

Ama bu sorun moralimi çok bozdu açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: rewkdark

Evet 1,6 yeti.

O çatırdama dediğiniz tamirden önce vardı, çok belliydi.

Yakıtı ölçmeden aynısı oldu yine ama çol diyorlar.

Kronik dediğinize göre sürekli bu sorun olacak mı?

Bir de dediğiniz parçalar da mı pahalı ve tamiri uzun?

kronikten kastım her araçta görülmesi. enjektör yeniden sorun çıkarmadan şu kadar gider diye bir şey söyleyemem. şakırdama normal değil onu söyleyeyim. benim aracımda da aynı motor var. rölanti dengesizliğinden enjektörün bakım istediğini hissediyorum ama şakırdama sesi henüz yok. şakırdama bobin kaynaklı oluyor diye biliyorum ama emin konuşmayayım.

• Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Aynı duruma takılmışız. Söküp temizleseler ellerine yapışır sanki.
  • araç kaç binde?

• Keiichi Tsuchiya kullanıcısına yanıt

anlıyorum, o dediğim ses 2. viteste dönerken falan oluyordu o da enjektördenmiş, şimdi hiç yapmıyor.

• 155 bin km.

• Alinmaz skodo falan eskiden czech arabasiydi almanlar alinca bozuldu tuketim odakli bir araba oldu. Kominizm rejiminden cikip kapitalist ve fazism boyundurlugu altina girdi. Hemen bozuluyor ve eskiyor. Skoda favoritler tas gibiler ne duman atiyor ne ariza aciyor.

Uzerindeki 1.3 motor porche ile ortak gelistirilmis diyorlardi. Araba duman atacak enjektoru temizletecen falan tamir edilmez ki enjektor. Sen kanser ve kangren olunca napiyorlar o kolu,bacagi kesip aliyorlar. Cunku hucreler oluyor ve yenilenmiyor. Mecburen ya keseceksin ya da yerine yenisini koyacaksin.

@CapriceClassic

• Duyarlılığınız için sizi tebrik ediyorum. Keşke herkes sizin gibi olsa. Lakin trafiğin yarısı duman ata ats gezen, yağ yakmakdan etrafın içine eden Fiat larla kaynıyor. Hiçbirinin de umrunda değil öylr geziyorlar. Yaptırsalar yine olacak Fiat ın kronik problemi fakat makulden daha zehirli dumanlarınızı çevreye bırakmaya hakları yok.

Gerçi neye konuşuyorum ki bu ülkede hiçbir denetim yokken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 17 Aralık 2020; 18:57:58 >
  • Aldığınız yakıtın içine su katılmış olabilir mi ?

Yakıt aldığınız yeri değiştirip bir de öyle deneyin bence.

Bir de sabahları ilk çalıştırmada motor ısınana kadar beyaz duman atıyorsa ıaıtma bujilerinden olabilir diye düşünüyorum. Bende de 1.4 dizel peugeot var. Kızdırma bujileri bozuk. Isınana kadar beyaz duman atıyor. Isınınca geçiyor.

• Beyaz duman sadece enjektorden olmaz turbonuz yağ basiyor olmasın intercoolerdan belli olur basip basmadığı.

• Benim bildiğim araçtan siyah yada kara duman gelmesi yakıt enjektör v.b yane yakıt sistemi ile alakalı bir durumdur.

Beyaz duman ise motor arızasını gösterir.Ara ara da yapmaz devamlı beyaz duman gelmesi gerekir motor arızalarında.

Gelelim sendeki beyaz duman sorununa ya araç motor arızası gösterecek yada araç soğukta ve kısa dönemde çalıştığında atıyordur yane soğuk hava sebebi ile.İkisinden biri.

Beyaz dumanın yakıt sistemi yane enjektörle alakası olmaması lazım.

• Yakıta su karışmış olma ihtimali yok sanki çünkü 1 ay önce tamirden arabayı alınca kaç kuruş yakacak diye tam dolum yaptırmıştım ve 225 km oldu aradan 1 ay geçti şimdi yeni yeni yapmaya başladı, Buralarda herkesin bildiği en iyi, en garantili denilen yerden alıyorum.

Sabah ilk çalıştırdım az silik bir beyaz duman attı 30 saniye kadar ondan sonra durdu, 10 km yol gittim hiç atmadı, 4 saat park halinde durdu, o zaman çalıştırınca hiç atmadı, arkadaş ile birlikte baktık ama sonra ilk mesajda yazdıklarım olmaya başladı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.