Şimdi Ara

3 Senelik vücut geliştirme değişimim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
35.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok iyi dostum. Bravo sana valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsres

Teşekkürler, elimde bulunan 1-2 resim atıyorum. :)

3 Senelik vücut geliştirme değişimim

Bu resim de definasyonda çekilmişti, yağ oranım baya düşüktü, ama kaslarım da daha küçüktü tabi. :)

Arşivde bunları buldum.

hocam definasyıonda bile vücut üçgen değil bel kalın sanırım vücut tipiyle alakalı, benım de böyle gibi gözüküyor. sırt pozu var mı hiç veya arkadan herhangi bir poz?

• Buyur, sırttan çekilmiş bir fotoğraf.

Bence sen çok ince detaylara takılıyorsun, kendi vücudunda da aynı şekilde, estetik vücut bu şekilde yorumlanmıyor, sen kas kütleni yükseltmeye bak, yağ oranını düşürmeye bak zaten istesen de aşırı kalın bir belin olamaz, evet vücut üçken olur, ancak piramidin tam tersi kadar da üçken olmaz. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 21 Temmuz 2017; 15:45:49 >
  • Adam ucgen daha ne kadar üçgen olacak? Beli ipince olanlar pekte estetik değil bana göre. Bel kalınlığını dert etmeyin yukarıya büyütmeye odaklanan. Mesela lazer angelov. Beli kalın ama estetik olarak bu adamın üstüne yok. Yani estetik için bel ipince olmalı düşüncesi bana göre saçmadır.

• Kesinlikle doğru, Lazar Angelov'un beli aslında ince falan değil, aksine kalın bir bel yapısına sahip, ancak en estetik karın kası onda var, çünkü beli her tarafından dolu, oblikler olsun, karın kasları olsun.

Mesela şu resimdeki gibi olunca sevmiyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 21 Temmuz 2017; 16:6:8 >
  • Bele takılmayın sırtı genişletmeye bakın zaten o zaman bel inçe gözükücek.

• Hacı iyi hoşta fazla abartı geldi vücut bana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    Değil aslında, insan bu sporu yaptıkça ve biraz kas geliştirdikçe bir zamanlar abartı bulduğu vücutların aslında hiç de abartı olmadığını anlıyor.

Yani bu spora başladığın zaman hayal ettiğin bir vücut vardır, sonra bir bakarsın ki o bir zamanlar hayal ettiğin vücudun çok daha iyisini yapmışsın, ancak o bile sana yetersiz geliyor.

Mesela ben bir zamanlar "Kas istemiyorum sadece karın kasım çıksın yeter" diyenlerdendim, şimdi ise o zamanki halimi düşünüp gülüyorum, ne kadar malmışım diyorum. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsres

Mert teşekkürler dostum, Steroid hayır kullanmadım, zaten dikkatli bakılırsa öyle Steroid kullanacak bir vücudum yok, Steroid kullanan insanlar benim kütlemden çok daha fazlasını, çok daha düşük yağ oranı ile 1 seneden bile daha kısa bir sürede yapıyorlar.

İlerde kullanır mıyım diyecek olursan, belki natural gelişim beni tatmin etmezse ve daha iyi bir vücut istersem kullanabilirim, ayıp bir şey yok sonuçta, ama şu an kesinlikle kullanmıyorum.

Bu arada antrenman ve beslenme programı soran arkadaşlar, konunun başında soran arkadaşlara cevapladım, oradan okuyabilirsiniz.

Bu steroid olayi biraz da genetik degil mi?

Sonucta senin genetik limitlerin var, steroidle bunu biraz asiyorsun ama sonucta onun da bir limiti var..

Yani ooo steroidi bastim 90-100 kilolardan 130 kilolara cikicam diye bir olay yok ki. Steroid vursam direk 130 olurum boyle steroidli mi olunur lafi bana sacma geliyor.

Yanlis anlama kullandin veya kullanmadin demiyorum, beni ilgilendirmez herkesin kendi vucudu.

Ama sonucta steroid kullansan bile vucudun limiti var herkes mr olympia olamaz.

