Arkadaşlar buraya yazma nedenim lpg'yi taktırdığımdan beri meydana gelen sorunları paylaşıp işin uzmanı arkadaşlara akıl danışmak
Geçen hafta perşembe günü izmir ata sanayide bir otogazcıya zavoli lpg sistemi taktırdım.Aracacım 2009 model 1.4 corsa enjoy otomatik vites. Herşey iyi güzel güleryüzlü çalışanlar vesaire dakka bir gol bir ordan çıkıp gaz almaya gittiğimde pompacı arkadaş araca gaz yükleyemeyeceğini pompayı dayadığında gazın bir kısmının kaçak yaptığını sölyedi, sorasında takan otogazcıya gittiğimde dolum ağzında bi problem olduğunu gördük ve onu düzelttiler.. ( ha tabi ağızdaki problemi görmeden önce pompacı çocuğa o takamamıştır yaf gibi giydirdiler..)
Ertesi gün , cuma akşamı eve gelip aracı ilk çalıştırmaya çalıştığımda marştan sonra araç bir süre titreyip stop etti - benzine geçmeye çalıştığımdada titreme sürekli devam etti ve benzine geçemedim. Araç yeterli devre çıkamıyordu ibre 6-9 arası sürekli oynuyordu. Sistemi taktırdığım otogazcıya gitmek için gazdayken yüksek devirlerde gaz verererk çalıştırdım. Gittiğimde İlk anda problemi anlayamadılar ve öbür güne randevu verdiler. cumartesi gittiğimde araç soğukken tekrar denendi ve aynı sorun yaşandı- ben tamiri beklerken aracı oradaki bi özel opel servisine götürdüler.
Döndüklerinde söledikleri şey bujilerde problem olduğu bunları yenileriyle deiştirdikleri ve aracın canavar gibi olduğu idi- Banada 110 liralık bir buji deişimi faturası çıkardılar.. Ha burda gelişen sorular ve olaylar
Opel egem servisini aradığımda buji deişimi + işçilik maliyetinin 45 lira civarı olacağının bana sölenmesi+ bujilerin 2 yıl veya 30 bin km öncesi arızalanmasının mümkün olmadığı gibi bir şey sölendi... arabam 10,000 i daha devirmedi.
Bunu öğrendikten sonra bujileri takan özel opel servisine yanlız gidip konuştum arkadaşı birazda sıkıştırınca bana bujilerin lpg montajı sırasında bozulmuş olduğunu söyledi. gidip bunu otogazcıya sölediğimde ise benden bir ücret talep etmeden otogazcının sahibi onun yanında çalışıp benim sistemi kuran eleman ve özel opel servisi bir muhabete başladı ve banada durumu aralarında halldiceklerini belirttiler. Aracım çalışır halde olduğu için para ödemeden onların yanından ayrıldım.
Gün içerisinde bir kaç defa araç soğukken acaba aynı sorun tekrar edermi diye denedim ama bir sorun çıkmadı. Ancak Buji değişiminden yaklaşık 12 saat sonra tekrar soğuk haldeyken denediğimde aynı problem tekerrür etti araç gazda çalıştırdığımda titreyip bir süre sonra stop ediyor vede benzine geçmiyordu..
Diyceksiniz nasıl buldun o otogazcıyı - çok yakın bi arkadaşım 2 aracınada taktırmıştı ve uzun süredir problemsiz kullanıyordu onun referansıyla bende güvenip gittim ama sonuç...
Akıl danışmak istediğim konu şu noktadan sonra napmalıyım , montajin kötü yapıldığı ve yapanların yaptıkları hataları bana sokmaya çalıştıkları ortada.
