Bir receivere (GM-4150j) scart soket eklemeye çalışıyorum. Tüm bağlantılarını yaptım ama scartın 8 nolu ucuna 12 volt vermem gerekiyor. Cihazı stan-bydan açtığımda bord üzerinde bir noktaya +3v geliyor kapatığımda ise +3v gidiyor. Bu voltajı kullanarak +12v sürmem gerekiyor. Küçük bir transistörlü bağlantıyla yine board üzerinden alacağım ama sürekli olan +12V tu nasıl sürebilirim. +12V stan-by la aktif olacakki Televizyon AV moduna geçebilsin.
Yardımlarınızı bekliyorum.
bi trafoyla bunu halledebilirsin ya da transistörle
tabi daha fazla güç gerekir o zaman...biliyosun ki enerji yoktan varolmuyo ne yazıkki
Peki cmos switch 4066 entegre ile yapılabilirmi?
Selam ben bu devreyi yaptım ve ISIS'te çalıştırdım harici bir 12 volt beslemeye ihtiyacın olacak ..
Elimde 4N35 optokuplör var. +12V zaten board üzerinde alacağım. +3V hattındaki anahtarı koymasam olurmu. Çünkü receiver açıldığında +3V direk geliyor.
Evet olur zaten ben onu similasyonda anahtarlama olarak kullanmıştım fakat sonra silmeyi unutmuşum.Anahtarsız olarak yapabilirsin..
Çok teşekkür ediyorum akşam minyatür bir devre yapıp soketin arkasına ekledim. Harika çalışıyor. Scart soketi olmayan receiver orjinal scartlı gibi oldu. :)