Şimdi Ara

Erkekleri bilinçlendirme konusu! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
4
Favori
4.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Belki iyi biridir ama kötü olabilme ihtimalini de unutmamak gerek :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokhandsome kullanıcısına yanıt

O değil de kadına hükmedilen nafaka çocuğa hükmedilen nafakadan fazla. Hepsi çocuğa hükmedilse tamam da, çocuk için daha fazlası da verilir. Kadının nafakasının çocuktan fazla olması, üstelik erkek çalışmıyor kadın çalışıyor anladığım kadarıyla.

• 2013 yılında evlenmek üzereyken son anda anlaşmazlık yüzünden ayrıldık.

o zamanlar çok üzüldüm fakat şimdi bakıyorumda iyiki olmamış be

valla her işte bi hayır var derler gerçekten öyleymiş

• perSNN kullanıcısına yanıt

Tabi bir baba evladına harcadığı paradan gocunmaz zoruna gitmez sadece çocuğuma olan nafakaya hiçbir zaman itirazım olmadı. Kadın da çalışmıyor en büyük hatayı çalışmayan biriyle evlenmekle yaptım çalışsaydı haklı haksız durumuna bakılmaksızın nafaka verilmezdi.( tabi burada kadın maaşı ile erkek maaşı eşit olması lazım erkek yine kadından fazla alıyorsa yine alabiliyor erkeğin maddi durumu iyi sayılıyor.) Bir de kadının haksız olmasına rağmen bu parayı mahkeme ve kadının kendine hak görmesi kabul edilir değil. Ben İslami usullere göre evlilik yapmak istedim kendisi de , Ben de öyle istiyorum dedi. Fakat boşanmaya gelince din iman bırakılıyor tabi :)) Sadece mehirini vermeyi kabul ettim kendisi 2021de arabamı aylık 1000tl nafaka ve 100.000 tazminat verirsem anlaşmalı boşanacağını söyledi :) Zaten kadının elindeki en büyük koz çekişmeli boşanmada zamanını alması (bu zihniyetlilerin evlilikte gözü olmadığı için kendisince bir sorun olmuyor ha ben evlenmeyeceğim gözüm korktu benim için de sorun yok o yüzden gittiği yere kadar hakkımı kovalayacağım. )

• Ben zaten sevip de ayrılana, nişanlıyken ayrılana evlilik aşamasında iken ayrılana üzülmeyin diyorum. Yani evlendikten sonra ayrılmak en şiddetli bir enkaz bırakıyor . Maddi manevi özgürlüğün kadın talep ettiği sürece mahkeme tarafından el konuluyor. Şu an maddi özgürlüğüm yok hesaplarım blokeli. Arabamın 4 katı değerinde bloke koymuşlar :) ayrıca hala bana bunları yaşatan iğrendiğim kişiyle resmiyette zorla evli burakılıyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhandsome -- 17 Ocak 2024; 17:5:15 >
  • Doory kullanıcısına yanıt
    15 temmuz ile alakası yok

Cok ihtiyac olsa bir suru yillanmis hoca avukat vs hukukcu hakim savci olmak istiyor

Mesele torpille hakim savci olan veletler

Bizim gibi vatanseverler issizlikten cururken is bilmezler sif dayi amca sayesinde hakim savcı oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 temmuz sonrası binlerce hakim savcı meslekten 1 gecede atıldı, yerine hızlıca kadrolar dolduruldu. Daha geçenlerde İstanbul Anadolu Cumhuriyet başsavcısı bile HSK'ya mevcut hakimlerdeki kalifiyesizlikten dolayı fetöcü hakimlere rahmet okuttuğunu iletti. Basına da bu dilekçesi yansıdı.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Bu olayı film konusu yaparlarsa türkiyede kimse evlenmez... Nokta.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar benim hatunda davayı açtı. Ben ilk duruşmada boşanmak istemiyorum dedim, pek anlaşılcak gibide değiller. Tartışmada saldırmıştı bana tuttuğum kplu falan morarmış darp raporuda almış, ceza kamu davamızda ikimizde yargılanıyoruz. Sizce ceza alırsak boşanma davası ne kadar sürer. Karşı dava açarsam kaç sene sürer sizce?