• pyp P kullanıcısına yanıt
    Steroid vurunca bir anda 130 KG olursun diye bir şey söylemedim zaten, bunu söyleyecek kadar aptal değilim. :)

Sadece Steroid kullanan insanların bu süre içerisinde benim sahip olduğum vücuttan çok daha iyisini yapabileceklerini söyledim.

Tamam Steroid kullanınca öyle dünya şampiyonu olmuyorsun, ancak bu ilaçların ciddi derecede fark yarattığı da bir gerçek.
  • Hocam pantolon konusunu napiyorsunuz merak ediyorum :)

Bir de surekli elbise degistirmek zorunda kaliyor musunuz?Bulkta veya definasyonda olculer bi hayli degisiyor sonucta.

• sencer4849 kullanıcısına yanıt
    Pantolon bacaklar sıkıyor genelde, bel bölgesi de tam oluyor.

Aslında Bacaklar sıkması lazım bel bölgesi ise boş olması lazım, ama benim belim de biraz kalın olduğu için sıkıntı olmuyor, yağları sonuna dek yaksam muhtemelen benim de öyle olur.

Fakat kaslı bacak pantolonda çok estetik duruyor.
  • 5x5 stronglift yaptın mı yoksa direk texasamı geçtin?

• Yaş kaçtı dostum?
  • Kardeşim beli dert etme kalın bel gücün simgesidir ben çok itici buluyorum 78-79 cm bel 130 cm omuz mesela kaslı ve kalın bel her türlü iyidir ayrıca sakatlanma riskinde azalır özellikle deadlift gibi hareketlerde belin sağlam olması cok önemli bana göre bu arada splitmi yapıyosun full bodymi

• CaptainSlashh kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum, bu kişisel bir zevk meselesi tabi, benim de estetik vücut zevkim seninki ile aynı.

Split mi Fullbody mi yapıyorsun sorusuna gelirsek, Powerlifting sporunda zaten göğüs günü, bacak günü, kol günü diye bir gün olmaz, Powerlifter'lar hareketi çalışırlar, herhangi bir bölgedeki kası değil, yani bizimki şöyledir, bu gün bench press ve Squat var, yarın Deadlift ve Barfix var, ondan sonra daha hafif Squat, hafif Overhead Press var şeklindedir.

Yani tamamen programla alakalı, program ne derse onu yaparsın.

Powerlifter'lar hareketi çalışırlar, herhangi bir bölgedeki kası değil. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 19 Ağustos 2017; 18:47:49 >
  • mevsres M kullanıcısına yanıt
    Anladım bende altyapımı oturtup powerliftinge geçmeyi düsünüyorum bu sene 5-6 ay daha devam edeyimde sınav falan bu sene yapamadık adam gibi güçten düştük

• Rica etsem Lordoz(Anterior Pelvic Tilt) duruş bozuklugunu duzeltme hakkindaki nacizane bilgilerinizi de aktarabilir misiniz?

• sencer4849 kullanıcısına yanıt
    Maalesef o konuda bilgim yok, bu anatomik bilgi gerektiren bir şey, hiç anatomiye ilgim olmadı, daha çok spor, antrenman programı ve beslenme ile ilgili araştırmalar yaptım ben. :)

Ama tabi ki her duruş bozukluğu gibi, bu duruş bozukluğunun da ana sebebi bazı kasların gergin ve bası kasların güçsüz olmasıdır, dolayısı ile gergin kaslar esnetilir, güçsüz kaslar ise çalıştırılarak güçlendirilir, bütün duruş bozuklukları bu şekilde çözülür.

Sana şu videoyu atabilirim.

• 3 sene çalışıp hiç karın kası hareketlerine önem vermemek olmamış, doğrusu benim için vucut demek karın kasları ( baklavalar sert taş gibi estetik karın demek ) çok yalnış yapmışın yağda var gibi vucudunda.

bende 9 aydır gidiyorum karın kası yapmak zor, ama şimdiden şekle soktum az çok ona çok önem veriyorum zaten vucut diyince biceps, karın , ve gögüs kası + bacak ve omuz olabilir. sırt nedense bana saçma geliyor tabi çalışıyoruzda :D
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.