Şimdi Ara

3 Lens Arasında Seçim ( Canon )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Şuan elimde Kit 18-55 ve Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS var. Bunların yanına bir lens daha eklemek istiyorum. Kendimce 3 alternatif seçtim. Bunlar ;

1- Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM Lens
    2- Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM Lens
    3-Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM Lens

Bu 3 lensten hangisi daha uygun olur sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quardon -- 20 Ağustos 2010; 3:54:22 >

• Secenek yapmıssınız ama hepsi farklı amac icin uretilmis. Kullanım amacına gore secim yapmanız lazım. Bize gore uygun olması degil, size calısmanıza gore uygun olması onemli.

1- Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM Lens
    Tak gez genis aralıgına sahip optik. L serisi olması kalitesini gosteriyor. Govdede IS olması eldeki cekimlerde 2-3 stop kadar avantaj saglar. USM ise hızlı ve sessiz netleme acısından onemli. Yani hareketli nesne calısacaksanız hızlı focus istiyorsanız onemli. Ama bu objektifle az ısıkta f:4 olması dezavantajdır. Manzara ve ic mekanda calısırkende sıkıntı olur.

2- Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM Lens
    Bu genis acı aralıgıdır. Manzara ve ic mekanda calısabilirsiniz. Sabit f:2.8 olması az ısıkta avantaj saglar. IS ve USM de yukarda anlattıgım gibi. Tak gez objektif gibi genis aralıgı yoktur. Tele acıda yetersiz kalacaktır. L serisi olmamasıda dezavantaj.

3-Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM Lens
    Buda tak gez turu ama aralıgı daha kısa. 24-105 gibi tum gunu geciremezsiniz. Bu objektifle 70mm ve f:2.8 olması portre calısmalarına daha yatkın yapıyor. L serisi olması avantaj. USM de aynı sekilde. El titremesi konusunda IS olmadıgından dolayı az ısıkta sorun cıkarabilir. Manzara ve ic mekan da acısından dolayı yetersiz kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Ağustos 2010; 9:22:32 >

• Şöyle anlatayım.18-55 kiti rafa kaldırıp , 2 lens taşımayı düşünüyorum. Bu 3 lensten birini sürekli kullanım için almak istiyorum. 55-250 yi de , gerektiği zamanlarda kullanırım diye düşünmüştüm. Onun için birini seçmem gerekiyor sürekli kullanım için. Bunların yanına birde 50 mm 1.4 ekleyebilirim. Bunlardan hangisi benim ihtiyacımı karşılar. 55-250 ve 50mm 'de hesaba katarsak. Genel kullanım ve sürekli kullanım olarak kullanıcam bu 3 lensten birini.
  • 24-105... Kısaca...
  • Elinde eğer APSC gövde varsa 17-55 İS al...55-250 varsa eğer 24-105 gibi bir lense de ihtiyacın yok demektir... eğer ekonomik olarak sıkıntı da çekmiyorsan 24-70 de iyi bi seçim olabilir...

ama dediğim gibi 24-105 i çıkar listenden..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.