Şimdi Ara

3 yıllık üniversite sınavı planım [Görüşlerinizi bildirirseniz çok makbule geçer]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili forumdaşlarım ben 10.sınıf ve ideallerini şimdiden belirlemiş ve planını yapmış biri olarak size 3 yıllık hazırlık planımı anlatacagım.İyi kötü bi yorum yaparsanız çok makbule geçer.Planım şöyle 10.sınıfda sırf lys ye calısmayı planlıyorum lys eğitim seti alıp onu aksamları izleyip okul vakti lys dersleri artı bos derslerde soru çözüp ders notlarını ezberleyeme calısacagım tabiki bunu düzenli bi şekilde yapacagım.10.sınıf artı 1 aylık ramazandan sonra 11.sınıfın ilk yarısında lys konuları artık çok iyi bildiğim için ve yakın zamanda calısdıgım için tekrar üstünden hızlı şekilde gececeğim evde calısmak ve okulda soru çözmek şeklinde 11.sınıfın yarısından 1-2 ay tatilden sonra ygs ye calısacagım 11.sınıfın yarısından 12.sınıfın ygssine kadar bundan sonra tekrar donecegim lys ye artık 3.geçiş olacak ve hızlı şekilde bitirmeyi planlıyorum bu şekilde obp puanım 42 civarında tutmayı planlıyorum ama düzenli calısdıgım için ösym sınavından yüksek yapmayı planlıyorum bu şekilde hem rahat calısacagım hemde verimli olacagını düşünüyorum sizin görüşleriniz neler ?

• gûncelleyeyim biraz
  • up up
  • Lys ygs diye değilde 10. Sınuf 11. Dınıf şekli de çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

Lys ygs diye değilde 10. Sınuf 11. Dınıf şekli de çalış

ozamanda tekrar yapamam ayrica ne kadar genis ogrenirsek bi soru hakkinda okadar yorum yapabiliriz diye düsünüyorum
  • destek
  • Lys ygs karisik git full aban gunde en az 4 saat calis derece isigi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheasar

destek
    lys çalışınca geniş öğrenmiş olacaksın diye bir şey yok ki, yine aynı konuları okulda öğreneceğin gibi çalışıp öğreneceksin. o yüzden arkadaşın dediği gibi okul derslerine bile adam akıllı çalışıp iyice oturttuktan sonra 12. sınıfta yapacak bir şeyin kalmaz neredeyse. ayrıca 42 okul puanı demek 70 diploma notu demek, bu çalışmayla en az 85 yapman lazım, hedefini yüksek tut okul puanı açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

lys çalışınca geniş öğrenmiş olacaksın diye bir şey yok ki, yine aynı konuları okulda öğreneceğin gibi çalışıp öğreneceksin. o yüzden arkadaşın dediği gibi okul derslerine bile adam akıllı çalışıp iyice oturttuktan sonra 12. sınıfta yapacak bir şeyin kalmaz neredeyse. ayrıca 42 okul puanı demek 70 diploma notu demek, bu çalışmayla en az 85 yapman lazım, hedefini yüksek tut okul puanı açısından.

Alıntıları Göster
    belki de hiç alamayacağın bir puan için obpni düşük tutmayı göze alıyorsun
    oldu ki sen derece yaptın ilk 2-3k ya girdin 42 obp ile zaten kaç bin kişi geri düşeceksin .yine emeğine yazık

okul derslerini ihmal etme

• quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

belki de hiç alamayacağın bir puan için obpni düşük tutmayı göze alıyorsun
    oldu ki sen derece yaptın ilk 2-3k ya girdin 42 obp ile zaten kaç bin kişi geri düşeceksin .yine emeğine yazık

okul derslerini ihmal etme

Alıntıları Göster
    Git önce 10. sınıfı düzenli bir şekilde öğren sonra düşünürsün ygs yi lys yi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Search and Rescue

Git önce 10. sınıfı düzenli bir şekilde öğren sonra düşünürsün ygs yi lys yi.

Alıntıları Göster
    @melik123321: okul dışındamı 4 saat eğer öyleyse ben direk mezar kazıp içine gireyim

@hmac:sınıflarda konular kademe kademe olarak öğretiliyor diye biliyorum örneğin 9.sınıfda fonksiyon görüyoruz 10.sınıfda fonksiyonların özellikleri vs ayrıca okulda öğrenipde tekrar yapmak soru çözmek vs iyi sindirebilmek için çok emek ister çok çalışmakda benim için verimliliği azaltır ayrıca bir 70lik bir ortalama 42 obp yapar 85 lik bir ortalama 51 obp yapar 51-42= 9 puan demek yani benim okulda çok çaba sarf etmem okul için 9 puana denk geliyor oysaki ben bu puanı lysde bu çalışmayla hayli hayli fazlasını alırım diye düşünüyorum

