Şimdi Ara

30 bin lira civarı jip önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işim gereği trafkte yüksek land araç kullanıyorum. normal binek araçlar artık hiç hoşuma gitmiyor. ışıkta millete yukarıdan bakma egosu oluştu resmen.
    bu yüzden genç işi (22 yaşındayım) 30-35 bin civarı, masraf çıkarmayacak jip önerir misiniz? marka model konularında neredeyse hiç bilgim yok. jip lere kıyasla yakıt tüketimi de çok uçuk bir şey olmasa iyi olur :)
    şimdiden teşekkür ederim.

• gerçek kullanım amacına yönelik "gerçek" bir arazi taşıtı önerisi isteseydin verebilirdim (ipucu: kontak ters) ama kahrolsun cahilliğim, anlamıyorum apaçi işlerinden

Ek: millete yukardn bakma işini espriyle karışık yüksek araç kullanmanın rahatlığına bağlıyorsanız mesajımı üstünüze almanıza gerek yok, değilse zaten iletiyi anlamanızı beklemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 16 Temmuz 2015; 12:17:01 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek kapı grand vitara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • APPY038 kullanıcısına yanıt
    Tek kapı olması beni biraz korkutuyor tutulmama olayları falan onun dışında önerebileceğiniz model var mı?

• Navara al a/t lastik tak 3-4 cm yükselt tamamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Twin Turbo

Navara al a/t lastik tak 3-4 cm yükselt tamamdır

Adam ısrarla jip diyor yerden yüksek demiyor

• Ford fusion al

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30.000 liraya araba tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    fusion mu :P memur jipi diyorlardı bunun için.. tipten kaybediyor
  • Twin Turbo kullanıcısına yanıt
    yakıt durumu nasıl acaba bunların 2.5 motor var üzerlerinde..
  • Bizimde birkaç suv aracımız oldu dediğin şeyde kısmen de olsa haklı sayılabilirsin(yukardan bakma mevzusunda, güzel bir his denilebilir) ama bir Suv'a binince böyle bir ego geliyorsa kim bilir bir S Class a felan binsen ne olacak?

• 2,5 Lt navara şehir içi 12-14 lt arası yakar. 30 bin liraya döküntü SUV almaktansa, Navara, l200, ranger daha iyi bir seçim olur.
  • #ŞARBAY# kullanıcısına yanıt
    yok hocam bendeki sadece yukarıdan bakma mevzusu :)) gözümüz yükseklerde değil.. binek olmasın yeter
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    aynen benim de gönlüm bu tarz araçlardan yana.. vergisi adamı usandıracak gibi
  • Ssangyong actyon sports , kyron ,actyon bak bulabilirsen korando sports al o fiyata

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alonsofurkan

yok hocam bendeki sadece yukarıdan bakma mevzusu :)) gözümüz yükseklerde değil.. binek olmasın yeter

Ben bildiğimi aktarayım yine de ama bu iş vardır illa ki çevrenizde şahin alıp amortisörden iki halka kesip pusturmaya benzemez ciddi emek lazım.Öncelikle piyasada ne kadar Suv varsa ya araziye çıkmıştır ya da garaj arabası vs olarak kullanılmıştır.Temizinden üzmeyecek cinsten bir GrandChreokee bulunabilir ama yakıt konusunda üzer.Dizel olanlar bütçenizi aşar. Bizim bir aracımız Opel frontera idi 2.2 benzinli motor üzerindeki blok Vectranınki ile aynı parça konusunda sıkıntısı yok denilebilir mekanik açıdan.Ama gel gelelim araç oldu da bir sıkıntı çıkarsı diyelim(2 küsür ton ağırlıkta araç) Bilyalardan sea geliyordu Opel servisi bize 650 tl fiyat çıkarmıştı(Sene 2008 di) 50 tl ye kamyon bilyasıydı sanırım yüksek çapta alıp tornada yiv açtırıp taktırmıştık sanayiide.Bunu anlatmamın sebebi bu tip araçlar ağır araçlar bakımı zor araçlar sık tamir gerektirmez ama tamiri bakımı ağır olabilir.Agresif kullanıma pek uygun olmayacağı gibi, agresif kulanımda yakıt tüketimi ciddi derecede artış gösterebilir.(Kare kasa Cherooke de benzin ibresinin düşüşünü gözünüzle görebilirsiniz gaza yüklenirseniz).

Dizel bir pickup alıp o yüksek sürüş hissiyatını yaşayabilirsiniz(Navara,Skystar,L200,Hilux) gibi. Bu yazduğım araçların hepsini kullandım ve konfor açısından bir suv değiller, fakat kasaya 200-300 kilo bir yük binince işte o zaman konforlu oluyorlardı.Dikkat ettiyseniz kasada kum torbasıyla vs gezer bu tip araç sahipleri genel olarak. Model yüksek olur eğer bu seçeneği tercih ederseniz ama 4X4 araçlar için alınan vergilerle motor hacmi ve model de yüksek olunca kira öder gibi vergiler vermek işin cabası olur.

Diğer türlü eski model bir Jeep alıp kullabılabilir.Gayet rahattırlar ve genel olarak pek sorun çıkarmazlar.Ama motor aksamının ve kaportasının sağlam olmasına dikkat edilmelidir, tercihen bunların avukattan, doktordan olanları vardır aranıp bulunursa uzun yılalr üzmeden keyifle binilir. Belli yaşın altında olanlar vergi konusunda da üzmez. Aklınıza takılan birşey varsa hala sorabilirsiniz.

• #ŞARBAY# kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yazdıklarınız için.. Haklısınız bu araçlar ağır araçlar bakımlarıda bi o kadar ağır oluyor en azından bnm kullandığım landlar o şekilde.. Dediğiniz gibi dizel pick up lar iyide vergisi şimdi olmasa bile çok sürmez sattırır o arabayı bana.. En son bahsettiğiniz jeep modelleri hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz söylediğim fiyat aralığında kaç model kaç binde olanlar fayda sağlar??

• Bakacağım hocam teşekkür ederim

• O fiyata bulabileceğin suv cinsi araçlar piyasada pek tutulmayan marka modeller olur o yüzden ya düşük modelli bir land rover veya jeep tarzı bakıcaksın yada daihatsu cheryy ssanyong gibi marka modellere bakıcaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.