Helal olsun kadın denen varlıklara az bile. Keşke biraz daha kassaydınız da hapis kararı falan çıkartsaydınız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Erkekleri bilinçlendirme konusu! (4. sayfa)
-
-
32 yaşındayım. Ne zaman evlilik konusu açılsa ailem korkunç şekilde baskı yapıyor ve her seferinde bağır çağır kavga ediyoruz. Ne zaman evlenmek istemediğimi söylesem “hayır eşşek gibi evleneceksin” gibi bir tavır içindeler. Hep bu tarz şeyleri onlara örnek gösteriyorum, evlilik bu devirde çok sıkıntılı diyorum, kızlar bitmiş diyorum, “her kız aynı değil” veya “biz sana buluruz” gibi saçma sapan şeyler duyuyorum. Gerçekten bir gün ceketimi alıp çıkacağım bir daha yüzümü göremeyecekler. İnsan evladını bile bile ateşe atar mı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çekişmeli dava en az 2 yıl sürer. Muhtemelen iki taraf da sonuna kadar uğraşacak. Benim gibi 3. Yılıma girdim şu an istinaf aşamasındayım. Benim çekişmeliye girme zorunluluğum da karşı tarafın beni sıfırlamaya yönelik açmış oldukları davaydı. Size tavsiyem yıpratmayın kendinizi iyi bir avukata parayı kıyın her şeyi o hallediyor zaten. Ayrıca dava dilekçesini gördüğünde ben bu kişiyle mi evliydim diyorsun. Klasik ne iftiralar ne yalanlar görüyorsu. Evine bakmıyordu, sözlü şiddet uyguluyordu, hakaret ediyordu vs. . Sonra lanet ediyorsun bu insan bu kadar kötü biri değildi nasıl iftiralar atar. Sonra avukatın onların hamlesine karşılık o da klasik kadınların kusurlarından eklemeler yapıyor. (Ha ben yaptırmadım ne ise o olacak dedim ki olacaklar yazıldığında kusur olarak yetiyordu) Sonra dava yıllarca sürüyor.
Aile mahkemesi davayı çok incelemiyor . Benim sunmuş olduğum 74 sayfalık delil dosyama baksa hem karşı tarafın iddialarını çürütüyor hem de iddialarımı belgeliyorum.. davayı kaybettim istinafa taşıdım. Hakimi hskya şikayet ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ailenize benim burada yazdıklarımı başıma gelenleri okutun. Mesela hayatımı yakan kişiyi de anne baba görücü usulü ile bulmuşlardı. Şimdi hata ettik diyorlar halimi görünce. Zaten evlen ayrıl nafaka tazminat al mantığında olanlar için en ideal evlilik aracılıkla evlenmek . Yani senin aileni tanıyorlar ayrılsak iftira atsak kazançlarını söğüçlesek bana zarar verirler mi, yok vermezler ise direk evleniyorlar.
hocam bizimkiler bu konuda o kadar iletişime kapalılar ki, bu yazıyı okutsam bile hiçbir şekilde kaale almazlar. tek dedikleri şey sadece "HER KIZ AYNI DEĞİL". aynı ulan aynı!!!!!!!!!! bütün kızlar aynı.... en ufak bir sürtüşmede karşınızdaki kadın öyle bir şekle bürünüyor ki aklınız hayaliniz duruyor. canınızın bir parçası dediğiniz kadın, o raddede düşmanınızın size yapmayacağı kötülükler yapıyor. bizimkilere parmağımı sallayarak dedim ki, eğer bir gün evlenirsem ve evliliğimde sorun yaşarsam, hesabını sizden çatır çatır sorarım.
-
Hocam olan size olacak yapmayın engel olun bir şekilde. Mevcut yasalarda böyle açık var ve birçok kadın bunu kullanıyor. Benim ailem de bir daha biz karışmayız sen bul diyor da işte olan oldu cefasını hala ben çekiyorum.
3 yıldır neden boşanamıyorsun?
muhtemelen bu soru sorulmuştur sende cevabını vermiştirsin ama özet geçersen sevinirim.
-
Evlilikten sonra miras yoluyla aileden edinilen mallar boşanma durumuna kadına yarı yarıya paylaştırılyıor mu? Bu mallarda bir söz hakkı oluyor mu eşin?
Nafakadan kurtulamıyoruz ama olası bir boşanma durumunda minimum zararla atlatmak için ne yapmalı? Evlilik sözleşmesi bizim kanunlarda geçerli değil diye biliyorum ayrıca nafaka'dan da kaçış yok gibi ama bildiğim kadarıyla müthiş yüksek bir tutar da bağlanmıyor genelde.
Cevapların için teşekkürler.
-
Şunları gördükçe ne kadar doğru bir karar aldığımı bir kez daha anlıyorum.
Yaş 44 spor. Bekar.
Yazın 1 hafta İtalya'dayım. Dönüşte yunan adaları...
Evlilik meraklılarına selam olsun...
-
Öncelikle tebrik ederim, bu tür mevzuları samimi bir şekilde sosyal medyaya aktarabilenler çok az, gerçek hayatta da bulmak zor hatta yok gibi, başlık baştan sona hayat dersi içeriyor. Özellikle sizin yazdığınız akış benim annemle KPSS'ye girmeme arzumdan dolayı yaşadığım sıkıntıya benziyor, gerçi geç de olsa uyandılar...
Daha önce yazmıştım; çok kötü akrabalarım, çok kötü yengelerim var, yengelerimin çok soysuz ve soytarı akrabaları var. Ne evlenirken ne de boşanırken hiçbir şeyi anlatmazlar, sorsanız konuyu kapatırlar. İşleri düştüğünde annemden eskiden taktığı ama evimizden çalınan kolundaki bileziklere göz dikerler, bir de evleniyoruz diyip davetiye gönderirler, sadece talep yönünde çalışırlar, yahu birisinin ne entelektüel ne maddi ne manevi hiç mi katkısı olmaz, sıfır 🤮🤮🤮 Gerçi bu ülkede çoğu aile öyle, Ekşi Sözlük'te de okuyoruz...