• keukuat kullanıcısına yanıt

Hocam siz boşanmak istemiyorum deseniz de hakim evliliğin çekilemez olduğu kanaatine varırsa boşamaya karar verebilir.

Ceza mahkemesi davası boşanma davasında bahsedilmişse ceza davasının sonucu olmadan karar vermez. Aile mahkemesi yargılamanız bitse de ceza mahkemesinin sonucu gelene kadar duruşma erteler.

Eğer ki ceza mahkemesinde suçlu olursanız sabıkanıza işlenir ve aile mahkemesinin kararını etkiler.

Ha benim eski eşim bana hakaret ve tehditten ceza davasında ceza aldı ama aile mahkemesi ona hafif kusur verdi!! Ben de hakimi hskya şikayet ettim.

Tavsiye: Uğraşma derim ben uğraştım pişman oldum. Erkek olduğun için potansiyel suçlu gözüyle bakılıyorsun. Bana mahkemede kadın her türlü 3-0 önde başlar derlerdi. Doğru imiş! 74 sayfalık delil sundum hakim yine de beni ağır kusurlu buldu. Aile mahkemesinde durum bu hocam

• Sen boşanmak istemesen de ve bir herhangi bir şiddet aldatma gibi suçun olmasa da,nafaka ödeniyor sanırım öyle mi hocam?

Sırf karşı taraf boşanmak istediği için nafaka bağlanıyor herhalde ?

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

benden ne avukatı olur

Kuzen evlilikte kavga sırasında kadını karşılıklı darp etmiş. Hükmün ertelenmesine karar verilmiş.

Aradan zaman geçince boşanma davası açmak istedi ancak kadın bu yaralama davasını aleyhine kullanmakla tehdit edince vazgeçti.

Şimdi mutsuz bir evliliği çile gibi çekmek zorunda. Geçenlerde aradı da boşanırsa öalı mülkü ne olur diye bana sordu.

”Kadın (öğretmen) yüklü bir nafaka yanında herşeyin yarısını alır” dedim…

• Maraz Alinin sağ kolu kullanıcısına yanıt
    10 bin liralik avukat olur

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Erkekleri bilinçlendirme konusu!

• Bu ne olm böyle olaylara bak

• Neduun N kullanıcısına yanıt

Dava açılır açılmaz tedbir nafakası ödüyorsun, dava bitene kadar sürüyor. Dava bitince yoksulluk nafakası olarak devam ediyor. Ha bir de çocuk varsa iştirak nafakası ile de ayrıca ücretlendiriliyor

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Tazminatı da deseydiniz, maddi ve manevi tazminat da alır. Ayrıca mal mülk paylaşımı evlilik birliği içinde edinilen mallar ortaktır. Kadın bir malın alınmasında çalışmayıp katkıda bulunmamışsa bile yarısı kadınındır. Örneğin sadece evlilik öncesi bir araban var evlendin model yükselttin diyelim. Mal rejimi davasında evlenmeden önceki araban kişisel mal kapsamına girer onun parasını çıkarıp kalan kısmı yarı yarıyadır . Kuzeniniz için üzüldüm gerçekten , boşanmaya karar verirse anlaşmalı bir şekilde boşanamıyorsa çekişmeli dava hem manen hem madden çok yıpratıyor

Karşı tarafın anlaşmalı boşanma şartları beni sıfırlamak üzerine. İki taraf ceza davasından yargılanıyor, bu ay hakim muhtemelen kararı vercek, beklenti iki taraf hagb alması. Boşanmaya sunacaklar aha bakın ceza aldı diye, bende o da aldı diye sunucam ve mecbur karşı dava açıcam. Kadın büyük olasılık ne sunarsam sunayım davayı kazanıcak. Merak ettiğim ben karşı dava açınca kaç sene sürecek bu iş. Çocuğu görmek için mail atmıştım onda bile karakola şikayet ettiler, oturup konuşma yok. Aracılar bile yapmayın etmeyin diye aradığında beni kötülüyorlar, mecbur karşı dava ile uğraşıcaz, darptan iki taraf hagb alınca boşanma davası 3-4 sene sürüyor mu?

• victoribarbo kullanıcısına yanıt
    Harbi ya insan evlenmekten tiksiniyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.