Şimdi Ara

3 Senelik vücut geliştirme değişimim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
35.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kol çalışıyorum evet, Ön kol bence kesinlikle çalışılması gereken bir bölgedir, Barfix ile falan büyür ama ekstra çalışmak her zaman daha iyidir, mesela aynısı arka kol için geçerli değil, arka kol bir çok harekette çalışır, ancak ön kol pek çalışmaz özellikle Powerlifting tarzı çalışıyorsak çok fazla ön kol hareketleri yoktur, haftada 3 gün çalışıyorum ve hepsinde de ön kolumu çalıştırıyorum, çok fazla zorlamıyorum, 1 hareket 4 set 10 tekrar şeklinde giriyorum yeterli oluyor, genelde Pump olacak şekilde çalışıyorum, öyle 4-5 tane hareket yapanlardan değilim.

Sırt konusunda ise ağırlıklı barfixe önem veriyorum, şu an +15 KG ile 5-6 tekrar yapabiliyorum.

Deadlift aslında benim spor hayatım boyunca yaptığım bir şey olmadı, 3 senelik spor hayatımın son 1 senesinde Deadlit ve Squat yapıyorum hatta belki daha da az.

Ama Deadlift'e başladığım zamandan sonra sırt kaslarımda baya değişim gördüm, özellikle Deadlift rakamları arttıkça daha da gelişt.

Ben eskiden Deadlift'in en iyi sırt hareketi olduğunu iddia edenlere pek inanmazdım, "Yerden aldığımız bir ağırlık nasıl sırt kasını çalıştırabilir" diye düşünüyordum, ama bu tamamen yanılgıymış, hiçbir hareket Deadlift gibi Sırt yapamaz.

Bu arada bu da bir başka fotoğrafım arkadaşlar, spora başlamadan önce ve şimdiki halim.

3 Senelik vücut geliştirme değişimim

Bu resimde önceki halimde hiç spora başlamamıştım, yani konu başlığındaki resimde gösterdiğim önceki halim aslında birkaç ay spor geçmişim olduğu halimdi, o halime bir de yağ ekleyin işte o durumdaydım, önce yağları yaktım sonra Bulk'a geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 18 Mayıs 2017; 18:27:24 >

• mevsres M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için kardeşim. Bir kez daha tekrarlıyorum güçlü ve estetik duruyorsun. Benim için estetik güçlü bir vücuttur. Steroidli 50cm belli çerezlerin hayranlarını dikkate alma. Aynen devam.
  • Teşekkür ederim dostum, kimine estetik gelmeyebilir tabi, yine de saygı duyarım.
  • Estetik olarak çok iyisin dostum. Eksik kalan bir yer yok heryer çok orantili gelişmiş. Benimde amacım tam senin gibi olmak cılız olmayı sevmiyorum. Sağlam bir görüntün var. Naturel olarak daha iyisi olamazdı bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok sağol dostum, moral bozan insanlar yerine motivasyon veren insanlar her zaman daha iyi yerlerde oluyorlar, eğer sen de spora başlarsan ve istersen eminim ki benden daha da iyi olabilirsin, başarılar. :)
  • @Murat26 Postür önemli elbette ki, eğer güzel bir postüre sahip değilsen istediğin kadar kas yap estetik durmaz.

Mesela siyahilerin postürü genelde çok iyi olur, sırf bu yüzden çok kaslı olmasalar bile estetik duruyorlar, bir de yağ oranları düşük oluyor onların genelde, dolayısı ile sırtları falan estetik duruyor, halbuki kaslı değiller.

O yüzden postür önemli.

Genel olarak haltercilerin postürü en iyisidir. Mesela orta siklet veya hafif siklet Çin'li haltercilere hak, çok büyük bir kısmının sırtı cetvel gibi düz olur, omuzları falan geride olur.

Mesela bu fotoğraftaki kişi Rus halterci Dmitry Klokov, bu adamın postürü mesela çok iyi, omuzları geride ve sırtı dümdüz, gerçek postür budur.

