Şimdi Ara

Erkekleri bilinçlendirme konusu! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
4
Favori
4.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam dahil sonuçta o da bir gelir toplam gelirine bakılır. Evlilik Birliği içinde alınan mallarda da kadın katkı yapmasa dahi yarısını alır . Maalesef yasalar böyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt

Hocam diyorum ya belki böyle bir konuya denk gelseydim, farkındalık kazanır dikkatli olurdum. Ama biliyorsunuz toplum dayatmasında erkekğin hayatında biri varsa adamdır. Adamı adam yapan kadındır mantığı var. Yani kadın her türlü iyidir. Bir erkeği eşi adam yapar mantığı. İyi niyetle bakıldığı için düşünemiyorsun. Ayrıca bu kişi 6 yaşında iken anne baba ayrılmış aileye hasret büyümüş. Dedim yanında olayım güzel aile kurayım psikolojik olarak destek olayım eskiyi unutturayım dedim. Ama dipteki insanlar seni dibe çekermiş onu anladım. Hiçbir iyilik cezasız kalmaz derler ya işte tam olarak öyle .

• En başa dönecem evlilik kader yada mecburiyet değildir seçimdir ,çok mutlu evliliğin var diyelim abi yine sıkıcı ya ,ben yalnız yaşıyorum bazen düşünüyorum ama sonra evlensem bi ömür yaşayamam ben abi iğreniyom bi süre sonra hep birine bakma derdi,sabah akşam hep bi ilgi saçma sapan ailesi.

Nasıl bunları çekiyorsunuz ne bileyim evlilik çok sıkıcı ya ,şu an OkCupid,Tinder giriyorum bakıyorum keyfime

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gokhandsome kullanıcısına yanıt

Sadece sizin mi hakkınız yok, çocuğun da hakkı yok. Hatta kadınlar o kadar üst varlıklar ki onların keyifleri çocuğun yaşama hakkından daha önemli.

• perSNN kullanıcısına yanıt

İşte çocuğa değer verilmediği için kadın daha üstün olduğu için velayeti verdiler ya ona. Çocuğun sağlığını psikolojisini düşünen kim

• Gece gece içimden geldi yazayım. Evladımı 2-3 ay göstermediler, mahkemeye dilekçeler verdim sağolsun hakim ara karar çıkardı görüş başladı. Malum uzaklaştırma falan almışlardı, çocuğu teslim merkezinden alıp oraya bırakıyorum. İlk duruşmada aracımız yok taksiyle gelip gidiyoruz deyip lojmanda askeri inzibattan alıp ona versinler demezler mi! Fıttırmıştım arkadaş, kendileri düşman ya teslim edemezler aracı olacak illa. Hayır bi de çocuğu askerin verip alması nedir ya, bu velayet konusu olsun kadın hakları olsun. Cidden komple elden geçmeli, sürdürülebilir şeyler değil... Hayır yani ben hafta içi çok özledim deyip çocuğumu görmeye gidemiyorum bile, bu nasıl bir engel... İlahi adalette diye bişey var çok şükür, elbet yerini bulacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keukuat -- 13 Nisan 2024; 1:3:17 >
  • keukuat kullanıcısına yanıt

Hcam ben de en az 5-6 ay görememiştm, ben de mahkemeden ara karar çıkartıp görüş günü istemiştim, ayda 2 defa görmek için şehirler arası yol gitmek zorunda kalmıştım. Bu süreçte devletimiz sağ olsun çocuğa da eziyet olsun dye kadının isteği üzerine kendi memleketine geçici görevlendirme çıkarmıştı. Gittiğimde çocuk beni tanımamıştı bile 4 yaşında çocuk. Çocuklarıma yaşattıkları için halen beddua ediyorum. İşleri de asla yolunda gitmiyor zaten. Allah izin vermiyor. Neyseki kadın egemenliğinden de büyük Allah var.

• perSNN kullanıcısına yanıt

Bu konuda çok sorun yaşayan var hiç mi cimer' e falan yazmıyorsunuz toplanıp. Belli ki buradaki kanun suistimal ediliyor kadınlar tarafından.

• @perSNN çok şükür yapanın yanına kalmıyor işte. Özellikle bu çocuklar belli bi yaşa gelince sorgulamaya başlayınca işleri daha zor. Şimdi akrabalarının laflarını dinlesinşer eziyet etsinler, yarınlarda o çocuklar o akrabaları görmek isteyecek mi bakalım... Benim izlenimim yüksek oranda erkek bi şekilde çocukta varsa medeni kalmaya çalışıyor fakat kadın kanunlarla erkeği yok etme peşinde. Ben aylarca göremedim diye uğraştım ailesi mal mülk peşine düşüp, malı ver çocuğu gör dedi açık açık :)
    @Kassady hocam senelerdir bas bas bağırılıyor, en ufak örneği sonsuza dek nafaka konusu. Ne değişti, sonuç sıfır. Hakim diyor şunu niye yapmadın bunu niye yapmadın hatalısın diyor açık açık ama karar anı gelince olayın medyatik kadın yüzü yüzünden erkeği duvara çarpıyor... Kadın uzaklaştırma alıyor, emniyete aile birimine gidiyorsun suçluynulsun gibi konuşmalar bakışlar, iki kelime konuşup anlatınca adamlar özellikle erkek polisler hııı öyle mi diye yumuşuyor. Başına gelmeyen herkes kadını her daim mağdur görüyor...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kassady kullanıcısına yanıt

Bu konularla ilgili çok yazdım cimere fakat sürekli adalet bakanlığına iletildi yada aile mahkemesine müracaat gibi geri dönüşler oluyor

Hocam çocuğu görebiliyorsunuz demi? Şimdi gördüm, bendde göremiyordum, avukatı beklemedim kendim mahkemeye dilekçe verdim, sağolsun hâkim aynı gün ara karar çıksrmıştı.
    Bu arada arkadaşlar şunu anladım. Özellikle çocuk konusunda ne kadar çok isterseniz ona yakın alırsınız. İmkanınız var ve görüşü fazlalaştırmak istiyorsanız, her hafta cumartesi-pazar yatılı istiyorum diye başvurun. En kötü her hafta bir gün alırsınız, özellikle çocuk 3 yaş altıysa.