Konu sahibine geçmiş olsun dileklerimle, birçoğunuzun yazdığı "boşanırken karşı tarafta görünen gerçek yüz"ün yıkıcılığını yürekten hissettim, asaletsiz kişilerle uğraşmak çok zor, bayramda birisi gelmesin diye dua ediyorum...
Bu işlerin ciddi bir şekilde çözülmesi gerekiyor, allayıp pullayıp kadını yapıştırıyorlar parazit devlet aygıtı gibi, şeytan kulağına kurşun, bir de değse bari
Evlenmeden önce hiç mi içinize doğmadı ben bu kadınla yapamam diye?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 9 Nisan 2024; 23:22:19 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
@visceroid işte bu dostum benim 40 oldum dahada evlenmenin mantığı yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam, çekişmeli dava uzun yıllar sürüyor. Zaten kadının en büyük handikapı bu oluyor. Ya istediğini verirsin anlaşmalı hemen boşanılır yada yıllarca dava sürer hayat kuramazsın. Mahkeme bitmeden boşanma gerçekleşmiyor bu da ayrı bir saçma olay yani önce boşayıp sonra dava devam etse kimse yıpranmaz. Değişmesi gereken bir sistem neyse. Çekişmeli boşanma en az 2 yıl sürer. Verilen karar beğenilmezse ki gıcıklığına taşıyanlar da oluyor, istinafa üst mahkemeye taşınır. En az 1 yıl da orada sürer, istinaf bittikten sonra da yargıtaya taşınma durumu var. Artık ne kadar sürer meçhul. Bu süreçte de evli kalırsın. Öyle bir saçmalık hocam.
Miras yoluyla yada şans oyunları ile kazanılan hak o kişinin malıdır. Boşanmada paylaşıma dahil edilemez. Ama bunu belgelendirmen gerekir. Çünkü karşıda senin maddiyatını hortumlamak için bekleyen aç bir fil olur. Resmen erkek kendi alın terini emeğini korumak için direniyor mahkemede . Mevcut yasalar kadını korumaya yönelik erkek ise toplumda yaşanan potansiyel suçlu. Bu yüzden hakim kadının yaşadığı pireyi deve yaparken erkeğin yaşadığı deveyi pire yapıyor. Ben böyle tecrübe ettim. Ama çevrede sosyal medyada bunu yaşayan çok erkek var. Ama her erkek de ben böyle şeyler yaşadım diye anlatmıyor.
Hocam nafaka konusu da kazancınızın %25ine kadar bağlanabilir. Bu yüzden tutar söylemek yanlış olur herkes aynı kazanmıyor. Örneğin Cem abimiz 190.000 TL nafaka ödüyor. Yasa evlen boşan yapıp sebepsiz zenginleşmeye açık mı evet. Kadını koruyor mu , evet. Erkeği koruyor mu hayır bitiriyor. Yeniden hayat kurmasını engelliyor. Örneğin asgari ücretli çalışan 4500 TL civarı nafaka ödeyebilir. Geriye kaldı 12500 bu adam yalnız yaşayabilir mi hayır. Evlenebilir mi hayır. Zaten asgari ücretle yaşanmıyorken bir de böyle pranga vuruluyor. Anca kadın başka biriyle resmi nikahla evlenecek ki nafakadan kurtuluyorsun. Ki bu tür kadınların yuvada gözü olsa boşanmaz zaten. Ayrılıyorlar ayağının altına araba bir tane süs köpeği altınları söğüçlemiş zaten o kafe benim bu kafe senin o tatil senin bu tatil benim çatır çatır emeklerini yiyor.
Hala evlenmek isteyen var mı¿
bizim üst komşu var 7 yıldır adam boşanmaya çalışıyo kadın istemediği için boşanamıyor. davaları 7 yıldır sürüyo, taraflardan biri boşanmak istemeyince boşanamıyorsunda
-
Haberlerde sık sık "Boşandığı karısı katletti" haberleri var ya;
Adam çocukları görmeye gittiğinde kadın genelde az bulduğu nafakayı arttırabilmek için adamı kışkırtan hareketler yapıyor, böylece şikayetçi olup daha çok para koparabilecek.
Ama dozunu kaçırınca adam da katliam yapıyor...
-
Nafakadaki bu kazancakira geliri vs de dahil mi yoksa sadece çalışıyorsak işten dolayı aldığımız maaşın %25 ine kadar mı olabiliyor?
-
Evlilik boş iş mi hocam
evlenecekseniz şunu kabul ederek evlenin, kadınlar erkeklerden daha az statülü oluyor yani kazançları daha az oluyor bundan dolayı boşandığınızda o kadın sizden nafakayı koparacak. sizin nafakanızla dışarıda adamlarla yalaşacak ve bunu görüp yolunuza devam edeceksiniz. bunları kabul ediyorsanız evlenin
-
Hocam ayrılırken eski eşim hamileydi. Bir kızım olmuş birkaç aya 2 yaşına girecek. Daha kokusunu almadım kendisini görmedim. Göstermiyor. Mahkemede velayeti annesine verdi yaşı küçük diye. İyi de bu kadın hamileyken çocuğu düşürmek istedi canına kast etti. Çocuğu aldırmak için türlü oyun çevirdi. Çocuğun canına kast etmek için benden imza istedi vermedim. Bunu mahkemede kanıtladım hala kızım onun elinde. Erkeksen hiçbir değerin hakkın yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X