Yunan heykellerinin de postürü böyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 27 Mayıs 2017; 19:31:21 >

• valla helal olsun hocam , muhteşem bir vucut yapmışsınız

Ben 6 aydır fitness yapıyorum ve 12-15 tekrar aralığına tıkanıp kalmıştım

bir kaç antrenmandır son setlerde gücümü zorlayan 5-10 tekrar arası bir sisteme geçmeye başladım ve daha çok zevk alıyorum;

internette top gibi omuzlar için

lateral raise falan lazım diyorlar ve ben bu harekti bir türlü sevemedim rahatsız ediyor taaa 4 kiloya kadar indim dambıl başı olmuyor abi doğal bir his elde edemiyorum, oysa overhead press öyle mi gerçekten harika bir hareket sen bu konuda ne düşünüyorsun hocam? Overhead press top gibi omuzlar için yeterli mi herkes lateral raise, lateral raise diyip duruyor

Yaz için şu tarz bir fullbody antrenman yapsam yeterli olur mu sence?:

A:
    Front Squat x 3
    Overhead Press x 6
    Herhangi bir Row x 3
    Lat Pulldown Geniş Çekiş x 3
    Decline Plank x 3
    Overhead Triceps Extention x 3

B:
    Lunge x 3
    Bench Press x 6
    Herhangi bir Row x 3
    Lat Pulldown Dar Çekiş x 3
    Decline Plank x 3
    Dumbell Curl x 3

AxBxAxBxA ...

bu tarz bi programla gelişim kaydedilebilir mi izole omuz hareketlerini hiç sevmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 28 Mayıs 2017; 16:25:52 >

• Hocam öncelikle tebrikler.Ara ara antrenman programınızı değiştirdiğiniz oluyor mu? Texas method dışında uygulayıp iyi sonuç aldığınız programlar var mı? Hangi hocaların programlarını tavsiye edersiniz?

Diğer bir sorum ise; tavuk göğsü,bulgur,esmer makarna gibi gıdaları sade bir şekilde mi tüketiyorsunuz yoksa ek olarak lezzetlendirmi yönteminiz var mı?

• jones7 J kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, Texas Method benim kullandığım ilk ve tek profesyonel programdır, bunun öncesinde tamamen kendi kafamda tasarladığın programları kullanarak buralara geldim, internette egzersiz videolarını izledim, tamamen hiçbir şeyi hesaba katmadan bir tane program tasarladım kendime işte atıyorum 3x8 Bench press, 4x12 lateral raise falan, uyguladım ve kaslarım gelişti açıkçası.

Texas Method ise daha yeni yeni kafamda tasarladığım programlardan kurtulup uyguladığım bir popüler programdır, bu programdan sonra da böyle devam edeceğim, zaten artık verim alamamaya başladım değiştirmeyi düşünüyorum.

Diğer soruna gelecek olursak, evet o gıdaları çoğu zaman sade bir şekilde tüketiyorum, ancak bazen 3-4 günde bir saçma falan ekleyerek tatlandırıyorum, eskiden korkardım bundan, çok titiz davranırdım, ancak büyük bir yanlışmış, yani gıdaları öyle yağsız tuzsuz pişirip yemek aslında ço kbir şey katmıyor bize, öyle arada sırada yemeklerimize 1 kaşık salça falan eklemek bizden herhangi bir şey götürmüyor.

1 Yemek kaşığı salça 15 kalori falan, 15 kaloriden ne zarar gelebilir ki.

@Decline Dumbell Press

Öncelikle teşekkür ederim dostum, soruna gelecek olursak Lateral Raise hareketi Overhead press'in yanında fasa fiso kalan bir harekettir, Overhead Press temel bir hareketken, Lateral Raise ise tamamen bir yan egzersizdir.

Kesinlikle Overhead Press ile çok sağlam bir omuz geliştirebilirsin, ben en son 2.5 sene önce Lateral Raise yapmayı bıraktım, o günden beri hep ya Overhead Press yaparım, ya da Dumbell Shoulder Press, son 1.5 senedir de aralıksız omuz için sırf Overhead Press yapıyorum ve resimden de görebileceğin üzere omuzlarım nispeten orantılı gelişti.

Sen OP hareketinde mümkün olduğunca güçlenmeye çalış, zaten omuz gelişimi de gerçekleşecektir.

Programa gleecek olursak açıkçası "Bu program benim için uygun olur mu" tarzında bir sorunun aslında bir cevabı yoktur, bu senin vücuduna falan bağlı.

Ama genel olarak konunun başında zaten bahsettim bundan, internette her seviyedeki sporcular için popüler programlar var, onları uygulamak her zaman daha iyidir, Türkçe kaynaklarda bile bulabilirsin, yani araştırmış bir sporcu hangi programı kullanmalıyım diye düşünmez bile, direk hangisini kullanması gerektiğini bilir.

Bol şans. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 30 Mayıs 2017; 16:24:6 >

• Şu adama estetik değil diyenler olmuş ya daha bir şey demiyorum.

Dost tavsiyesi, saç stilini değiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsres

Bizim salonda da Squat Rack yok Dips aletinden alıyorum ağırlığı, bu şekilde 145 KG ile 5 tekrar Squat yapabiliyorum, baya ilerlettim.

