Şimdi Ara

3 Senelik vücut geliştirme değişimim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
35.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ek olarak omuz için biraz çalışma hacmi eklemeyi düşündün mü hiç?
    (bunu tamamen estetik amaçlı soruyorum)

Ben geçen konuştuktan sonra hacim gününe dips, pullup ve hafif güne facepull gibi rehab. egzersizi ekledim.

tric/bic çok yer tutmasın ve de rekor gününden sonra 1 değil 2 gün ara var diye yalnızca süper set şeklinde koydum.

Sadece ohp ile benim omuzlar hiç gözükmüyor bile, o yüzden genel olarak PL'larda estetik olarak eksik kaldığını düşündüğüm omzu artırmayı düşünüyorum.

Programı excelde en küçük detayına kadar(ağırlıklar-tarih vs) yazdım iş durumundan dolayı başlayamadım henüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeje15

oha lan ilk resimdeki ni tokatlarım da ikinciden tırstım

Estafrullah dostum öyle tırsılacak bir insan değiliz, spor yapıyoruz işte kendi çapımızda, kendi vücudumun en iyisi omaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi

Ek olarak omuz için biraz çalışma hacmi eklemeyi düşündün mü hiç?
    (bunu tamamen estetik amaçlı soruyorum)

Ben geçen konuştuktan sonra hacim gününe dips, pullup ve hafif güne facepull gibi rehab. egzersizi ekledim.

tric/bic çok yer tutmasın ve de rekor gününden sonra 1 değil 2 gün ara var diye yalnızca süper set şeklinde koydum.

Sadece ohp ile benim omuzlar hiç gözükmüyor bile, o yüzden genel olarak PL'larda estetik olarak eksik kaldığını düşündüğüm omzu artırmayı düşünüyorum.

Programı excelde en küçük detayına kadar(ağırlıklar-tarih vs) yazdım iş durumundan dolayı başlayamadım henüz.

Omuzlarımı yeteri kadar çalıştırıyorum, Texas Method programında Bench press'e verdiğimiz önem kadar omuza da önem veriyorum, yani bir çok Powerlifter aslında omuz çalışmaz bile, ben onların aksine omuz çalışıyorum çünkü benim amacım Powerlifting değil sadece Fitness'e de önem veriyorum.

Shoulder Fly falan tamamen gereksiz hareketlerdir, omuz için Overhead Press yeterlidir tek başına, yeter ki nasıl yapacağını bil, bu harekette gücünü olabildiğince arttırmaya çalış zaten omuzların gelişir.

Ha illa yapacağım dersen omuz asistan egzersizler eklenebilir elbette.

Sana ayrıca şöyle bir bilgi vereyim, symmetricstrength.com sitesine git, orada yaşını kilonu falan giriyorsun ve yaptığın hareketlerde kaldırdığın rakamlarını yazıyorsun ve site sana bir puan veriyor.

Eğer bir hareket diğerlerine göre çok daha düşük puan alıyorsa o harekette güçsüzsün demektir, hepsine üç aşağı beş yukarı aynı puanı alman gerekir.

Mesela bana Squat'da 89,9 puan veriyor, Deadlift'de 90 Puan veriyor, Overhead Press'de ise bana 78 Puan veriyor, yani benim bile aslında hala Overhead press'im eksik, eğer bir 10 kilo daha artırabilsem diğer rakamlarıma yetişir ve omuzlarım da doğal olarak orantılı büyür.

Sen de sitede hesaplama yap, muhtemelen senin de Overhead Press'in baya düşük çıkacaktır, şu an dünyada bir çok insan Overhead Press'de gerçekten kaldırması gereken ağırlığı kaldıramıyor, çünkü önem vermiyorlar, aslında bu harekette kendini geliştirirsen diğer asistan omuz egzersizlerine ihtiyacın bile olmaz, çok sağlam omuzlara sahip olursun.

Overhead Press, Bench Press'e göre çok daha önemli bir itme modelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 14 Mayıs 2017; 13:59:1 >

• SQUAT: 56 [NOVICE]
    FLOOR PULL: 63.4 [INTERMEDIATE]
    HORIZONTAL PRESS: 73.2 [INTERMEDIATE]
    VERTICAL PRESS: 61.7 [INTERMEDIATE]
    PULL-UP / ROW: 74.8 [INTERMEDIATE]

Symmetry Score
    52
    Estimated PL Total
    352.5 kg
    Estimated PL Wilks
    254
    Strongest Lift
    Pendlay Row
    Weakest Lift
    Back Squat
    Strongest Muscle Groups: Posterior Delts, Rotator Cuff Weakest Muscle Groups: Hip Flexors, Hip Adductors, Quads, Glutes, Abdominals, Hamstrings, Lateral Delts

Squattan sonra ohp, geride evet.
  • 3 Senelik vücut geliştirme değişimim
  • Vücudunun resmi varsa özelden bana atarsan daha iyi yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

quote:

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

quote:

Orijinalden alıntı: mevsres

700 Gram tavuk çok değil ama az da değil yani idealdir, hadi bilemedin 600 Gram alırsın.

Çünkü protein tozu falan da almadığım için, protein ihtiyacımı sadece Tavuk'dan karşılıyorum.