@itrysohard:Yukarıda bahsettiğim gibi 9 puan için okulda çok fazla emek vermek gerekir oysaki bunu sınavda çok rahat şekilde çıkarabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheasar -- 21 Ağustos 2013; 23:41:53 >

• Sen LYS ye girmeyeceksin muhtemelen. 10 11 12 diye git üst sınıf derslerini üst sınıfta öğren ve notlarını yüksek tut. Her şey zamanında iyidir unutma. Zaman sıkıntısı yok ki ne bu acele? 3 koca yıldan bahsediyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

Sen LYS ye girmeyeceksin muhtemelen. 10 11 12 diye git üst sınıf derslerini üst sınıfta öğren ve notlarını yüksek tut. Her şey zamanında iyidir unutma. Zaman sıkıntısı yok ki ne bu acele? 3 koca yıldan bahsediyoruz...

lys'ye girmeyeceksin ne demek biraz açarmısın ?

ayrıca ben sadece idealimi erkenden düşünerek rahat ve kusursuz tamamlamak istiyorum planlarıma göre günde ekstra olarak 1-2 saat çalışarak bu sorunun üstesinden geleceğim kaldıki bu saat çok ideal bi vakit iyi bir yer tutturmak için
  • quote:

quote:

Sen LYS ye girmeyeceksin muhtemelen. 10 11 12 diye git üst sınıf derslerini üst sınıfta öğren ve notlarını yüksek tut. Her şey zamanında iyidir unutma. Zaman sıkıntısı yok ki ne bu acele? 3 koca yıldan bahsediyoruz...

ayrıca ben sadece idealimi erkenden düşünerek rahat ve kusursuz tamamlamak istiyorum planlarıma göre günde ekstra olarak 1-2 saat çalışarak bu sorunun üstesinden geleceğim kaldıki bu saat çok ideal bi vakit iyi bir yer tutturmak için

2015-16 gibi yeni sisteme geçilecek diye biliyorum

Ekstra 1-2 saat çalışma ile türev Integral organik Kimya vs. hoca olmadan bitirebilecek misin sağlıklı ve kalıcı bir şekilde? En iyisi dersi dinleyip hocadan zamanında öğrenmek öncesi ve sonrası sağlıksız olur. Anlattığım gibi yaparak sorunsuzca tamamladım sınav dönemini :) Sonra tekrar konusu ise çok kolay düzenli bir defter tut bitti :)

• quote:

quote:

quote:

Ekstra 1-2 saat çalışma ile türev Integral organik Kimya vs. hoca olmadan bitirebilecek misin sağlıklı ve kalıcı bir şekilde? En iyisi dersi dinleyip hocadan zamanında öğrenmek öncesi ve sonrası sağlıksız olur. Anlattığım gibi yaparak sorunsuzca tamamladım sınav dönemini :) Sonra tekrar konusu ise çok kolay düzenli bir defter tut bitti :)

eğer ozaman öyle bi sistem gelirse bu durum muhtemelen ozamanın 9larından baslar

ayrıca daha o saydığın dersleri bilmiyorum ve en ufak bi fikrim yok iyi bi anadolu lisesinde olmadıgım için okuldaki hoca yeterli olmuyor.Bide 10.sınıfda saten lys konuları işlenilmiyormu ben o konularla başa baş gitmeyi planlıyorum hoca dersi anlatırken ben soru çözecem hemde tekrar olacak yani okuldan bagımsız olmayacam ayrıca ne kadar derece yapdıgını söyleyebilirmisin

• quote:

quote:

quote:

quote:

eğer ozaman öyle bi sistem gelirse bu durum muhtemelen ozamanın 9larından baslar

ayrıca daha o saydığın dersleri bilmiyorum ve en ufak bi fikrim yok iyi bi anadolu lisesinde olmadıgım için okuldaki hoca yeterli olmuyor.Bide 10.sınıfda saten lys konuları işlenilmiyormu ben o konularla başa baş gitmeyi planlıyorum hoca dersi anlatırken ben soru çözecem hemde tekrar olacak yani okuldan bagımsız olmayacam ayrıca ne kadar derece yapdıgını söyleyebilirmisin

Lysyi bitiricem dersen 10 11 12 tamamen bitirmeyi hedefliyorsun gibi oluyor

Sen her şeyi zamanında bitir ve iyi çalış, okuldaki hocam kötüyse dershaneye git ve gerekirse özel ders falan al bir de iyi defter tut gerisi kolay. Abi tavsiyesi :)

Ygs 500 LYS 1200 bu dediklerimi yaparak yaptım and. lisesi mezunuyum.