Deadlift ve Squat en önemli hareketlerdir ve kesinlikle yapılmalıdır ve uygulayacağın program da kendi kafanda tasarladığın veya sıradan insanlar tarafından yazılmış program olmamalı, tıpkı benim yukarıda yazdığım gibi bir program olmalı, bunlar dünyaca ünlü hocalar tarafından yazılmış programlardır ve her şeyi sana hazır olarak sunarlar.

5x5 Programı da başlangıç seviye için gayet iyi, orta seviye olunca kesinlikle Texas Method öneririm.

@DevrimSeven60

Toplam 3500 kalori falan alıyorum şu an, alman gereken proteinleri falan aldığın zaman ve kaloriyi aldığın zaman beslenme tamam demektir, en önemli şeyler bunlardır, özellikle kalori, tabi bu kaloriyi kaliteli besinlerden alırsan daha iyi olur.

Yani alman gereken proteini al, yağı al geri kalan kalori açığını ise karbonhidar ile doldur.

Mesela Yulaf, Bulgur, esmer makarna, Kuru fasulye, baklagil vs.

hocam 3500 kalorşi alıp nasıl göbek çıkmıyor ya? neler yapıyosun

• 3500 Kalori alıp şişman olmamamın sebebi çünkü kilo arttıkça kilo almak zorlaşıyor, kilom yüksek 80'den fazla şu an ve antrenman yapıyorum hali ile kalori ihtiyacım yüksek.

Yani şu an 3500 Kalori ile kilo bile almıyorum yerimde sayıyorum, daha fazla almak için arttırmam gerek.

Ama mesela 50-60 kilo olsaydım şimdi 3500 kalori ile haftada 2 kilo alırdım. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 31 Mayıs 2017; 12:47:49 >
  • Dostum yağ oranın kaç şuan.

• Tam emin değilim ancak %14-15 falandır herhalde.
  • quote:

Tam emin değilim ancak %14-15 falandır herhalde.

Bende o civarda tahmin etmiştim. %20 ye kadar yolu var bence büyümeye devam

• quote:

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

quote:

Tam emin değilim ancak %14-15 falandır herhalde.

Bende o civarda tahmin etmiştim. %20 ye kadar yolu var bence büyümeye devam

%22-23 bile iyi gözükebiliyor. Kanat-Omuz genişliği ilüzyonu çok etkili bunda. Birde bel kemiği doğuştan ince olanlar var.
    Mesela ben şişman sayılırım sayılara bakarsak, ama bel kemiğim ince olduğu için neredeyse kıyafetle fit duruyorum.
    5 yıldır spor yapan ve beslenmeye inanılmaz dikkat eden arkadaşım %18'de benden daha kilolu gösteriyor.

• ihtiyarjedi@

Ben şahsen %10 ve altı yağ oranına inip tişörtün içinde kaybolmak yerine, biraz yüksek yağ oranı ile dolaşıp iri yarı gözükmeyi daha çok tercih ediyorum.

Yağ yakmak zor bir şey değil aslında, istesem yarın diyete başlarım birkaç aya karın kaslarım gözükmeye başlar, daha önce de yaptım zaten, ancak sorun şu ki zayıflıyor insan baya, kıyafetlerin içinde kaslı olduğun belli olmuyor, anca üstünü çıkarırsan belki birileri "Bu çocuk spor yapıyor" der.

Çünkü yaptığımız spor natural bir spor ve natural olarak öyle %7-8 yağ oranı ile iri yarı gözükmek kolay iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 1 Haziran 2017; 2:55:32 >
  • quote:

ihtiyarjedi@

Ben şahsen %10 ve altı yağ oranına inip tişörtün içinde kaybolmak yerine, biraz yüksek yağ oranı ile dolaşıp iri yarı gözükmeyi daha çok tercih ediyorum.

Yağ yakmak zor bir şey değil aslında, istesem yarın diyete başlarım birkaç aya karın kaslarım gözükmeye başlar, daha önce de yaptım zaten, ancak sorun şu ki zayıflıyor insan baya, kıyafetlerin içinde kaslı olduğun belli olmuyor, anca üstünü çıkarırsan belki birileri "Bu çocuk spor yapıyor" der.

Çünkü yaptığımız spor natural bir spor ve natural olarak öyle %7-8 yağ oranı ile iri yarı gözükmek kolay iş değil.

Natürel adamın %10 altına inicem diye zorlaması çok saçma zaten. %10,15 arası takilmak en iyisi diye düşünüyorum.

• bu yağ oranı nasıl ölçülüyor bi ben beceremiyorum sanırım

• Harika değişim. Tebrikler usta. Ben Powerlifting'e 6 ay dayanabildim. İnsan bi süre sonra parçalanmak istiyor ama siz baya iyi dayanmışsınız.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.