Şimdi Ara

3 tane aynı konudan sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.4 portlu bir adsl modemi switche bağladım.Swith sayesinde 8 ayrı bilgisayara interneti dağatabiliyoruz.Fakat benim istediğim aynı zamanda kablosuz olarakta laptop tan internete bağlanabilmek.Bunun için bir access point aldım.AP yi switche bağladım.Laptop AP yi görüyür fakat internete bağlanmıyor.Modemimin ip si 192.168.1.1 ,fakat AP nin ip si 192.168.2.1 olarak görünüyor.Burada nasıl bir ayar yapmam gerekiyor?İnternete bağlanamıyorum(laptop tan kablosuz olarak).AP yi modeme bağlayamıyorum çünkü switchle modem farklı yerlerde.

2.İkinci bir kablosuz modemi access point olarak kullanabilirmiyim.Modemin kablosuz modem olması bunun için yeterlimidir.AP kullanmadan elimdeki diğer kablosuz modem sayesinde mesafeyi genişletebilirmiyim?

3.Modemim Linksys kablosuz mavi olanlardan.sağ tarafında anteni var.anteni çıkartıp daha iyi bir anten takmak istiyorum fakat anten yerinden çıkmıyor.Ben mi çıkartamıyorum yoksa bu modemin anteni değişmez mi?
    Arkadaşlar sorularım biraz fazla ve uzun oldu ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• 1-Arkadaşım bildiğim kadari ile AP ye modemin ip sini sabitlemen gerekiyor.Yani AP nin arayüz ayarlarından kendin istediğin ip yi girebilmen lazım.yada varsa otomatik ip al seçeneğini kullan AP de.
    2-Kullandığın kablosuz modemin repeater yani tekrarlayıcı özelliği olması lazım ve sadece bu modda çalıştırman lazım.Kullandığın AP nin markasını bilmiyorum ama Airtiesin AP-300 diye bir access pointi var.Hem access point hemde repeater özelliği var.Yani 2. sorunda kullanmak istediğin kablosuz modemi 1.sorundaki yere takarsan bahsettiğim AP-300 hem laptopuna kablosuz bağlantı sağlamış olacak hemde modemden maximum nerede sinyal aldıysa o aldığı sinyali bi o kadar daha uzağa gönderecek.Ayrıca bu bahsettiğim AP-300 de modem ile arasında fiziki kablo bağlantısına gerek yok.
    3-Her modemin anteni sökülmez.Genelde bildiğim kadarı ile USRobotics lerinki söküle biliyor.Eğer anteninin gücünü arttırmak istiyorsan ve antenin sabitse yani sökülemiyorsa yine bu forumda el yapımı reflektörler var.Epeyde kazanç sağlıyor.Wiraless mesafe arttırımı topiğini incelemeni tavsiye ederim.
    Kolay gelsin.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Cevablarınız için teşekkür ederim.
  • yalnız bişey daha eklemek istiyorum.AP yi direk olarak modemin üzerindeki portlardan birisine bağladığım zaman internete girebiliyorum.Fakat switche bağladığım zaman AP den internet alamıyorum.
  • Öncelikle rica ederim.Eğer yardımım dokunduysa ne mutlu.
    Eğer kullandığınız siviç akıllı siwiç denilen büyük swiçlerden ise mesela cisco, 3com gibi ondan kaynaklanır.Onlarda portlarına takılan cihazları client yani son kullanıcı olarak görür.Eğer aptal swiç denilen basit hub siwiçler var onlardan kullanırsanız büyük bir ihtimalle sorununuz çözülecektir.Çünkü aptal swiçler porta takılan ne olursa olsun sadec iletir.kendisi müdahele etmez.

Ek olarak modeminizin 4 portlu olduğunu yazmışsınız.Birisine siwici bağlarsanız 3 tanesi boşta kalır.Bunlardan birisine de AP yi bağlayın.Bu şekilde sorun olmadığını yazmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07 Osman -- 14 Temmuz 2006; 14:51:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.