Şimdi Ara

3000 w lık infrared ısıtcıya güç ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1500 ve 3000 w lık iki dilimli infrared ısıtıcım var. küçük odada 1500 w lık tek dılımı kullanıyorum ancak bılırsınız ki yakınımızda olduğu için çok sıcak vuruyor termostatdan ayarladığımızda otomatık kapanıyor ancak bir andada soğuyor ortam. sinir bozucu durum.
    acama bu 1500 w lık kısımı biraz daha kısacağımız basit ucuz bi sistem var mı? daha düşğk güçte ağar yanacak. çok araştırdım ama cevap bulamadım. ufo nun yenı modellerınde var 1300-3000w arası 5 kademli çalışanları var acaba nasıl bı sıstemi var. yardımlarınızı bekliyorum

• dimmer kullanın diyicem ama böyle yüksek güçlü cihazlarda tehlikeli olabilir.
  • 1000w lık 2000 w lık dimmer lar mevcut yanlız pahalı 2000 lıkler 80 lira. bunun yerıne 1500 watı 750 w düşürecek bi reosta nasıl olur cok mu buyuk olur? ayarlı olmasada olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Uygun güçte dimmer kullanabilirsiniz. Diyot kullanarakta ısıtıcı gücünü yarıya düşürebilirsiniz. Maksimum akıma sürekli dayanabilecek bir diyot işinizi görür. Uygun bir kutunun içine diyotu soğutmaya yeterli soğutucu, topraklı priz ve bir de v otomat bağlayın. V otomat ile diyotu paralel bağlayın diyotun yönü önemli değil faza seri bağlanacak. V otomat açık devre olunca diyot devreye girecek ve yarı güçte çalışma olacak. Isıtıcınızda herhangi bir değişiklik yapmayacaksınız seyyar priz gibi bu yaptığınıza takıp kullanacaksınız. Bu sistemde rezistanslı ısıtıcılar ve akkor flamanlı ampuller kullanabilirsiniz başka cihazlarda kullanılmaz. Termostatı sonuna getirirseniz kapanma olmadan çalışma sürekli devam eder. İnfrared kullanıldığı için verim düşüklüğü olabilir üreticisinden bilgi almak gerekebilir.
    Selamlar.

Aynen hocam 3000 Watt kademesinde yarım dalga çalıştırarak kullanmak en uygun çözüm.

• ewt diyot çok mantıklı. Peki bu güçte bir diyot bulamadım nette. birde bunun ısınma sorunu olmaz mı? belkı komık bı soru olacak ama yarı güçte olacagı için elektronık sayacımızda yarı yarıya çektiği amper düşecekdir doğru mu arkadaşlar?
  • arkadaş şu ınfrared ısıtıcılar para tuzağı ne diye kullanıyonuz anlamıyom..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

arkadaş şu ınfrared ısıtıcılar para tuzağı ne diye kullanıyonuz anlamıyom..

+ Normal quartz soba çok çok iyi bence. 3 lü 4 lü fln her vitesi var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar; 24 V. ac trafonun çıkışına ev tesisatında kullanılan 220 V. 1000W 5 A. gücünde bir dimmer ile voltaj regülasyonu yapılabilirmi? Örneğin 24 V.'u kademeli alçaltıp yükseltmek gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

+ Normal quartz soba çok çok iyi bence. 3 lü 4 lü fln her vitesi var.

Onlarda baş ağrısı yapıyor, hele sabahları insanın boğazını kurutuyor.

annem rezistansı olan herşeyin önüne bir bardak su koyar. boğazım kurumuyor

• quote:

Merhaba, ben de panel tipi ısıtıcılardan almayı düşünüyordum, para tuzağı derken biraz daha açabilir misiniz, 18 m2 için geceleri yakmak üzere ne tavsiye edersiniz acaba

Gündüz oturma odasında odun sobası, yatak odasında ise--2 yaş ufaklıkta var-- odanın soğuğunu kırmanın biraz daha ilerisine geçecek bir soba arıyorum.

Başka önerisi olan arkadaş olursa çok memnun kalırım.

500 wat civarı fazla fatura yazmayacak birşey olsa fena olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 3 Temmuz 2020; 23:41:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.