Hayır göremiyorum hocam hakim anne bakımına muhtaç diye bekletti sonra gün verdi karara itiraz edince kaldı öyle

Allah Allah bi gariplik var. Ben 18 aylıkken dilekçe verdim, 2 haftada bir 10:00 - 18:00 arası görüyordum. Karşı tarafın çocuğu kullandığına dair bir kaç belgeyle bi daha başvurdum, psikolojim bozuluyor çok özlüyorum vs gibi şeyler yazdım her hafta cumartesi pazar istedim. Şimdi herhafta bir gün görüyorum. 2 yaşını doldurdu, doğum günü resmi tatil bayramlarda bir günde görüş eklendi. Sana bi dilekçe hazırlayalım hocam, direk adliye önbürosuna ver aynı gün mahkemeye düşer zaten ve ara karar çıkar. Ben çözemedim ama istediğin halde vermiyorsa itirazla bir üst mahkeme 1-2 güne kararı çıkartırdı.

Hocam gerek kalmadı ben çok uzak bir yere yerleştim ve çalışıyorum. Ama bu dilekçe ile ve görüşmeler nasıl gerçekleşiyor bahseder misin onunla yüz yüze gelmek istemiyorum

• Ben adliyede evrak bölümüne bi dilekçe yazıp verdim. Göremediğimi göstermediğini falan, bunu özelden bana mail adresi verin oraya göndereyim. Evrak kısmı dilekçeyi dava dosyamın görüldüğü mahkemeye gönderiyor, mahkemede ara karar verip babayla görüş şekli oluşturuyor.
    Şimdi olayın güzel kısmına geliyoruz. Ara kararı alıp adliyede adli destek kısmına başvuruyorsunuz, bu kısım çocuğa yakın noktada bulunan çocuk teslim merkezine dosyasınızı oluşturuyor ve siz hafta içi çocuğu görmek için adli desteği arayınca anneyi arıyorlar baba çocuğunu görecek mahkemenin belirlediği gün diyor ve çocupu şu çocuk teslim merkezine getireceksiniz diyor. Getirmezse 2-3 kere hapis cezası gibi yaptırımları var. Bu işi çok sıkı tutuyorlar, çok fazla mağduriyet bildiğiniz gibi var, silah olarak çocuğu kullanıyorlar. Bunun önüne geçmek için her yerde bu uygulamaya başladılar diye biliyorum. İşiniz mi var gidemiyor musunuz aramazsınız o dönemde getirmezler çocuğu. Ama aradığınız her zaman karar olursa getirmek zorundalar. Ha son olarak anne ile babanın karşılaşmaması için önlemi alıyorlar. Pedagog çocuğu alıp teslim ediyor iki tarafa da.
    Takıldığınız yer olursa her zaman elimden geleni yapmaya çalışırım. Gerekirse siz mahkmeye dilekçeyi verdikten sonra toplanır mahkeme kalemini arar 3-4 arkadaş baskı bile oluştururuz🙂

Hocam çok teşekkür ederim bilgilendirme için :) şu an çok uzaktayım gidemem ama belki o bölgeye dönerim tekrar o zaman dilekçeyi vermek isterim pmden mail attım dilekçeyi atarsanız sevinirim gerçekten çok teşekkür ederim:)

• up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar, işsizim, onda kalan çocuklarımın tüm ihtiyaçlarını, çok da zorlanarak, a'dan z'ye cebimden karşılamama rağmen, boşanma sürecinde olan eşim nafakayı ödeyemediğim için yakalatma kararı çıkarttı. benim tecrübeli arkadaşlara ve varsa polis arkadaşlara sorularım

polis eve gelir mi?

polis çevirmesine denk gelsem polise nafaka olduğu için durumumu anlatsam beni salıverir mi?

onlar polise ihbar etseler şu an şu kafede git yakala deseler polis yakalar mı?

diyelim ki yakalandım direkt hapse mi götürüyor, savcının karşısına mı? savcıya gidiyorsam bu süreç nasıl işliyor

tecrübeli arkadaşlar yorum yazabilirlerse çok memnun olurum

• inspector724 İ kullanıcısına yanıt

Hocam konuya çok hakim değilim ama tazyik hapsi oluyor diye biliyorum ödeninceye kadar gözaltı süreci oluyor sanırım. Değişiklik var mı bu konuyla ilgili bilmiyorum.

• Merhaba arkadaşlar, bende anlaşmalı olarak boşanma aşamasına geldim.

Eşim kabul etti ve anlaşmalı olarak boşanacağız.

1 ay içerisinde 1 yılı doldurmuş oluyoruz.

1 yılı tamamladıktan sonra dilekçe vericez fakat bu iş ne kadar sürer, tecrübeli birileri varsa yardımcı olabilir mi lütfen?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.