Eğer lpg sistemini söktürsem aracım tekrar çalışırmı? aklımda çıkan zavoli sistemi + benden alınan işçiliği alıp bunu işinin ehli bi ustaya yaptırmak var ama ne kadar mümkün olur bir fikrim yok veya tüm sistemi söktürüp ücreti geri almaya çalışıcam ne kadar mümkün olur zorlayıp görücem , ha sistemi düzgün kuramayan adam nası geri sökücek sökerken daha başka problem çıkarıcak
tabi araçtaki asıl hasar nedir oda büyük bir soru işareti yorumlarınızı bekliyorum
Allah kolaylık versin,ama ilk zamanlarda sistem oturana kadar böyle sorunlar yaşamanız normal,bence gidin aynı servise ve bu sorunu halletmelerini isteyin,yine aynı sorunu yaşarsanız o zaman söktürün kurtulun bu beladan derim.
sorunu en çabuk ve etkili çözümü zavoli TR 'yi arayıp...ilgili şikayeti belirtmeniz ve gerekirse bunu tüketici hakları yönünden de hakkınızı sonuna kadar arayacağınızı belirtmeniz olacaktır.fiat sieana aracımda 10 yılı aşkın süre brc kullandım sadece 1 şikayetim oldu bi ara fazla yakıtğını düşünüyordum ilk gittiğim servislerinden yeterli ilgili göremedim ve brc türkiye ile iletişime geçtiğimde sorunumu kısa süre içinde çözüme kavuşturdular...
Zavoli Türkiye ile iletişime geçip sorunlarınızı anlatmanızı tavsiye ederim. Anladığım kadarıyla montajı yapan ustalar sizin gözünüzde güvenirliliklerini yitirmişler.
Zavoli merkez sizi İzmir'deki ana servislerine veya güvendikleri başka bir servise yönlendireceklerdir.
Zavoli Türkiye'nin ürünün arkasında duracağına ve sorununuzu çözeceğine inanıyorum.
Yorumlar için teşekkürler yarın ilk işim zavoli türkiye ile iletişime geçmek olucak.
Bu arada bugünde egzoz lambası yanmaya başladı, bakalım hayırlısı...
Araç sıcakken ve normal şartlar altındayken gaza geçildiğinde motor devrinin değişkenlik gösterip titremesi, yeterli yakıtı alamayıp vuruntuya (fakir çalışmak) sebep olmasının işaretidir.
Regülatöre radyatör suyunun randımanlı bir şekilde ulaştığından emin misiniz? Bunu anlamanın yolu şu, regülatöre sıcak su gelmiyorsa gazdan dolayı donar kaputu açtığınızda görebilirsiniz. Ayrıca hortumlarda vs. kaçak gibi sorunlar yoksa bile aracınız kapalı devre soğutma sistemine sahip olduğundan sistemde hava kalmış olabilir montaj esnasında. Eğer hortumlarda bir problem bulunamadıysa sistemin havası kontrol edilsin. Bu bağlamda genel olarak soğutma sistemini gözden geçirin derim çünkü bu noktada hataları mevcut oluyor dönüşümcü firmaların.
Başka bir LPG montajcısına giderek aracın normal çalışmasını sağlayabilirsiniz.
bencede fazla vakit kaybetmeden başka bir montaj yapan firmaya gidin ,aynı problem devam ederse hemen tüketici haklarına müracatınızı yapın .belli bir süre geçtikten hakkınızı kanuni olarak arayamıyorsunuz o süreyi geçirmemeye bakın , geçmiş olsun
Tabiki ilk montajda bazı problemlerin yaşanacak olması normal ama 3 defa uğraşıpda bir sonuca varamaları düşündürücü, ayriyetten buji değişimi yapmaları ek masrafa sokmaları cabası, şansa sorunsuz araç çalışırsa iyi montajcı oluyorlar böyleleri ama esas ustalık çıkan sorunları çözebilmek dediğim gibi aracın yakıt sistemi değişiyor sorun çıkabilir gayet mormal ama sorun çözemiyorlarsa o montah istasyonundada ustalarındanda bir .. olmaz.. Ayrıca bu konu çok güzel bir örnek sürekli yerli firmaları kötüleyen ithal iyidir diyenler var, demekki neymiş önce ustalık... Dostum sana tavsiyem zavoli markasından önce hangi dönüşüm firması onu yazda hataya düşmesin burada yeni montaj yapmayı düşünen arkadaşlar..
sayın kemal bey..aracınızın daki sıkıntı aracın ilk kalibrasyonunun düzgün olmadığına işaret...en kısa zamanda polaris lpg ye gitmenizi tafsiye ediyorum.. zavoli gerçekten çok kalitelidir..kesinlikle montaj yada ayarla alakalı bir sıkıntı var...saygılar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme