Şimdi Ara

3 Yıldır bir kadını ölümle tehdit eden sapık ve ceza kesmeyen yargımız(!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
7.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Donanim haber mugeanli yada evlendirme programlari gibi olmus ... televiyonlar yetmiyor sanirim.

3 Yıldır bir kadını ölümle tehdit eden sapık ve ceza kesmeyen yargımız(!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olayı ekşide her detayına kadar okudum, bazı arkadaşlar ıssız yere götür ebesini belle demişler ki hikayeyi anlatan arkadaş zaten defalarca dövdüğünü belli etmiş hatta bir keresinde annesi elini kana bulama diye zorla durdurmuş döverken. Adam hasta arkadaşlar ayrıca bu cocuk bu adamı öldürse hayatı kayacak hapislerde çürüyecek maalesef böyle rezil bir durumda yargı bu gibi durumlarda. Olması gereken devletin bunu içeri alması aksi düşünülemez.. YAZIK
  • Eğer olay doğruya, avukat arkadaş beni kiralasın adamı 2 saniye de hallediyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3iks

bana hikayede çok tutarsız yerler var gibi geldi. ekşide de okumuştum. ayrıca tamam emniyet kuvvetlerinin sorumsuzluğuna dair örnek illa kidolu vardır ama bu kadar da değil.

Birincisi koskocaman kadın, belli ki hayat tarzı da biraz geniş -ki olsun bizi ilgilendirmez- Bu kadına şantajla zorla bir şey yaptırmak nasıl oluyor anlamadım. eğitimli de kadın yani, öyle cahil saf güçsüz biri değil ki. kızı da avukatmış yani. tehdit olduğu gibi haddini bildirmesi lazım. şikayet bile yeterli. o kadın karakola gidip anlatacak mesela şöyle şöyle oldu ben bir adamla beraberdim ayrıldım beni tehdit ediyor dese bence o iş bitmiştir. yapması gereken sadece prosedürleri uygulamak. mutlak ki bizim bilmediğimiz detaylar vardır. hikayenin iki tarafını dinlemeden karar vermemek lazım. mesela bu davanın işlerini yürütecek olan emniyet görevlisi şimdi burda olsa neler diyecek belki de?

Adam istediği kadar yalanın kralı olsun. isterse padişahın torunu olsun. o tehdit filan bir raporlansın onun bi tarafından kan alırlar. kanun kadınları net koruyor. bu bazen o kadar abartılıyor ki çalışma hukukunda ve boşanma davalarnda kadınların ne tür üstünlük sahibi olduğunu bilseniz aklınız şaşar. mesela boşanmalarda eğer ekstrem bir durum yoksa çocuk sorgusuz sualsiz anneye verilir biliyor muydunuz? baba da hem nafaka verir hem çocuk parası verir. verir de verir. ama mesela diyelim ki ekstrem durum vardı babaya kaldı. kadına zerre sorumluluk kalmaz hayatına devam eder.

Son olarak yanılmıyorsam telefon dinleme için 2013 te BTK kayıtların saklanması için yeni düzenleme getirdi ve kapsamını arttırdı. 2014'te de yasa düzenlemesi ile telefon dinlenme kapsamları arttırıldı. içine fuhuş, adam alıkoyma, çocuk istismarı gibi maddeler eklendi. Yani bu tür(ki böyle çok madde var) suçlar söz konusu olduğu zaman gayet eski kayıt da dinlenebiliyor, gelecek de dinlenebiliyor oluyor, o an da dinlenebiliyor. Süresini kısaltmışlardı ama uzatılabilmesi mümkündü. Yanlış biliyorsam düzeltiniz.

benim üvey annemle kız kardeşim birbirine girdi. ikisi de şikayetçi oldu komple eve giriş yasağı geldi eve giremiyorlardı. eğer komşu ya da aileden biri ihbar ederse hapse gireceklerdi. hele hele işin ucunda tehdit varsa sittin sene cezasız kurtulamazsın. hani o derece düşün bak aile fertleri KENDİ evlerine giremedi. şakası yok bu işlerin.

Neyse sonuç olarak sadece mağduriyet hikayesi dinleyerek karar vermemek lazım. Mutlak ki bir mağduriyet vardır ama işin arkasında bilmediğimiz, bu ailenin de yapmadığı veya beceremedği başka bir şeyler vardır.

Konudaki en mantikli yorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 5 Ocak 2018; 16:32:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

toplanıp gidip dövelim. hatta şişeye oturtup herife şantaj yapalım. madem adalet yok. kendi adaletimizi kendimiz sağlayalım..

Olay da bu zaten. Sen şimdi gider adamı bulursun döversin tehdit edersin. Hooop 2 gün sonra polisler seni bi tutar. Derki kardeşim biz varız sen kimsin adamı neden dövüyorsun hemen savcının önüne koyarlar. O şerefsize birşey yapmayan aynı savcı tutar sana cezayı kitler.

Türkiyeye hoşgeldin
  • RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    Yüzde 100 kanıt lazım her olayda.Suçu yüzde 100 kanıtlanana kadar herkes masumdur.Hukukun en temel ilkesi bu. Hukukla ilgili hiçbir şey bilmeden hukukçu kesiliyorsunuz ya insanların başına.Pes doğrusu.
  • Bu olaylara körü körüne inanmamak lazım doğrudur ancak geçen 1 senede 409 kadın öldürülmüş. Devlet kadını koruyor demek doğru değil. Devlet kadını boşanma sırasında nafaka ile koruyor. Yoksa can güvenliği anlamında koruduğu söylenemez.

• Söylenenlerin çoğuna katılıyorum hukuk için söylenen yavaş işlediği bir gerçek ancak şu konuyu belirtmek isterim bunun nedeni hem sistemin hantallığı ve bizim iş güzar halkımız.

İşin içinde olduğum için örneklendireyim. İş yoğunluğunun saçma sebepleri var ve önemli konulara eğilemiyor adalet sistemi ve oyuncuları.

Komşu komşuyu pike çırpıyor diye şikayet ediyor. Kimisi arkadaşıma şunu verdim geri vermiyor güvenimi kötüye kullandı diyor. Kimisi bana yan baktı diyor.

Hele dün bir olay duydum. Köylüsü korna çalmış ve kafa sallamış savcılığa giderek şikayette bulunuyor ve diyor ki çok manidar çaldı kornayı, seni öldürücem demek istedi ben anladım. Ne denir bu amcaya?

Anlatmaya çalıştığım adalet sisteminde aksaklıklar illaki var.

Bir de şu "UYANIK" kadınlarda kanunu çok iyi kullanabiliyor. Eşim beni tehdit etti diye savcılığa başvuruda bulunuyor. Hayati tehlikem var beni öldürebilir bugün diyor. Soruşturma savcısı aile mahkemesinden tedbir talebinde bulunuyor. elde delil yok belkide, çünkü daha soruşturma yeni başlamış. ama aynı gün mahkeme tedbir kararı çıkartıyor. Aynı gün kolluk şahıslara tebliğ ediyor. Adam karısını arıyor diyor ki "hanım tedbir istemişsin benim için hayırdır" Kadın "UYANIK" ya hemen karakola gidiyor "eşim tedbire uymadı beni tekrar arayarak tehdit etti" diyor. Mahkeme 3 gün zorlama hapsi çıkarıyor. Adam belkide durduk yere 3 gün kapalı ceza infaz kurumuna giriyor. Hadi hayırlı işler.

Böyle olaylar olduğu için gerçekten korunması gerekenler korunamıyor belkide haklarına giriyorlar.

