Şimdi Ara

3 Senelik vücut geliştirme değişimim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
173
Cevap
10
Favori
35.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mevsres

Teşekkür ederim, Texas Method benim kullandığım ilk ve tek profesyonel programdır, bunun öncesinde tamamen kendi kafamda tasarladığın programları kullanarak buralara geldim, internette egzersiz videolarını izledim, tamamen hiçbir şeyi hesaba katmadan bir tane program tasarladım kendime işte atıyorum 3x8 Bench press, 4x12 lateral raise falan, uyguladım ve kaslarım gelişti açıkçası.

Texas Method ise daha yeni yeni kafamda tasarladığım programlardan kurtulup uyguladığım bir popüler programdır, bu programdan sonra da böyle devam edeceğim, zaten artık verim alamamaya başladım değiştirmeyi düşünüyorum.

Diğer soruna gelecek olursak, evet o gıdaları çoğu zaman sade bir şekilde tüketiyorum, ancak bazen 3-4 günde bir saçma falan ekleyerek tatlandırıyorum, eskiden korkardım bundan, çok titiz davranırdım, ancak büyük bir yanlışmış, yani gıdaları öyle yağsız tuzsuz pişirip yemek aslında ço kbir şey katmıyor bize, öyle arada sırada yemeklerimize 1 kaşık salça falan eklemek bizden herhangi bir şey götürmüyor.

1 Yemek kaşığı salça 15 kalori falan, 15 kaloriden ne zarar gelebilir ki.

@Decline Dumbell Press

Öncelikle teşekkür ederim dostum, soruna gelecek olursak Lateral Raise hareketi Overhead press'in yanında fasa fiso kalan bir harekettir, Overhead Press temel bir hareketken, Lateral Raise ise tamamen bir yan egzersizdir.

Kesinlikle Overhead Press ile çok sağlam bir omuz geliştirebilirsin, ben en son 2.5 sene önce Lateral Raise yapmayı bıraktım, o günden beri hep ya Overhead Press yaparım, ya da Dumbell Shoulder Press, son 1.5 senedir de aralıksız omuz için sırf Overhead Press yapıyorum ve resimden de görebileceğin üzere omuzlarım nispeten orantılı gelişti.

Sen OP hareketinde mümkün olduğunca güçlenmeye çalış, zaten omuz gelişimi de gerçekleşecektir.

Programa gleecek olursak açıkçası "Bu program benim için uygun olur mu" tarzında bir sorunun aslında bir cevabı yoktur, bu senin vücuduna falan bağlı.

Ama genel olarak konunun başında zaten bahsettim bundan, internette her seviyedeki sporcular için popüler programlar var, onları uygulamak her zaman daha iyidir, Türkçe kaynaklarda bile bulabilirsin, yani araştırmış bir sporcu hangi programı kullanmalıyım diye düşünmez bile, direk hangisini kullanması gerektiğini bilir.

Bol şans. :)

teşekkürler ohp te cosmaya devam edeyim o zaman zaten lateral raiseleri hic sevmiyordum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mert teşekkürler dostum, Steroid hayır kullanmadım, zaten dikkatli bakılırsa öyle Steroid kullanacak bir vücudum yok, Steroid kullanan insanlar benim kütlemden çok daha fazlasını, çok daha düşük yağ oranı ile 1 seneden bile daha kısa bir sürede yapıyorlar.

İlerde kullanır mıyım diyecek olursan, belki natural gelişim beni tatmin etmezse ve daha iyi bir vücut istersem kullanabilirim, ayıp bir şey yok sonuçta, ama şu an kesinlikle kullanmıyorum.

Bu arada antrenman ve beslenme programı soran arkadaşlar, konunun başında soran arkadaşlara cevapladım, oradan okuyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 15 Haziran 2017; 11:35:16 >
  • Spora hangi programla basladin, yada yeni başlangıç yapacak birisine verecegin program var midir. Boy 176 kilo 74

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WoodGuy kullanıcısına yanıt
    Hayatında ilk kez antrenman yapacak birinin bir antrenman programı ile çalışması çok gerekli bir şey değil.

Senin önce hareketleri düzgün yapmayı öğrenmen gerekiyor, bunu öğrendikten sonra spor salonunda kafana göre çalışsan bile vücudun alışık olmadığı için yine her türlü gelişirsin, yeter ki beslenmene dikkat et.

Ben ağırlık çalışmaya ilk başladığım gün antrenman programı falan filan tarzı şeylerle hiç alakam yoktu, kafamda bir program tasarladım, çalıştım ve yeni başlayan bir kişinin alabileceği iyi bir gelişimi sağladım.