Dostum 700 gr tavuk bence gereksiz. Kilonun 1.2 katı protein kas gelişimi için yeterli diye biliyorum. 83 kilosun 100 gr protein yeterli gelir sana aslında. Buda 400 gr tavuk göğsüyle tamamdır. Ki gün içinde başka şeylerde yiyorsun yani. Yanlis anlama dostum bu spordaki bilginde tecrübeden benden fazladir ama sanki 700 gr tavuk bana bayağı fazla geldi. :))

Bildiğim kadarıyla en az "kilo x 1.75" gram protein olması lazım.

Bu konuda herkes farklı birşey söylüyor.. kilo başına 1 gram yeter diyende var en optimum 1.2 fazlası gereksiz hatta bobreklere zarar diyende. Kilo başına 2.75 diyen bile var ki 2.75 i söyleyen savaş cebeci gibi bu işe yıllarını veren birisi. İnsanın kafası karışıyor gerçekten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 14 Mayıs 2017; 15:10:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: afka9

Hocam bu kas olayi biraz genetik de galiba fırat balkaya var ornegin dogal pl yapıyor. Rakamları baya yüksek ancak vücuda cok yansimamis gibi

https://www.instagram.com/p/BQcnLxQgM56/

Arkadan cidden saglam sirti var da ön taraf 130 benche ragmen cok etkileyici gözükmüyor. Kimi ornegin guc acisindan daha zayif olup 100-110 kg bench yaptigi halde baya etkileyici ve saglam duruyor

Fırat Balkaya bunun farkında ve son videosunda söyledi. Artık Volume ağırlıklı çalışıcak. Adamın hayatı bench, squat ve deadliftten ibaretti. Hayvan gibi de sırtı var aslında. Ama omuz vs geri kalmış volume'den ziyade intensity odaklı çalıştığı için.

• Aynen pl ile ilgilenenlerin biceps,göğüs ve omuzlari geri kalip sirt ve kalcalari cok gelismis oluyor. Bench pressi pl de oyle bir teknikle yapiliyor ki göğüs egzersizi gibi değil ön omuz ve triceps hareketine dönüşüyor. :)

Ancak adamin sirti cidden acayip bu sırtın en kral hareketi deadlift kanli canli ornegi bunun

• quote:

Vücudunun resmi varsa özelden bana atarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 15 Mayıs 2017; 0:16:16 >
  • iyi ki ss almışım silmeden :D

Bu kadar ilgilisin bu spora sürekli araştırıyorsun ama bir numaralı kurala uymuyor beslenmeyi es geçiyorsun :) Antrenman nasıl olsa bir şekilde çıkıyor. antrenman 45 dakika beslenme ise gün boyu sürüyor.

ben mutfağa çok takığım günde minimum 1 saatim mutfakta geçiyor.Sürekli makrolarla oynayıp ortaya lezzetli bir şeyler çıkartmaya çalışıyorum. şuana kadar işe yaradı.

kısıtlama gibi gelmiyor.yediklerini kontrol etmek keyif verici bir şey .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 15 Mayıs 2017; 13:28:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JazHoyt

iyi ki ss almışım silmeden :D

Bu kadar ilgilisin bu spora sürekli araştırıyorsun ama bir numaralı kurala uymuyor beslenmeyi es geçiyorsun :) Antrenman nasıl olsa bir şekilde çıkıyor. antrenman 45 dakika beslenme ise gün boyu sürüyor.

ben mutfağa çok takığım günde minimum 1 saatim mutfakta geçiyor.Sürekli makrolarla oynayıp ortaya lezzetli bir şeyler çıkartmaya çalışıyorum. şuana kadar işe yaradı.

kısıtlama gibi gelmiyor.yediklerini kontrol etmek keyif verici bir şey .

Hahaha tüh ya ss alınmış :)

Hocam kısıtlanma olayı bende ters tepiyor, yemekten ve özellikle alkolden yüksek kaloride alsam yaşam standardım haline geldi ve zevk için onları çok kısmak istemiyorum. Göbek şuan gizlenebilir halde sayılır o yüzden çok dert etmiyorum.

Yeme içme özgürlüğünü aslında antrenman şiddeti ve kardiyo ile sağlıyorum.