• Burada beni rahatsız eden hukuk sistemi değil,şair taklidi yapıp karı düşüren yaşlı eleman da değil,çocuğuda değil beni kadın irrite etti.Kadın her yerde kadın başınıza her türlü bela açabilir.Anneniz olsa bile hayatınıza dahil ederken 2 kere düşünün bu nedir cidden kadın gerçekten doğal seleksiyonu hakediyor böyle bir herifin aletiyle oynayacak kadar düşük bir canlı işte.
  • helluri kullanıcısına yanıt
    Her gün ortalama 5 tane erkek asker şehit oluyor(yılda minumum 1000 tane erkek asker) , bir de her gün öldürülen erkekler var (bkz:https://eksisozluk.com/turkiyede-son-alti-ayda-700-erkegin-oldurulmesi--4829573 ) , 5 yaşındaki erkek çocuk üvey annesi tarafından işkence gördü, Vatan Şaşmaz öldürüldü, haberlere bak erkekler daha fazla katlediliyor.Ama kimse bunu konuşmuyor.Medya kanallarının hepsi f*minist(erkek düşmanı) olduğu için sadece kadınları mağdur olarak gösteriyorlar.Eğer bir erkek katledilirse bir genç katledildi veya bir vatandaş öldürüldü diye haber yapıyorlar ama bir kadın katledilirse kesinlikle onun cinsiyetini yazarak haber yapıyorlar. Ayrıca medya hiçbir zaman ana haber bültenlerinde sahte taciz ve sahte tecavüz haberi paylaşmıyor.Çünkü işlerine gelmiyor.Halbuki sahte taciz,sahte tecavüz o kadar yüksek ki Türkiye'de , ama bunları internetten bulmak bile zor.Çünkü haberleri bulamayalım diye öyle bir başlık atıyorlar ki.Genç kız 5 erkeğin başını yaktı diye haber başlığı vermişler.Yahu adam gibi başlık atsana."Türk kızı sahte tecavüz bildirerek 5 masum erkeğin hayatını kararttı" diye başlık atsana.Yok atmazlar.İşlerine gelmiyor çünkü.İşte bu yüzden erkekler eziliyor toplumda. Erkek haklarını manipüle eden,erkeklere kin ve nefret aşılayan f*minizm tamamen yasaklanmalı.

Nafaka ise tamamen erkek haklarına karşı doğrudan bir saldırıdır.Tamamen kaldırılmalı ve eşitlik sağlanmalıdır.

• Freakk F kullanıcısına yanıt
    İşkenceyi savunan birinin akıl sağlığı kesinlikle yerinde değildir.Bence sen pek sağlıklı değilsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.yasoo

''Savcı telefon görüşmelerine bakarız'' kısmından sonrasını okumadım. Bir telefonun dinlenmesi ve arada geçen konuşmaların dökümünün çıkarılması için - ÖNCEDEN - bir mahkeme kararı yada savcılık izni gerekir ! ! !

Bu adamlar bu adamın beni tehdit ettiğini nereden buldu arkadaşım o zaman ? Davayı can sıkıntısından mı yaptılar.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Hukukta usül ve işleyiş aktardığım gibidir. Yani siz savcılığa gidip '' aaa bu adam beni telefonda tehdit etti '' derseniz; savcı uygun görüp, bildirdiğiniz telefon mumaralarının dinletilmesine ve takibine yönelik gerekli merciilere talimat verirse; o tarihten itibiren(talimatın ilgili birime ulaştığı tarih) gerekli birim bunu dikkate alır ve uygular. Nitekim o numaradan yada bahsettiğiniz kişi tarafından(başka numara da olabilir) tehdit içerikli telefon yada sms almaz iseniz karşı tarafa hiçbir yaptırımda bulunamazsınız. Sizin durumunuzu, dosyanızı kendi içinde değerlendirmek gerekir ki; istisnai bir durum olabilir. Lakin sizin düşündüğünüz yada sandığınız gibi değil bu işler. Arkadaşım !
  • Bir insan ilişkiye girince neden videolarının çekilmesini veya video çekmesine nasıl izin verilir anlamıyorum.Çektikten sonra ne yapacaklar onuda bilmiyorum.Hiç mi düşünmezler bu videolar biri tarafından görülüp paylaşılıp ve yayılacağını.Nitekim şantaj için kullanılmış.Anlatılanlara bakılacak olursa empati kurdum cidden katil olmamak elde değil adam bildiğin yüz bulmuş.Bakalım sonuç ne olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.yasoo