• quote:

@hmac:sınıflarda konular kademe kademe olarak öğretiliyor diye biliyorum örneğin 9.sınıfda fonksiyon görüyoruz 10.sınıfda fonksiyonların özellikleri vs ayrıca okulda öğrenipde tekrar yapmak soru çözmek vs iyi sindirebilmek için çok emek ister çok çalışmakda benim için verimliliği azaltır ayrıca bir 70lik bir ortalama 42 obp yapar 85 lik bir ortalama 51 obp yapar 51-42= 9 puan demek yani benim okulda çok çaba sarf etmem okul için 9 puana denk geliyor

üç sene öncesinden çalışma planları kuruyorsan belli ki yüksekleri hedefliyorsun ve senin hedeflediğin yerde dokuz puan her şey demek. dokuz puan yüzünden bırak ucundan kaçırmayı, tercih listende bile göremeyebilirsin istediğin yeri. sen hamda istediğin dereceyi yap, üniversiteye okul puanlı yerleştirme puanıyla giriyorsun. bu sistemde okul puanı çok önemli, onu yabana atarsan hedefinden uzakta kalırsın.

ayrıca, derece yapan, iyi yerlere giden insanların çoğunluğu okul derslerinde başarılı olmuş olan insanlardır. her sene harıl harıl çalışmışlardır demiyorum; ama en azından bir temelleri vardır, bir fikirleri vardır. o yüzden okul derslerine mutlaka iyi çalış, her şeyi zamanında hallet. inan ki öylesi çok daha yararlı, burada insanlar bunun tecrübesiyle konuşuyor. senin on ikinci başlayacağın yazdaki durumun şu olsun, önceki sınıflar adına her şey tamam, ygs ve son sınıf için hazırsın. bu durumda olursan zaten ygs ve lys'nin yarısından fazlası bitmiş olacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Lysyi bitiricem dersen 10 11 12 tamamen bitirmeyi hedefliyorsun gibi oluyor

Sen her şeyi zamanında bitir ve iyi çalış, okuldaki hocam kötüyse dershaneye git ve gerekirse özel ders falan al bir de iyi defter tut gerisi kolay. Abi tavsiyesi :)

Ygs 500 LYS 1200 bu dediklerimi yaparak yaptım and. lisesi mezunuyum.

Alıntıları Göster
    bu durumda 9.sınıf konularina nezaman calisabilirim 9dan hic temelim yok desem yeridir sayisal konulari haric

• quote:

bu durumda 9.sınıf konularina nezaman calisabilirim 9dan hic temelim yok desem yeridir sayisal konulari haric

Bu sene içi ideal mesela. Ya da 10. sınıf yazı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

@hmac:sınıflarda konular kademe kademe olarak öğretiliyor diye biliyorum örneğin 9.sınıfda fonksiyon görüyoruz 10.sınıfda fonksiyonların özellikleri vs ayrıca okulda öğrenipde tekrar yapmak soru çözmek vs iyi sindirebilmek için çok emek ister çok çalışmakda benim için verimliliği azaltır ayrıca bir 70lik bir ortalama 42 obp yapar 85 lik bir ortalama 51 obp yapar 51-42= 9 puan demek yani benim okulda çok çaba sarf etmem okul için 9 puana denk geliyor

üç sene öncesinden çalışma planları kuruyorsan belli ki yüksekleri hedefliyorsun ve senin hedeflediğin yerde dokuz puan her şey demek. dokuz puan yüzünden bırak ucundan kaçırmayı, tercih listende bile göremeyebilirsin istediğin yeri. sen hamda istediğin dereceyi yap, üniversiteye okul puanlı yerleştirme puanıyla giriyorsun. bu sistemde okul puanı çok önemli, onu yabana atarsan hedefinden uzakta kalırsın.

ayrıca, derece yapan, iyi yerlere giden insanların çoğunluğu okul derslerinde başarılı olmuş olan insanlardır. her sene harıl harıl çalışmışlardır demiyorum; ama en azından bir temelleri vardır, bir fikirleri vardır. o yüzden okul derslerine mutlaka iyi çalış, her şeyi zamanında hallet. inan ki öylesi çok daha yararlı, burada insanlar bunun tecrübesiyle konuşuyor. senin on ikinci başlayacağın yazdaki durumun şu olsun, önceki sınıflar adına her şey tamam, ygs ve son sınıf için hazırsın. bu durumda olursan zaten ygs ve lys'nin yarısından fazlası bitmiş olacak.

ben sadece ilk 15k hedefliyorum ayrica sizin bu dediginiz benim simdiden gece gündüZ calismam anlamina geliyor ki ben simdiye kadar hic ders calismamisimdir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.