Yeter ki çok fazla abartma ağırlık çalışmayı, genel olarak full body bir çalışma öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 15 Haziran 2017; 23:18:41 >
  • quote:

Hayatında ilk kez antrenman yapacak birinin bir antrenman programı ile çalışması çok gerekli bir şey değil.

Senin önce hareketleri düzgün yapmayı öğrenmen gerekiyor, bunu öğrendikten sonra spor salonunda kafana göre çalışsan bile vücudun alışık olmadığı için yine her türlü gelişirsin, yeter ki beslenmene dikkat et.

Ben ağırlık çalışmaya ilk başladığım gün antrenman programı falan filan tarzı şeylerle hiç alakam yoktu, kafamda bir program tasarladım, çalıştım ve yeni başlayan bir kişinin alabileceği iyi bir gelişimi sağladım.

Yeter ki çok fazla abartma ağırlık çalışmayı, genel olarak full body bir çalışma öneririm.

Hareketleri nefes alisi verisi vs biliyorum. Daha önce 5 6 ay gittim biraktim. Sonra evde yaptım ama belli bir yere kadar yapabildim. Ramazan ayinda birakmistim fakat bayramdan sonra salonda baslamak istiyorum. O yüzden bir program olabilir benim için. Gideceğim salonda hoca bir program veriyor ama sonucunun iyi oldugu bir programla calismak daha dogru olabilir. Tabi bir program herkeste ayni gelisimi ortaya çıkartmaz ama insani yine de motive eder.

• WoodGuy kullanıcısına yanıt
    O zaman sana ilk başladığımda nasıl çalışıyordum onu yazayım, belki hoşuna giderse uygularsın.

Ben spor salonuna gitmeden önce birkaç tane YouTube videoları falan izlemiştim, Hakan Demiray vardır belki tanırsın, ilk onun videolarını izlemiştim, harkeetleri falan öğrenmiştim, daha sonra kafamda bir program tasarlamıştım şöyleydi.

Spor hocamın tavsiyesi üzerine bir gün ara ile Haftada 4 gün gidiyordum, her gün aynı hareketleri yapıyordum, 3x10 Bench Press, 3x10 Lat Pull Down (Barfix yapamadığım için bunu yapıyordum) 3x10 Dumbell Curl, 3x10 Triceps Push Down, 3x10 Dumbell Shoulder Press, 3x10 Leg Press yapıyordum.

Bunu önerir miyim diye soracak olursan valla bilmiyorum, ben bu program ile gelişmiştim, hiçbir bilimsel yanı yok bu programın, tamamen cahil dönemlerimde sevdiğim ve hoşuma giden hareketleri birleştirerek kendi uydurduğum bir programdır. Ağırlıkları ise canım istediği zaman artırıyordum.

Ama günümüzde başlangıç seviyesi için çok daha iyisi olan 5x5 diye bir program var, o varken bu benim uydurduğum programı uygulamak ister misin o da ayrı bir konu, ben 5x5'i tavsiye ediyorum.

Başlangıç seviyesi için en iyisi olarak biliniyor 5x5, ama direk 5x5 ile başlamak istemiyorsan vücudunu spora biraz alıştırmak istiyorsan benim uyguladığım programı bir deneyebilirsin en azından vücudunu alıştırmak için iyi bir seçenek olabilir, çünkü bütün kasları çalıştırmak için egzersiz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 16 Haziran 2017; 9:35:25 >

• mevsres M kullanıcısına yanıt
    Dostum merhaba.Suan fullbody çalışıyorum. 5x5 e geçmeyi düşünüyordum ama şuan diyetteyim bu arada 5x5 te ağırlık arttırmaya yönelik bir program. Diyet te agirlik arttırmak bir yana calisilan ağırlık bile düşüyor genelde.. napmaliyim? Bir 3 ay kadar fullbody 3x8 gitmeyi düşünüyorum. Diyet bitincede 5x5 uygulamayi düşünüyorum.

• Aynen yapabilirsin, ben de Texas Method programına başlamadan önce diyet yapıyordum, diyet bitmeden başlamadım programa.

Çünkü program benden her hafta ağırlık artırmamı istiyor, eğer diyet bitmeden başlasaydım ağırlıklar artmayacaktı dolayısı ile kafam karışacaktı, diyet bittikten sonra Bulk yaparak başladım programa.
  • mevsres M kullanıcısına yanıt
    5x5 i 2,3 asistan egzersiz ekleyerek uygulasak olurmu? Mesela omuz çalışıldığı gün bir lateral raise, göğüs çalışıldığı gün bir fly, row olduğu gün barfix gibi.

• Bence gerek yok, 5x5 zaten çok fazla egzersiz içeren bir programdır, bir çok programın aksine Dips falan da var.