Hukukta usül ve işleyiş aktardığım gibidir. Yani siz savcılığa gidip '' aaa bu adam beni telefonda tehdit etti '' derseniz; savcı uygun görüp, bildirdiğiniz telefon mumaralarının dinletilmesine ve takibine yönelik gerekli merciilere talimat verirse; o tarihten itibiren(talimatın ilgili birime ulaştığı tarih) gerekli birim bunu dikkate alır ve uygular. Nitekim o numaradan yada bahsettiğiniz kişi tarafından(başka numara da olabilir) tehdit içerikli telefon yada sms almaz iseniz karşı tarafa hiçbir yaptırımda bulunamazsınız. Sizin durumunuzu, dosyanızı kendi içinde değerlendirmek gerekir ki; istisnai bir durum olabilir. Lakin sizin düşündüğünüz yada sandığınız gibi değil bu işler. Arkadaşım !

Süreç birebir yukarıda anlattığım şekilde gerçekleşti. Telefondaki tartışmadan sonra bir daha hiç bir aramalarına yantı vermedim.

Yani benim şikayette bulunduğum telefon görüşmesinden sonra bir daha bir görüşme vs. olmadı.

Dava ise buna istinaden açıldı zaten.

Yani olmamış olsa niye yazayım burada yukarıdaki bayburtlu gibi çoluk çocuğa laf anlatacak halimiz yok. Neyse yazdık işte.

• Bu olaydaki mağdur kadın değil, kadının oğlu ve kızı. Ben şahsen, artık gerçekten nerede it, kopuk, ruh hastası varsa görünce altına yatmak için can atan kadınlar uğruna kamu kaynaklarının harcanmasını istemiyorum.

Klasik kezban kafası: Aha şu adam tam bir ruh hastası, tedaviye ihtiyaç duyacak kadar alkolik, sosyal medyada da elinde silah fotoğrafları, videoları falan var, o halde hemen altına yatmalıyım.

İkinci evre: Ühü ühü, yok beni dövüyor, tehdit ediyor, kukuma ütü basıyor, ailem, yakınlarım, kamu kurumları benimle uğraşsın, bana sahip çıksın.

Nasıl bir kadın, görevli olduğu yerde alkolizm tedavisi gören, manyak, ruh hastası bir pislikle ilişki yaşar ki? Ama bu tip kadınlar böyledir; İşinde gücünde, emeğiyle geçinen, meşru bir gerekçe olmadıkça şiddete başvurmaktan kaçınan, selim huylu erkekleri erkekten saymazlar. İşte her gün görüyoruz televizyonlarda, gazetelerde; Gasp, hırsızlık, uyuşturucu suçlardan 30 tane sabıkası olan adamla kaçarak evlenip, üç yılda üç tane çocuk çıkarıp, beni dövüyor, bana şunu yapıyor, bana sahip çıkın diye zırlayan kadınları. İçinin alacasını belli etmeyen, şeytani yüzü sonradan ortaya çıkan adamların şiddetine maruz kalan kadınlardan bahsetmiyorum. Bu olaydaki gibi, ruh hastası pislik gördü mü koşa koşa altına yatan, ondan sonra kendi sıçmıklarıyla ailesinin başına iş veren kadınlardan bahsediyorum.

Arkadaşa da tavsiyem, umarım bu pislik tutuklanır, ceza alır da kurtulursunuz. Sen de o annenle bütün ilişkini kesersin. O kadın eninde sonunda ya seni katil eder, ya da bir psikopatın elinde can verirsin. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gülümseyen Tarih -- 5 Ocak 2018; 18:3:13 >

• Ülkenin durumunu ülkenin en başındakinin üniversite mezunu bile olamamasından anlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

toplanıp gidip dövelim. hatta şişeye oturtup herife şantaj yapalım. madem adalet yok. kendi adaletimizi kendimiz sağlayalım..

Olay da bu zaten. Sen şimdi gider adamı bulursun döversin tehdit edersin. Hooop 2 gün sonra polisler seni bi tutar. Derki kardeşim biz varız sen kimsin adamı neden dövüyorsun hemen savcının önüne koyarlar. O şerefsize birşey yapmayan aynı savcı tutar sana cezayı kitler.