Fotoları kaldırmamın sebebi, arkadaşın konusunu kendime tavsiye konusuna çevirmiş olmamak için :) yoksa göbeğimi gururla her yerde yayınlayabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 15 Mayıs 2017; 13:36:5 >

• quote:

Bu da bacak kasım, bacaklarımın biraz fazla göründüğünün farkındayım ama şu an Bulk dönemindeyim, Definasyona girip yağları yaktığımda hem küçülüyor, hem de daha estetik hale geliyor.

3 Senelik vücut geliştirme değişimim

Napmışsın be reis simetrik yapmamışsın galiba hareketleri tüm ağırlığı sağa vermişsin sol ayağa göre çok büyük duruyor sağ taraf

• TheYips kullanıcısına yanıt
    Yok resimde öyle çıkmıştır, aslında ölçüler aynı, zaten öyle bir tarafı diğerine göre açık ara farkla büyütmek kolay değil, simetrik yapmama gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü biz Lunge tarzı hareketlerle bacak büyütmeyiz, Squat'çıyız, dolayısı ile bir tarafa daha fazla yükleme gibi bir durum olamaz. :D

Mesela bu da başka bir fotoğraf.

Sebebi telefon kadrajı ile ilgidir, bir de ışığın diğer bacağa daha iyi yansıması olabilir, ama ölçüler aynı dediğim gibi, ölçtüğüm zaman ikisi de 65 CM geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 17 Mayıs 2017; 12:20:51 >

• Ölçü aynı ise problem yok belli ki ışıktan dolayı.

Yalnız squatta tam kalkışta ara kısım var ya kalkışın en zor olduğu bölüm, işte orada azıcık sağa/sola kayma mümkün. Asimetrik bacakta. Ben 90-92kg'da farkettim sağ güçlü olduğu için kalça birkaç cm gibi kısa bir mesafe sağ tarafa kayarak yükleniyorum.

Çok fark olmadığı için önemli değil doğal bir şey zaten, fakat squatta da asimetrik olabiliyor onu belirtmek için yazdım.
  • dayı bayağı büyüksün güzel gelişim eline sağlık
  • ortada ciddi bir emek var. bu forumdaki çoğu kişi 5+ yıl yapsa dahi bu kütleye ulasamaz. Fakat çok estetik diyenlere falan anlam veremiyorum. önden baktıgımızda arkadaşın göğüs ve bel bölgesi aynı boyutta resmen.
    yağ oranı da okadar fazla değil. bf yi ne kadar cekerse ceksin o bel hep kalın kalacak.
  • Crash47 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum, bel bölgesi kalın evet kesinlikle haklısın, bu tamamen genetiktir, ancak yine de bir insanın beli gereğinden fazla kalın olamaz eğer yağ oranı düşükse, bir de ben genetik olarak bel bölgesinden yağlanıyorum, yani yağ oranımı düşürsem yine de estetik gözükür.

Ama bence yağ oranı düşükse eğer kalın bel daha estetiktir, zyzz gibi veya Jeff Seid gibi ince belller estetik olmuyor, mesela Lazar Angelov'a bak, beli ince falan değil, tam tersi kalın ve her yerinden kaslı, dolayısı ile çok estetik görünüyor.

Bak bu Jeff Seid.

Bu da Lazar Angelov.

Hangisi daha estetik sence? Bence Lazar.

Ayrıca şu videoyu da izlemeni öneririm tam da bu konudan bahsediyorlar, yağ oranınız düşükse eğer, beliniz kalın olursa daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 18 Mayıs 2017; 11:32:24 >

• Omuz genisliginiz örtuyor hocam ancak belinizin kalınlığı ile beraber kanat kaslariniz kısa galiba. Bu sebeble uçgen görüntü oluşmuyor. Bel 90 falandır suan herhalde değil mi? Bel konusunda ben de pek sansli degilim 180 boyunda olup bazi kişiler 95-100 kg a kadar çıkmasina ragmen bel ölçüleri 82-84 olanlar biliyorum. 80 e düştüler mi bel 70 e düşüyor. Ancak bence asil onemli kuvvet, kas kütlesi ve yag oraninin kismen dusuk olmasi (12-18 arasi) bel kalinmis,biceps kisaymis vs cok önemli değil. Sonucunda kiyafetli saglam duralim ve saglikli olalim yeter, podyuma cikacak halimiz yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 18 Mayıs 2017; 13:8:56 >
  • Dostum sırt ve biceps konusunda sorularım var sana. Çok kol çalışıyorum dedin sanırım. Bunu günlere nasıl yaydın? Nasıl bir program izledin? Sırt için asistan uyguladın mı? Yoksa o kanatlar deadlift'in eseri mi?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.