Tabi Ağırsağlam'ın tasarladığı versiyondan bahsediyorum.
  • benimde belim kalın sende belin kalın olduğunu söylemişsin belin dümdüz benim ki kum saati gibi bunu nasıl düzeltebilirim yoksa genetik midir
  • apollo115 A kullanıcısına yanıt
    Eğer yağ oranın düşükse ve hala kalınsa genetiktir, ancak genelde insanlar göbeklerindeki yağı hesaba katmadan belim kalın diyorlar, yağ oranını %10 veya aşağısına indirirsen kolay kolay aşırı kalın olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 18 Temmuz 2017; 16:29:27 >
  • Sevgilin var mı hocam

• omuz göğüs kol bel ölçülerin kaç dostum? Boy ve kilomuz hemen hemen aynı ama benden çok daha yapılı duruyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

Sevgilin var mı hocam

Güzel taktik, hocam diye yanaşmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi

quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

Sevgilin var mı hocam

Güzel taktik, hocam diye yanaşmak

Ahahah yok hocam yanlis anladınız Eger vucut ile guzel kizlarla sevgili olunuyorsa , kiz icin vucut yapanlara ornek olsun diye dedim Adama helal olsun baya iyi

• Evet kız arkadaşım var, ama kız arkadaşım vücudum olmadan önce de birlikte olduğum ve ilk sınıftan beri sevdiğim çok eski bir kız arkadaşımdır, yani vücutla alakası yok, yani vücut var diye her hafta 1 kızla yatan ahlaksızlardan değilim. :)

Ama kaslı olmak kızların dikkatini çekiyor mu diye sorarsan eğer, bariz bir şekilde çektiğini söyleyebilirim, çünkü gittiğim her ortamda dikkat çekiyor, otobüste, durakta, markette ve bir çok yerde dikkat çekiyor, ego falan değil bu, tamamen yaşadıklarımı anlatıyorum, yani kendini beğenmiş değilim kesinlikle. :)

Sadece kız da değil mevzu, genel olarak bütün hayatınız değişiyor spor yapınca, etrafınızdaki bütün eski okul arkadaşlarınız, kız arkadaşlarınız size övgü yağdırıyor, taktir ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 19 Temmuz 2017; 23:17:48 >
  • quote:

Evet kız arkadaşım var, ama kız arkadaşım vücudum olmadan önce de birlikte olduğum ve ilk sınıftan beri sevdiğim çok eski bir kız arkadaşımdır, yani vücutla alakası yok, yani vücut var diye her hafta 1 kızla yatan ahlaksızlardan değilim. :)

Ama kaslı olmak kızların dikkatini çekiyor mu diye sorarsan eğer, bariz bir şekilde çektiğini söyleyebilirim, çünkü gittiğim her ortamda dikkat çekiyor, otobüste, durakta, markette ve bir çok yerde dikkat çekiyor, ego falan değil bu, tamamen yaşadıklarımı anlatıyorum, yani kendini beğenmiş değilim kesinlikle. :)

Sadece kız da değil mevzu, genel olarak bütün hayatınız değişiyor spor yapınca, etrafınızdaki bütün eski okul arkadaşlarınız, kız arkadaşlarınız size övgü yağdırıyor, taktir ediyor.

Kişideki psikolojik etkisi bence bu konuda daha belirgin görülüyor.
    -Kendini diğerlerinden daha güçlü hissetmek
    -Kendini diğerlerinden daha estetik hissetmek
    -Kendini diğerlerinden daha sağlıklı hissetmek

Bunlar sana özgüven verir, sen farketmesen bile davranışların-mimiklerin-duruşun değişir.
    Tipin lahana gibi de olsa özgüveni yüksek olan insan iletişimde ve karşının zihnine ulaşmakta daha avantajlı olur.

• quote:

Evet kız arkadaşım var, ama kız arkadaşım vücudum olmadan önce de birlikte olduğum ve ilk sınıftan beri sevdiğim çok eski bir kız arkadaşımdır, yani vücutla alakası yok, yani vücut var diye her hafta 1 kızla yatan ahlaksızlardan değilim. :)

Anladim hocam baya fazla gelismissiniz tebrikler.Vucudunuz gelismeye musaitmis.Ustunuzde tisort varken bir yandan ve onden fotoğraf atabilir misiniz ? o gogus ve sirt kaslari tisortte nasil duracak merak ediyorum

• Teşekkürler, elimde bulunan 1-2 resim atıyorum. :)

Bu resim de definasyonda çekilmişti, yağ oranım baya düşüktü, ama kaslarım da daha küçüktü tabi. :)

Arşivde bunları buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 21 Temmuz 2017; 8:30:36 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.