Bildirim
3 tane zor parabol sorusu
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
toplu soru 8, kareli soru -75/8 mi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet ikiside doğru nasıl yaptın
İlk soru - 2 mi?
Hocam cevapları da eklerseniz ona göre doğruysa göndereyim
Eğim sorusuna bakmam lazım, kolay bir çözümü var ama hatırlamıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F9092F00C -- 4 Nisan 2017; 19:54:20 > -
-
Toplu soru hariç bende takılmıştım diğerlerinde
Eğimli soruyu çözen var mı? -
Egim sorusu en kolayi aslinda sadece hayali bir deger vermek yetiyor.
http://i.hizliresim.com/JaDZnn.png -
Orta nokta x=0 üzerinde bulunduğu için mi x değerlerini simetrik verebildik hocam? -
quote:
Orijinalden alıntı: GreatSunTzu99
Orta nokta x=0 üzerinde bulunduğu için mi x değerlerini simetrik verebildik hocam?
Soruda arada kalan 2 parcanin esit oldugunu soylemis. Dogrunun egimi degismeyecegine gore altta kalan parca da degisemez. O yuzden simetrik oluyor. -
İyice yanmışım hocam sağ olun -
Eğimli soruya kendimce şöyle bir yorum yaptım öyle buldum. Kesim noktaları simetrik. Doğrunun denklemiyse y=ax + b şeklinde. Kesim noktalarını bulmak istesek x^2 - 2x - 8 = ax + b olmalı. Burada kesim noktalarının simetrik yani iki kare farkı gibi çıkması için 2x in yok olması lazım. Yani a = -2 olmalı. b de iki kare farkını çıkaracak bir değer almalı fakat bu bizi ilgilendirmiyor. a dediğimiz de doğrunun eğimi aslında. Burdan cevap -2 çıkar. Arkadaşların dediği daha kısa ama.
Evet hocam
Çok sağolun hocam çok güzel acıklamışsınız
quote:
Orijinalden alıntı: denizyildizi345
Eğimli soruya kendimce şöyle bir yorum yaptım öyle buldum. Kesim noktaları simetrik. Doğrunun denklemiyse y=ax + b şeklinde. Kesim noktalarını bulmak istesek x^2 - 2x - 8 = ax + b olmalı. Burada kesim noktalarının simetrik yani iki kare farkı gibi çıkması için 2x in yok olması lazım. Yani a = -2 olmalı. b de iki kare farkını çıkaracak bir değer almalı fakat bu bizi ilgilendirmiyor. a dediğimiz de doğrunun eğimi aslında. Burdan cevap -2 çıkar. Arkadaşların dediği daha kısa ama.
Evet bu da guzelmis
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X