Türkiyeye hoşgeldin

kadın tecavüze uğramış. şantaja uğramış. bir halt olmamış. bana da olmaz. olsaydı bu konu zaten açılmazdı... adalet yerini bulurdu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Şu olaylar bana saçma geliyor. Ölüm tehdidi hapis cezası ile sonuçlanıyor hemde çok basit.

En basit örneği vereyim. Ben eşime boşanma davası açtığım zaman yine vicdanlı davranıp evde ona ait olan eşyaların hepsini güzelce kolileyip telefon açtım.

Dedim ki eşyalarınızı paketledim gelin alın. Hakkınız geçmesin bana.

Bunlar minnet göstereceklerine telefonda hem ölüm tehdidinde bulundular hemde tonla küfürleşme oldu aramızda.. O sövdü o sövünce lan bir tek sen mi küfredebiliyorsun deyip ben ondan daha çok sövdüm tüm sülale geçti elimden telefonda..

Sonra gidip dava açtım. Hem hakaretten hemde ölüm tehdidinden dolayı. Dosya hazırlanırken savcıya söyledim o bana küfretti tehditte bulundu ama bende ondan aşağı kalmadım yedi ceddine sövdüm diye. Savcı konuşma kayıtlarına bakarız duruma göre dava şekillenir dedi.

Her neyse savcılık bir kağıt hazırladı verdi bende o kağıtla birlikte dava açtım. Dava sonuçlandı artık 3 gün sonra karar okunacak.

Biz tabi bir şekilde sonucu öğrendik ki onlarda öğrenmişler 3,5 yıl hapis cezası çıktı bu adama.

Bu cezadan yırtmak için benimle boşanma anlaşması yapmak zorunda kaldılar ve hiç bir şey talep etmeden boşandılar bende davayı geri çektim böylelikle hapisten yırttı.

Bak bu örnek en basitlerinden birisi. Sadece tek bir telefon görüşmesi. Davayı açtım ve adam ceza aldı. Eğer davayı geri çekmeseydim adam gitmişti.

Şimdi konuya bakıyorum. 3 yıldır ölüm tehdidi var ama adamı hapse atmamışlar diyor konu. Sence dava açmış olsalar mümkün mü böyle bir şey ?

Telefon konuşmasını nasıl ispatladın?

savcılığa gidip başvuruda bulunuyorsun. Gerekli kurumlardan talebi savcılık yapıyor zaten.

Mesela bu forumda sana birisi küfür ettiği zaman. Savcılığa gidip şikayet ettiğin zaman ilgili evrakları savcılık donanımhaber'in şirketinden istiyor resmi yazı ile.

Daha sonra donanımhaber'in şirketi her neyse bu resmi yazıya gerekli cevabı veriyor ve savcılık o yanıt ile bir rapor oluşturuyor.

O rapor ile hakaret davası açıyorsun işte.

Forumda tamam da telefon konuşmaları sürekli kaydediliyor mu ki? Ben kaydedilmiyor diye düşünmüştüm hep.

Önceden dilekçe verirseniz Savcılık karar verir 6 Ay boyunca sizi polis dinler ve kağıda döker Tape yani kağıda dökülmüş hali de dava dosyasına konulur. Öteki türlü hiç bir konuşma eğer savcılık yada mahkeme kaydı yok ise kayıt altına alınamaz sadece faturandaki gibi saat ve süre kaydı tutulur.

Arkadaş iyi sallamış tehdit var diye kimse hapis cezası almaz da yatmaz da. Yazan kişi önemli bir kamu görevlisi ise yada Telefonunda dinleme kararı yok ise geçerli yazdıklarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

İşkenceyi savunan birinin akıl sağlığı kesinlikle yerinde değildir.Bence sen pek sağlıklı değilsin.

bu ülkede aklı başında kalmak kolay değil dostum, ayrıca benim taktiğim insanlığa hizmettir , böyle pisliklere insan muamelesi fazla gelir...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.